Количка

Плувни очила, маски и шнорхели

Предлагаме ви голямо разнообразие от висококачествени шнорхели - силиконови, със защитна шапка, с изпускателен клапан и други, маски за гмуркане, подводен риболов и скуба дайвинг. Тук ще откриете и комплекти за шнорхелинг и гмуркане, чудесни за начинаещи и напреднали почитатели на водните спортове и атракции. Също така ще откриете богата гама качествени очила за плуване. Нашите плувни очила са на марките BRENDA, ZOGGS, HEAD и AQUAWAVE . Подходящи са както за напреднали така и за начинаещи, за плуване в басейн и море

Плувни очила – същност и видове

Плувни очила
Плувни очила

Един от основните аксесоари използвани при практикуване на водни спортове са плувните очила. Те трябва да са достатъчно стегнати, за да образуват добро уплътнение или засмукване около очите, за да се предотврати навлизането на вода, без да предизвикват дискомфорт. Въпреки това, за да не лишавате очите си от кислород за продължителни периоди от време, трябва да премахвате плувните очилата поне веднъж на час. Плувните очила трябва да са достатъчно стегнати, за да не паднат, когато някой се потопи във водата. Опитайте се да поставите каишката на плувните очила точно под темето на задната част на главата, за да предотвратите загубването им. От друга страна, плувните очила, които са твърде стегнати, могат ненужно да ограничат лицето и да причинят главоболие. Има няколко причини, поради които някой трябва да се увери, че плувните очила пасват правилно. Първата причина е за удобство. Водата може да започне да влиза в плувните очила, което затруднява виждането и изгаря очите. От друга страна, чифт плувни очила, които са твърде стегнати, също могат да бъдат досадни. Стеснението около главата може да доведе до напрежение или главоболие , което затруднява плуването. Плувните очила, които прилягат правилно, трябва да са удобни и да позволяват да се вижда добре под вода, без да се налага постоянно да се регулира каишката или лещите. За щастие, каишката на плувните очила обикновено се регулира много лесно и може да бъде направена така, че да пасне на почти всяко лице. Освен това много хора избират да заменят пластмасовата каишка на чифта си плувни очила с шнур за бънджи. Този шнур за бънджи често се настройва по-лесно и ще позволи на плувните очила да паснат на почти всеки. Опитайте се да се погрижите плувните очила да паснат добре преди плуване и не забравяйте да ги махате редовно, за да може очите да дишат правилно. Първата стъпка в намирането на правилната двойка плувни очила е да помислите за какво ще се използват. Плувните очила се правят за всякакъв вид употреба. Това включва състезателно плуване, гмуркане с шнорхел, гмуркане и развлекателно плуване. Това е един от първите начини за разбиване на различните опции. Плувните очила често имат препоръчителни възрастови диапазони върху тях, които могат да помогнат на някой да вземе решение. Сега ще разгледаме основните видове плувни очила.

 • Плувни очила за състезание - те са като цяло са с нисък профил, технически и се вписват близо до гнездото за очи. Голямата близост до окото намалява съпротивлението, което ви прави по-хидродинамични. Тези плувни очила са предназначени за състезания и могат да бъдат неудобни, ако се използват всеки ден, въпреки че много плувци практикуват в тях.
 • Плувни очила за тренировка и фитнес - Ако плувате за сравнително дълги периоди от време, комфортът ще бъде вашият основен приоритет. Тренировките по плуване и фитнес плуването ще включват много дължини в една сесия и следователно трябва да изберете плувни очила, които да се чувстват удобно около очите. Определени за ежедневна употреба, тренировъчните плувни очила са по-малко технически от състезателните. Въпреки това те са добре изработени и висококачествени. Тъй като те са предназначени да се носят по-често и за по-дълги срокове от състезателните плувни очила, като цяло са по-удобни. Обикновено имат повече уплътняващи гуми. Това омекотява натиска върху очите Ви, като същевременно създава добро уплътнение.
 • Плувни очила за отдих - Ако просто се забавлявате на басейна, ще искате и плувни очила, които да се чувстват комфортно, така че да можете да се концентрирате върху това да си прекарате добре във водата! Макар и по-евтини и сравнително удобни, те не са чудесни за дълги екскурзии по плуване. Фолиото против мъгла от вътрешната страна на лещите - ако има такива - има тенденция да се износва бързо. Все пак, тези плувни очила са добре за онези, които искат да спестят пари и не очакват да плуват за дълго време.
 • Плувни маски - базират се на маски за гмуркане и обикновено дават отлично уплътнение, за да се сведе до минимум течовете, тъй като те имат по-голям профил, който дава добро засмукване на лицето ви. Предназначени за гмуркане, плувните маски са много по-големи от другите плувни очила. Тъй като повечето маски за плуване са меки и удобни, някои плувци предпочитат тях. Тежкият дизайн на плувни маски обаче не ги прави най-идеалният вариант за плувни обиколки.
 • Плувни очила с диоптър - те имат лещи с рецепта за хора, които носят очила и могат да бъдат поръчани със специфичните си диоптрични лещи. Някои от тези плувни очила се купуват като комплект; оптичните лещи са отделни и след това каишката, мостът на носа и т.н. са част от комплект, който след това сте монтирали заедно.
 • Плувни очила за деца - Плувните очила са от съществено значение за децата, тъй като те ще предпазят очите им от жилещите ефекти на хлорирана вода и ще ги насърчат да сложат главата си под водата, като по този начин ще увеличат тяхната увереност и способност за плуване. Тук се срещат две основни разновидности:
  • Възрастова група от 2 до 6 години - Удобството и доброто уплътнение са основният приоритет за много малки деца при избора на плувни очила, тъй като те ще бъдат нещастни във водата, ако техните плувни очила са неудобни или пропуснат вода. Нашата детска гама от детски очила за плуване се предлага в ярки, забавни цветове и са меки и удобни за деца.
  • Възрастова група от 6 до 14 години - Джуниър гамата от детски плувни очила включва различни стилове като състезателни плувни очила, маски и характерни плувни очила и са проектирани в малко приспособление, което може да пасне дори на възрастни с по-малки лица. Плувните маски са чудесен избор за деца, тъй като дават наистина добро уплътнение, за да се предотврати изтичане на вода и дават голямо зрително поле, което позволява на децата да виждат всичко ясно.

Какво трябва да знаем за лещите на плувните очила?

Изключително важно при избора на плувни очилае и правилният избор на лещи. Има всякакви различни цветове и функции. Най-вече трябва да помислите за светлината около себе си. Помислете дали искате да блокирате светлината или да пуснете светлина. Ето списък от асортименти от лещи, които ще попаднете на вашия лов на плувни очила:

 • Метални лещи за плувни очила - Метални“ или огледални, лещите са тъмно оцветени лещи на открито, най-подходящи за честа употреба. Ако носите метални лещи, когато е тъмно навън или докато плувате на закрито, видимостта ви ще бъде много ограничена. Тъмният нюанс в комбинация с огледалните лещи затъмнява всичко около вас. Следователно тези лещи не се препоръчват за слабо осветени басейни.
 • Ясни и светли цветни лещи за плувни очила - Ако плувате на закрито или рано сутрин, лещите със светъл цвят работят най-добре. Ясните лещи пропускат максимално количество светлина. Това ви позволява да видите повече. Оранжевите лещи карат всичко около вас да изглежда по-ярко, като подобрява видимостта във водата. Други светли цветове - като розово, лилаво и зелено - също могат да озарят басейна около вас, въпреки че не са толкова добри, колкото оранжевите лещи. li>
 • Тъмноцветни лещи за плувни очила - Ако искате многофункционални плувни очила, черните или сините лещи са добър избор. Тези лещи не блокират слънцето, както и металните лещи, нито правят водата да изглежда по-лека. Но те са добре за облачни дни, небрежно плуване и закрити басейни, които са добре осветени.