Количка

Раници

Най-доброто от категорията

Наличност: Наличен Код: Integral
125.00 лв.
Просторна градска раница с отделение за лаптоп, подходяща и за ученици. Подплатена пр..
Наличност: Наличен Код: EL900421AW
52.00 лв.
Универсална раница за градската джунгла - ще побере всички необходими вещи за спортни..
Наличност: Наличен Код: PIN92720AW
189.00 лв.
Перфектна раница за зимен туризъм, но може да се ползва и през останалите сезони. Със..
Наличност: Наличен Код: EL0919SS
49.00 лв.
Универсален модел раница, подходяща за ползване в града или за излет в планината. Дъл..
Мешка inSPORTline Galaktik, Червен
.
Наличност: Наличен Код: in 14541
3.00 лв.
Търсите чанта за физическо и / или тренировка? Често пътувате  за отдих или отив..
Наличност: Наличен Код: HT2519AW
169.00 лв.
Просторна туристическа раница за дълги преходи, в която ще поберете всичко необходимо..
Наличност: Наличен Код: HT901720AW
24.00 лв.
Модерна, стилна и функционална ежедневна раница, подходяща както за училище, така и з..
Наличност: Наличен Код: PIN0920SS
199.00 лв.
Просторна 50 литрова раница с две отделения, подходяща за дълги пътувания и престой с..
Наличност: Наличен Код: PIN0220SS
209.00 лв.
Подходяща за многодневни планински преходи. Оборудвана е с регулируема система за гър..
Наличност: Наличен Код: HT01422SS
139.90 лв.
Туристическа раница, предназначена за хора, които обичат активен отдих сред природата..
Наличност: Наличен Код: PIN0420SS
179.00 лв.
Еднокамерна раница със среден обем, с големи странични джобове с цип, подходяща за пл..
Наличност: Наличен Код: EL01122SS
141.90 лв.
Практична и функционална трекинг раница, подходяща за кратки туристически преходи, ал..
Наличност: Наличен Код: HT15020
69.00 лв.
С обем от 35 л, раницата е подходяща за леки преходи и разходки сред природата, спорт..
Наличност: Наличен Код: HT0718AW
58.00 лв.
Чудесен избор както за туризъм, така и за ежедневие. С вместимост от 30 л, раницата п..
Наличност: Наличен Код: IG0520SS
43.00 лв.
Модерна, функционална и удобна за носене ежедневна раница, подходяща за училище, или ..
Наличност: Наличен Код: EXPLORER-75
249.00 лв.
Обновеният модел туристическа раница Explorer, предназначена за дълги и взиска..
Наличност: Наличен Код: PIN1119AW
239.00 лв.
Обновеният модел туристическа раница Explorer, предназначена за дълги и взискате..
Наличност: Наличен Код: EL1619AW
162.00 лв.
Средна по обем раница за преходи в планината, кратки пътувания или ежедневие. Комфорт..
Наличност: Наличен Код: HT01522SS
163.90 лв.
Здрава, водоустойчива трекинг раница, подходяща за кратки преходи и алпинизъм. Раница..
Наличност: Наличен Код: HT51701
143.00 лв.
Функционална раница, подходяща за кратки или средно дълги преходи, но може да се изпо..
Показани 1 от 20 | 135 (7 Страници)

За разлика от раниците за ежедневие и велосипедните раници, раниците за туризъм, алпинизъм и къмпинг са проектирани да предлагат голям обем, да са ергономични и компактни. Материалите, използвани при производството на раници за алпинизъм, са съобразени с издръжливост и устойчивост на износване. Посредством тях се гарантира висока степен на здравина при контакт със скали и лед. Не пропускайте нашата колекция от раници за алпинизъм, туризъм и катерене. Те са комфортни, функционални и с отличен дизайн.

 

Туристическа раница – кои са нейните основни приложения?

Туристическата раница се различава доста от тези, използващи се в ежедневието, както и от велосипедните раници. Тя е предназначена да отговори на потребностите на хората, които обичат да пътуват, да къмпингуват из дивата природа и да практикуват популярните планински спортове. В този смисъл една надеждна туристическа раница трябва да отговаря на редица критерии, свързани най-вече с нейния обем, устойчивост и комфорт при носене. Преди да се насочим към процеса на избор на туристическа раница по споменатите критерии обаче, нека да обобщим съвсем накратко нейните основни приложения:

Tуристическа раница 1
Туристическа раница - цена
  1. Туристическа раница за пътешествия – няма нищо по-хубаво от това да пътуваш и да опознаваш красотите на света. В зависимост от предпочитанията и разбиранията си за хубаво прекарване, можеш да го правиш както сам, така и с група приятели. Не само необходим, но и почти задължителен артикул за всеки редовен пътешественик е надеждната туристическа раница. В нея е възможно без никакъв проблем да си носите дрехи, храна, вода и всичко друго, което ви е нужно за плавното протичане на пътуването.
  2. Туристическа раница за къмпинг – къмпингуването сред дивата природа продължава да бъде страст за хора от различни възрасти и поколения. То е източник на отдих и релаксация, положителни емоции и незабравими моменти заедно с верните другари. За дейностите, свързани с къмпингуването, са ви необходими редица принадлежности – от палатки или спални чували до инструменти за палене на огън и справяне с различните предизвикателства в гористи местности. Най-удобно за вас би било да съберете всички тези артикули в обемна туристическа раница, която да е максимално комфортна за носене.
  3. Туристическа раница за алпинизъм – алпинизмът също предполага продължителни походи. Така че практикуващите го хора неизменно използват туристическа раница. При подобни дейности факторът „комфорт“ е още по-важен по отношение избора на туристическа раница, тъй като планинските райони по принцип са по-тежко проходими и носят редица предизвикателства за човека.

Кои фактори да вземете под внимание при избора на туристическа раница? 

Няколко са факторите, които трябва да вземете под внимание при избора на подходяща за вашите нужди туристическа раница. Сред тях са нейният обем и способност да побере всички неща, които обикновено вземате със себе си при туристически разходки, устойчивостта на различни атмосферни условия, комфорта при носене, както и структурата и дизайна. Ето малко повече информация за всеки един от тези фактори:

Tуристическа раница 2
Туристическа раница от Yako.bg
  • избор на туристическа раница: обем – препоръчваме ви да започнете от това туристическа раница с какъв обем ви е нужна. Оптималният обем, на който най-често се залага, е 50 – 75 литра. Туристическа раница с обем 100 – 120 литра е прекалено тежка и подходяща по-скоро за експедиции и пътувания, при които се изисква вземането на голямо количество багаж. Тази с обем, по-малък от 50 литра, пък се използва основно за кратки преходи, практикувани през уикенда.
  • избор на туристическа раница: материал – няколко са популярните материали, когато става въпрос за туристическа раница. Сред тях е кордура – полиестерен плат, който е доста устойчив, но в същото време придава по-голямо тегло на артикула. Тъканите от типа рипстоп пък намаляват до минимум риска от скъсване или разцепване на съответната туристическа раница. Елементите на вашата туристическа раница, които са изработени от дурафлекс, са издръжливи на ниски температури и не се трошат.
  • избор на туристическа раница: комфорт – определено е нужно вашата туристическа раница да бъде комфортна, тъй като вероятно ще ви се налага да я носите на гърба си часове наред. Надеждната туристическа раница по отношение на фактора „комфорт“ е тази, която равномерно разпределя тежестта си по гърба, така че да не създава прекалено силно напрежение в определени зони. На пазара се предлагат артикули със специален колан за гърба, който изпълнява споменатата функция.
  • избор на туристическа раница: структура и дизайн – разбира се, не бива да се пренебрегват също така структурата и дизайнът на артикулите от категория „Туристическа раница“. Постарайте се да откриете туристическа раница, която в най-голяма степен ще пасне на начина ви на обличане, както и на имиджа, който сте си изградили пред околните. За практикуване на алпинизъм удачен избор би била туристическа раница с повече прегради и приспособления за поставяне на разнообразните части от екипировката.

Защо да закупите туристическа раница от Yako.bg?  

Зад платформата Yako.bg стои екип с богат опит в търговията с туристически стоки и екипировка. От есента на 2005 година ние работим в тази сфера и за времето досега сме си спечелили безупречна репутация и многобройни почитатели. Вижте няколко основателни причини да закупите туристическа раница именно от Yako.bg:

Tуристическа раница 3
Туристическа раница - марки

Туристическа раница от Yako.bg: Разнообразна гама – при нас в категория „Туристическа раница“ ще откриете разнообразна гама от артикули, съответстващи на всякакви изисквания и вкусове. Можете да изберете най-подходящата за вас туристическа раница в зависимост от предпочитанията си по отношение на капацитет, материя, цвят и допълнителни принадлежности и аксесоари към нея. Ако имате нужда от професионален съвет и консултация за целта, екипът на Yako.bg е насреща да ви помогне.

Туристическа раница от Yako.bg: Всякакви ценови класове – ние се стараем да предлагаме продукти, достъпни за максимално широк кръг от потребители. В категория „Туристическа раница“ сме подбрали артикули от всички ценови класове. Така че независимо какви са вашите финансови възможности и колко точно средства сте готови да отделите за туристическа раница, Yako.bg е точният избор за вас. Ако очаквате високо качество и максимална устойчивост на закупената туристическа раница, ви препоръчваме да се насочите към продуктите от реномираната марка Pinguin. А в случай, че си търсите туристическа раница на по-достъпна цена, удачни опции биха били брандовете Hi-Tec (среден клас) и Martes (нисък клас).

Туристическа раница от Yako.bg: Още редица типове туристически стоки  - освен туристическа раница, от Yako.bg имате възможност да си закупите и още редица типове стоки за туризма. Като например подходящи дрехи и обувки, палатки, спални чували, термоси, бутилки и т.н. На едно място са събрани всички артикули, от които имате нужда за вашите туристически разходки, планински походи и излизания на къмпинг с приятели. Можете да си ги поръчате от онлайн платформата ни или пък да посетите  нашите физически магазини, намиращи се в градовете София, Пловдив, Варна и Русе.

Yako.bg – подходящата екипировка за всички яки и вълнуващи преживявания, които ви предстоят!

 

Туристическа раница – кои са нейните основни приложения?
Кои фактори да вземете под внимание при избора на туристическа раница?
Защо да закупите туристическа раница от Yako.bg?