Количка

Кънки за лед

Кънки за лед

Кънки за лед 1
Кънки за лед от yako.bg

Кънките за лед са метални остриета разположени на под стъпалото, предназначени за по-лесно придвижване и насочване при пързаляне. Първите модели са били направени от копито на кон, бол или елен, прикрепени към крака с кожени каишки. Съвременните кънки се предлагат в много различни разновидности, които се избират в зависимост от естеството на изискванията, необходими за съответната дейност. Те се носят развлекателно в ледени пързалки или върху замръзнали водни тела по целия свят и се използват като обувки в много спортове, включително фигурно пързаляне , хокей на лед и други .

Как да изберем подходящ размер кънки за лед?

Размерът на кънките за лед е сред основните характеристики, на които трябва да обърнем внимание. Важно е да не вземете прекалено голям размер, особено ако става въпрос за кънки за лед за фигурно пързаляне, при които е от голямо значение да имате пълен контрол над острието, за да можете да правите фигури и скокове. Кънките за лед трябва да пасват добре без да бъдат прекалено стегнати. След като връзките / катарамите се разхлабят и кракът ви се изтласка напред, трябва да имате достатъчно място за пръст зад петата. Също така е добра идея да опитате кънките за лед със същите чорапи, които възнамерявате да използвате за пързаляне. Много детски кънки за лед съществуват в регулируеми модели, което означава, че дължината на ботуша може да се увеличи. Това позволява на детето Ви да смени около 3-4 размера с един и същи чифт. Регулируемите кънки за лед са предназначени само за развлекателна употреба и с добро качество те са също толкова добри, колкото и обикновените модели. Ето защо препоръчваме регулируеми модели, ако детето ви все още е във фаза на растеж и се нуждае от тях само за ежедневни кънки за лед.

Видове кънки за лед

Има пет основни вида кънки за лед: за фигурно пързаляне, за хокей, за банди, за състезания и за туристическо пързаляне.

 • Кънки за лед за фигурно пързаляне - при този вид остриетата и формата на ботуша са специфични и изискват подходяща поддръжка за добри резултати. За разлика от кънките за хокей те имат назъбена предна част на острието, която обикновено е изработени от неръждаема стомана или алуминий със стоманена подпора, благодарение на която могат да се правят различни фигури, като пируети и скокове. Ботушът обикновено е изработен от няколко вида кожа, която е много твърда, за да осигури опора на глезена. В допълнение, острието на фигурния скейт е извито, което позволява минимални корекции в баланса и разпределението на теглото.
 • Кънки за лед за хокей - както подсказва името, този вид е подходящи за хокей на лед, но е също толкова добър за стандартно пързаляне на леда, ако сте начинаещ или ако имате нужда от скорост. Тези кънки за лед се състоят от твърда черупка, която ще предпази краката ви от удари по време на игра на хокей на лед. Интериорът е добре подплатен, което го прави удобно за носене, въпреки твърдата черупка - това е и причината да са подходящи за начинаещи, които търсят удобни кънки. Ботушът е проектиран да осигури добра поддръжка за глезена и стъпалото. Кънките за лед, използвани от вратарите, са срязани по-ниско в глезена, отколкото обикновен хокеен скейт и ботушът седи по-близо до леда за по-нисък център на тежестта. Заточването на кънки за хокей на лед играе ключов фактор за способността на играча да се пързаля, а играчите ще изострят кънките си стотици пъти през цялата си кариера. Подобно на фигурните кънки за лед, острието е кухо в напречно сечение, създавайки два ръба, които контактуват и се врязват в леда, което позволява повишена маневреност. Остриетата са заточени с кръгли шлифовъчни колела, които създават двата ръба. Острието е късо и извито, което прави кънките за лед лесно маневрени и оптимални за бързо ускорение за постигане на висока скорост, но същевременно по-малко подходящи за дълги вози. В спортни магазини ЯКО предлагаме голямо разнообразие от кънки за лед, както и професионална консултация, с помощта на която да изберете най-подходящия за вас модел.
 • Кънки за лед за банди - те се използват за играта банди. Ботушът обикновено е изработен от кожа (често синтетична). Той е по-нисък от хокейната версия, често не покрива глезените. Всички банди кънки за лед са проектирани така, че да не причиняват наранявания на противника. Острието като цяло е сантиметър по-дълго от хокейните кънки, което позволява по-високи скорости.
 • Състезателни/скоростни кънки за лед - този вид кънки за лед има по-дълги остриета, подходящи за скоростно пързаляне. Кънките за лед за състезателни къси писти имат по-голяма обща височина до острието, за да позволят дълбоки завои на ръба, без ботушът да контактува с леда. За по-добра способност за завиване състезателните кънки за лед могат да имат радиус от 8 метра (26 фута) за къса писта до 22 метра (72 фута) за дълго трасе. Те имат напълно плоско дъно. Няма кухина, само дъно с квадратна форма с два ръба. Това подобрява времето за плъзгане, като не се врязва в леда.
 • Туристически кънки за лед - известни още като скандинавски, този вид кънки за лед са дълги остриета, които могат да бъдат прикрепени с помощта на връзки към туристически обувки и се използват за каране на дълги разстояния на естествен лед. Остриетата са широки от 1 до 1,5 mm (0,04 до 0,06 in), с плоско напречно сечение. Дължината и дългият радиус на остриетата правят туристическите кънки за лед по-стабилни на неравномерен естествен лед, отколкото кънки с по-къси остриета. Тъй като туризмът често включват ходене между езера или около неравни участъци, фактът, че остриетата на кънките за лед могат лесно да бъдат свалени от обувките, е предимство.
 • Мултифункционални кънки за лед
  Кънки за лед 2
  Кънки за лед 2в1
  - ние предлагаме модел 3 в 1, състоящи се от обувка, към която можете да прикачите или ледено острие, редови колела или четворни ролкови кънки. По този начин кънките могат да се използват както за летния, така и за зимния сезон, без да е необходимо да купувате три чифта. Качеството и производителността на всяка част обаче не е толкова добро, както ако сте ги купили отделно, но те добре изпълняват предназначението си.

Ние сме фирма утвърдена на пазара през последните 15 години. Като основен вносител на едни от водещите европейски марки и благодарение на дългогодишния си опит предлагаме богата гама от кънки за лед, както и качествено, професионално обслужване. Ако имате въпроси или се колебаете в избора си на подходящи кънки за лед не се колебайте и се свържете с нас по телефона, по имейла, чрез формата ни за контакти на YAKO.BG или ни посетете в някои от физическите ни магазини в Русе, Варна, София, Пловдив.

Кънки за лед
Как да изберем подходящ размер кънки за лед
Видове кънки за лед
Наличност: Наличен Код: IN 7041
Детски кънки за момчета WORKER Izaky са леки и удобни кънки за вашето момче. Размерът на обувката може да бъде регулиран лесно. Кънките разполагат с удобна вътрешна стелка Comfort Fit, която се оформя по крака след първото обуване. Иновативна системата за закопчаване гарантира сигурността на захвата..
68.00 лв.
XXXS XS M
Наличност: Наличен Код: IN 13767
Детски ролкови кънки WORKER Denel 2 в 1 са висококачствени кънки в ретро стил, с атрактивен дзайн и четири колела за по-голяма стабилност. Можете да ги превърнете бързо в кънки за лед, тъй като в комплекта са включени и шасита с остриета за пързаляне. Остриетата с изработени от сертифицирана стомана..
159.00 лв.
29-32 33-36 37-40
Наличност: Наличен Код: SP 5008
SPARTAN Slava са регулируеми кънки за лед. Разполагат със система Comfort Fit за по-голямо удобство на крака и Thermo Fit, с помощта на която се запазва оптималната температура вътре в кънките.Техническо описание:Система Comfort Fit - анатомична вътрешна подметкаСистема Thermo Fit - запазва оптималн..
69.00 лв.
29-32 33-36 37-40
Наличност: Наличен Код: IN 13347
Дамски регулируеми кънки Action Frio с цветна графика в зимни тонове и спортен дизайн ще се хареса на всяко момиче или жена. С помощта на бутона отстрани лесно можете да настроите размера на кънки. Вътрешната обувка Comfort Fit е проектирана да бъде лека, естествена, да абсорбира потта и да пре..
149.00 лв.
XS S M L
Наличност: Наличен Код: IN 10929
Ролери/кънки 2 в 1 ACTION Tifero са регулируеми ролери / кънки за лед 2 в 1. Това прави тези кънки многофункционални и всесезонни. Системата ComfortFit осигурява максимална стабилност, като комфортно обхваща глезена.Техническо описание:Регулируем размерComfortFit система обхваща комфортно крака..
160.00 лв.
31-34 35-38
Наличност: Наличен Код: IN 439
Дамски зимни кънки за лед WORKER Sibiri са модерни кънки с класически елементи. Меката подплата, прави карането лесно и удобно. Кънки за лед WORKER Sibiri са направени от висококачествена изкуствена кожа и разполагат с висококачествени остриета от нераждаема стомана. ThermoFit система гарантира опти..
81.00 лв.
35 36 37 38 39 40 41 42
Наличност: Наличен Код: IN 5740
Детски кънки WORKER Terne могат да се ползват както от момчета, така и от момичета. Размера на обувката е лесен за регулиране. Удобна вътрешна стелка Comfort Fit, която се адаптира и оформя по крака. MicroLock системата гарантира сигурно притягане. Системата Safety Ankle предпазва глезена от нараняв..
54.00 лв.
29-32
Наличност: Наличен Код: IN 13327
Кънки за лед WORKER Maripo са елегантни дамски кънки с  атрактивен цветен дизайн и топла подплата. Външният материал на ботуша е от изкуствена кожа с високо качество. Острието им е от неръждаема стомана. Между ботуша и острието има пластмасова платформа, която допълва стабилността на кънката. П..
111.00 лв.
XS S M L
Наличност: Наличен Код: IN 13293
Детските кънки за лед WORKER Izabely Pro - with Fur са изключително качествени кънки с топла подплата. Имат бутон за регулиране на размера. Вътрешната обувка приляга плътно към детския крак. Закопчават се с катарама MicroLock. Кънките също така разполагат със системата Safety Ankle, която спомага да..
89.00 лв.
XS S M
Наличност: Наличен Код: MAR900920AW
Детски кънки за лед MARTES Gagarin са чифт кънки за момчета, които започват своето приключение на леда. Направени са от висококачествени материали. Острието от неръждаема стомана гарантира отлични халрактеристики при пързаляне. Дизайнът е атрактивен, а цветовете привличат вниманието. Детски кънки за..
59.00 лв.
29-32 33-36
Наличност: Наличен Код: IN 10932-1
Ролери/кънки 2 в 1 за момичета ACTION Gondo са регулируеми ролери / кънки за лед 2 в 1 за момичета. Това прави тези кънки многофункционални и всесезонни. Системата ComfortFit осигурява максимална стабилност, като комфортно обхваща глезена.Техническо описание:Регулируем размерComfortFit система ..
138.00 лв.
29-32 33-36 37-40 40-43
Наличност: Наличен Код: IN 8644
Дамски кънки за лед WORKER Liore са с класически дизайн с атрактивни орнаменти на цветя. Плюшената подплата е изработена по прецизна технология, спомагаща за карането на кънките лесно и естествено, без да причинява пришки и наранявания. Висококачествената обувка от синтетична кожа и острието от серт..
100.00 лв.
37 38 39 40 41
Наличност: Наличен Код: IN 13351
Благодарение на спортния, но изчистен дизайн, всеки човек ще се влюби в Унисекс кънки за лед Ice Skate WORKER Patino. Размерът може лесно да се регулира чрез натискане на бутона отстрани на шасито. Удобната вътрешна подметка абсорбира потта и спомага за комфорта но ходилото. Топлоизолираната об..
78.00 лв.
33-36 37-40 40-43
Наличност: Наличен Код: IN 10932-2
Ролери/кънки 2 в 1 за момчета ACTION Gondo са регулируеми ролери / кънки за лед 2 в 1. Това прави тези кънки многофункционални и всесезонни. Системата ComfortFit осигурява максимална стабилност, като комфортно обхваща глезена.Техническо описание:Регулируем размерComfortFit система обхваща комфо..
138.00 лв.
29-32 33-36 37-40 40-43
Наличност: Наличен Код: IN 4214
Ролери / кънки за лед WORKER Lumine са детски регулируеми 2в1 ролери / кънки за лед. Система Memory Fit "запомняща" формата на крака и правеща вътрешната подплата максимално удобна, сякаш е създадена точно за Вас.Техническо описание:Комфортна вътрешна подплата с Memory Fit systemРегулируем размерОбе..
114.00 лв.
29-32 33-36 37-40 40-43
Наличност: Наличен Код: IN 2002
Техническо описание: Универсален протектор за зимни кънкиМатериал - PVCЦвят - черен2бр. в комплект..
11.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 13284-1
Нов модел кънки за лед WORKER Kelly Pro с оригинален и забавен дизайн, който ще се хареса на всяко дете. Удобни и лесни за регулиране - само с натискането на един бутон. Удобна и мека вътрешна подплата с мека кожа и стелка, която се оформя по стъпалото. Закопчаване чрез MicroLock система, гарантира ..
74.00 лв.
XS (29-32) S (33-36)
Наличност: Наличен Код: sp 5000
Кънки за лед SPARTAN Bill са регулируеми кънки за лед, подходящи за тийнейджъри. Острието е от висококачествена стомана и гарантира отлични характеристики при пързаляне.Техническо описание:Зимни кънки за ледОстрие от висококачествена закалена стоманаУдобни за носене от подрастващиСпециална система з..
75.00 лв.
30-33 34-37 38-41
Наличност: Наличен Код: IN 10950
Дамски кънки за лед ACTION Blau са със стилен дизайн с флорални мотиви. Вътрешната Comfort Fit кадифена подложка е конструирана така, че да осигури естествено чувство на комфорт, абсорбират потта и са с максимална защита срещу натиск. Със системата Thermo Fit  топлинният комфорт е гарантиран.Те..
107.00 лв.
37 38 39 40 41
Наличност: Наличен Код: in 16759
Ролери 2В1 WORKER Gondo изглеждат като стилни маратонки с височина над глезена. Tе са подходящи за потребители, които ценят интересния външен вид в комбинация с отлични функционални свойства. Използването на бутона отстрани на кънките, позволява регулиране до желания размер. Ролери 2В1 WORKER Gondo ..
138.00 лв.