Количка

Експедиционни палатки

Най-доброто от категорията

Палатка PINGUIN Summit 2
0% лихва
Наличност: Наличен Код: 7320
409.00 лв.
Палатка PINGUIN Summit 2 е просторна, лека и много стабилна палатка, подходяща за кат..
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 150 Extreme
0% лихва
Наличност: Наличен Код: P5727
579.00 лв.
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 150 Extreme е най-успешният екстремен модел палатка ..
Палатка PINGUIN Echo 2 DAC, Зелен
0% лихва
Наличност: Наличен Код: PIN90120AW
419.00 лв.
Палатка PINGUIN Echo 2 DAC e ултра лека двуместна палатка с един страничен вход и кор..
Двуместна палатка PINGUIN Vega Extreme
0% лихва
Наличност: Наличен Код: 12291_1
556.00 лв.
Двуместна палатка PINGUIN Vega Extreme е лека и стабилна алпийска палатка, подходяща ..
Палатка PINGUIN Sphere Extreme
0% лихва
Наличност: Наличен Код: 12290
799.00 лв.
Палатка PINGUIN Sphere Extreme e дву-триместна експедиционна палатка. Големите входов..
Палатка PINGUIN Echo 1 DAC, Зелен
0% лихва
Наличност: Наличен Код: PIN93821SS
479.00 лв.
Палатка PINGUIN Echo 1 e ултра - лека едноместна палатка с един страничен вход и пред..
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 210
0% лихва
Наличност: Наличен Код: G210
399.00 лв.
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 210 е най-успешният модел палатка с два входа и две ..
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 150
0% лихва
Наличност: Наличен Код: 5730
365.00 лв.
Дву - триместна палатка PINGUIN Gemini 150 е най-успешният модел палатка с два входа ..
Двуместна палатка PINGUIN Arris
0% лихва
Наличност: Наличен Код: 9792
409.00 лв.
Двуместна палатка PINGUIN Arris е конструирана, за да покрие нуждите вело и мото..
Наличност: Временно изчерпан Код: 7321
449.00 лв.
Палатка PINGUIN Summit 3 е просторна, лека и много стабилна палатка, подходяща за кат..
Наличност: Временно изчерпан Код: Arris Extreme
348.00 лв.
Палатка PINGUIN Arris Extreme е супер-лека и устойчива палатка, подходяща за позлване..
Наличност: Временно изчерпан Код: 11195
403.00 лв.
Палатка PINGUIN Aero 2 е просторна и лека двуместна палатка с два входа и две предвер..
Наличност: Временно изчерпан Код: PIN9021
599.00 лв.
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 150 Extreme Snow е много популярен модел палатка с д..
Показани 1 от 13 | 13 (1 Страници)

Разполагаме с голямо разнообразие от палатки, които са идеални за експедиции и планински преходи. Нашите палатки, аксесоари и съоръжения за експедиция са съобразени с променящите се сезони и условия. Най-отличителното на палатките за експедиция е семплата конструкция, която издържа на силни ветрове и валежи.

Нуждаете се от съвет?

Как да изберете екстремна палатка?

Екстремна палатка
Екстремна палатка yako.bg

Екстремната палатка е устойчива и подходяща за най-суровите природни условия. Ако планирате да отидете на приключенска експедиция или на къмпинг през зимния сезон, тогава добрата екстремна палатка е от съществено значение. Една добра екстремна палатка, която ще ви предпази от изключително студеното време, трябва да бъде вашият първи приоритет.

При избора на екстремна палатка има няколко основни характеристики, които трябва да се имат в предвид.

  • Материал: екстремната палатка трябва да бъде изработена от здрав дебел. Материалът трябва да е достатъчно добър, за да предотврати всякакво нахлуване на снеговалеж, дъжд и силен вятър. Трябва да изберете екстремна палатка, която има устойчива на атмосферни влияния материя като полипропилен, найлон или силикон. Тя също така трябва да има някакво водоустойчиво покритие като силикон или полиуретан. Вятърът е основен проблем през зимата, така че екстремната палатка трябва да има дебела материя, за да не влезе леден вятър.
  • Конструкция : Изберете куполна форма или екстремна палатка с форма А. По-удачен е избора на такава, която има стръмни страни, а не плоска, защото те са по-добри за изхвърляне на излишния сняг отгоре на екстремната палатка. Също така скелетът трябва да е здрав, но лек. Изберете екстремна палатка с повече рейки, което като цяло подобрява стабилността. Рейки, пресичащи се един друг, постигат максимална стабилност. Потърсете двустенна четири сезонна екстремна палатка. Тялото на този модел гарантира, че вътрешността е топла и уютна, докато външният слой се бори с вятъра, дъжда и снеговалежите.
  • Вътрешно пространство: добре е да потърсите просторна екстремна палатка, защото ако времето стане изключително тежко, може да се наложи да прекарате много време вътре. Така че по-малък вариант ще ви накара да се почувствате като в ковчег. Не избирайте обаче екстремна палатка за 4 души за вас и съпруга ви. Големия размер няма да задържа топлината на тялото и няма да поддържа топлината вътре.
  • Разходи: 4-сезонните вариянти на екстремната палатка са склонни да бъдат по-издръжливи, здрави и дебели, така че струват повече от типичната трисезонна. Не очаквайте, че можете да си купите добър 4-сезонен модел, с цена подобна на тази на трисезонните. Ако имате бюджетно ограничение, трябва да похарчите по-малко за уреди и да инвестирате в добра екстремна палатка, защото тя може да направи или развали зимното преживяване на къмпинг. Въпреки това ние сме включили и някои достъпни модели, но с добро качество екстремна палатка, която ще се справи добре при много студено време.

Екстремна палатка - характеристики

Има няколко основни характеристики, които трябва да проверите в описанието на екстремната палатка при покупка.
  • Конструкция на екстремната палатка - за да си гарантирате безпроблемно изживяване е добре да изберете екстремна палатка със здрава и стабилна конструкция. Особено внимание тук трябва да се обърне на броя и вида на рейките. По-големият брой рейки, както и тяхната големина може и да утежнят конструкцията, но ще и придадат необходимата здравина, за да издържи на неблагоприятните метеорологични условия. Материалът на рейките е от не по-малко значение. В повечето случай те са изработени от дуралуминий, тъй като това е изключително здрав и сравнително лек материал. И не на последно място, говорейки за конструкция трябва да обърнем внимание на броя на пресечните точки на рейките.
  • Брой места - при избора на екстремна палатка трябва добре да прецените броя на хората, които ще я ползват. Ако надхвърлите капацитета на екстремната палатка пространството, ще е недостатъчно, а ако вземете по-голяма от необходимото ще е трудно да задържите топлината вътре, а и теглото и ще е по-голямо.
  • Брой входове - в зависимост от целта и капацитета на екстремната палатка е добре да изберете подходящ брой входове, с които да си гарантирате максимална функционалност и комфорт.
  • Брой вентилационни отвори - друга важна характеристика, макар и понякога подценявана, е броя на вентилационните отвори. Те са изключително важни що се отнася до правилната циркулация на въздуха в екстремната палатка, както и да намаляване на конденза.
  • Тегло и размери - при екстремните палатки е важно да изберем модел, които предлага освен здравина и качество и максимално ниско тегло. Това е тегло, което ще носим през продължителния и труден преход. За съжаление здравината и качеството на материалите, както и размера на екстремната палатка са пряко обвързани с теглото й. Що се отнася за размера на екстремната палатка е добре да се стремим към по-ниски стойности, тъй като това ще доведе до по-малко тегло и по-лесно намиране на подходящ терен за позициониране. Не трябва да забравяме обаче, че тежките метеорологични условия може да ни накарат да прекараме повече време под закрилата на екстремната палатка, така че трябва да се предвиди достатъчно пространство, за да се чувстваме комфортно.
  • Материал и влагоустойчивост - материалът от който е изработена екстремната палатка трябва да е изключително здрав и непромокаем, за да се гарантира предпазване от неблагоприятните външни фактори като дъжд, сняг и вятър. Екстремната палатка най-често е изработена от полиестер или найлон с PU покритие. Тук голямо значение има водния стълб. Това е показател, който дефинира налягането в милиметри на обема вода върху един квадратен сантиметър от тъканта на екстремната палатка. Например ако напълните цилиндър/тръба с диаметър от 1 кв. см. и височина от 10 000 мм. ( 10 метра) и го поставите с отворено дъно към тъкънта и при воден стълб на екстремната палатка от 10 000 мм. може да сте сигурни, че водата няма да преодолее външната мембрана и с това да навлезе вътре.