Количка

Мото каски и аксесоари

Разгледайте нашите мото каски, които са подходящи за мотори, скутери , мото крос и АТВ. Изработени са от леки и здрави материали, с перфектен дизайн. Мото каски за деца и възрастни, всякакви размери. Никога не трябва да се прави компромис със сигурността на моториста. 


 

Каска за мотор е една от най-важните принадлежности за всеки почитател на моторните спортове. Тя гарантира от една страна удобството и комфорта, а от друга – сигурността при придвижване със съответното моторно превозно средство. На пазара се предлага широка гама от артикули в категория „Каска за мотор“, подходящи за мотори, скутери, мото крос и АТВ. В следващите редове ще ви дадем полезни съвети относно избора на удачна за вашите нужди каска за мотор, както и грижите и поддръжката й впоследствие. В допълнение, ще научите защо закупуването на каска за мотор от онлайн платформата Yako.bg е най-добрата опция за вас. 

Как да изберете подходящата каска за мотор?

При избора на каска за мотор трябва да се вземат под внимание редица фактори. Сред тях са типът на каската, материалите, от които е направена, нейният размер, допълнителните свойства и екстри. Ето малко повече за всеки един от споменатите фактори, свързани със закупуването на каска за мотор:

Каска за мотор 1
Kаска за мотор - цена
  • каска за мотор: тип – ако търсите максимално високи нива на сигурност от вашата каска за мотор, е най-добре да заложите на тип „full face“ (за цялото лице). Тя защитава напълно главата, брадичката и лицето. При „open face“ каска за мотор брадичката остава напълно открита, така че би била удачен избор само при шофиране с ниска скорост. Има и междинен вариант, който дава възможност за оптимално съчетаване на комфорта и сигурността. Каска за мотор тип „flip-up“ защитава цялата глава, но е налице опция за вдигане на долната част, когато желаете да си осигурите повече свобода и лекота.
  • каска за мотор: размер – за да разберете кой е точният за вас размер каска за мотор, трябва да измерите обиколката на главата си на разстояние около 1,5 см над веждите и малко над ушите. От съществено значение е въпросното измерване да бъде прецизно. По-малък размер каска за мотор ще бъде доста труден за поставяне, докато по-голям такъв няма да бъде способен да ви гарантира необходимото ниво на защита.
  • каска за мотор: материал – поради своята достъпна цена каска за мотор, направена от поликарбонат, е най-предпочитаната опция на пазара. В същото време тя гарантира висока степен на защита и сигурност. Слабата й страна е, че е сравнително тежка и би могла да предизвика чувство за дискомфорт. Няма да имате такъв проблем, ако заложите на каска за мотор от фибростъкло. Тя се усеща изключително леко и свободно върху главата, но за закупуването й ще трябва да платите по-висока цена.
  • каска за мотор: допълнителни свойства и екстри – наличието на някои допълнителни свойства и екстри ще увеличи ефективността от използването на съответната каска за мотор. Като примери за такива екстри бихме посочили добрата вентилация, подплънките на бузите, механизъм за предотвратяване повдигането на каската при висока скорост, както и вдлъбнатини за поставяне на тапи за уши. В случай, че носите диоптрични очила, би било добре да се насочите към подходящ модел „full face“ каска за мотор, в която има предвидено пространство за въпросните очила.

Полезни съвети относно поддръжката на каска за мотор

Продължаваме с няколко полезни съвета и практики, които ще ви помогнат за правилната поддръжка на вашата каска за мотор, както и за запазването й в отлично състояние за максимално дълъг период от време. Вижте какво точно имаме предвид:

Каска за мотор 2
Kаска за мотор от Yako.bg
  • не оставяйте ръкавиците си в нея – немалко хора правят тази грешка, която може да доведе до трайно увреждане на тяхната каска за мотор. Комбинацията от пот и мръсотия, която често се събира в ръкавиците, е изключително вредна за подплатата на всяка една каска за мотор.
  • бъдете предпазливи с почистващите препарати – избягвайте използването на прекалено силни почистващи препарати за вашата каска за мотор. Те биха могли да увредят сериозно нейната структура и да я лишат от функционалността, която е притежавала в началото.
  • обръщайте внимание на всеки един елемент – добре е да се обръща внимание на поддръжката на всеки един елемент от съответната каска за мотор. Корпусът например трябва да се почиства редовно с влажна кърпа и мек неагресивен препарат. Прахът по подплатата на една каска за мотор може да се премахва с помощта на прахосмукачка, а подвижната подплата е възможно директно да се извади и да се изпере. Визьорът пък се почиства най-ефективно посредством последователно минаване с мокра и суха кърпичка.

Защо да закупите каска за мотор от Yako.bg?

От есента на 2005 година насам екипът на магазини ЯКО се занимава с търговия със спортни стоки и аксесоари. За да осигурим по-високи дози удобство и комфорт на верните ни клиенти, добавихме към физическите ни магазини онлайн платформата Yako.bg. По-надолу ще споменем няколко основателни причини да закупите каска за мотор именно от Yako.bg:

Каска за мотор 3
Kаска за мотор - марки

Каска за мотор от Yako.bg: Оптимално съотношение между качество и цена – когато става въпрос за каска за мотор, ние сме в състояние да ви предоставим оптимално съотношение между качество и цена. Работим с утвърдени в световен мащаб производители, които са доказали качеството и надеждността на своите продукти. В същото време се стараем да предлагаме цени, адекватни за българския пазар и достъпни за максимално широк кръг от потребители.

Каска за мотор от Yako.bg: Гаранция -  всяка една каска за мотор, налична във физическите ни търговски обекти и в онлайн платформата Yako.bg, върви със солидна гаранция. При поява на проблем или пък характеристики, които не отговарят на нейното описание, тя може да бъде сменена веднага.

Каска за мотор от Yako.bg: Разнообразна гама -  в онлайн платформата ни ще откриете изключително богата и разнообразна гама от артикули в категория „Каска за мотор“. Независимо дали имате нужда от каска, подходяща за мотори, скутери, мото крос и АТВ, Yako.bg е точното място за вас.

Каска за мотор от Yako.bg: Професионална консултация – ако имате нужда от професионална консултация относно избора на подходящата каска за мотор, екипът на магазини ЯКО е насреща да ви помогне. Задайте въпросите си по телефон, имейл или чрез онлайн формата за контакт на сайта. Можете също така да посетите някой от физическите ни магазини, намиращи се в градовете София, Пловдив, Варна и Русе.

Каска за мотор от Yako.bg – за гарантиране на вашия комфорт и безопасност на пътя!

 

Как да изберете подходящата каска за мотор?
Полезни съвети относно поддръжката на каска за мотор
Защо да закупите каска за мотор от Yako.bg?

Производител: W-Tec Код: IN 18213
Термо боне Balaclava W-TEC Headwarmer Junior е изработено от еластична материя, модерен аксесоар, подходящ за широка гама от зимни спортове. Прилепва перфектно към формата на главата. Термо бонето осигурява високо ниво на комфорт и предпазва лицето от ожулвания. Материята е мек флийс, осиг..
15.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 3232
Мото каска WORKER V192, аеродинамична форма, напълно сменяема антиалергична подплата с възможност за пране.Техническо описание:ECE R - 2205 (Европейски стандарт за безопасност)DOT одобренСертифицирана по Snell 2000Аеродинамична каскаНапълно сменяема антиалергична подплата с възможност за пранеЗатвар..
205.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 566
Техническо описание:Мото очилаПрозрачно стъкло изработено от гъвкав и устойчив материалСистемата против мъгла предотвратява изпотяванетоСистемата против надраскване предпазва от надраскване на стъклотоВътрешна силиконова лентаПлътно прилепваща вътрешна подплатаЦветове - червен, син, зелен, жълт..
41.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 1257-2
Мото каска за скутер WORKER V518 e нова мотоциклетна каска с перфектен дизайн. Предназначена за скутери.Техническо описание:ECE R 2205 одобрениеодобрена от DOTкорпус от термопластична смолаизцяло сменяема и подлежаща на пране вътрешна подплатасменяеми и подлежащи на пране лицеви подплатиUV лакирана ..
130.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 1372
Резервно плексигласово стъкло за мотоциклетна каска WORKER V210Техническо описание:Цветове от ляво надясно - прозрачно, затъмнено, опушено, разноцветно..
27.00 лв.
Производител: W-Tec Код: IN 18215
Мулти-функционален шал W-TEC, осигурява отлична терморегулация и предпазва чувствителните зони от вятър, студ и сняг. Материята е мека и приятна на допир, осигуряваща максимален комфорт при изполване. Този практичен аксесоар е лесен за съхранение и е подходящо за всички видове дейности на открито, в..
17.00 лв.
Производител: W-Tec Код: IN 5125-1
Мотоциклетна каска W-Tec NK-839 е висококачествена каска, която е предназначена предимно за каране на шосейни мотори. Основните предимства на тази каска е качествената изработка на всяка една част от нея, съвременен дизайн. Отговаря на Европейски стандарт за безопасност ECE R-2205. Каска W-Tec NK-83..
270.00 лв.
Производител: W-Tec Код: IN 8693-1
Детска мото каска W-TEC V310 Junior черен с череп е с обновен дизайн мотоциклетна каска за малки любители на мотокроса. Техническо описание: ECE R-2005 съответствие Одобрена от DOT Лека термопластична черупка в детски размери Аеродинамична форма Изцяло сменяеми вътрешни меки подложки К..
151.00 лв.