Количка

Трисезонни спални чували

Трисезонни спални чували - предлагаме ви висококачествени спални чували подходящи за използване през всички сезони. Трисезонните спални чували се характеризират с това, че са по-тежки от летните, но са по-леки от зимните, имат комфортна температура от около +10 до -5 градуса.

Трисезонен спален чувал – температурен диапазон

Трисезонен спален чувал
Трисезонен спален чувал

Ако искате да започнете къмпинг малко по-рано, като например полумайската програма за майско училище или малко по-късно през септември, тогава вземете трисезонен спален чувал. Изберете най-добрия трисезонен спален чувал, с температурен рейтинг, който да е подходящ за времето в което ще го използвате и целите Ви.

Първо, обаче, е ключово да разберете различните начини за определяне на температурата на трисезонния спален чувал. Има огромна разлика между температурата на комфорт и екстремната температура на трисезонен спален чувал. Ако искате само да оцелеете, използвайте екстремната температура. Ако всъщност да спите в относителен комфорт е по-скоро вашето желание, тогава винаги гледайте температурата на комфорта.

 • Комфорт за жени - температурата, при която средностатистическа жена се очаква да спи спокойно в трисезонен спален чувал.
 • Комфорт за мъже - температурата, при която средностатистически мъж се очаква да спи спокойно в трисезонен спален чувал.
 • Екстремна температура
 • - най-ниската възможна температура, при която трисезонният спален чувал ще поддържа възрастна женска жива. Това е температура, която също представлява значителен риск от хипотермия и измръзване.

Видове изолация на трисезонен спален чувал

Следващото нещо, което трябва да имате в предвид при покупка на трисезонен спален чувал е изолацията. Тук изборът е ограничен до два варианта:

 • Изолация за трисезонен спален чувал от пух - тя е предпочитаният избор от туристите, които предпочитат леките раници и походите в планината. Въпреки това изолационните свойства на пуха в трисезонния спален чувал са силно ограничени, когато се намокри. Друг проблем е, че след като се намокри, на пухът му отнема много време, за да изсъхне. През последните години има голям напредък в разработването на водоотблъскващ пух от различни компании. Така че, ако все пак целта Ви е заветната топлина и ниско тегло, предлагани от трисезонния спален чувал, може да се намери решение. Или с други думи предимствата на пуха като изолация на трисезонен спален чувал са, че той е лек, топъл и дълготраен, докато недостатъците са, че губи свойствата си при намокряне и е скъп. Друго съображение при закупуване на трисезонен спален чувал с тази изолация е дали самият пух е отговорно добит или не. Търсете компании, чийто механизъм е сертифициран по RDS (Responsible Down Standard).
 • Синтетична изолация за трисезонен спален чувал - Другият основен вид изолация за трисезонен спален чувал е синтетичната изолация. Обикновено изработена от полиестер, синтетичната изолация работи по същия начин, както пухът, но е по-тежка и по-малко сгъваема. Това прави по-малко привлекателни за онези, които се опитват да поддържат багажа си възможно най-малък и лек, но той успява да поддържа свойствата си, когато е мокър. Предимствата на синтетичната изолация за трисезонен спален чувал е, че изсъхва бързо, запазва свойствата си дори в мокро състояние и е на по-достъпна цена. Като основни недостатъци можем да посочим по-високото тегло, както и това, че не се сгъва толкова лесно колкото пуха

Трисезонен спален чувал - характеристики

С толкова много различни видове трисезонен спален чувал, които се предлагат, можете да се насладите на уютен сън в топлина и комфорт почти навсякъде. Независимо дали търсите допълнително спално бельо у дома, нещо удобно за къмпинг с кола или нещо леко и мега топло за приключения в планината, няма съмнение, че има страхотен трисезонен спален чувал точно за Вас. Ние от Спортни и туристически магазини ЯКО предлагаме голямо разнообразие от високо качествени модели на трисезонен спален чувал, от утвърдени производители. Нека разгледаме някой от основните характеристики на трисезонния спален чувал, на които трябва да обърнете внимание при покупка.

 • Външен/вътрешен материал - най-често използваният материал при изработката на трисезонен спален чувал е полиестерът.
 • Пълнеж - както вече стана ясно пълнежът(изолацията) от основно значение за осигуряване на комфорт и топлина. Той оказва влияние и на теглото и компактността на трисезонния спален чувал
 • Размери - максималната допустима височина на ползвателя и ширината на трисезонния спален чувал са характеристики, на които трябва да отделим специално внимание. Този тип артикули трябва да пасва плътно, но без да притиска, за да гарантира максимален комфорт и задържане на топлината.
 • Температурен комфорт и екстремна температура - при закупуване на трисезонен спален чувал трябва внимателно да прецените условията при които възнамерявате да го използвате. Разгледайте добре температурните характеристики посочени от производителя и изберете модела, който се доближава максимално до вашите нужди.
 • Тип трисезонен спален чувал - отново трябва да съобразите целите за който искате да ползвате трисезонния спален чувал и да решите дали искате тип мумия, който комфортно да прилепне и да се затопли максимално бързо или правоъгълния тип, който дава повече свобода(а понякога позволяват разгъване като една голяма завивка).
 • Цена - бюджета несъмнено е важен фактор при всяка покупка. Спортни и туристически магазини ЯКО предлага продуктова гама в широк ценови диапазон, така че при покупка на трисезонен спален чувал не трябва да жертвате удобството, качеството и надеждността, които са ви необходими.
Производител: Pinguin Код: Blizzard
Популярният спален чувал PINGUIN Blizzard - одеяло, но с качулка; температурният диапазон позволява трисезонната му употреба. Дълъг двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете -( YKK ) са изолирани с капак от вътрешната страна. Двуслоен пълнеж от Thermi..
96.00 лв.
Производител: Hi-Tec Код: HT12648
Спален чувал Hi-Tec Spawn е пригоден да се използва дори при екстремни условия. Конструкцията тип "мумия" гарантира максимална изолация срещу студ и вятър. Този двуслоен спален чувал е изработен от слоеве от висококачествен полиестер, изпълнен с Hollowfiber - висококачествена изолация, характеризира..
97.00 лв.
Производител: Pinguin Код: 7975-185
Спален чувал PINGUIN Savana - 185 е спален чувал тип мумия, за летните месеци и началото на есента. Дългият двупосочен цип позволява отварчне в зоната на краката и възможност за регулиране на вътрешната температура. СЪществува опция за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак ..
85.00 лв.
Производител: Pinguin Код: Blizzard Junior
Популярният спален чувал PINGUIN Blizzard Junior - одеяло, но с качулка и с детски размери; температурният диапазон позволява трисезонната му употреба. Дълъг двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак от вътрешната страна.Качествен..
73.00 лв.
Производител: Pinguin Код: Mistral-185
Трисезонен спален чувал PINGUIN Mistral -185 с ниско тегло и добри топлоизолационни качества. Тип мумия,  с обърнат, двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак от вътрешната страна. Вътрешна яка,  подобряваща топлинн..
97.00 лв.
Производител: Pinguin Код: Trekking-190
Спален чувал PINGUIN Trekking - 190 е подходящ за използване от пролетта до есента. Изолацията е с двуслойна структура от материала Thermicfibre 1. Спален чувал PINGUIN Trekking - 190 е тип мумия,  с обърнат, двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Ципо..
87.00 лв.
Производител: Pinguin Код: PIN90
Спален чувал PINGUIN Blizzard Wide е спален чувал - одеяло, но с качулка и с по-широк размер (100 см); температурният диапазон позволява трисезонната му употреба. Дълъг двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак от вътрешната стран..
111.00 лв.
Производител: Hi-Tec Код: HT0918AW
Спален чувал HI-TEC Arez е чудесен избор при екскурзии в планината и къмпингуване. Лек и компактен, подходящ за температури от -11°C до +10°C. Чувалът е тип мумия, с тегло от 1450 гр. Голямата качулка се регулира с помощта на шнур със стопер, а велкро лентата в горната част предотврат..
91.00 лв.
Производител: Pinguin Код: 8123-185
Спален чувал PINGUIN Topas - 185 e трисезонен спален чувал, предназначен за високопланински туризъм. Спален чувал PINGUIN Topas - 185 е анатомично оформен, с двуслойна структура на пълнежа.Техническо описание:Конструкция на пълнежа - двуслойна, плочковиднаКомфорт за жени:  -1°CКомфорт за мъже: ..
147.00 лв.
Производител: Pinguin