Количка

Газови котлони

Най-доброто от категорията

Наличност: Наличен Код: 7632
6.50 лв.
Всесезонна газ в бутилка PINGUIN 220 гр на PINGUIN се състои от  Propan / N-Buta..
Наличност: Наличен Код: 7634
17.00 лв.
Газова бутилка PINGUIN 450 гр с всесезонната газова смес на PINGUIN се състои от ..
Наличност: Наличен Код: 7633
11.50 лв.
Газова бутилка PINGUIN 230 гр е всесезонната газова смес на PINGUIN се състои от ..
Наличност: Наличен Код: PIN67019
8.50 лв.
Газова бутилка PINGUIN 110 гр е газова смес, която се състои от Propan / N-Butan / Iz..
Наличност: Наличен Код: PIN86619
12.00 лв.
Адаптер за газова бутилка PINGUIN позволява да свържете котлоните на PINGUIN или друг..
Наличност: Наличен Код: 11188
6.50 лв.
Сух спирт Yate таблетки 200g - 20 къса от нетоксично гориво, идеално средство за разп..
Наличност: Наличен Код: YM03702
4.00 лв.
Сух спирт YATE 6 таблетки опаковани във флакон. Флаконът предпазва таблетките от влаг..
Наличност: Наличен Код: PIN7
51.00 лв.
Газов котлон PINGUIN Camper е лек туристически котлон с пиезо запалка.Техническо опис..
Наличност: Наличен Код: 9266
21.00 лв.
Магнезиева запалка PINGUIN Firestarter Box е механична запалка в удобна кутийка, вклю..
Наличност: Наличен Код: 11187
11.00 лв.
Всеки заслужава топъл обяд или вечеря. Евтин, компактен и лек начин да имате със себе..
Наличност: Наличен Код: 7644
45.00 лв.
Газов котлон PINGUIN Trek е малък и компактен, лек и надежден, с голяма мощност - 300..
Наличност: Наличен Код: 7643
45.00 лв.
Компактен, лек и удобен газов котлон. Подходящ за използване със всякаква посуда. Мощ..
Наличност: Наличен Код: PIN0122AW
65.00 лв.
Газов котлон PINGUIN Atom Titan е един от най-компактните и леки газови котлони на ма..
Наличност: Наличен Код: P7642-S
55.00 лв.
Газов котлон PINGUIN Surpass steel, впечатлява със семплия си дизайн и компактни разм..
Наличност: Наличен Код: 9267
95.00 лв.
Газов котлон PINGUIN Mantis e олекотена версия на котлоните тип Spider, с подобрен га..
Наличност: Наличен Код: PIN9030
11.00 лв.
Поставка за газова бутилка PINGUIN Cartridge stand е стойка осигуряваща стабилност на..
Наличност: Наличен Код: PIN66919
18.00 лв.
Пиезо запалка за котлон PINGUIN Igniter, предназначена за газови котлони, която работ..
Наличност: Наличен Код: P7645
30.00 лв.
Защитно пано за газов котлон PINGUIN Windscreen е леко алуминиево сгъваемо пано предп..
Наличност: Наличен Код: 7642
61.00 лв.
Газов котлон PINGUIN Surpass Titan, е изключително лек и компактен, подходящ за прехо..
Наличност: Наличен Код: YSN00039
16.50 лв.
Магнезиева запалка YATE, представлява огниво с магнезиева пръчка, която се съхранява ..
Показани 1 от 20 | 29 (2 Страници)

В нашия онлайн магазин ще откриете многообразие от газови котлони, кухненски съдове за готвене и прибори за хранене. Преносимите котлони за къмпинг са с модерен дизайн, подходящи за готвене на открито. Кухненските съдове за готвене са алуминиеви и с незалепващо покритие. Газовите котлони, кухненските прибори и съдове за приготвяне на храна са чудесно допълнение към вашето туристическо оборудване, тъй като топлата храна е за предпочитане, когато сте на открито!

Газов котлон същност и инструкции

Газов котлон
Газов котлон yako.bg

Газовият котлон е полезно част от екипировката, независимо дали ще ходите на къмпинг със семейството, тръгвате на екскурзия през уикенда или планирате експедицията. Газовият котлон за къмпинг може да се използва почти навсякъде, където трябва да готвите храна. Съвременните версии газов котлон осигуряват лесно инсталиране и са компактни и леки. Знанието как безопасно и ефективно да използвате газовия котлон ще ви бъде от огромна помощ, когато сте навън сред природата.

Когато става въпрос за употребата на газов котлон има две основни стъпки, които трябва да изпълним:

 • Сглобяване на газовия котлон с източник на гориво
  • Извадете всички части -Къмпинг печките обикновено се предлагат в няколко различни парчета, които трябва да бъдат свързани. Изваждането на всички части от чантата ви дава хубав преглед кои предмети имате. Вътре в опаковката трябва да има лист хартия или карта, която съдържа списък на предметите, които трябва да бъдат включени в печката. Можете да използвате този списък, за да проверите дали имате всичко. Трябва да има бутилка с газ, съединителен маркуч, газов котлон и може да има няколко други дребни предмета в зависимост от вида на печката, който имате. Ако липсват елементи, не се опитвайте да сглобите печката, тъй като може да е опасно.
  • Свържете резервоара за газ към газовия котлон с помощта на маркуча - това е основната връзка, която трябва да се установи, за да можете да готвите. Газопроводът трябва да се свърже с газовия котлон чрез усукване, но може да е различен в зависимост от модела на печката, който имате. Контейнерът е метална бутилка, а газопроводът обикновено е направен от материал, наподобяващ маркуч. Внимавайте да не усуквате прекалено силно. Най-вероятно ще чуете шум при щракване, след като линия бъде успешно свързана.
  • Напръскайте сапунена вода върху всяка точка на съединяване, за да проверите за течове. След като напръскате водата, изчакайте да видите дали в точките на свързване се появяват мехурчета. Ако се появят мехурчета, това означава, че има пропусклива връзка и трябва да опитате повторно да свържете газопровода към газовия котлон и бутилката. Ако няма мехурчета, можете да продължите напред. Използването на всеки редовен сапун за миене на съдове, смесен с вода в бутилка със спрей, работи добре тук.
  • Почистете точките на свързване с помощта на хартиена кърпа. Ако оставите тези точки мокри, съществува риск останалата течност да ви попречи да запалите газовия котлон. Ако нямате хартиена кърпа, използвайте кърпа или някакъв друг материал.
  • Намерете равна повърхност, на която да позиционирате газовия котлон. Когато готвите, газовия котлон трябва да бъде напълно подравнен, в противен случай има риск да падне. Това е не само опасно, но невероятно неудобно. Ако трябва, създайте равна повърхност на която да поставите газовия котлон, като изкопаете част от земята и я натрупате, за да образувате равна площ. Избягвайте всеки терен, който има потенциал да се измести, докато готвите на него с газов котлон.
 • Работа с газов котлон
  • Разделете ръцете около горелката на газовия котлон, така че да са равномерно разположени една от друга. Тези елементи образуват опорната основа, където ще седи вашият съд / тиган върху газовия котлон. Когато газовия котлон е сгънат, ръцете са групирани заедно. Разстелете ги, като ги издърпате нагоре и ги бутате около горелката на газовия котлон. В повечето случаи газовия котлон има 4 рамена, но е възможно вашият газов котлон да има само 3.
  • Изпомпвайте газа 15-20 пъти с помощта на помпата на бутилката. По този начин се създава налягане, необходимо за преобразуването на горивото от течност в газ. Помпайте, докато не почувствате твърдо съпротивление от помпата (около 15-20 пъти).
  • Отворете газопровода на газовия котлон. Горивото ще излезе в малко водосборно пространство, което пламъкът образува наоколо. Това първо малко гориво е необходимо, за да можете да загреете газопровода и да осигурите пространство, където течността се превръща в газ, така че да може да изгори ефективно
  • Запалете горивото в газовия котлон Този процес се нарича "грундиране" на горивото и той по същество върши работата на искрата. Използвайте дълъг кибрит или запалка, за да запалите горивото в газовия котлон и внимавайте да не изгорите ръката си, когато правите това.
  • Настройте пламъка според размера, който искате, с помощта на регулатора. Газовия котлон вече е напълно готов за използване. Отварянето на регулатора на горивото допълнително ви дава по-голям пламък и затварянето му намалява пламъка. Когато сте готови, оставете частите на газовия котлон да се охладят, преди да ги опаковате, тъй като те ще бъдат горещи.

Кое гориво е по-подходящо за газов котлон за къмпинг

Обикновено два вида газ се използват за печките на открито: Бутан или Пропан. Това са и двата вида течен нефтен газ (LPG), който се използва в газовият котлон използван за къмпинг. Ако се вгледате в бутилките, ще забележите, че някои са сини (бутан), а други червени (пропан).

Каква е разликата между бутан и пропан?

Пропанът действа, когато изстива. За съжаление бутанът се кондензира, когато изстине и няма да тече. Така че, ако планирате вашето приятно преживяване на открито през зимата , пропановият газов котлон е Вашият вариант. Но ако пропанът работи целогодишно, защо да се занимавате с бутан? Бутанът гори по-ефективно, така че можете да получите повече гориво от по-малък газов котлон, плюс пропановите бутилки са по-тежки, което прави бутан по-лесен за транспортиране, когато разполагате с много багаж за къмпинга.

Трябва също така да проверите избраният от Вас газов котлон за да видите какво гориво официално поддържа. Някой модели газов котлон работят както с бутан, така и с пропан.

Съвети за безопастност при употребата на газов котлон

 • Когато използвате всякакъв тип печка, трябва да изберете равна повърхност, на която да я разположите.
 • Никога не гответе вътре в палатката си с газов котлон и внимавайте колко близо готвите до палатката си, тъй като те са лесно запалими.
 • Винаги изчакайте газовият котлон да изстине, преди да го почистите и приберете.
 • Почиствайте старателно след употреба и винаги съхранявайте газовия котлон на хладно и сухо място.
 • Винаги проверявайте газовия котлон за повреда, преди да го използвате, и не използвайте печка, ако изглежда повредена.
 • Не правете модификации върху уреда си.