Количка

Трисезонни спални чували

Най-доброто от категорията

Наличност: Наличен Код: HT2122AW
125.00 лв.
Спален чувал HI-TEC Arez II е с формата на мумия. По този начин спалния чувал прилепв..
Наличност: Наличен Код: HT2022AW
109.00 лв.
Туристически спален чувал AKSED II е с форма тип "мумия" и е подходящ за употреба при..
Наличност: Наличен Код: PINTREKPFM-190K
159.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Trekking PFM 190cm е качествен трисезонен спален чувал, под..
Наличност: Наличен Код: SafariPFM-190B
133.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Safari PFM 190 см е топъл туристически спален чувал "плик" с кач..
Наличност: Наличен Код: SafariPFM-190K
133.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Safari PFM 190 см е топъл туристически спален чувал "плик" с кач..
Наличност: Наличен Код: PIN92020AW
174.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Blizzard PFM 190cm R е предназначен за хора, които се нужда..
Наличност: Наличен Код: EL2022AW
139.00 лв.
Спален чувал CARRYLIGHT II 1000 е перфектен за летен или пролетен къмпинг на палатка ..
Наличност: Наличен Код: PINTOPCCS-195G
179.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Topas CCS 195cm e отличен избор за всички почитатели на къмпинга..
Наличност: Наличен Код: MistralPFM-195
118.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Mistral PFM 195 cm е трисезонен спален чувал, подходящ за планин..
Наличност: Наличен Код: PIN92021SS
174.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Blizzard PFM 190cm L е предназначен за хора, които се нужда..
Наличност: Наличен Код: PIN0221SS
174.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Blizzard PFM 190cm L е предназначен за хора, които се нужда..
Наличност: Наличен Код: PINTREKPFM-205K
159.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Trekking PFM 205 cm е качествен трисезонен спален чувал, по..
Наличност: Наличен Код: PIN92120AW
174.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Blizzard PFM 190cm R е предназначен за хора, които се нужда..
Наличност: Наличен Код: PINTOPCCS-195B
179.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Topas CCS 195cm e отличен избор за всички почитатели на къмпинга..
Наличност: Наличен Код: SafariPFM-190P
133.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Safari PFM 190 см е топъл туристически спален чувал "плик" с кач..
Наличност: Наличен Код: MistralPFM-185B
118.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Mistral PFM 185 cm е трисезонен спален чувал, подходящ за планин..
Наличност: Наличен Код: Blizzard Junior
73.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Blizzard Junior - одеяло, но с качулка и с детски размери; темпе..
Наличност: Временно изчерпан Код: PINTREKPFM-205P
159.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Trekking PFM 205cm е качествен трисезонен спален чувал, под..
Наличност: Временно изчерпан Код: PINTREKPFM-190P
159.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Trekking PFM 190cm е качествен трисезонен спален чувал, под..
Наличност: Временно изчерпан Код: PINTOPCCS-185G
179.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Topas CCS 185cm R e отличен избор за всички почитатели на къмпин..
Показани 1 от 20 | 26 (2 Страници)

Трисезонни спални чували - предлагаме ви висококачествени спални чували подходящи за използване през всички сезони. Трисезонните спални чували се характеризират с това, че са по-тежки от летните, но са по-леки от зимните, имат комфортна температура от около +10 до -5 градуса.

Трисезонен спален чувал – температурен диапазон

Трисезонен спален чувал
Трисезонен спален чувал

Ако искате да започнете къмпинг малко по-рано, като например полумайската програма за майско училище или малко по-късно през септември, тогава вземете трисезонен спален чувал. Изберете най-добрия трисезонен спален чувал, с температурен рейтинг, който да е подходящ за времето в което ще го използвате и целите Ви.

Първо, обаче, е ключово да разберете различните начини за определяне на температурата на трисезонния спален чувал. Има огромна разлика между температурата на комфорт и екстремната температура на трисезонен спален чувал. Ако искате само да оцелеете, използвайте екстремната температура. Ако всъщност да спите в относителен комфорт е по-скоро вашето желание, тогава винаги гледайте температурата на комфорта.

 • Комфорт за жени - температурата, при която средностатистическа жена се очаква да спи спокойно в трисезонен спален чувал.
 • Комфорт за мъже - температурата, при която средностатистически мъж се очаква да спи спокойно в трисезонен спален чувал.
 • Екстремна температура
 • - най-ниската възможна температура, при която трисезонният спален чувал ще поддържа възрастна женска жива. Това е температура, която също представлява значителен риск от хипотермия и измръзване.

Видове изолация на трисезонен спален чувал

Следващото нещо, което трябва да имате в предвид при покупка на трисезонен спален чувал е изолацията. Тук изборът е ограничен до два варианта:

 • Изолация за трисезонен спален чувал от пух - тя е предпочитаният избор от туристите, които предпочитат леките раници и походите в планината. Въпреки това изолационните свойства на пуха в трисезонния спален чувал са силно ограничени, когато се намокри. Друг проблем е, че след като се намокри, на пухът му отнема много време, за да изсъхне. През последните години има голям напредък в разработването на водоотблъскващ пух от различни компании. Така че, ако все пак целта Ви е заветната топлина и ниско тегло, предлагани от трисезонния спален чувал, може да се намери решение. Или с други думи предимствата на пуха като изолация на трисезонен спален чувал са, че той е лек, топъл и дълготраен, докато недостатъците са, че губи свойствата си при намокряне и е скъп. Друго съображение при закупуване на трисезонен спален чувал с тази изолация е дали самият пух е отговорно добит или не. Търсете компании, чийто механизъм е сертифициран по RDS (Responsible Down Standard).
 • Синтетична изолация за трисезонен спален чувал - Другият основен вид изолация за трисезонен спален чувал е синтетичната изолация. Обикновено изработена от полиестер, синтетичната изолация работи по същия начин, както пухът, но е по-тежка и по-малко сгъваема. Това прави по-малко привлекателни за онези, които се опитват да поддържат багажа си възможно най-малък и лек, но той успява да поддържа свойствата си, когато е мокър. Предимствата на синтетичната изолация за трисезонен спален чувал е, че изсъхва бързо, запазва свойствата си дори в мокро състояние и е на по-достъпна цена. Като основни недостатъци можем да посочим по-високото тегло, както и това, че не се сгъва толкова лесно колкото пуха

Трисезонен спален чувал - характеристики

С толкова много различни видове трисезонен спален чувал, които се предлагат, можете да се насладите на уютен сън в топлина и комфорт почти навсякъде. Независимо дали търсите допълнително спално бельо у дома, нещо удобно за къмпинг с кола или нещо леко и мега топло за приключения в планината, няма съмнение, че има страхотен трисезонен спален чувал точно за Вас. Ние от Спортни и туристически магазини ЯКО предлагаме голямо разнообразие от високо качествени модели на трисезонен спален чувал, от утвърдени производители. Нека разгледаме някой от основните характеристики на трисезонния спален чувал, на които трябва да обърнете внимание при покупка.

 • Външен/вътрешен материал - най-често използваният материал при изработката на трисезонен спален чувал е полиестерът.
 • Пълнеж - както вече стана ясно пълнежът(изолацията) от основно значение за осигуряване на комфорт и топлина. Той оказва влияние и на теглото и компактността на трисезонния спален чувал
 • Размери - максималната допустима височина на ползвателя и ширината на трисезонния спален чувал са характеристики, на които трябва да отделим специално внимание. Този тип артикули трябва да пасва плътно, но без да притиска, за да гарантира максимален комфорт и задържане на топлината.
 • Температурен комфорт и екстремна температура - при закупуване на трисезонен спален чувал трябва внимателно да прецените условията при които възнамерявате да го използвате. Разгледайте добре температурните характеристики посочени от производителя и изберете модела, който се доближава максимално до вашите нужди.
 • Тип трисезонен спален чувал - отново трябва да съобразите целите за който искате да ползвате трисезонния спален чувал и да решите дали искате тип мумия, който комфортно да прилепне и да се затопли максимално бързо или правоъгълния тип, който дава повече свобода(а понякога позволяват разгъване като една голяма завивка).
 • Цена - бюджета несъмнено е важен фактор при всяка покупка. Спортни и туристически магазини ЯКО предлага продуктова гама в широк ценови диапазон, така че при покупка на трисезонен спален чувал не трябва да жертвате удобството, качеството и надеждността, които са ви необходими.