Количка

Лонгбордове

Кои са предимствана на Лонгборда?

Лонгбордът е по-дълга и по-широка версия на скейтборд, което го прави чудесен за състезания, транспорт или за всеки, който просто иска да се наслаждава на забавно придвижване в градски условия. Лонгбордът предлага изключителна стабилност при високи скорости. За разлика от традиционните скейтбордове, които обикновено са по-къси и по-тънки, лонгбордът е удаче за трикове. Добавената дължина и широчина на дъската осигурява стабилно и гладко каране.

Лонгборд
Лонгборд

В следващите редове ще разгледаме някои от основните предимства на лонгборда:

 1. Подобряване на координацията и баланса – карането на лонгборд изисква добра координация между ръцете и краката. Ако ползваш редовно своя лонгборд, несъмнено ще подобриш баланса си по време на движение.
 2. Трениране на мускулите – карането на лонгборд изисква активното участие на няколко мускулни групи. Чрез него се тренират мускулите на краката, на корема и на долната част на гърба.
 3. Способност за бързи и ефективни решения – когато караш лонгборд, от теб се изисква да вземаш бързи и ефективни решения. Решения за увеличаване или намаляне на скоростта, за смяна на посоката, за избягване на падания, сблъсъци и т.н. Способността да вземаш такива решения в бъдеще ще ти бъде полезна в почти всички аспекти от твоя живот.
 4. Възможност за социални контакти – лонгбордът е чудесен повод да излезнеш навън с приятелите си и да се позабавлявате заедно. Не само ще си подарите вълнуващо преживяване, но и ще имате възможност да се учите един от друг и да ставате все по-добри и по-добри

Как да избереш подходящия Лонгборд според своите нужди?

Няколко са факторите, определящи избор на лонгборд. Едни от най-важните са размерът му, материалите от които е изработен, товароносимостта и с какви лагери са колелата му.

Размери: по отношение на размерите е най-важно да се обърне внимание на големината на платформата за стъпване. Важното е височината на ползващия да е в правилното съотношение с дължината на дъската.

Материали: огромно значение за издръжливостта на борда има и материалът от който е изработен. Ние, екипът на магазини ЯКО винаги препоръчваме на своите клиенти лонгборд с поне 5, 7 или 9 слойна дъска, изработена от клен или в съотношение клен с бамбук, защото тези два материала са изключително здрави и в същото време предлагат отлична гъвкавост.

Товаросимост: това е определението за максималната издръжливост на продукта. Този фактор е много важен, защото както при скейтборда или пени борда, така и тук има лимит на издръжливост. Ако в характеристиката на даден лонгборд е обозначено, че издържа до 100кг, то не бива да се надвишава този лимит. Имайки предвид материалите от които е изработени и предназначението на лонгобордът, характерното е, че дори най-малките варианти са със средна издръжливост до 100 кг.

Лагери: дори и да не е професионалист, човек трябва да обръща внимание на най-малките детайли, като лагерите с които е оборудван лонгборда. Ние препоръчваме лагерите да бъдат ABEC 7 Carbon или ABEC 11, защото са висококачествени и гарантират здравина и издръжливост.

Предложенията от категория Лонгборд в онлайн платформата Yako.bg.

Лонгборд 1
Лонгборд yako.bg

Екипът на магазини ЯКО се занимава с търговия на спортни стоки от есента на 2005 година насам. Освен физическите ни магазини, намиращи се в градовете София, Пловдив, Варна и Русе, разработихме и онлайн платформата Yako.bg за удобството на верните ни клиенти. Ето какви типове артикули от категорията можете да откриете при нас:

 1. Според размера:
  • Лонгборд 28“: този размер е за най-малките и начинаещи любители на този тип забави. С товароносимост до 100 кг и дължина на дъската 71.5 см.
  • Лонгборд 31“: е универсален размер, които ще отговори на нуждите, както на всички начинаещи, така и на всички напреднали лонгъри. С отлична товароносимост и размери на дъската 79 х 22 см.
  • Лонгборд 32“: е чудесен избор за всеки, който търси по-компактната версия за Лонг. Издръжливостта отново е 100 кг, а размерите на дъската са 81 x 25 см.
  • Лонгборд 36“: този размер е е чудесен избор за любителите на екстремни спортове. Формата му обикновено е по-издърлжена и наподобява листо. Здрав, издръжлив и бърз вариант.
  • Лонгборд 38“: характерното за този тип е, че е с изключително здрава и устойчива дъска от 7 или 9-слоен клен, с ниска точка на тежеста за максимална стабилност и размери 97 x 23см.
  • Лонгборд 40“: предназначен е за сърфиране в града, спускане и фрийрайд, благодарение на характеристиките си, размерите и гъвкавостта на дъската с размери 102 х 23см.
  • Лонгборд 41“: характеризира се с атрактивен дизайн, ниска точка на тежестта за максимална стабилност при високи скорости и размери 105 x 24см.
  • Лонгборд 42“: тук отново имаме ниска точка на тежеста за оптимална стабилност. Размерите на дъската му са 106.5 x 23.5см.
  • Лонгборд 43“: това е един от най-големите варианти за лонгборд, комбиниращ в себе си здравина, издръжливост и гъвкавост. Тук размерите са 110 x 22.5см.
  • Лонгборд 46“: този вариант е най-голямият, с размери 117 х 22.5см и средна товароносимост започваща от 100 кг.
  Електрически лонгборд | Yako.bg
  Електрически лонгборд
 2. Според материала на дъската:
  • С пластмасова дъска
  • С дъска от клен (5,7 или 9 слоя)
  • С дъска от клен (5,7 или 9 слоя)
 3. Електрическият лонгборд WORKER Smuthrider – модерен и иновативен.
 4. Аксесоари: и не на последно в категория Лонгборд ще откриете в наличност широк спектър от колела, лагери, шасита и други резервни части за твоя борд.

Защо да закупиш лонгборд от Yako.bg?

Лонгборд от Yako.bg: Всякакви ценови класове – ние от Yako.bg се стараем да отговорим на изискванията и финансовите възможности на максимално широк кръг от потребители. Предлагаме артикули от категория Лонгборд от всякакви ценови класове.

Лонгборд от Yako.bg: Професионална консултация – ако имаш нужда от професионална консултация относно избора на тип или модел лонгборд, екипът на магазини ЯКО е насреща да ти помогне. Свържи се с нас по телефон, имейл, чрез онлайн формата за контакт или пък посети физическите ни магазини. С радост ще отговорим на всичките ти въпроси и ще те насочим към най-подходящия лонгборд спрямо твоите нужди.

Наличност: Наличен Код: in 11136
Лонгборд WORKER Maverick 43 е чудесен избор за любителите на екстремни спортове. Здрав, с дължина от 110 см с форма на листо,  изработен от висококачествен, 9- слоен Китайски клен и лагери ABEC 7, този лонгборд е перфектен за изпълнение на карвинг трикове. Колелетата са с твърдост 80A, 70 х 51 ..
140.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 11139
Лонгборд WORKER Skully 36 е чудесен избор за любителите на екстремни спортове. Здрав, с дължина от 91 см с форма на листо,  изработен от висококачествен, Канадски клен и лагери ABEC 7, този лонгборд е перфектен за каране в градски условия и изпълнение на карвинг трикове. Колелетата са с твърдос..
185.00 лв.
Наличност: Наличен Код: in 11760
Лонгборд WORKER Pike 36ʺ W/ Light Up Wheels, комбинира формата на класически пени борд с размерите на обикновен лонгборд, което го прави идеален за спускане или каране в града. Този уникален лонгборд  е комбиниран със светещи колела, които светват веднага щом започнат да се въртят и създават пр..
190.00 лв.
Наличност: Наличен Код: M23681
Лонгборд METEOR Winmax orange е подходящ за начинаещи и средно напреднали скейтъри. Дъската е изработена от 7-слоен, висококачествен Канадски клен. Дъската, изработена от канадски клен се характеризира с голяма здравина и невероятна устойчивост на износване.Техническо описание:Дъска - 7-слоен, висок..
189.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: IN 11727
Пластмасов лонгборд  STREET SURFING Tempy 31 е универсален лонгборд, които ще отговори на нуждите, както на всички начинаещи, така и на всички напреднали лонгъри. Устойчивата  полипропиленова дъска предлага идеален баланс между твърдост и гъвкавост, която гарантира голяма контрол и ст..
133.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: IN 6610
Лонгборд WORKER SurfBay 36, атрактивен дизайн, дъска изработена от китайски клен.Техническо описание:Качествена дъска, изработена от китайски кленКласическа формаАтрактивен дизайнРазмери - 91 x 22 смКолелета - 60 x 45 мм. 80А PUЛагери - ABEC 7Шаси - 6“Товароносимост - 100 кг..
118.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: SP 20502
Лонгборд Spartan Longboard 46 Surfs UP, атрактивен дизайн, неплъзгаща повърхност, алуминиево шаси.Техническо описание:Дъска на лонгборда - канадски кленДизайн сърф и палмиШкурка за добро сцепление със сърфиращияРазмери - 117 х 22.5 смКолела - 70 x 42 мм, PU 82АЛагери - ABEC7Шасита - 7" полиран алуми..
142.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: sp 2333
Техническо описание:7-слойна дъскаДължина на дъската - 108 смРазмер на колела - 51 x 65 смТвърдост на колелата - 78AМатериал на колелата - PUЛагери - ABEC7Капацитет на натоварване - 100 кг..
177.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: in 7723
Техническо описание: Здрава и устойчива дъска от 100% 7-слоен руски клен, с ниска точка на тежестта за максимална стабилност при високи скорости Размери на дъската - 91,5 х 23 см (36 инча)Форма - за спускане, за дълги разстоянияВдлъбнатина - среднаГъвкавост - средно твърд, 1-2 Размер на к..
205.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: in 16748-SADA
Мотор за лонгборд WORKER Wheelero ще превърне вашият лонгборд в модерно превозно средство. Всичко, което трябва да направите, е да замените оригиналните шасита с този комплект, състоящ се от мотор, батерия, предно и задно шаси. Вграденият в задното колело двигател се задвижва от сменяема / подм..
729.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: IN 16084
Електрическият лонгборд WORKER Smuthrider е с уникален вид и с електрически мотор, вграден в задното колело. Моторът се захранва от вградената литиева батерия Samsung, която се зарежда до пълния капацитет от 2 до 3 часа и осигурява разстояние от 12 километра.Дъската на лонгборда е изработена от кана..
1 329.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: in 22003
Дъска за баланс inSPORTline Tasakal е подходяща за трениране на баланс и подобряване на физическата кондиция. Дъската е перфектна подготовка за спортове като сноуборд, уиндсърф, ски, хокей, при които трябва да укрепите центъра на тялото и да усетите правилната координация на движението. Голямот..
119.00 лв.
Показани 1 от 12 | 12 (1 Страници)