Количка

Ролери

В секцията Ролери за възрастни представяме широка гама от ролери за нашите потребители, включително и аксесоари. Всички ролери на марката WORKER следват най-строгите  еталони за безопасност, отговарящи на европейските стандарти EN-71. Сертификатът е издаден от немския тестов център TÜV-GS. Не пропускайте качествената ни колекция от ролери за възрастни и ги окомплектовайте с подходящите протектори и каски.

Ако сте нов в света на ролерите, е важно да знаете, че не всички са еднакви. Има разнообразие от различни стилове, в зависимост от нивото Ви на опит и какво точно искате да правите с тях.

От различни обувки до различни размери на колелата, в следващите редове ще се опитаме да дадем подробно описание за всичко, което трябва да знаете за различните видове ролери, за да можете да решите кои са най-добрите за вас.

Какво трябва да знаем преди да закупим ролери?

  Ролери
  Ролери сет
 1. МОДЕЛИ И РАЗМЕР
 2. Ще забележите, че ролерите са различни модели за мъже, жени, момичета и момчета. Мнозина смятат, че те просто са естетически различни, но всъщност те са създадени така, че да отговарят на специфичната форма на крака. Например, женските са по-тесни за да прилягат на дамският крак, а височината им е по-ниска. Също са оразмерени като стандартните размери на обувките за всеки пол, например мъжкият размер 41 ще отговаря на мъжки обувки с размер 41.

  В зависимост от уменията, които имате може да изберете от различни модели, подходящи за начинаещи или експерти в карането на ролери. Ако сте начинаещ може да започнете с такива от пластмасова рамка, с по-малки колела и по-ниски лагери. С увеличаване на обхвата на уменията на каране на ролери ще получите по-добри компоненти, включително рамка, лагери, колела и ботуши. Купете ролери, които най-добре отговаря на вашите способности или малко над тях, за да можете да подобрите уменията си.

  Обувката на ролерите е много важен детайл. Ако обувката не ви е удобна и не прилепва правилно към крака, губите удоволствието от карането и това може да ви изнерви.

 3. СИСТЕМИ ЗА ЗАКОПЧАВАНЕ
 4. Стандартно закопчаване – Първоначално е била единствената форма на система за затваряне, стандартните системи за закопчаване на ролери вече често се комбинират с катарами и / или ленти от велкро.

  Закопчалки с тресчотки - система за затваряне с две или три катарами, която замества връзките като единствена система за закопчаване на ролери. Удобна и безопасна система за закопчаване на ролери.

 5. ШАСИ
 6. Шаситата на ролерите обикновено са конструирани от пластмаса, алуминий или карбон. Когато става въпрос за това, кое представлява по-добро шаси, ще търсите три неща: тегло, твърдост и издръжливост. Всяка от тези характеристики до голяма степен се дължи на вида материал, от който е изработена рамката.

  Пластмасово шаси - От пластмасовите рамки обикновено са произведени ролери за начинаещи, защото са по-евтини за изработка, което води до по-ниската им цена.

  Алуминиево шаси - Алуминият, в сравнение с пластмасовите рамки, е по-лек по тегло и по-добър по твърдост. Те не се поддават под напрежение, както правят пластмасовите рамки, което ги прави по-ефективни и също така по-трайни. Алуминиевите рамки най-често се срещат на ролери за средно напреднали в карането, чиито цени са малко по-високи от тези на пластмасовите шасита.

  Карбоново шаси - карбона е въведен за вграждане в шасито, като начин за допълнително подсилване на алуминиевите рамки, намаляване на теглото и увеличаване на издръжливостта на ролерите от висок клас.

  Шасито е мястото, където се генерира силата при пързаляне. Здравината на рамката е важен аспект при избора на вашите ролери, защото създава удобство и сигурност. Когато се пързаляте, бутате краката си навън, създавайки енергия, за да карате. Енергията от краката ви пътува през ботуша на вашите ролери, надолу към рамката и в крайна сметка до колелата и земята.

 7. КОЛЕЛА
 8. Подобно на други елементи на ролерите, колелата са постигнали своя справедлив дял от напредъка през годините. Колелата, които можете да намерите на съвременните ролери, са произведени от полиуретан, за разлика от тези, произведени през 80-те и 90-те години, които имаха пластмасови колела, които бяха неефективни и се напукаваха лесно.

 9. ЛАГЕРИ
 10. Лагерите са съществена част от колелата към ролерите. Лагерите определят гладкостта на вашето возене, а също така определят и способността ви да достигате по-високи скорости. Идеята на лагерите в колелото на е да се намали триенето между движещото се колело на ролерите и неподвижната рамка.

  Ролери 2
  Ролери yako.bg
  Ролери 3
  Ролери - спирачка
 11. СПИРАЧКИ
 12. Спирачката може да бъде много важна част особено за начинаещите кънкьори. Повечето ролери са със спирачка, въпреки че някои специфични модели нямат такава.

  Ролери със спирачки: Обикновено спирачката е прикрепена към дясната обувка, но може да се постави на лявата, ако това е по силния крак.

  Ролери без спирачка: Въпреки че това може да изглежда лоша идея за начинаещи, някои модели се предлагат без спирачна система. Състезателните ролери, ролери за хокеи и др. са само част от стиловете, за които не се предлага спирачна система. Причината за това е, че спирачните системи на тези видове, може да възпрепятстват представянето, а скейтърите в тези дисциплини са по-уверени в своето пързаляне.

Предложенията от категория Ролери в онлайн платформата Yako.bg

Екипът на магазини ЯКО се занимава с търговия на спортни стоки от есента на 2005 година насам. Освен физическите ни магазини, намиращи се в градовете София, Пловдив, Варна и Русе, разработихме и онлайн платформата Yako.bg за удобството на верните ни клиенти. Ето какви видове можете да откриете при нас:

 • Ролери за възрастни – предлагаме голямо разнообразие от модели, произведени от различен материал и в най-различна цветова гама, подходящи за мъже и жени, които желаят да разнообразят свободното време.
 • Ролери и кънки за деца – предлагаме различен асортимент от ролери и кънки за най-малките ни клиенти, момичета и момчета, както в комплект с протектори и каска, така и отделно.
 • Резервни части и аксесоари – в тази категория предлагаме резервни части за вашите ролери, колелца, спирачки и лагери за подмяна.

Защо да закупиш ролери от спортни магазини Яко | Yako.bg?

В нашите физически магазини в страната – София,Пловдив, Русе и Варна, както и онлайн на yako.bg, предлагаме най-различни модели ролери, в различни ценови класове, достъпни за всеки, който пожелае да направи такава покупка.

Екип от професионалисти е на разположение за Вас, за да направите най-правилният избор.

Покупката на ролери от спортни магазини Яко, Ви гарантира забавление с качествен продукт, през топлите дни!

Производител: inSPORTline Код: IN 10932-1
Ролери/кънки 2 в 1 за момичета ACTION Gondo са регулируеми ролери / кънки за лед 2 в 1 за момичета. Това прави тези кънки многофункционални и всесезонни. Системата ComfortFit осигурява максимална стабилност, като комфортно обхваща глезена.Техническо описание:Регулируем размерComfortFit система ..
138.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 10932-2
Ролери/кънки 2 в 1 за момчета ACTION Gondo са регулируеми ролери / кънки за лед 2 в 1. Това прави тези кънки многофункционални и всесезонни. Системата ComfortFit осигурява максимална стабилност, като комфортно обхваща глезена.Техническо описание:Регулируем размерComfortFit система обхваща комфо..
138.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 13767
Детски ролкови кънки WORKER Denel 2 в 1 са висококачствени кънки в ретро стил, с атрактивен дзайн и четири колела за по-голяма стабилност. Можете да ги превърнете бързо в кънки за лед, тъй като в комплекта са включени и шасита с остриета за пързаляне. Остриетата с изработени от сертифицирана стомана..
159.00 лв.
Производител: Worker Код: IN 4220
Ролери / кънки за лед  WORKER Marco - всеки иска детето му да се забавлява и да се движи и тренира нещо. Тези ролери / кънки за лед са идеални за тази цел. Те са раздвижени ( обхващат няколко размера ) и са едновременно за лятно каране и за зимната ледена пързалка. Лесно се трансформират от кън..
122.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 10929
Ролери/кънки 2 в 1 ACTION Tifero са регулируеми ролери / кънки за лед 2 в 1. Това прави тези кънки многофункционални и всесезонни. Системата ComfortFit осигурява максимална стабилност, като комфортно обхваща глезена.Техническо описание:Регулируем размерComfortFit система обхваща комфортно крака..
160.00 лв.