Количка

Трисезонни спални чували

Трисезонни спални чували - предлагаме ви висококачествени спални чували подходящи за използване през всички сезони. Трисезонните спални чували се характеризират с това, че са по-тежки от летните, но са по-леки от зимните, имат комфортна температура от около +10 до -5 градуса.

Трисезонен спален чувал – температурен диапазон

Трисезонен спален чувал
Трисезонен спален чувал

Ако искате да започнете къмпинг малко по-рано, като например полумайската програма за майско училище или малко по-късно през септември, тогава вземете трисезонен спален чувал. Изберете най-добрия трисезонен спален чувал, с температурен рейтинг, който да е подходящ за времето в което ще го използвате и целите Ви.

Първо, обаче, е ключово да разберете различните начини за определяне на температурата на трисезонния спален чувал. Има огромна разлика между температурата на комфорт и екстремната температура на трисезонен спален чувал. Ако искате само да оцелеете, използвайте екстремната температура. Ако всъщност да спите в относителен комфорт е по-скоро вашето желание, тогава винаги гледайте температурата на комфорта.

 • Комфорт за жени - температурата, при която средностатистическа жена се очаква да спи спокойно в трисезонен спален чувал.
 • Комфорт за мъже - температурата, при която средностатистически мъж се очаква да спи спокойно в трисезонен спален чувал.
 • Екстремна температура
 • - най-ниската възможна температура, при която трисезонният спален чувал ще поддържа възрастна женска жива. Това е температура, която също представлява значителен риск от хипотермия и измръзване.

Видове изолация на трисезонен спален чувал

Следващото нещо, което трябва да имате в предвид при покупка на трисезонен спален чувал е изолацията. Тук изборът е ограничен до два варианта:

 • Изолация за трисезонен спален чувал от пух - тя е предпочитаният избор от туристите, които предпочитат леките раници и походите в планината. Въпреки това изолационните свойства на пуха в трисезонния спален чувал са силно ограничени, когато се намокри. Друг проблем е, че след като се намокри, на пухът му отнема много време, за да изсъхне. През последните години има голям напредък в разработването на водоотблъскващ пух от различни компании. Така че, ако все пак целта Ви е заветната топлина и ниско тегло, предлагани от трисезонния спален чувал, може да се намери решение. Или с други думи предимствата на пуха като изолация на трисезонен спален чувал са, че той е лек, топъл и дълготраен, докато недостатъците са, че губи свойствата си при намокряне и е скъп. Друго съображение при закупуване на трисезонен спален чувал с тази изолация е дали самият пух е отговорно добит или не. Търсете компании, чийто механизъм е сертифициран по RDS (Responsible Down Standard).
 • Синтетична изолация за трисезонен спален чувал - Другият основен вид изолация за трисезонен спален чувал е синтетичната изолация. Обикновено изработена от полиестер, синтетичната изолация работи по същия начин, както пухът, но е по-тежка и по-малко сгъваема. Това прави по-малко привлекателни за онези, които се опитват да поддържат багажа си възможно най-малък и лек, но той успява да поддържа свойствата си, когато е мокър. Предимствата на синтетичната изолация за трисезонен спален чувал е, че изсъхва бързо, запазва свойствата си дори в мокро състояние и е на по-достъпна цена. Като основни недостатъци можем да посочим по-високото тегло, както и това, че не се сгъва толкова лесно колкото пуха

Трисезонен спален чувал - характеристики

С толкова много различни видове трисезонен спален чувал, които се предлагат, можете да се насладите на уютен сън в топлина и комфорт почти навсякъде. Независимо дали търсите допълнително спално бельо у дома, нещо удобно за къмпинг с кола или нещо леко и мега топло за приключения в планината, няма съмнение, че има страхотен трисезонен спален чувал точно за Вас. Ние от Спортни и туристически магазини ЯКО предлагаме голямо разнообразие от високо качествени модели на трисезонен спален чувал, от утвърдени производители. Нека разгледаме някой от основните характеристики на трисезонния спален чувал, на които трябва да обърнете внимание при покупка.

 • Външен/вътрешен материал - най-често използваният материал при изработката на трисезонен спален чувал е полиестерът.
 • Пълнеж - както вече стана ясно пълнежът(изолацията) от основно значение за осигуряване на комфорт и топлина. Той оказва влияние и на теглото и компактността на трисезонния спален чувал
 • Размери - максималната допустима височина на ползвателя и ширината на трисезонния спален чувал са характеристики, на които трябва да отделим специално внимание. Този тип артикули трябва да пасва плътно, но без да притиска, за да гарантира максимален комфорт и задържане на топлината.
 • Температурен комфорт и екстремна температура - при закупуване на трисезонен спален чувал трябва внимателно да прецените условията при които възнамерявате да го използвате. Разгледайте добре температурните характеристики посочени от производителя и изберете модела, който се доближава максимално до вашите нужди.
 • Тип трисезонен спален чувал - отново трябва да съобразите целите за който искате да ползвате трисезонния спален чувал и да решите дали искате тип мумия, който комфортно да прилепне и да се затопли максимално бързо или правоъгълния тип, който дава повече свобода(а понякога позволяват разгъване като една голяма завивка).
 • Цена - бюджета несъмнено е важен фактор при всяка покупка. Спортни и туристически магазини ЯКО предлага продуктова гама в широк ценови диапазон, така че при покупка на трисезонен спален чувал не трябва да жертвате удобството, качеството и надеждността, които са ви необходими.
Наличност: Наличен Код: HT12648
Спален чувал Hi-Tec Spawn е пригоден да се използва дори при екстремни условия. Конструкцията тип "мумия" гарантира максимална изолация срещу студ и вятър. Този двуслоен спален чувал е изработен от слоеве от висококачествен полиестер, изпълнен с Hollowfiber - висококачествена изолация, характеризира..
97.00 лв.
Наличност: Наличен Код: Blizzard Junior
Спален чувал PINGUIN Blizzard Junior - одеяло, но с качулка и с детски размери; температурният диапазон позволява трисезонната му употреба. Дълъг двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак от вътрешната страна.Качествен пълнеж двус..
73.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINTREKPFM-190P
Спален чувал PINGUIN Trekking PFM 190cm е качествен трисезонен спален чувал, подходящ както за къмпинг, така и за туризъм в планината. Със сигурност значителен процент от хората имат проблем да намерят спален чувал, който да им пасва. Затова представяме качествения трисезонен спален чувал PINGU..
95.00 лв.
Наличност: Наличен Код: Mistral-185
Трисезонен спален чувал PINGUIN Mistral -185 с ниско тегло и добри топлоизолационни качества. Тип мумия, с обърнат, двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак от вътрешната страна. Вътрешна яка, подобряваща топлинния комфорт. ..
97.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN92020AW
Спален чувал PINGUIN Blizzard PFM 190cm R е предназначен за хора, които се нуждаят от повече място по време на сън и не се чувстват комфортно в спални чували "мумия", които ограничават движението. Спалният чувал BLIZZARD PFM е класически спален чувал "плик", който може да се използва като юрган..
105.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINTREKPFM-190K
Спален чувал PINGUIN Trekking PFM 190cm е качествен трисезонен спален чувал, подходящ както за къмпинг, така и за туризъм в планината. Със сигурност значителен процент от хората имат проблем да намерят спален чувал, който да им пасва. Затова представяме качествения трисезонен спален чувал PINGU..
95.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINTOPCCS-195G
Спален чувал PINGUIN Topas CCS 195cm e отличен избор за всички почитатели на къмпинга и походите сред природата. 3-сезонният спален чувал с температурен комфорт около -7 °C - може да се използва през по-голямата част от годината. Двупосочният цип се затваря както отвътре, така и отвън. Подплатата за..
150.00 лв.
Наличност: Наличен Код: MistralPFM-195
Спален чувал PINGUIN Mistral PFM 195 cm е трисезонен спален чувал, подходящ за планински туризъм. Температурният диапазон гарантира употреба от пролетта до есента и, ако времето позволява, може и по-дълго. Ципът е двустранен и може да се затваря както отвътре, така и отвън. От вътрешната страна..
109.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN92021SS
Спален чувал PINGUIN Blizzard PFM 190cm L е предназначен за хора, които се нуждаят от повече място по време на сън и не се чувстват комфортно в спални чували "мумия", които ограничават движението. Спалният чувал BLIZZARD PFM е класически спален чувал "плик", който може да се използва като класи..
105.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN0221SS
Спален чувал PINGUIN Blizzard PFM 190cm L е предназначен за хора, които се нуждаят от повече място по време на сън и не се чувстват комфортно в спални чували "мумия", които ограничават движението. Спалният чувал BLIZZARD PFM е класически спален чувал "плик", който може да се използва като одеял..
105.00 лв.
Наличност: Наличен Код: Blizzard
Популярният спален чувал PINGUIN Blizzard - одеяло, но с качулка; температурният диапазон позволява трисезонната му употреба. Дълъг двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете -( YKK ) са изолирани с капак от вътрешната страна. Двуслоен пълнеж от Thermi..
96.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINTREKPFM-205P
Спален чувал PINGUIN Trekking PFM 205cm е качествен трисезонен спален чувал, подходящ за къмпинг и туризъм в планината. Технологията DWR CCS ( Clima Control Shield) на външния слой, осигурява водонепромокаемост на материята и достатъчна защита на потребителя от неблагоприятни атмосферни условия..
95.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINTREKPFM-205K
Спален чувал PINGUIN Trekking PFM 205 cm е качествен трисезонен спален чувал, подходящ както за къмпинг, така и за туризъм в планината. Със сигурност значителен процент от хората имат проблем да намерят спален чувал, който да им пасва. Затова представяме качествения трисезонен спален чувал PING..
95.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN1120SS
Спален чувал PINGUIN MIstral 195 cm L New е трисезонен спален чувал тип "мумия" и гарантира отлична терморегулация. Спален чувал PINGUIN MIstral 195 cm L New може да се ползва от пролетта до есента. Изолационният слой от двете страни на ципа допълва топлиния комфорт по време на сън. Възможност зо съ..
97.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT0918AW
Спален чувал HI-TEC Arez е чудесен избор при екскурзии в планината и къмпингуване. Лек и компактен, подходящ за температури от -11°C до +10°C. Чувалът е тип мумия, с тегло от 1450 гр. Голямата качулка се регулира с помощта на шнур със стопер, а велкро лентата в горната част предотвратяваща неволно о..
91.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINTOPCCS-195B
Спален чувал PINGUIN Topas CCS 195cm e отличен избор за всички почитатели на къмпинга и походите сред природата. 3-сезонният спален чувал с температурен комфорт около -7 °C - може да се използва през по-голямата част от годината. Двупосочният цип се затваря както отвътре, така и отвън. Подплатата за..
150.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINTOPCCS-185G
Спален чувал PINGUIN Topas CCS 185cm R e отличен избор за всички почитатели на къмпинга и походите сред природата. 3-сезонният спален чувал с температурен комфорт около -7 °C - може да се използва през по-голямата част от годината. Двупосочният цип се затваря както отвътре, така и отвън. Подплатата ..
150.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 7975-185
Спален чувал PINGUIN Savana - 185 е спален чувал тип мумия, за летните месеци и началото на есента. Дългият двупосочен цип позволява отварчне в зоната на краката и възможност за регулиране на вътрешната температура. СЪществува опция за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак ..
85.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINBLIZWPFM-190K
Спален чувал PINGUIN Blizzard Wide PFM 190cm е с около 3 см по-широк от стандартния размер, като поддържа същия топлинен комфорт и предлага повече пространство. Blizzard Wide може да се разкопчае напълно и да стане правоъгълна спална завивка с размери 190x200cm. Възможно е също така да свържете два ..
117.00 лв.
Наличност: Наличен Код: O509071
Комфортна t ºC от  + 15  до 0, екстремна t ºC до  - 10Тегло - 1 300 гр., от които 540 гр. са гъши пухРазмери - 220 (200) / 80 (60) см.Размери на компресационната торба - 20 x 30 см.Защитен шал по дължината на ципаВътрешен и външен джобПухът е гъши, най-високо  качество - 90/10&nb..
720.00 лв.
Показани 1 от 20 | 33 (2 Страници)