Количка

Палатки за къмпинг

За почитателите на къмпинг туризма сме подготвили голяма колекция от палатки, отговарящи на изискванията на потребителите. Разполагаме с големи семейни палатки, триместни или четириместни. Предлагаме качествени палатки на изгодни цени. Ето и някои от известните производители, с които работим: VANGO, YATE, PINGUIN, HI-TEC, HIGHLANDER. Независимо дали планирате семеен уикенд или екскурзия, при нас ще намерите палатката, която търсите.

Нуждаете се от съвет?

 

 

 

 

 

Палатка – същност и функции

Палатката е една от най-важните принадлежности за всеки любител на къмпингуването, планинските походи и прекарването на време сред дивата природа. Тя ви дава възможност да пренощувате в среда, защитена до известна степен от външните условия и метеорологичните фактори. Качествената и надеждна палатка ще направи вашите туристически разходки значително по-уредени, приятни и комфортни. В следващите редове ще разгледаме факторите, които трябва да се вземат под внимание при избора, както и основните видове палатка, предлагани на пазара. Освен това ще научите защо закупуването на палатка от магазини ЯКО е най-добрата възможна опция за вас.

Фактори, които трябва да вземете предвид при избора на палатка

Няколко са основните фактори, които трябва да вземете предвид при избора на подходяща за вашите нужди и изисквания палатка. Сред тях са нейното предназначение, броят на хората, които трябва да побере, наличието на допълнителни екстри и аксесоари. Ето малко повече информация за споменатите фактори:

Палатка 1
Палатка - цена
  • предназначение – добре е при закупуване на палатка да сте наясно за какви точно дейности смятате да я използвате. За отсядане на къмпинг с приятели, за походи в трудни планински местности, за плаж или разходки сред природата, и т.н. Това ще ви позволи да определите метеорологичните условия, на които тя ще бъде изложена, и съответно характеристиките, които трябва да притежава по отношение на здравина и устойчивост.
  • брой на хората – замислете се и за това колко хора обикновено ви придружават във вашите походи и дейности на открито. Ако предпочитате да пътувате сам, може би било добре да си вземете по-лека и малка като размери палатка. Палатка, която значително ще ви улесни в процеса по пренасяне на багажа. В случай обаче, че редовно си правите семейни къмпинги, ще ви трябва достатъчно просторна палатка, за да побере без проблем всички хора.
  • допълнителни екстри и аксесоари – не бива да се пренебрегват също така допълнителните екстри и аксесоари, с които върви една палатка. Като например принадлежностите, с които рейките са закачени за нея. Вариантите в този аспект са кукички и улеи. Опцията с кукички позволява по-бързото и безпроблемно разпъване, но улеите от своя страна осигуряват по-висока устойчивост на палатката. На пазара също така се предлагат модели палатка с вестибюл, служещ за съхраняване на обувките и останалия багаж.

 

Видове палатка

След като вече знаете факторите за избор, на които е нужно да обърнете внимание, е време да разгледаме и най-популярните видове палатка на пазара. Това са семейната, експедиционната, палатките за къмпинг и трекинг, както и тентите. Вижте какво е нужно да знаете за въпросните видове палатка:

Палатка 2
Палатка от Yako.bg
  1. Семейна палатка – както подсказва наименованието й, семейната палатка е предназначена за случаите, при които цялото семейство се събира за къмпинг или поход сред дивата природа. Артикулите от този тип обикновено побират от 4 до 8 човека. Те предлагат необходимото място за спане и са устойчиви на вода, вятър и други външни фактори.
  2. Палатка за къмпинг – на пазара се предлагат модели палатка, предназначени специално за нуждите на редовно къмпингуващите. Те са триместни или четириместни, като обикновено е предвидено пространство за съхранение на носения багаж.
  3. Палатка за трекинг – трекинг наричаме пешеходните преходи, извършвани в планински или труднодостъпни райони. Палатката, която ще закупите за трекинг, трябва от една страна да бъде лека, компактна и да не затруднява допълнително придвижването ви, а от друга – да е стабилна и устойчива на основните атмосферни фактори и влияния.
  4. Експедиционна палатка – при експедиционната палатка от най-голямо значение е семплата конструкция, която да издържа на силни валежи или ветрове. Експедиции по принцип се провеждат по всяко време от годината, така че не бива да се прави компромис с качеството и надеждността на закупуваната палатка.
  5. Тента – тентата е тип палатка, която се използва като сенник или параван за предпазване от слънцето. Подходяща е за случаите, в които си правите пикник сред природата или пък сте на плажа.

Защо да закупите палатка от магазини ЯКО?

Екипът на магазини ЯКО има богат опит в търговията с туристическа, къмпинг и спортна екипировка. От есента на 2005 година насам непрекъснато разнообразяваме асортимента си и усъвършенстваме своите услуги, за да печелим доверието на все повече и повече клиенти. Към физическите ни магазини, намиращи се в градовете София, Пловдив, Варна и Русе, добавихме и онлайн платформата Yako.bg, от която бързо и лесно могат да се правят поръчки. Ето няколко основателни причини да закупите палатка именно от магазини ЯКО:

Палатка 3
Палатка - марки

Високо качество – на първо място, ние от магазини ЯКО ще ви предложим артикули от категория „Палатка“ с най-високо качество, които ще ви свършат отлична работа при походи, къмпингувания и излизания сред природата. Артикули, които са устойчиви на основните атмосферни фактори и успешно ще гарантират вашето удобство и комфорт. Най-реномираната марка в тази категория, чиито продукти предлагаме, е Pinguin. От нас можете да си закупите палатка Pinguin от висок, среден и нисък ценови клас.

Разнообразна гама -  разнообразната продуктова гама, налична във физическите магазини и онлайн платформата ни, ще ви позволи да си изберете наистина най-подходящата палатка за вашите нужди. Независимо дали ви трябва палатка за къмпинг, трекинг или експедиция, екипът на магазини ЯКО е насреща да ви помогне.

Професионална консултация – в случай, че не сте сигурни на кой точно модел палатка да се спрете, свържете се с нашите служители за професионална консултация. Можете да го направите по телефон, имейл, чрез онлайн формата за контакт или пък да дойдете на място във физическите ни магазини.

Още туристически стоки – освен палатка, от магазини ЯКО можете да закупите и още редица туристически стоки. Като например дрехи и обувки, раници и сакове, спални чували и т.н. Подбрали сме на едно място всичко, което ще ви трябва за моментите, прекарани сред природата.

Магазини ЯКО – за якото и пълноценно изживяване на хубавите моменти в живота!

 

Палатка – същност и функции
Фактори, които трябва да вземете предвид при избора на палатка
Видове палатка
Защо да закупите палатка от магазини ЯКО?

Производител: Pinguin Код: 9792
Двуместна палатка PINGUIN Arris е конструирана, за да покрие нуждите вело и мото-туристите. Незаменима е за тези, които искат уединение в палатката. Палатката се разпъва бързо и е много лека.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 1-2Входове - 1Вентилационни отвори - 2Тип - куполнаПодлепен..
222.00 лв.
Производител: Pinguin Код: 5732
Двуместна палатка PINGUIN Bora 2 е лека палатка с един вход, лесна за построяване с класическа носеща конструкция и голямо преддверие за съхранение на раниците. Входът е с цип в триъгълна форма което улеснява влизането отляво, или отдясно, а може да се използва и централното отваряне. Има възможност..
207.00 лв.
Производител: Pinguin Код: 5731
Двуместна палатка PINGUIN Excel 2 е универсална лека палатка, подходяща за всички видове туризъм. Ако се разпъне без вътрешната част (спалнята), може да служи като изключително лек подслон.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 2Входове - 1Вентилационни отвори - 3Тип - куполнаПодлепени шевовеС..
236.00 лв.
Производител: Pinguin Код: 5730
Дву - триместна палатка PINGUIN Gemini 150 е най-успешният модел палатка с два входа и две преддверия, с добре изпитана конструкция с напречна рейка в горната част. Тя осигурява достатъчно пространство и комфорт за потребителите, тъй като всеки от тях си има собствен вход. Устойчивостта на носещата ..
306.00 лв.
Производител: Pinguin Код: 5727
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 150 Extreme е най-успешният екстремен модел палатка с два входа и преддверия, с добре изпитана конструкция с напречна рейка в горната част. Тя осигурява достатъчно пространство и комфорт за потребителите, тъй като всеки от тях си има собствен вход. Устойчивостта на н..
445.00 лв.
Производител: Pinguin Код: PIN9021
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 150 Extreme Snow е много популярен модел палатка с два входа и преддверия, с добре изпитана конструкция с напречна рейка в горната част. Тя осигурява достатъчно пространство и комфорт за потребителите, тъй като всеки от тях си има собствен вход. Устойчивостта на носе..
506.00 лв.
Производител: Pinguin Код: G210
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 210 е най-успешният модел палатка с два входа и две преддверия, с добре изпитана конструкция с напречна рейка в горната част. Тя осигурява достатъчно пространство и комфорт за потребителите, тъй като всеки от тях си има собствен вход. Устойчивостта на носещата констр..
338.00 лв.
Производител: Pinguin Код: 7134
Двуместна палатка PINGUIN Horizon е просторна палатка с голямо преддверие, осигуряващо необходимия комфорт за ползващите я, като в същото време са запазени основните предимства на малките палатки - лесно и бързо построяване.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 2-3Входове - 2Вентилационни отв..
218.00 лв.