Количка

Семейни палатки

Най-доброто от категорията

Палатка PINGUIN Tornado 4
0% лихва
Наличност: Наличен Код: 9252
389.00 лв.
Палатка PINGUIN Tornado 4 е иновативен модел (най-просторния), с два входа, две предд..
Палатка PINGUIN Nimbus 3
0% лихва
Наличност: Наличен Код: PIN Nimbus 3
689.00 лв.
Палатка PINGUIN Nimbus 3 е устойчива на дъжд и вятър къмпинг палатка със стабилна нос..
Наличност: Наличен Код: HT01722SS
166.90 лв.
Палатка HI-TEC Gloi 3 e 3-местна палатка за къмпинг през уикенд или сезонна вака..
Наличност: Наличен Код: HT01622SS
149.90 лв.
Палатка HI-TEC Gloi 2 e 2-местна палатка за къмпинг през уикенд или сезонна ваканция...
Палатка PINGUIN Storm 4
0% лихва
Наличност: Наличен Код: P0020
429.00 лв.
Палатка PINGUIN Storm 4 е изключително просторна палатка без само-носеща конструкция,..
Палатка PINGUIN Campus 3, Зелен
0% лихва
Наличност: Наличен Код: PIN9022
409.00 лв.
Палатка PINGUIN Campus 3 e просторна палатка с много варианти за вход и голямо преддв..
Наличност: Наличен Код: HT2421SS
259.00 лв.
Палатка HI-TEC Solarpro 4 e просторна палатка за семеен къмпинг. Външният материал на..
Палатка PINGUIN Storm 3
0% лихва
Наличност: Наличен Код: P0019
379.00 лв.
Палатка PINGUIN Storm 3 е изключително просторна палатка без само-носеща конструкция,..
Палатка PINGUIN Nimbus 4
0% лихва
Наличност: Наличен Код: 9251
779.00 лв.
Палатка PINGUIN Nimbus 4 е семейна палатка с две спални помещения и голям навес в пре..
Наличност: Наличен Код: HT8318SS
198.00 лв.
Палатка HI-TEC Carpi 2 Parrot green е универсален, компактен модел палатка за къмпинг..
Палатка HI-TEC Campero 4
0% лихва
Наличност: Наличен Код: HT28218SS
563.00 лв.
Палатка HI-TEC Campero 4 е удобна палатка, подходяща за къмпинг, при по-дълъг престой..
Наличност: Наличен Код: 7974
342.00 лв.
Палатка PINGUIN Tornado 3 е иновативен модел (най-просторния), с два входа и преддвер..
Палатка PINGUIN Omega 6
0% лихва
Наличност: Наличен Код: P0017
829.00 лв.
Палатка PINGUIN Omega 6 е семейна палатка, която предлага комфорт, пространство, стаб..
Палатка PINGUIN Interval 6
0% лихва
Наличност: Наличен Код: PIN INTERVAL 6
879.00 лв.
Палатка PINGUIN Interval 6 е просторна палатка с различни варианти за аранжимент на в..
Палатка PINGUIN Interval 4
0% лихва
Наличност: Наличен Код: 7994
789.00 лв.
Палатка PINGUIN Interval 4 е просторна палатка с различни варианти за аранжимент на в..
Наличност: Наличен Код: Kampak 4
239.00 лв.
Палатка MARTES Kampak 4 е семейна палатка за четирима души, перфектна за къмпинг. Пал..
Наличност: Наличен Код: Kampak 3
199.00 лв.
Палатка MARTES Kampak 3 е палатка за трима души, перфектна за къмпинг, ваканционни и ..
Палатка HI-TEC Tunelo - тюркоаз
0% лихва
Наличност: Наличен Код: HT1223SS
509.00 лв.
Палатка HI-TEC Tunelo е семейна туристическа палатка с тунелна конструкция. Разполага..
Наличност: Наличен Код: HT0254
258.00 лв.
Палатка HI-TEC Tobago 4 е двуслойна четириместна палатка с класическа, изпитана с в..
Наличност: Наличен Код: HT40323
356.00 лв.
Палатка HI-TEC Taban 4 е предназначена за четирима души. Състои се от две големи двой..
Показани 1 от 20 | 24 (2 Страници)

Многоместни къмпинг палатки - предлагаме ви богата гама висококачествени семейни палатки, подходящи за вашия семеен къмпинг.  Създадохме наша собствена (и много широка!) гама от семейни палатки, които могат да поберат 4-8 души. Те са проектирани за лесен монтаж, с устойчиви на вятър и вода материали и с достатъчно място за спане. Нашите палатки са технологично решение за къмпингуващите семейства.

Нуждаете се от съвет?


Как да изберем подходяща семейна палатка

Семейна палатка
Семейна палатка

За да се гарантира, приятно изживяване на къмпинг, е важно да изберете правилната семейна палатка. Това е домът ви далеч от дома и мястото, където ще спите, ще си почивате и съхранявате голяма част от екипировката си. Ето как да изберете идеалната семейна палатка.

Има два основни стила на семейна палатка за къмпинг. Семейната палатка в стил каюта има вертикални стени и създава отворено усещане. Ако пространството е важно или ако планирате да прекарате прекалено много време в семейната палатка, то това е вашият стил. Основният недостатък тук е, че формата не е много устойчива на силен вятър и бури. Вторият вид семейна палатка е с куполна форма. За някой те може да изглеждат клаустрофобични, но са много устойчиви на метеорологичните условия. Ако ще се използва само за сън този вид семейна палатка е идеална. Не забравяйте, че ще Ви трябва място за съхранение на раниците и багажът Ви, така че е добре да изберете модел с малко допълнително пространство.

Влизането и излизането от семейната палатка може да звучи елементарно, но има няколко характеристики, на който трябва да обърнете внимание. Семействата с малки деца може да предпочитат един вход, защото така лесно се проследява кой влиза и кой излиза, но в други случаи семейната палатка с два входа е много по-подходяща, като предлага допълнително удобство и автономност. Много модели семейна палатка предлагат и предверия на всеки вход, което е полезно в много отношения. Те осигуряват сянка в горещите дни и предпазват от метеорологичните условия. Друго предимство е, че може да се оставят мокрите обувки, дрехи и аксесоари, без да се внася кал и бода в семейната палатка.

Допълнителни функции и съобрaжения, които трябва да вземете в предвид при избора на семейна палатка са:

 • Мрежести прозорци и покрив - ако семейната палатка е позиционирана на слънце през целия ден, мрежестите прозорци ще осигуряват така необходимата вентилация. Някой модели семейна палатка разполагат с покриви, изработени от мрежа, което може значително да намали конденза, който се образува през студените вечери.
 • Джобове - всеки може да използва малко помощ, за да остане добре организиран. Джобовете са удобни за важни предмети, като фенерчета, ключове за кола и телефони.
 • Захранващ порт - някой варианти на семейната палатка разполагат със специален порт с цип за захранващи кабели.
 • Тегло - то не е от толкова голямо значение ако пътувате с кола, но при къмпинг с преход, теглото е от изключително значение.
 • Издръжлива конструкция - винаги проверявайте шевовете и циповете, които обикновено са първите, които се повреждат.

Направете проучване, за да определите какъв стил и размер би бил най-подходящ. Ако някой от приятелите ви имат семейна палатка, която биха Ви препоръчали, вземете я за няколко дни за тест в задния двор. По този начин бързо ще откриете какво Ви харесва и какво не.

Видове семейна палатка според размера

Най-използваният метод за оразмеряване на семейна палатка е оценката на капацитета за сън. Семейните лагерници не се интересуват от това да заемат палатката по същия начин като туристите. Те искат да се изпънат, когато легнат. Те също така предпочитат да държат някаква екипировка вътре в семейната палатка. Размерите на семейната палатка започват с палатка за 4 човека. За да се постигне максимален комфорт често се препоръчва намаляне на номиналния капацитет. Просто правило за намаляване на капацитета за спане на семейната палатка, като се извади 2 от номиналния капацитет, за да се направи по-удобно спане.Това правило работи изненадващо добре за модели, оценени от 4 човека до 8 човека капацитет за сън, които са най-често срещаните размери. Отнася се главно до възрастни и тийнейджъри. След прилагането на това правило, семейната палатка все още ще се чувства "пълна", но няма да се чувства "претъпкана" като място за спане. Вместо 4,5 квадратни метра на човек, които предлагат обикновените палатки, възрастните семейни къмпингари предпоче по-близо до 7,5 до 9 квадратни метра спално и жилищно пространство. Това предлага място за голям правоъгълен спален чувал, въздушен матрак, за отдих, разходка между местата за спане и за поддържане на някаква лична екипировка.

Семейните палатки с повече от четири страни предлагат намален капацитет за сън за размера на подовата площ, но могат да предложат и уникално изживяване на къмпинг. Те често са шест или осемстранни и оформят като обикновен шестоъгълник или друг многоъгълник. Без правоъгълна подова настилка и дълги стени, къмпингуващите най-вероятно ще трябва да спят далеч от стените, като по този начин дават място за съхранение. Прозорците в многото стени на тези видове могат да предложат панорамна гледка към околността. Някои големи разновидности семейна палатка могат да имат форма, подобна на буквата L, V, T, X или Y. Къмпингите ще трябва да оценят площта на пода и дължината на стените, за да определят удобен капацитет за спане.

Височината на семейната палатка също е важно съображение за комфорта на къмпинг. Височината и размера са тясно обвъразни. Колкото по-голяма е семейната палатка, толкова по-висока е тя.

 • За седнало положение 3 '(36 ") (0,9 м) - къмпингарите ще могат само да седят, да лежат или да пълзят вътре. Среща се главно в варианти за 1 до 3 човека.
 • За положение на колене 4 '(48 ") (1.2 м) - Лагерниците ще могат да коленичат, да седят, да лежат или да пълзят в семейната палатка.Среща се главно в при капацитет 3 до 4 човека.
 • Наведено положение 5 '(60 ") (1,5 м) - човек ще може да се изправя на крака, за да се облича, но няма да могат да стоят напълно изправени в семейната палатка и вместо това ще трябва да се навеждат. Среща се главно в при капацитет 5 до 6 човека.
 • Изправено положение 6 '(72 ") (1,8 м) - Повечето възрастни къмпингуващи ще могат да се изправят на крака, без да се навеждат в центъра, но вероятно ще трябва да се наведат, когато са по-близо до стените.
 • Роуминг височина 7 '(84 ") (2,1 м) - Възрастните лагерници ще могат да стоят и свободно да се разхождат по-голямата част от тялото на семейната палатка, без главите им да контактуват с някаква материя на тавана. Роуминг височината често се среща при капацитет за сън от 8 или повече души.

Друг начин за определяне на размера на семейната палатка е чрез големите, средните и малките размери, на които хората са свикнали от дрехи и други къмпинг съоръжения.

 • Малка семейна палатка - Малката семейна палатка се побира площ от около 6 квадратни метра. Всички стени на малката семейна палатка трябва да бъдат с дължина 2.5м или по-къса.
 • Семейна палатка със среден размер - Семейна палатка със среден размер се побира на площ от 9квадратни метра . Ако семейната палатка има повече от 4 страни, подът и трябва да бъде проектиран така, че да може да се побере върху квадрат с размери 3х3м.
 • Голяма семейна палатка - голямата семейна палатка се побира на площ от 14квадратни метра. Това често са модели с две стаи, защото са достатъчно големи, за да се разделят на 2 спални камери.
 • X-голяма семейна палатка - побира се на площ около 20 кв. метра. Този вид семейна палатка може да побере 8-10 човека.
 • XX-голяма, огромна, семейна палатка - Една семейна палатка с големина XX ще има набор от стени, които са по-дълги от 15 '.