Количка

Плувни шапки

Плувни шапки - предлагаме ви богата гама качествени шапки за плуване. Нашите шапки са с доказано качество. Подходящи са както за напреднали така и за начинаещи. Шапки за плуване в басейн и море.


Ползи при ползването на плувна шапка

Плуването облекчава стреса, успокоява, дава енергия на целия организъм, подобрява настроението и действа добре при хора с депресия. На закрити басейни носенето на плувни шапки е задължително, за да не се запушват филтрите с коса. Плувна шапка е шапка, изработена от силикон, ликра (спандекс) или латекс. Носи се от плувците опъната на главата като прилепва плътно към черепа. Тя се слага по няколко причини - предпазва косата от вредното влияние на хлора, запазва я сравнително суха и намалява триенето с водата при плуване.

 1. Плувни шапки от ликра - те са изработени предимно от еластична ликра. Те пропускат водата, тъй като са порести и косата със сигурност ще се намокри. Много са леки на тегло - идеална шапка за плувци, които не се интересуват дали им се мокри косата, но искат да усещат комфорт, без скубене, заплитане на коса в очилата. Някои плувци дори носят тези шапки под латексовата или силиконовата, за да предотвратяват скубане при слагане или сваляне. Те могат да се носят и над латексовата или силиконовата плувна шапка, за да съответства по-добре на банския им костюм.
 2. Силиконовите шапки за плуване са направени в един стил, който е много елегантен и подобен на латексовите. Първоначално са били проектирани като алтернатива на латексовите плувни шапки за защита срещу алергия към латекс, след което са станали много популярни поради лъскавите си цветове. Силиконовият материал е по-издръжлив и при правилна поддръжка можете да използвате шапката си с години. Силиконовите плувни шапки се предлагат в голямо разнообразие от цветове: перла, сребро, злато, синьо, зелено, розово и в многоцветни десени.
 3. Латексовите плувни шапки за плуване са най-популярни, тъй като те са широко достъпни, не са скъпи и осигуряват най-добрата защита. Леки са за носене, тъй като са тънки, почти всички са с еднакъв размер и ще се разпънат, за да се нагодят на повечето размери на главата. Но те не трябва да се носят от плувци, които проявяват признаци на алергия към латекс. Обрив, подуване и зачервяване на ушите са възможни признаци, които могат да се появят след носенето на латексова плувна шапка за плуване.

Как да избереш подходящата плувна шапка?

Преди извършване на покупка на плувна шапка, трябва да вземеш под внимание някои фактори, които биха те насочили към правилния избор. Сред тях са материалът, от който е направена съответната шапка, цветът, който да съответства на банския ти тоалет и не на последно място цената. Ето какво е нужно да знаеш за въпросните фактори:

 1. Материалът – преди да се предприеме плащане на плувната шапка, трябва да се подбере правилният вариант на материала – латекс, силикон или ликра. Латексовата плувна шапка е по-лесно разтеглива и по-лесно се слага на главата, но и по-вероятно е да се скъса бързо. Силиконовата плувна шапка е по-плътна от латекса, малко по-стегната е и е възможно да се усеща стягане на главата и лек дискомфорт. Плувната шапка от ликра е най-удобна, но пък с нея задължително ще се намокри цялата коса и, ако това не ти допада, то не е твоят материал.
 2. Цвят – има огромно разнообразие от цветове на плувните шапки – едноцветни, многоцветни, комбинации от два цвята. Ако обичаш стила и искаш да си модерен, то ще трябва да избереш този, който ще е подходящ на банския ти костюм, на плувните очила, на джапанките или просто да избереш някаква шапка без значение какъв ще е цветът – само да отговаря на изискванията на басейна, в който ще плуваш.
 3. Цена - естествено с не по-малко значение са средствата, които би могъл да отделиш за закупуването на плувна шапка. Тук отново е нужно да търсиш оптималния баланс между качество и цена, за да гарантираш своят комфорт и удоволствие при плуване, без да натоварваш излишно бюджета си.

Защо да закупиш плувна шапка от Yako.bg?

Ние от магазини ЯКО се занимаваме с търговия на спортни стоки от есента на 2005 година насам. За този период сме успели да си спечелим огромен брой верни почитатели, които се доверяват на висококачествените ни продукти и услуги. Към физическите си магазини, намиращи се в градовете София, Пловдив, Варна и Русе, добавихме и онлайн платформата Yako.bg, от която могат да се правят поръчки бързо и лесно. Вижте няколко основателни причини да закупите плувна шапка именно от нас:

 1. Плувна шапка от Yako.bg: Богата гама – в Yako.bg ще откриеш богата и разнообразна гама от плувни шапки, способна да удовлетвори всякакви изисквания, вкусове и предпочитания. Независимо дали си начинаещ плувец или пък състезател, от нас можеш да закупиш своята плувна шапка. Предлагаме плувни шапки с подходящи дизайни както за деца, така и за възрастни хора.
 2. Плувна шапка от Yako.bg: Различни ценови класове – стараем се да предлагаме плувни шапки от различни ценови класове с оглед отговаряне на финансовите възможности на максимално широк кръг от потребители. Цените на артикулите от тази категория в онлайн магазина ни започват от 5 лв, а най-скъпите модели достигат до 18 лв.
 3. Плувна шапка от Yako.bg: Професионална консултация - ако нямаш никаква представа към кой точно модел плувна шапка да се насочиш, екипът на магазини ЯКО е насреща да ти помогне. Ние ще отговорим на всичките ти въпроси и ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб, гарантираща ти комфорта, от който се нуждаеш.
 4. Плувна шапка от Yako.bg: Още спортни стоки – от Yako.bg би могъл да си закупиш още редица спортни стоки и принадлежности. Нашият екип се стреми да удовлетвори в пълна степен потребностите на младите и активни хора, обичащи да прекарват време извън пределите на дома. В онлайн платформата ни би могъл да откриеш артикули за редица спортове (отборни, бойни, водни, моторни), както и подходяща екипировка, с която наистина да почувстваш вълнението от практикуването им при вземане на съответните мерки за безопасност.
 5. Плувна шапка от Yako.bg - за стегнато и хубаво тяло!

Производител: AquaWave Код: AW0318SS
Детска плувна шапка AQUAWAVE Funny Kids прилепва плътно към главата, а ефектният и дизайн ще привлече вниманието на всяко малко дете! Моделът плувна шапка е цветен и атрктивен. Тя е изработена от мек, еластичен полиамид, който не предизвиква неприятни усещания. Плувната шапка ще предпази главата на ..
9.00 лв.
Производител: AquaWave Код: AW1801IG
Плувна шапка AQUAWAVE Fasto black е висококачествена силиконова плувна шапка със семпъл дизайн и атрактивен цвят. Материята е еластична и устойчива на хлорирана вода. Подходяща за професионални и начинаещи плувци.Техническо описание:AquaWave плувна шапка за възрастниУсъвършенстван дизайнЕластична ма..
11.00 лв.
Производител: AquaWave Код: AW1801IG-4
Плувна шапка AQUAWAVE Fasto bubblegum е висококачествена силиконова плувна шапка със сепъл дизайн и атрактивен цвят. Материята е еластична и устойчива на хлорирана вода. Подходяща за професионални и начинаещи плувци.Техническо описание:AquaWave плувна шапка за възрастниУсъвършенстван дизайнЕластична..
11.00 лв.
Производител: AquaWave Код: AW1619SS
Плувна шапка AQUAWAVE Janu Cap е предложение за всички, независимо от нивото на умения за плуване. Точно се адаптира към главата, предпазва косата от влага и вредното въздействие на хлора. Еластичният материал осигурява максимален комфорт при употреба, не дразни кожата и не предизвиква алергичн..
7.00 лв.
Производител: AquaWave Код: AW3019SS-1
Плувна шапка AQUAWAVE Presti, е изработена от висококачествен силикон, благодарение на който се адаптира перфектно към формата на главата, предпазвайки я  от намокряне и от вредното въздействие на хлора. Материята е еластична и устойчива на хлорирана вода. Подходяща за професионални и нач..
8.00 лв.
Производител: AquaWave Код: AW3019SS-3
Плувна шапка AQUAWAVE Presti, е изработена от висококачествен силикон, благодарение на който се адаптира перфектно към формата на главата, предпазвайки я  от намокряне и от вредното въздействие на хлора. Материята е еластична и устойчива на хлорирана вода. Подходяща за професионални и начинаещи..
8.00 лв.
Производител: AquaWave Код: AW3019SS-2
Плувна шапка AQUAWAVE Presti, е изработена от висококачествен силикон, благодарение на който се адаптира перфектно към формата на главата, предпазвайки я  от намокряне и от вредното въздействие на хлора. Материята е еластична и устойчива на хлорирана вода. Подходяща за професионални и нач..
8.00 лв.
Производител: AquaWave Код: AW3019SS-5
Плувна шапка AQUAWAVE Presti, е изработена от висококачествен силикон, благодарение на който се адаптира перфектно към формата на главата, предпазвайки я  от намокряне и от вредното въздействие на хлора. Материята е еластична и устойчива на хлорирана вода. Подходяща за професионални и начинаещи..
8.00 лв.
Производител: AquaWave Код: AW1919SS
Плувна шапка AQUAWAVE Primo е висококачествена силиконова плувна шапка, семпъл дизайн и атрактивен цвят. Материята е еластична и устойчива на хлорирана вода. Подходяща за професионални и начинаещи плувци.Техническо описание:Плувна шапка за възрастниУсъвършенстван дизайнЕластична материяМаксимал..
5.00 лв.
Производител: AquaWave Код: AW10119AW
Плувна шапка AQUAWAVE Riflemark, изработена от висококачествени материали, предпазва косата и главата от вредното влияние на хлорираната вода. Шапката е универсален модел и може да ползва от начинаещи и професионалисти. Материята а еластична и прилепва към главата, без да предизвиква дразнене. Шапка..
12.00 лв.