Количка

Как да изберем подходящо яке за зимния сезон?

Как да изберем подходящо яке за зимния сезон?


С все по-сериозния полъх на студения северен вятър, все по-належащ става изборът на топла зимна дреха, която да Ви пази през студените дни.Как, обаче, да изберете най-подходящото яке за Вас, какви показатели да гледате? Ние ще Ви помогнем с няколко съвета, които се надяваме да Ви бъдат от полза.


СЪДЪРЖАНИЕТО:

Стремете се към дреха, която е с максимално високо съдържание на пух, защото това е основната съставка, която топли истински, но вземайте под внимание и какъв вид е пухът. Най-добрите варианти са гъши, патешки или от лебед. Те са с най-добри показатели и издръжливост във времето. Често китайските производители използват най-евтиният вариант - кокоши пух, но той не е толкова добър в дългосрочен план. Никога няма да намерите яке със 100% пухено съдържание, тъй като пухът се комбинира в добрите случаи с перушина, а в по-лошите с памук или други изкуствени тъкани. Съотношението пух/перушина трябва да е минимум 75%/25%, а оптимално и за екстремни температури 90%/10%. Избягвайте якета с неясно съдържание или с прекалено малко пух, за сметка на останалите материи.


ИЗРАБОТКАТА:

Огледайте хубаво якето, на което сте се спрели, прегледайте внимателно всички шевове и сгъвки. Много е важно никъде да не се показва или стърчи пух - това означава че якето е изработено според стандарта за качество, който трябва, а именно с двойна обвивка. Имрегнацията с тефлон или друга съвременна технология е задължителна за хубаво яке от този тип, така че това също е нещо, на което трябва да обърнете внимание.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ:

Проверете всички копчета, ципове и допълнително пришити елементи по якето. Много е важно да са на необходимото ниво, за да сте сигурни, че якето ще Ви служи дълго време, а няма да се налага да го поправяте постоянно. Накарайте продавач-консултантът да Ви даде подробни инструкции за неговото почистване, пране и съхранение през цялата година, а не само в активния сезон.


ВЪНШНИЯТ ВИД:

 Последно, но не на последно място търсете дрехата, която ще Ви допадне и на външен вид, защото това да Ви е топло не е всичко, зимното яке е дреха, която се носи много и е важно да се чувствате стилно и комфортно в нея, затова търсете точно това, което Ви подхожда на цялостния модел на облекло и същевременно с това Ви е удобно, когато го облечете, имате пълна свобода на движенията и не сте притеснен или не Ви стяга никъде.

 

Това са някой от най-важните неща, които трябва да имате предвид при правилния избор на своето зимно яке. Ако следвате нашите съвети ние Ви гарантираме, че ще останете максимално доволни от своята покупка. Надяваме се да сме Ви били полезни!