Количка

Бивачно фолио FRENDO Survivor Gold / Silver

Бивачно фолио FRENDO Survivor Gold / Silver е спасително фолио (животоспасяващо фолио), изключително ефективно средство за съхранение на човешката топлина. Представлява много тънко полиетиленово фолио, покрито с алуминиев филм. В резултат на това има способността да отразява над 95% от инфрачервеното (топлинно) излъчване на телата и съответно да предотвратява загубата на топлина.  Има широко приложение както в първата помощ, така и във всички дейности на открито. Има животоспасяващ ефект при всички тежки травми и състояния, когато пострадалия е в състояние на шок или има опасност да достигне до него. Тогава предотвратяването на загубата на топлина дори при нормални условия е от изключително значение, защото организма не е в състояние да отдели необходимата за поддържане на температурата енергия. Тук спадат травмите на големи кости и стави, загуба на кръв, нараняване на вътрешни органи, хипотермия, дехидратация, отравяне, кризи на много вътрешни заболявания и др. Също така спасителното фолио може да се използва като защита от прегряване, или от студа при принудително бивакуване на открито.  Може да се използва за хидроизолация при правене на импровизиран заслон в гората или за събиране на дъждовна вода, както и за много други импровизации, дори и за елементарен дъждобран. Изпoлзвайтe винаги през зимата със златната повърхност на вън - много по добре се откроява на фона на снега.


Техническо описание:

  • Размери - 210 х 130 см
  • Тегло - 53 г
  • Дебелина - 0.12 мм
  • Материал - PET /Polyethylene terephthalate/ - термопластична полимерна смола
  • За защита от студ фолиото се използва със златната страна на вън, а за защита от прегряване се използва, като се поставя сребърната страна от външната страна
  • Предлага се с калъфче за пренасяне и съхранение
  • Животоспасяващо решение срещу преохлаждане и измръзване
  • Леко и компактно, не заема място в раницата


Характеристики
Продукт Бивачно фолио
Размери в см (Ш / В) 210/130
Тегло 0.054
Наличност по магазини
магазин ЯКО Варна
магазин ЯКО Пловдив - Ограничена наличност.
магазин ЯКО Русе
магазин ЯКО София
Склад ЯКО Русе
Контакти

тел: 0899 139 940
гр.Варна,  ул. Г. Бенковски №49

тел: 0899 322 055
гр. Пловдив, ул. "Скайлер" 8-10

тел: 0897 612 190
гр. Русе, ул. "Константин Иречек" 8

тел: 0895 521 014
гр. София бул. "България" 81

тел: 0894 496 071
гр. Русе, ул. "ТЕЦ Изток" 20

Напишете отзив

Бележка:* Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа!
Лош Добър
Тръгнал от Аляска с идеята да свърже с колело двата края на американския континент, Филип Жак стига до Ушуая след самотна „езда“ в продължение на пове..
14.53 лв.
Магнезиева запалка VANGO, за запалване на котлон или огън на открито. Изработена от фрикционна пръчка от магнезиева сплав и стомана. Нейната искра е ..
20.00 лв.
Комарник за шапка TREKMATES за защита на лицето, главата и врата от комари и всякакви летящи насекоми. Съхранява се в калъфче, включено в комплекта.Те..
11.00 лв.
Шейнa Мини Бобслей FRENDO Speeder е с ергономична форма, гумирана седалка, дръжка, която служи за управление и оребрена долна част. Всичко в тази..
98.00 лв.
Палатка VANGO Blade 200 е много лека двуместна палатка с една рейка, бърза и лесна за ръзпъване, със светлоотразителни елементи. Blade 200 е двуслойна..
279.00 лв.
Алуминиева постелка YATE Double, 180 x 100 см, е снабдена с отразяващо алуминиево фолио, което отразява топлината. Постелката е много лека и компактна..
29.00 лв.
Бивачно фолио YATE Silver е изключително ефективно средство за съхранение на човешката топлина. Представлява много тънко полиетиленово фолио, пок..
8.90 лв.
Бивачно фолио METEOR Gold е изключително ефективно средство за съхранение на човешката топлина. Представлява много тънко полиетиленово фолио, пок..
4.00 лв.
Популярни от категорията
Бивачно фолио METEOR Gold Бивачно фолио YATE Silver Бивачно фолио FRENDO Survivor Gold / Silver Пиезо запалка за газов котлон PINGUIN Igniter Компас с линийка и бял диск METEOR
Бивачно фолио METEOR Gold Бивачно фолио YATE Silver Бивачно фолио FRENDO Survivor Gold / Silver Пиезо запалка за газов котлон PINGUIN Igniter Компас с линийка и бял диск METEOR
74017 YM00326 130149 PIN66919 71009
Цена 4.00 лв. 8.90 лв. 11.00 лв. 12.00 лв. 13.00 лв.
Рейтинг
Подходящ за Мъже; Жени; Момчета; Момичета Мъже; Жени; Момичета; Момчета
Продукт Бивачно фолио Нож Бивачно фолио Запалка Компас
Спорт Туризъм; Къмпинг Туризъм; Къмпинг Трекинг; Туризъм; Къмпинг Трекинг; Туризъм; Къмпинг
Употреба На открито Външна
Размер (XS - XXXXL) 3.5