Количка

Вело каски

Разнообразие от вело каски, freestyle каски, каски за скейтборд с атрактивен дизайн.

Как да изберем подходящата вело каска?

Вело каска
Вело каска yako.bg

Вело каската е една от най-важната част от екипировката на всеки велосипедист. Тя гарантира безопасност и сигурност на любителите на велосипедните спортове. В търговската мрежа се предлага голямо разнообразие на модели вело каска, подходящи за всеки вид велосипед. В този текст ще дадем полезни съвети относно избора на подходящата за вас вело каска и ще посочим няколко причини, защо закупуването й от онлайн платформата YAKO.BG е най-доброто решение за вас.

  • Вело каска – вид: при избора на вело каска трябва да се знае от какво точно имаме нужда. Съществуват няколко типа. Първият е така наречения „ full face“ – обгръща цялата глава и защитава всяка част на лицето. Предлагат се със или без визьор. Тази вело каска е подходяща за екстремно каране на велосипед. Друг вид вело каска е „ open face“ – класическа каска, която защитава само главата, а лицето и брадичката са открити. Подходяща е както за free style, така и за ежедневна употреба. Най разпространената вело каска е тип „top“ – удобна е за носене в градски условия. Компактна е, бързо се сваля или слага, но въпреки това тази вело каска отговаря на всички изисквания за сигурност и безопасност. Обикновено е с атрактивен дизайн и е снабдена с много вентилационни отвори – за добро проветрение на главата.
  • Вело каска – размери: за да ви е удобна вело каската и за да защитава максимално главата ви, вие трябва да изберете вело каска според размера на главата. За предпочитане е да се пробва на място. При по малък номер трудно ще я поставяте на главата си и ще ви причинява определено дискомфорт, а при по голям номер няма да има такова ниво на сигурност. Правилният размер вело каска трябва да приляга леко по главата без да ви стяга. Това може да го постигнете, чрез елементите за пристягане.
  • Вело каска – материал: за изработка на вело каска се използват няколко материала. 1) Поликарбонат: предимството на тези какси е, че се предлагат на сравнително ниска цена, но пък са малко по тежки. Ако не сте професионален състезател, вело каска от този материал ще ви е напълно достатъчна. 2) Фибростъкло: тази вело каска е със по-ниско тегло, но и е на значително по-висока цена. Ако използвате вашият велосипед всеки ден не е зле да изберете вело каска, направена от такъв материал. 3) Карбон: вело каски от карбонови влакна се произвеждат предимно за професионално приложение по време на състезания. Ако не сте професионален състезател, няма да имате нужда от такава каска.
  • Вело каска – допълнителни екстри: при изборът на вело каска може да следите за някои опции в повече, като например наличието на сменяема козирка, подвижен протектор за брадичката, допълнителни подплънки за бузите и др. Някои каски са проектирани, така че да може да се монтира камера или светлина.

Как да поддържаме своята вело каска?

За да се радвате по-дълго на вашата вело каска и за да я запазите в добро състояние в продължителен период трябва задължително да отделяте малко време за поддръжка и почистване. Сменяемата подплата може да се пере – следете внимателно указанията на производителя, дали тя е подходяща за пране в пералня. В YAKO.BG може да намерите широка гама от материали за почистване на текстилните и други части. Отвън каската може да се третира с препарат за почистване на насекоми или други петна. Все пак трябва да се внимава с използваните препарати. На пазара се предлагат и мокри кърпи за почистване, които вършат не лоша работа.

Защо да закупите вело каска от Yako.bg?

Вече 15 години екипът на спортни магазини Яко е в сферата на търговията със спортни стоки и аксесоари. Нашите магазини са в основните градове Русе, Пловдив, София и Варна. За по-голямо удобство на нашите клиенти направихме и онлайн платформата YAKO.BG, където може да намерите огромно разнообразие от продукти, свързани с туризъм и спорт. Ето още няколко причини да закупите стока от YAKO.BG.

  • Вело каска от YAKO.BG – високо качество: Спортни магазини Яко са единствен вносител на спортна и туристическа екипировка на едни от най-предпочитаните европейски марки – INSPORTLINE, PINGUIN, YATE, LASTING, WORKER, HI-TEC, ELBRUS, MARTES и др. Освен вело раница вие може да закупите много други качествени продукти.
  • Вело каска от YAKO.BG – голям избор: Тук ще намерите изключително разнообразие от вело каски. Може да избирате между продукти с различен размер, цвят, характеристики, тип и др. Ценовият диапазон е изключително широк и дава възможност на клиентите да пазаруват според възможностите си.
  • Вело каска от YAKO.BG – професионална консултация: Всеки клиент може да разчита на съвет от наш специалист. Така при избора си на вело каска ще е сигурен, че получава продукт с характеристики, подходящи за него. Нашите опитни консултанти с удоволствие ще ви насочат към това, което търсите.
  • Вело каска от YAKO.BG - Предлагаме изключително разнообразно портфолио. Събрали сме голямо многообразие на стоки, свързани със спорт, туризъм и разходка сред природата.

Вело каска от спортни магазини Яко – аксесоарът, без който не може никой велосипедист!

Производител: Worker Код: IN 14213-1
Freestyle каска за деца възрастни WORKER Neonik е модерен лек шлем, предназначен за различни екстремни спортове (BMX, скейтборд, longboarding, фрирайд, ...), но също така е подходящ за каране на колело, ролери или скутер. Ниското тегло, твърдата защитна част и модерният дизайн са характеристиките, к..
35.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 14213-3
Freestyle каска за деца възрастни WORKER Neonik е модерен лек шлем, предназначен за различни екстремни спортове (BMX, скейтборд, longboarding, фрирайд, ...), но също така е подходящ за каране на колело, ролери или скутер. Ниското тегло, твърдата защитна част и модерният дизайн са характеристиките, к..
35.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 7061
Каска за скейтборд / велосипед WORKER Loony, модерен дизайн, вентилационни отвори, сменяема подплата.Техническо описание:Каска WORKER Loony с TÜV-GS и CE 1078 сертификати предназначена за ролери, скейтборд и велосипедМодерен дизайн стил графити12 отвора за добра вентилацияУдобна вътрешна подплата, к..
42.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 14213-4
Freestyle каска за деца възрастни WORKER Neonik е модерен лек шлем, предназначен за различни екстремни спортове (BMX, скейтборд, longboarding, фрирайд, ...), но също така е подходящ за каране на колело, ролери или скутер. Ниското тегло, твърдата защитна част и модерният дизайн са определящи за попул..
35.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 14213-5
Freestyle каска за деца възрастни WORKER Neonik е модерен лек шлем, предназначен за различни екстремни спортове (BMX, скейтборд, longboarding, фрирайд, ...), но също така е подходящ за каране на колело, ролери или скутер. Ниското тегло, твърдата защитна част и модерният дизайн са характеристиките, о..
35.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 14213-2
Freestyle каска за деца възрастни WORKER Neonik е модерен лек шлем, предназначен за различни екстремни спортове (BMX, скейтборд, longboarding, фрирайд, ...), но също така е подходящ за каране на колело, ролери или скутер. Ниското тегло, твърдата защитна част и модерният дизайн са характеристиките, к..
35.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 7054
Каска за скейтборд / велосипед WORKER Vroom, модерен дизайн, сменяема вътрешна подплата.Техническо описание:Каска WORKER Vroom с TÜV-GS и CE 1078 сертификати предназначена за ролери, скейтборд и велосипедМодерен дизайн с графика стил графити12 отвора за добра вентилацияПодменяма удобна вътрешна подп..
43.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 27-3
Вело каска WORKER Gladiator e каска, подходяща за колоездене, ролери, блейдове, скейтборд и др.Техническо описание:Каска, подходяща за колоездене, ролери, блейдове, скейтборд и др.Твърдата PU конструкция прави каската лека и изключително удароустойчиваРегулиране на размера с MICRO-REGПодвижна с..
47.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 14233
Freestyle каска WORKER Rivaly е модерна и лека каска, предназначена за колоездене, ролкови кънки, скейтборд, фрирайд и др.. Изработена е от твърди и висококачествени материали. Подобно на другите модели каски WORKER и при Rivaly също са спазени европейските изисквания за безопасност (..
39.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 261
Каска за скейтборд / ролери / колело WORKER Profi Helmet е със съвременен дизайн на метални пластини. Омекотяващите вътрешни подложки, множеството отвори за вентилация и прец