Количка

Ски принадлежности

Тук ще откриете разнообразие от принадлежности за ски и сноуборд - маски, обувки, автомати, вакси и други. Ски маски с двойна и единична плака, отвор за очила с диоптри.

Как да изберете най-подходящата ски каска?

Ски каска
Ски каска

За да се насладите пълноценно за преживяването при практикуване на зимни спортове е необходимо да имате правилното оборудване. Един от основните аксесоари, от които ще имате нужда е ски каската. Важно е да предпазите лицето си от сняг, отразена светлина и UV лъчи на склонове. Ски каската с козирка върши отлична работа в това. Козирките осигуряват защита на лицето ви също като ски очила, но го правят по-добре. Тези изключителни скъпоценни камъни са в състояние да отклонят вятъра и студения въздух от лицето ни, докато техните странични подплънки осигуряват топлина. Освен това те също се третират така, че да отразяват слънчевата светлина и отразяващата ярка светлина. Ски каска с козирка е предпочитания избор при по-сурови условия, поради различните си функции. Освен комфорта, който ни носи ски каската, предпазвайки ни от метеорологичните условия, нейната основна функция и цел е предпазване от наранявания. Следвайки тези две цели при избора на ски каска трябва да обърнете внимание на няколко основни характеристики.

  • Размер - за да изпълнява качествено функциите се ски каската трябва да пасва добре. Избора на правилния размер е изключително важен. Можете да намерите правилния си размер, като измерите главата си или, ако сте в магазина и като пробвате размери. Ако използвате лента, поставете я точно над ушите и около 1 " над веждите. Измерете около най-голямата част от главата, за да определите обиколката на главата си. Вижте таблицата на опаковката на ски каската за да определите подходящия да вашата обиколка размер.
  • Пригодност - комфортното усещане е много важно при носенето на ски каска. Добрият шлем трябва да се чувства притиснат, но не стегнат. Ако ски каската се клати напред-назад, прилягането е твърде хлабаво. Разклатете глава настрани. Ако шлемът се измести, опитайте по-малък размер, коригирайте механизма за оразмеряване или използвайте по-дебели подложки за оразмеряване. Натиснете предните и задните ръбове. Ако се движат, затегнете ремъците. Не трябва да има празнина между горната част на очилата ви и ски каската. Уверете се, че ски каската приляга плътно към горната част на очилата, но не толкова ниско, че да възпрепятства зрението. Ски каската трябва да бъде разположена достатъчно ниско отпред, за да предпази челото ви. Тя трябва да седи на ниво с предния ръб на не повече от 1 "над веждите. Накрая проверете дали няма пролуки между главата и ски каската.
  • Вентилационни отвори - Вентилационните отвори вкарват хладен въздух и изкарват топлия и потен въздух. Някои шлемове имат подвижни тапи, което означава, че трябва да свалите ски каската си, за да регулирате въздушния поток. По-желани са шлемовете с регулируеми отвори. С натискането на лоста можете незабавно да настроите нивото на въздушния си поток и да не прекъсвате вашето каране.
  • Сертифициране - когато закупувате лични предпазни средства трябва да се уверите, че отговарят на съответните стандарти за качество и безопасност. Има два основни стандарта на които може да отговарят ски каската. ASTM F2040 – базиран в САЩ и CE EN1077 - европейско сертифициране за каране на ски каска.

Какъв е експлоатационния период на ски каската.

Ски каската трябва да се поддържа в добро състояние, като така можем да се уверим, че ще ни защитава по-най-добрия начин максимално дълго. За съжаление ски каската също се амортизира. Производителите препоръчват да сменяте шлема си през пет години и след всеки удар или повреда. Обикновено ски каската издържа от 2 до 5 години преди да се наложи да бъде заменена, разбира се ако не е претърпяла удар или друга механична повреда. Ски каската обикновено е изработена от твърда външна пластмасова обвивка и материал за вътрешна облицовка, наречен EPS. Това са по същество пластмасови топчета, които съдържат въздушни мехурчета - те са плътно опаковани и поемат енергия при удар. Ако откриете драскотини, достатъчно широки, за да пъхнете нокът във външната обвивка или вътрешната пяна. Ако има такива, може да се наложи смяната на вашия шлем. Ако забележите фрактура на ски каската си, големи пукнатини или линии отвътре или отвън - определено е време да я замените. Ски каската вече не може да абсорбира адекватно високо енергийните въздействия и ще предложи много по-малко защита от преди. Ако шлемът ви има само малки драскотини, това е очаквано и няма нужда да бъде заменен. Ски каската е проектирана за износване, но има експлоатационен живот до 1 значителна катастрофа. За да удължите максимално живота на своята ски каска, трябва да НЕ я изпускате, не я хвърляйте на ските или не поставяйте някаква ненужна тежест върху нея. Не поставяйте ски каската си в пералнята и не я потапяйте напълно във вода. Можете да я почистите с мокра кърпа, но не използвайте тежки химикали като белина или перилен препарат, тъй като това ще влоши материалите, от които е направена ски каската. Ски каската може да се влоши с течение на времето, ако я съхранявате на място, което е твърде горещо или твърде студено, или на пряка слънчева светлина. Екстремните температури ще увеличат скоростта, с която материалите отслабват. Ски каската е важна за всеки скиор на всяко ниво. Но няма смисъл да носите повредена ски каска. Не пренебрегвайте тази част от вашия комплект, за да спестите пари, тъй като последствията могат да бъдат по-скъпи. Разгледайте добре шлема си преди каране на ски и след всякакви падания - ако е добре, тогава няма нужда да се притеснявате. Ако забележите пукнатина, време е да я замените с нова. И най-вече не забравяйте, че ски каската може да ви предпази само от нараняване на мозъка или смърт до определена толерантност, извън която шлемът не може да ви спаси. Носенето на ски каска не е безплатен пропуск за излишна скорост и опасно каране на ски без последствия.

Всички каски предлагани от Спортни магазини ЯКО, както и асортимента, който ще откриете на нашата платформа YAKO.BG, са изработени от висококачествени материали и отговарят на всички стандарти за съответния клас. Нашият екип от професионалисти с дългогодишен опит ще Ви помогнат да направите правилния избор на ски каска, както и за всички останали аксесоари, от които се нуждаете. Заповядайте в магазините ни в София, Пловдив, Русе и Варна и открийте подходящият модел и размер за вас. Може да избирате между широка гама продукти на достъпни цени.

Как да изберете най-подходящата ски каска?
Какъв е експлоатационния период на ски каската?
Производител: YAKO Код: ski1
Поставяне на топла вакса на ски е важно за да се избегне полепването на мокър сняг по ските.Поставяне на топла вакса на скиПолиране на ваксатаВакса HOLMENKOL..
8.00 лв.
Производител: YAKO Код: ski3
Заточване кантове на ски и сноуборд е задължително за оборудването преди и по време на активния ски сезон. Опита в ремонта и обслужването на ски и сноуборд екипировката ни позволява да предложим изключителна ефективност за скиори и сноубордисти. Гарантирайте си приятни мигове на ски пистата.Зато..
12.00 лв.
Производител: Iguana Код: IG0920AW
Боне маска IGUANA Askja е универсално, перфектно за всякакви дейности на открито: спорт, ски, катерене и туризъм. Материята е дишаща и не дразни кожата. Балаклавата предпазва главата и лицето от студения въздух, без да ограничава свободното дишане и движение. Еластичният материал и анатомичната крой..
28.00 лв.
Производител: Martes Sport Код: MAR0719AW
Термо боне MARTES Azul JR е изключително леко и функционално, осигурява максимален комфорт за лицето, защитава главата и шията от студ и вятър. Подходящо е за ползване при практикуване на зимни спортове и мотоциклетизъм. Предназначено е за активни спортни дейности в студено време, като мож..
9.00 лв.
Производител: Iguana Код: IG1020AW
Боне маска IGUANA Askja W е универсално, перфектно за всякакви дейности на открито: спорт, ски, катерене и туризъм. Материята е дишаща и не дразни кожата. Балаклавата предпазва главата и лицето от студения въздух, без да ограничава свободното дишане и движение. Еластичният материал и анатомична..
28.00 лв.
Производител: Lasting Код: LAK-9090
Термо боне маска LASTING Lak е изработена от естествена мериносова вълна, надеждно защитава лицето и чувствителните зони от вятър и студ. Мериносовата вълна притежава отлична паропропускливост, осигурява максимален комфорт поради високата си влагопреносимост. LASTING Lak е с плоски шевове. Материята..
39.00 лв.
Производител: Hi-Tec Код: HT5519AW
Детска боне маска HI-TEC Kartala JR е подходяща за велосипедисти, почитатели на мото спорт или ски. Боне маска е универсална и може да се използва за други спортни дейности. Специфичната особеност на маската е, че е изработена от висококачествена материя, която не задържа влага и е приятна на допир...
14.00 лв.