Количка

Зимни спални чували

Наличност: Наличен Код: PINCOMFL-175
Спален чувал PINGUIN Comfort Lady, е с много добри топлоизолационни качества и е подходящ за ползване при зимни условия. Тип мумия, с обърнат, двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак от вътрешната страна. Вътрешна яка,  под..
100.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN91520AW
Зимен спален чувал PINGUIN Comfort PFM 195cm R, подходящ за почитатели на заснежените планини, екзотичния зимен пейзаж или просто уикенд в семейната вила през зимните месеци. Ципът е двустранен и може да се закопчава както отвътре, така и отвън. Освен това той е снабден със слой от вътрешн..
130.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN91420AW
Зимен спален чувал PINGUIN Comfort PFM 195cm L, подходящ за почитатели на заснежените планини, екзотичния зимен пейзаж или просто уикенд в семейната вила през зимните месеци. Ципът е двустранен и може да се закопчава както отвътре, така и отвън. Слой на ципа от вътрешната страна, ефективно запа..
130.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINEXPERT-185G
Спален чувал PINGUIN Expert CCS 185cm R e зимен спален чувал, предназначен за туризъм и експедиции през зимните месеци. Ципът завършва приблизително при дължина отговаряща на средата на бедрата. Останалата част продължава с включен термоизолиращ пълнеж. Трислойната конструкция на пълнежа BHB Mi..
211.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINEXPERT-185O
Спален чувал PINGUIN Expert CCS 185cm R e зимен спален чувал, предназначен за туризъм и експедиции през зимните месеци. Ципът завършва приблизително при дължина отговаряща на средата на бедрата. Останалата част продължава с включен термоизолиращ пълнеж. Трислойната конструкция на пълнежа BHB Mi..
211.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINEXPERT-195O
Спален чувал PINGUIN Expert CCS 195cm R e зимен спален чувал, предназначен за туризъм и експедиции през зимните месеци. Ципът завършва приблизително при дължина отговаряща на средата на бедрата. Останалата част продължава с включен термоизолиращ пълнеж. Трислойната конструкция на пълнежа BHB Mi..
211.00 лв.
Наличност: Доставка до 3 дни Код: O501020
Спален чувал пухен MILO Хималая е предназначен за зимен алпинизъм и екстремни експедиции. Спалният чувал е с температура на комфорт -27 ° C  - можете да лагерувате в алпийски условия и меки полярни условия. Външната материя Pertex Endurance е дишаща и с водонепромокаемо покритие. Вътрешнат..
860.00 лв.
Наличност: Доставка до 3 дни Код: 11230
Спален чувал VANGO Ultralite 900 е много топъл и много лек спален чувал, изработен от устойчив рипстоп материал отвън, а отвътре - мек и комфортен минирипстоп с Thermal Embrace System - система от ластици, която позволява на спалния чувал да обгърне тялото Ви без да пристигят и на..
178.00 лв.
Наличност: Временно изчерпан Код: Spirit-195
Спален чувал PINGUIN Spirit - 195 е зимен спален чувал, перфектен за зимен туризъм. Топлинният комфорт на Спален чувал PINGUIN Spirit - 195 е осигурен от трислойната конструкция на BHB Micro.   Техническо описание:  Конструкция на пълнежа - трислойна Комфорт за жени:  -5°C ..
150.00 лв.
Наличност: Временно изчерпан Код: PINEXPERT-195G
Спален чувал PINGUIN Expert CCS 195cm R e зимен спален чувал, предназначен за туризъм и експедиции през зимните месеци. Ципът завършва приблизително при дължина отговаряща на средата на бедрата. Останалата част продължава с включен термоизолиращ пълнеж. Трислойната конструкция на пълнежа BHB Mi..
211.00 лв.
Наличност: Временно изчерпан Код: PIN EXPERT185
Най-топлият спален чувал PINGUIN, проектиран така, че да осигури необходимата топлина и в най-студените зимни нощи. За целта е използвана доказаната трислойна констукция на материала BHB Micro. Техническо описание: Конструкция на пълнежа - трислойна Комфорт за жени: -9°C Комфорт за мъже: -17..
165.00 лв.
Наличност: Временно изчерпан Код: Comfort 195
Спален чувал PINGUIN Comfort - 195 е зимен  спален чувал с много добри топлоизолационни качества. Спален чувал PINGUIN Comfort - 195 е тип мумия,  с обърнат, двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете на Спален чувал PINGUIN Comfort - 195 са ..
100.00 лв.
Наличност: Временно изчерпан Код: Comfort 185
Спален чувал PINGUIN Comfort - 185 е зимен  спален чувал с много добри топлоизолационни качества. Тип мумия, с обърнат, двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак от вътрешната страна. Вътрешна яка, подобряваща топлинния комфо..
100.00 лв.
Наличност: Доставка до 3 дни Код: O502032
Спален чувал Алпина осигурява оптимална изолация  при ниски температури – малко тегло и висока компресивност, съчетани с изключително висока топлинна ефективност. Висококачествените материали и ергономичния дизайн в комбинация с подходящи детайли, правят спалния чувал Алпина, предпоч..
680.00 лв.
Наличност: Временно изчерпан Код: SpiritCCS-195B
Зимен спален чувал PINGUIN Spirit CCS 195 cm е подходящ за фенове на алпийския туризъм или почитатели на къмпингуването, независимо от времето. Зимен спален чувал PINGUIN Spirit 195 cm гарантира комфорт на открито. Ципът е двустранен и може да се закопчава както отвътре, така и отвън. Слой на ц..
192.00 лв.
Наличност: Временно изчерпан Код: SpiritCCS-195G
Зимен спален чувал PINGUIN Spirit CCS 195 cm е подходящ за фенове на алпийския туризъм или почитатели на къмпингуването, независимо от времето. Зимен спален чувал PINGUIN Spirit 195 cm гарантира комфорт на открито. Ципът е двустранен и може да се закопчава както отвътре, така и отвън. Слой на ц..
192.00 лв.
Наличност: Временно изчерпан Код: PINSPIRIT-185B
Зимен спален чувал PINGUIN Spirit CCS 185cm L е подходящ за фенове на алпийския туризъм или почитатели на къмпингуването, независимо от времето. Зимен спален чувал PINGUIN Spirit 185cm L гарантира комфорт на открито. Ципът е двустранен и може да се закопчава както отвътре, така и отвън. Слой на ципа..
192.00 лв.
Наличност: Временно изчерпан Код: PINSPIRIT-185G
Зимен спален чувал PINGUIN Spirit CCS 185cm R е подходящ за фенове на алпийския туризъм или почитатели на къмпингуването, независимо от времето. Зимен спален чувал PINGUIN Spirit 185cm R гарантира комфорт на открито. Ципът е двустранен и може да се закопчава както отвътре, така и отвън. Ципът е..
192.00 лв.
Наличност: Доставка до 3 дни Код: V0296
Спален чувал VANGO Nitestar 250 е с два слоя изолация, което гарантира максимално ефективно задържане на топлината. Качулката е с 3D форма и се пристяга с шнур. Допълнително уплътнение на отвора спира загубата на топлина в зоната около врата. Ципът е подплатен за да няма загуба на топлина през него...
98.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: SP 11500
Спален чувал Spartan Mummy 500 е изработен от висококачествени материали и е с отлично съотношение цена-качество.Спален чувал Spartan Mummy 500 е с температурен комфорт -10 ° C и е снабден с вътрешен джоб за най-ценните Ви вещи. Той прилепва идеално към силуета на потребителя. Техническо о..
97.00 лв.
Показани 1 от 20 | 20 (1 Страници)

Зимни спални чували - предлагаме ви висококачествени спални чували подходящи за използване през зимата. Налични за купуване в нашия онлайн магазин, зимните ни спални чували са много леки и много компактни, което ги прави лесни и удобни за носене, докато сте на зимен туризъм. Материалите са качествени, меки, приятни на допир за допълнителен комфорт през студените, зимни дни. Не пропускайте колекцията ни от цветни качествени модели зимен спален чувал, на атрактивни цени!

Кога се използва зимен спален чувал?

Зимен спален чувал
Зимен спален чувал yako.bg

Зимният спален чувал, осигуряват допълнителна изолация за къмпинг през по-хладните месеци. Тази група продукти се оценява според температурата и обикновено показват каква е удобната температура. За да се улеснят нещата, тези температурни диапазони обикновено са разделят в „сезони“. Чувалът за 1- сезон е предназначена за лятото, а този за 4- сезон е предназначен за зимата.

Може да видите много различни температури, споменати на зимния спален чувал, което може да бъде малко объркващо. Изборът на грешен зимен спален чувал дори може да бъде опасен за живота. В следващите редове ще опишем какво означават тези температурни оценки. Това всъщност е стандарт, наречен EN_13537 , и той определя температурните диапазони, в които може да се използва зимният спален чувал.

  • Горна граница на зимен спален чувал - Това трябва да е температурата, при която „обикновен човек“ (мъж на 25 години с тегло 73 кг и височина 1,73 м) би се чувствал удобно в зимния спален чувал, без да се поти, с извадени ръце и отворена торба. С други думи, ако е по-топло от тази температура, тогава в зимния спален чувал ще бъде твърде горещо.
  • Комфорт на зимен спален чувал - Това е температурата, която „стандартната жена“ (отново това може да не сте вие) може да спи спокойно.
  • Долна граница на зимен спален чувал - Температурата, при която един „стандартен мъж“ (така че може би е малко по-ниска от тази за „стандартната жена“) може да спи 8 часа в извито положение в зимнич спален чувал, без да се събужда.
  • Екстремна температура на зимен спален чувал - Минималната температура за използване на зимния спален чувал от "стандартна жена" в продължение на шест часа, без да умира от хипотермия, въпреки че някои измръзвания все още са възможни. Това е температурата при спешни случаи.

Когато избирате оборудване за по-хладни места и сезони, очевидно е много важно да изберете правилния комфортен диапазон. Ще намерите някои модели зимен спален чувал, които имат много нисък рейтинг на екстремната температура в сравнение с долната граница. Въпреки това, не избирайте зимен спален чувал, който да е твърде топъл, тъй като не искате да се потите. При закупуването на зимен спален чувал разумен избор е да се спрете на модел, при който диапазона Комфорт-Долна граница обхваща желаните от Вас нощни температури. Зимния спален чувал обикновено е с долна граница от -10°, но има и такива достигащи до -18°. Независимо от характеристиките на зимния спален чувал, който ще изберете е добре да се подсигурите с топло одеяло в случаи на по-ниски от предвидените температури.

За какво трябва да внимавате при избора на зимен спален чувал

Най-добре да си вземете зимен спален чувал с форма на мумия. Тези модели зимен спален чувал имат вградена качулка, която може да се пристегне около лицето Ви, като просто оставите носа, устата и очите си открити, запазвайки повече от телесната си топлина в чувала. Не забравяйте, че никога не трябва да дишате в зимния спален чувал, тъй като това може да доведе до натрупване на конденз, което може да повишава риска от хипотермия.

Полезно допълнение към дизайна на зимния спален чувал е секцията за кутия за крака, която ще ви помогне да поддържате краката си топли. Така че не трябва само да преглеждате отчетената оценка , а да вземете предвид всички останали характеристики за цената, която можете да си позволите.

Хубаво е да потърсите зимен спален чувал изработен с различни панели, всеки от които е напълнен с изолационен материал . Тези прегради предотвратяват движението на изолацията в зимния спален чувал. Без тях изолацията може да се отдалечи от някои области, създавайки студени петна. Зимния спален чувал е добре да има „преграда“ или част с изолация около ципа. Без изолация около ципа, той ще действа като студено място, изпускайки ценната ви телесна топлина.

Синтетичен или пухен зимен спален чувал

Естественият вариант на зимен спален чувал е пълен с фини пера, които може да са от гъски или патици. Зимния спален чувал с гъши пера е малко по-скъп, но изолира повече. Пухът е малките пухкави пера, които се намират на пилета. Пухът се използва в зимния спален чувал, тъй като перата улавят малки джобове въздух (и следователно топлината на тялото ви). Дори когато пухът е компресиран (например, когато лежите върху него), той все още улавя малки въздушни джобове и изолира. Справя се изключително добре за теглото си и се компресира добре. Когато избирате напълнен с пух зимен спален чувал, може да се натъкнете на термина Fill Power. Това е изолационната стойност на пуха в зимния спален чувал. Колкото по-висока е стойността, толкова по-малко пух е необходимо, за да се осигури прилична изолация, което прави зимния спален чувал по-малък и по-лесен за опаковане. Недостатъците на тази изолация са, че не се справя добре, когато е мокро, и трябва да поддържате сухо. Освен това не е толкова дишащ в сравнение със синтетичните материали.

Изработените от човека синтетични пълнежи за зимен спален чувал симулират естествен пух. Различните синтетики се представят различно добре, като някои са по-тежки и по-обемни от пуха (макар че технологиите се подобряват непрекъснато), но всички се представят по-добре от пуха, ако са мокри и също са дишащи. Синтетиката също така е и по-евтиният вариант за изолация на зимен спален чувал.

В Спортни и туристически магазини ЯКО ще откриете всичко необходимо за едно невероятно изживяване, дори при по-сурови условия. Ние разполагаме с богат асортимент от продукти и обучен екип от професионалисти, които да Ви помогнат да изберете най-подходящия за вас продукт. Ако се нуждаете от зимен спален чувал или се колебаете в избора си, потърсете ни чрез телефон, имейл, чрез формата за контакти в сайта ни YAKO.BG или ни посетете в някой от физическите ни магазини.