Количка

Семейни палатки

Наличност: Наличен Код: MAR2721SS
Палатка MARTES Tentino е двуместна палатка, подходяща за летни почивки сред природата. Леката рамка от фибростъкло се разгъва лесно, което в комбинация с водоустойчивия слой и подсилен под гарантира удобство. Подлепените шевове осигуряват надеждна защита от проникане на влага в дъждовно време. Осем ..
59.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 9252
Палатка PINGUIN Tornado 4 е иновативен модел (най-просторния), с два входа, две преддверия и напречни горни рейки. Конструкцията е стабилна, устойчива, способна да издържи на тежки високопланински условия. Техническо описание: Места - 4-5 Входове - 2 Вентилационни отвори - 2 Тип - куполна..
389.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN Nimbus 3
Палатка PINGUIN Nimbus 3 е устойчива на дъжд и вятър къмпинг палатка със стабилна носеща конструкция. Техническо описание: Места - 3-4 Входове - 2 Вентилационни отвори - 4 Тип - куполна Подлепени шевове Възможност да се построи без спалнята (вътрешната част) - да Материал на външната ч..
689.00 лв.
Наличност: Наличен Код: P0020
Палатка PINGUIN Storm 4 е изключително просторна палатка без само-носеща конструкция, както всички палатки от тунелен тип. Този факт се компенсира от следните предимства - оптимално използване на вътрешното пространство, отличен баланс между вътрешния обем и теглото. Палатката може да се разпъне мно..
429.00 лв.
Наличност: Наличен Код: P0019
Палатка PINGUIN Storm 3 е изключително просторна палатка без само-носеща конструкция, както всички палатки от тунелен тип. Този факт се компенсира от следните предимства - оптимално използване на вътрешното пространство, отличен баланс между вътрешния обем и теглото. Палатката може да се разпъне мно..
379.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 9251
Палатка PINGUIN Nimbus 4 е семейна палатка с две спални помещения и голям навес в предната част. Носещата конструкция е изключително устойчива благодарение на четирите рейки, пресичащи се в пет точки, което прави палатката силно ветроустойчива въпреки големите и размери.Техническо описание:Двуслойна..
779.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 7974
Палатка PINGUIN Tornado 3 е иновативен модел (най-просторния), с два входа и преддверия и две напречни горни рейки. Конструкцията е стабилна, устойчива, способна да издържи на тежки високопланински условия.Техническо описание:Места - 3-4Входове - 2Вентилационни отвори - 2Тип - куполнаПодлепени шевов..
342.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN9022
Палатка PINGUIN Campus 3 e просторна палатка с много варианти за вход и голямо преддверие, осигуряващо необходимия комфорт за потребителите. Основно предимство на малките палатки е лесно и бързо построяване.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 3Входове - 2Вентилационни отвори - 5Тип - куполн..
409.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT4520SS
Палатка HI-TEC Solarproof 3 e тип "иглу" и е триместна. Вестибюлът допълнително разширява използваемото пространство и спомага за поддържане на реда: той е чудесен за съхранение на багаж, обувки или готварско оборудване. Материалите, използвани при производството на палатката Solarproof 3, гарантира..
157.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT8318SS
Палатка HI-TEC Carpi 2 Parrot green е универсален, компактен модел палатка за къмпинг или пътуване за двама. Двуслойната палатката може да се сгъне до компактни размери, което позволява удобното транспортиране . Тя е лека и  можете да я закачите в долната част на раницата, докато се разхождате ..
198.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT28218SS
Палатка HI-TEC Campero 4 е удобна палатка, подходяща за къмпинг, при по-дълъг престой. Състои се от две спални, с общо антре. Палатката е с лека конструкция, един основен вход и по един вход към спалните. Спалните са прикачени към конструкцията, като всяка е с отделно дъно.Техническо описание:Класич..
563.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT2421SS
Палатка HI-TEC Solarpro 4 e просторна палатка за семеен къмпинг. Външният материал на палатката е с водоустойччиво покритие, което ви позволява да нощувате при динамични метеорологични условия. Конструкцията на палатката е стабилна. Палатката е с голям вход, осигуряващ място за дрехи, къмпинг оборуд..
187.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 7134
Двуместна палатка PINGUIN Horizon е просторна палатка с голямо преддверие, осигуряващо необходимия комфорт за ползващите я, като в същото време са запазени основните предимства на малките палатки - лесно и бързо построяване.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 2-3Входове - 2Вентилационни отв..
259.00 лв.
Наличност: Наличен Код: P0017
Палатка PINGUIN Omega 6 е семейна палатка, която предлага комфорт, пространство, стабилност и лесна за сглобяване конструкция.Техническо описание:Двуслойна палаткаШестместна семейна палатка с две спални помещения и просторно предверие.Два входа + 2 преддверияВисочина - 160 (200) смЧетири вентилацион..
829.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN INTERVAL 6
Палатка PINGUIN Interval 6 е просторна палатка с различни варианти за аранжимент на входа и просторно предверие, достатъчна за 6-7 къмпингуващи. Палатката е с тунелна форма. Това е достъпна комбинация от комфорт, пространство, стабилност и лекота на конструкцията. Този модел е просторно решение за п..
879.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN0720SS
Палатка PINGUIN Interval 4 Steel, е просторна и удобна палатка за почивка със семейство, или приятели.  Палатката разполага с две отделни спални и голямо преддверие. Външната част е изработена от полиестер с PU покритие и подлепени шевове, което прави палатката силно водоустойчива. Подът е изра..
829.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 7994
Палатка PINGUIN Interval 4 е просторна палатка с различни варианти за аранжимент на входа и просторно преддверие, достатъчна за 4-5 къмпингуващи.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 4-5Входове - 2Вентилационни отвори - 4Тип - тунелнаПодлепени шевовеВъзможност да се построи без спалнята (вътр..
789.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 12292
Палатка PINGUIN Campus 5 е просторна палатка с много варианти за вход и голямо преддверие, осигуряващо необходимия комфорт за потребителите. Палатката е с вентилационни отвори, които осигуряват добра циркулация на въздуха и спокоен сън.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 5Входове - 2Вентила..
609.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 7118
Палатка PINGUIN Campus 3 e просторна палатка с много варианти за вход и голямо преддверие, осигуряващо необходимия комфорт за потребителите. Основно предимство на малките палатки е лесно и бързо построяване.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 3Входове - 2Вентилационни отвори - 5Тип - куполн..
345.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT0254
Палатка HI-TEC Tobago 4 е двуслойна четириместна палатка с класическа, изпитана с времето, куполна конструкция с 3 рейки от фибростъкло. Материал на външния слой:  Плиестер с мембрана Tecproof 3000 с воден стълб - 3000 мм. Подлепени шевове на всички шевове който са изпълнени в технология..
258.00 лв.
Показани 1 от 20 | 30 (2 Страници)

Многоместни къмпинг палатки - предлагаме ви богата гама висококачествени семейни палатки, подходящи за вашия семеен къмпинг.  Създадохме наша собствена (и много широка!) гама от семейни палатки, които могат да поберат 4-8 души. Те са проектирани за лесен монтаж, с устойчиви на вятър и вода материали и с достатъчно място за спане. Нашите палатки са технологично решение за къмпингуващите семейства.

Нуждаете се от съвет?


Как да изберем подходяща семейна палатка

Семейна палатка
Семейна палатка

За да се гарантира, приятно изживяване на къмпинг, е важно да изберете правилната семейна палатка. Това е домът ви далеч от дома и мястото, където ще спите, ще си почивате и съхранявате голяма част от екипировката си. Ето как да изберете идеалната семейна палатка.

Има два основни стила на семейна палатка за къмпинг. Семейната палатка в стил каюта има вертикални стени и създава отворено усещане. Ако пространството е важно или ако планирате да прекарате прекалено много време в семейната палатка, то това е вашият стил. Основният недостатък тук е, че формата не е много устойчива на силен вятър и бури. Вторият вид семейна палатка е с куполна форма. За някой те може да изглеждат клаустрофобични, но са много устойчиви на метеорологичните условия. Ако ще се използва само за сън този вид семейна палатка е идеална. Не забравяйте, че ще Ви трябва място за съхранение на раниците и багажът Ви, така че е добре да изберете модел с малко допълнително пространство.

Влизането и излизането от семейната палатка може да звучи елементарно, но има няколко характеристики, на който трябва да обърнете внимание. Семействата с малки деца може да предпочитат един вход, защото така лесно се проследява кой влиза и кой излиза, но в други случаи семейната палатка с два входа е много по-подходяща, като предлага допълнително удобство и автономност. Много модели семейна палатка предлагат и предверия на всеки вход, което е полезно в много отношения. Те осигуряват сянка в горещите дни и предпазват от метеорологичните условия. Друго предимство е, че може да се оставят мокрите обувки, дрехи и аксесоари, без да се внася кал и бода в семейната палатка.

Допълнителни функции и съобрaжения, които трябва да вземете в предвид при избора на семейна палатка са:

 • Мрежести прозорци и покрив - ако семейната палатка е позиционирана на слънце през целия ден, мрежестите прозорци ще осигуряват така необходимата вентилация. Някой модели семейна палатка разполагат с покриви, изработени от мрежа, което може значително да намали конденза, който се образува през студените вечери.
 • Джобове - всеки може да използва малко помощ, за да остане добре организиран. Джобовете са удобни за важни предмети, като фенерчета, ключове за кола и телефони.
 • Захранващ порт - някой варианти на семейната палатка разполагат със специален порт с цип за захранващи кабели.
 • Тегло - то не е от толкова голямо значение ако пътувате с кола, но при къмпинг с преход, теглото е от изключително значение.
 • Издръжлива конструкция - винаги проверявайте шевовете и циповете, които обикновено са първите, които се повреждат.

Направете проучване, за да определите какъв стил и размер би бил най-подходящ. Ако някой от приятелите ви имат семейна палатка, която биха Ви препоръчали, вземете я за няколко дни за тест в задния двор. По този начин бързо ще откриете какво Ви харесва и какво не.

Видове семейна палатка според размера

Най-използваният метод за оразмеряване на семейна палатка е оценката на капацитета за сън. Семейните лагерници не се интересуват от това да заемат палатката по същия начин като туристите. Те искат да се изпънат, когато легнат. Те също така предпочитат да държат някаква екипировка вътре в семейната палатка. Размерите на семейната палатка започват с палатка за 4 човека. За да се постигне максимален комфорт често се препоръчва намаляне на номиналния капацитет. Просто правило за намаляване на капацитета за спане на семейната палатка, като се извади 2 от номиналния капацитет, за да се направи по-удобно спане. Това правило работи изненадващо добре за модели, оценени от 4 човека до 8 човека капацитет за сън, които са най-често срещаните размери. Отнася се главно до възрастни и тийнейджъри. След прилагането на това правило, семейната палатка все още ще се чувства "пълна", но няма да се чувства "претъпкана" като място за спане. Вместо 4,5 квадратни метра на човек, които предлагат обикновените палатки, възрастните семейни къмпингари предпоче по-близо до 7,5 до 9 квадратни метра спално и жилищно пространство. Това предлага място за голям правоъгълен спален чувал, въздушен матрак, за отдих, разходка между местата за спане и за поддържане на някаква лична екипировка.

Семейните палатки с повече от четири страни предлагат намален капацитет за сън за размера на подовата площ, но могат да предложат и уникално изживяване на къмпинг. Те често са шест или осемстранни и оформят като обикновен шестоъгълник или друг многоъгълник. Без правоъгълна подова настилка и дълги стени, къмпингуващите най-вероятно ще трябва да спят далеч от стените, като по този начин дават място за съхранение. Прозорците в многото стени на тези видове могат да предложат панорамна гледка към околността. Някои големи разновидности семейна палатка могат да имат форма, подобна на буквата L, V, T, X или Y. Къмпингите ще трябва да оценят площта на пода и дължината на стените, за да определят удобен капацитет за спане.

Височината на семейната палатка също е важно съображение за комфорта на къмпинг. Височината и размера са тясно обвъразни. Колкото по-голяма е семейната палатка, толкова по-висока е тя.

 • За седнало положение 3 '(36 ") (0,9 м) - къмпингарите ще могат само да седят, да лежат или да пълзят вътре. Среща се главно в варианти за 1 до 3 човека.
 • За положение на колене 4 '(48 ") (1.2 м) - Лагерниците ще могат да коленичат, да седят, да лежат или да пълзят в семейната палатка.Среща се главно в при капацитет 3 до 4 човека.
 • Наведено положение 5 '(60 ") (1,5 м) - човек ще може да се изправя на крака, за да се облича, но няма да могат да стоят напълно изправени в семейната палатка и вместо това ще трябва да се навеждат. Среща се главно в при капацитет 5 до 6 човека.
 • Изправено положение 6 '(72 ") (1,8 м) - Повечето възрастни къмпингуващи ще могат да се изправят на крака, без да се навеждат в центъра, но вероятно ще трябва да се наведат, когато са по-близо до стените.
 • Роуминг височина 7 '(84 ") (2,1 м) - Възрастните лагерници ще могат да стоят и свободно да се разхождат по-голямата част от тялото на семейната палатка, без главите им да контактуват с някаква материя на тавана. Роуминг височината често се среща при капацитет за сън от 8 или повече души.

Друг начин за определяне на размера на семейната палатка е чрез големите, средните и малките размери, на които хората са свикнали от дрехи и други къмпинг съоръжения.

 • Малка семейна палатка - Малката семейна палатка се побира площ от около 6 квадратни метра. Всички стени на малката семейна палатка трябва да бъдат с дължина 2.5м или по-къса.
 • Семейна палатка със среден размер - Семейна палатка със среден размер се побира на площ от 9квадратни метра . Ако семейната палатка има повече от 4 страни, подът и трябва да бъде проектиран така, че да може да се побере върху квадрат с размери 3х3м.
 • Голяма семейна палатка - голямата семейна палатка се побира на площ от 14квадратни метра. Това често са модели с две стаи, защото са достатъчно големи, за да се разделят на 2 спални камери.
 • X-голяма семейна палатка - побира се на площ около 20 кв. метра. Този вид семейна палатка може да побере 8-10 човека.
 • XX-голяма, огромна, семейна палатка - Една семейна палатка с големина XX ще има набор от стени, които са по-дълги от 15 '.