Количка

Спални чували

Най-доброто от категорията

Наличност: Наличен Код: HT2222AW
52.00 лв.
Спален чувал HI-TEC Sobre е отличен избор за къмпинг. Материалите, използвани за напр..
Наличност: Наличен Код: HT1623SS
56.00 лв.
Спален чувал HI-TEC Rett II е подходящ за къмпинг на открито. Температурните индикато..
Наличност: Наличен Код: HT2122AW
125.00 лв.
Спален чувал HI-TEC Arez II е с формата на мумия. По този начин спалния чувал прилепв..
Наличност: Наличен Код: PIN96220AW
277.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Expert CCS 185 см e зимен спален чувал, предназначен за тур..
Наличност: Наличен Код: PIN95220AW
277.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Expert CCS 185 см e зимен спален чувал, предназначен за тур..
Наличност: Наличен Код: PIN0723AW
119.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Travel PFM е без качулка и може да се ползва за къмпинг, туризъм..
Наличност: Наличен Код: PIN0921SS
199.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Micra CCS 185 см е подходящ за летен туризъм и къмпинг. Изк..
Наличност: Наличен Код: PIN97220AW
277.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Expert CCS 185 см e зимен спален чувал, предназначен за тур..
Наличност: Наличен Код: PIN92220AW
199.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Blizzard Wide PFM 190 см е с около 3 см по-широк от стандар..
Наличност: Наличен Код: PIN1521SS
199.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Micra CCS 195 см е подходящ за летен туризъм и къмпинг. Изк..
Наличност: Наличен Код: PIN3621SS
149.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Lite Mummy CCS 185 см е изключително лек и компактен. Подхо..
Наличност: Наличен Код: PIN98220AW
277.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Expert CCS 185 см e зимен спален чувал, предназначен за тур..
Наличност: Наличен Код: PIN0523AW
192.00 лв.
Зимен спален чувал PINGUIN Comfort PFM 175 см, подходящ за почитатели на заснежените ..
Наличност: Наличен Код: PIN92320AW
199.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Blizzard Wide PFM 190 см е с около 3 см по-широк от стандар..
Наличност: Наличен Код: PIN92321SS
199.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Blizzard Wide PFM 190 см е с около 3 см по-широк от стандар..
Наличност: Наличен Код: PIN92221SS
199.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Blizzard Wide PFM 190 см е с около 3 см по-широк от стандар..
Наличност: Наличен Код: PIN92020AW
174.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Blizzard PFM 190cm R е предназначен за хора, които се нужда..
Наличност: Наличен Код: PIN92021SS
174.00 лв.
Спален чувал PINGUIN Blizzard PFM 190cm L е предназначен за хора, които се нужда..
Наличност: Наличен Код: HT2022AW
109.00 лв.
Туристически спален чувал AKSED II е с форма тип "мумия" и е подходящ за употреба при..
Наличност: Наличен Код: EL2322AW
115.00 лв.
Rohito II се препоръчва не само за летен къмпинг, но и за по-топли късни пролетни нощ..
Показани 1 от 20 | 86 (5 Страници)

Спален чувал - предлагаме ви голямо разнообразие от летни и зимни спални чували изработени от изкуствени влакна или естествен гъши пух. Намерете подходящият за Вас спален чувал и си осигурете спокоен сън. Външната обвивка на нашите спални чували е от лека тъкан, изолацията е от естествен или изкуствен материал, а вътрешната обвивка от лек метериал, който не задържа влагата.

 

Ако сте почитатели на нощуването сред дивата природа, несъмнено трябва да се сдобиете с качествен и надежден спален чувал. Спален чувал, способен да ви гарантира топлината, от която се нуждаете, както и пълноценния сън и почивка. Изборът на спален чувал е добре да се прави въз основа на дрехите, с които обикновено се обличате, очакваните температури, влажността и различни други фактори на заобикалящата среда. В следващите редове ще ви представим видовете спален чувал, предлагани на пазара според основните класификационни критерии. В допълнение, ще разберете защо закупуването на спален чувал от Yako.bg е най-добрата опция за вас.

Видове спален чувал в зависимост от сезона   

Първата класификация на артикулите от категория „Спален чувал“ съвсем естествено се прави на база годишния сезон, за който те са предназначени. В зависимост от този критерий, са налице зимен, летен и трисезонен спален чувал. Ето накратко техните особености и отличителни характеристики:

Спален чувал 1
Спален чувал - цена
  • зимен спален чувал – зимният спален чувал обикновено е по-тежък, като главната му функция е да осигури на човешкото тяло необходимите количества топлина. Особено важно е той да бъде направен от качествени и устойчиви материи, за да бъде приложим дори при тежки и неблагоприятни условия, каквито нерядко се наблюдават в рамките на зимните месеци.
  • летен спален чувал – летният спален чувал трябва да бъде лек и комфортен, с температура от около 0 до +20 градуса. Артикулите от този тип са идеални за къмпингуване и планински походи.
  • трисезонен спален чувал - ако си търсите универсален спален чувал, който може да се използва по всяко време от годината, определено трисезонните такива са правилната опция за вас. Те топлят повече от летните, но в същото време са малко по-леки от тези, предназначени изцяло за зимния период.

Видове спален чувал в зависимост от формата

Когато става въпрос за формата на закупения спален чувал, имате на разположение два варианта – стандартния правоъгълен спален чувал и този тип мумия. Вижте какви са разликите между споменатите форми:

  • правоъгълен спален чувал - тази форма спален чувал е най-разпространената на пазара главно заради достъпната цена. Може да се отвори напълно и горната му част да се използва като своеобразно одеяло. Недостатък е неефективността по отношение задържане на топлината, поради което не се препоръчва при нощуване на по-ниски термператури.
  • спален чувал тип мумия – за спален чувал тип мумия ще трябва да платите значително по-висока цена, но пък и ползите, които бихте получили, несъмнено си заслужават. Този тип спален чувал следва плътно извивките на човешкото тяло, оставяйки минимално количество свободно пространство, Последното е гаранция за ефективната изолация и снабдяването с нужните количества топлина през нощта.

Видове спален чувал в зависимост от материала 

В зависимост от материала, от който са произведени, спалните чували се разделят на пухени и синтетични. По-надолу ще разберете кой тип материал какви свойства придава на артикулите:

Спален чувал 2
Спален чувал от Yako.bg
  • пухен спален чувал – пухеният спален чувал притежава отлично качество и изолационни свойства. Всяко едно пухче е изградено от фини нишки с разклонения, създаващи тризмерна мрежа от микроскопични въздушни джобове. Когато се комбинират множество пухчета, възниква масивна бариера от подобни въздушни джобове, която спомага за ефективното задържане на топлината. Така че пухеният спален чувал е удачен избор дори при ниски температури и неблагоприятни метеорологични условия. В магазини ЯКО, както и на онлайн платформата ни Yako.bg можете да откриете първокласни пухени спални чували, които са част от каталога на Мило – реномиран български бранд с дългогодишни традиции в производството на изделия с гъши пух и туристическа екипировка.
  • синтетичен спален чувал – на синтетичния спален чувал се залага най-вече поради значително по-ниската му цена. Разбира се, няма как той да ви предложи същите изолационни свойства като пухените. Като предимства на синтетичния спален чувал обаче можем да посочим запазването на характеристиките му при намокряне, както и възможността да се използва от хора с алергични заболявания.

Защо да закупите спален чувал от Yako.bg?

От 2005 година насам екипът на магазини ЯКО се занимава с търговия на туристическа, къмпинг и спортна екипировка. Разполагаме с физически магазини в градовете София, Пловдив, Варна и Русе, а за по-голямо удобство на верните ни клиенти разработихме и онлайн платформа, от която могат да се поръчат всички предлагани продукти. Ето няколко основателни причини да закупите спален чувал именно от нас:

Спален чувал 3
Спален чувал - марки

Високо качество – в категория „Спален чувал“ сме подбрали артикули с високо качество, вършещи отлична работа при къмпингуване и като цяло нощуване на открито. Вече споменахме за пухените спални чували от българската марка Мило, които можете да откриете при нас в няколко серии. Освен това предлагаме спални чували от утвърдени в международен мащаб брандове като Pinguin, Hi-Tec, Elbrus, Martes и др. Закупувайки спален чувал от физическите магазини или онлайн платформата ни, ще бъдете сигурни, че за дълъг период от време няма да имате никакви грижи по отношение на този аспект от туристическата си екипировка.

Разнообразна гама – сред предлаганата изключително разнообразна гама от артикули при нас, със сигурност ще откриете подходящия за вашите нужди спален чувал. Можете да избирате измежду разнообразни видове такива по отношение на сезона, за който са предназначени, формата, материала, размера, цвета и т.н. Ако имате нужда от професионален съвет или консултация във връзка с избора на спален чувал, екипът на магазини ЯКО е насреща да ви помогне.

Още туристически стоки – магазини ЯКО и онлайн платформата Yako.bg ви дават уникалната възможност да намерите на едно място всички необходими ви туристически стоки. Освен спален чувал, от нас е възможно да си закупите също така туристически дрехи и обувки, раници и сакове, палатки, осветление, термоси и бутилки, и т.н. По този начин ще се подготвите с пълна туристическа екипировка за планинските походи, къмпингите и разходките на открито, които ви предстоят.

Yako.bg – за пълноценно изживяване на най-яките и вълнуващи моменти в живота!    

 

Видове спален чувал в зависимост от сезона
Видове спален чувал в зависимост от формата
Видове спален чувал в зависимост от материала
Защо да закупите спален чувал от Yako.bg?