Количка

Хидратация

Предлагаме ви богато разнообразие от спортни бутилки, шейкъри, туристически и байк бутилки, термо калъфи, термос за напитки и храни.

Термос – същност

Термос
Термос от YAKO.BG

Термосът е двустенна бутилка с контейнер отвътре. Въздухът между двете стени на термоса се изсмуква при производството, като по този начин образува вакуум. Топлината може да се предава през въздуха. За да не избяга топлината от термоса , се нуждаете от изолация . Най-добрият възможен изолатор е вакуумът , защото няма въздух. Ако няма въздух за предаване на топлина , то топлината се задържа там, където е - и където искате: във вашата храна или напитка. Същият принцип, който поддържа горещи неща горещи държи студени неща студени в термоса . Топлината, която в противен случай може да се прехвърли към студеното съдържание на термоса, се спира благодарение на вакуума между стените му . Термосът, не позволява пренос на топлина по никой от трите начина, по които тя може да пътува. Сребърното покритие на вътрешната бутилка на термоса предотвратява пренасянето на топлина чрез излъчване, а вакуумът между двойната му стена предотвратява придвижването на топлината чрез конвекция. Тънкостта на стените на термоса спира навлизането или напускането в колбата чрез проводимост. Слоят около колбата осигурява допълнителна изолация, която да спре топлопроводимостта.

Вакуумната колба(термоса) е проектирана и изобретена от шотландския учен сър Джеймс Девар през 1892 г. в резултат на неговите изследвания в областта на криогениката. Докато извършва експерименти за определяне на специфичната топлина на елемента паладий , Девар прави месингова камера, която затваря в друга камера, за да поддържа паладий при желаната от него температура. Той изтегля въздуха между двете камери, създавайки частичен вакуум, за да поддържа температурата на съдържанието стабилна. Термосът не е произвеждан за търговска употреба до 1904 г., когато два германски производителя за стъкло осъзнават, че може да го използват за запазване на температурата на напитките и измислят дизайн по-подходящ за ежедневна употреба. Те провеждат конкурс за наименование на "вакуумната колба" и жител на Мюнхен предлага "Термос", който идва от гръцката дума "Therme", което означава "горещо". Дизайнът на термоса на Девар никога не е бил патентован, но германските предприемачи, които открили търговската употреба на продукта, впоследствие поискали както правата върху търговския продукт, така и търговската марка на името. Производството и експлоатационните характеристики на бутилката Термос биват значително подобрени и усъвършенствани от виенския изобретател и търговец Густав Робърт Паален, който проектира различни видове термос за домашна употреба, които той също патентова и разпространява широко чрез компаниите за производство на бутилки. С течение на времето компанията разширява размера, формите и материалите с които се произвежда термоса. Термоса се използва главно за носене на кафе в движение и пренасяне на течности на къмпинг пътувания, за да се поддържат горещи или студени. В крайна сметка други производители произвеждат подобни продукти за потребителска употреба, но името „термос“ се превръща в генерализирана търговска марка, след което терминът „термос“ се превръща в домакинското наименование за такъв вакуумно изолиран контейнер за течности.

Термос - дизайн

Термоса се състои от два съда, единият поставен вътре в другия и съединен на шията. Пропастта между двата съда е частично евакуирана от въздух, създавайки частичен вакуум, който намалява топлопроводимостта или конвекцията . Предаването на топлина чрез топлинно излъчване може да бъде сведено до минимум чрез сребърни повърхности на термоса, изправени пред пролуката, но може да стане проблематично, ако съдържанието на термоас или околната среда са много горещи. Термоса обикновено държи съдържание под точката на кипене на водата. Повечето пренос на топлина се осъществява през гърлото и отварянето на термоса, където няма вакуум. Вакуумните колби обикновено са изработени от метал , боро силикатно стъкло , пяна или пластмаса и отворът им е запушен с корк или полиетиленова пластмаса. Термосът често се използват като изолиран контейнер за превоз .Изключително големите или дългите термоси понякога не могат напълно да поддържат вътрешната колба само от гърлото, така че допълнителна поддръжка се осигурява от дистанционери между вътрешната и външната обвивка на термоса. Тези дистанционери действат като термичен мост и частично намаляват изолационните свойства на колбата около зоната, където дистанционерът контактува с вътрешната повърхност.

Защо да закупите термос от YAKO.BG?

Ако искате да вземете топла или студена напитка със себе си, докато сте в движение, един от нашите термоси е точно това, от което се нуждаете, така че прегледайте пълната ни гама от много страхотни дизайни. Сигурно ще намерите нещо, което да отговаря на вашите изисквания, независимо дали търсите нещо за сутрешното пътуване, бутилка от неръждаема стомана, която е идеална за вода, или по-голям термос или манерка, която е идеална, ако тръгвате да пътувате на къмпинг. Ако се отправяте към къмпинг през уикенда, тогава ще искате да сте сигурни, че сте подготвени с няколко практични неща, за да можете да се насладите на времето си на открито. Предлагаме Ви и голям избор от къмпинг и туристически принадлежности, с които да направите всяко преживяване незабравимо. Екипът на Спортни и туристически магазини ЯКО е винаги насреща ако се нуждаете от професионална консултация, за да изберете най-подходящия за вас продукт.

Наличност: Наличен Код: PIN1
Стоманена бутилка 0.8L PINGUIN S е едностенна бутилка от неръждаема стомана, с обем 800 мл и винтова капачка. Изработена е от стомана за хранителни цели, съдържаща 16-18% хром и 10-14% никел. Бутилката е  изключително здрава и силно устойчива на корозия.  Съвместима е с повечето държачи за..
11.00 лв.
Наличност: Наличен Код: LAK 72
Алуминиева бутилка LAKEN Futura 0.75 л е изработена от 99.7% чист алуминий, което я прави много лека. Тази невероятно лека алуминиева бутилка е покрита с нетоксично прахово покритие. Aлуминиева бутилка LAKEN Futura 0.75 л е напълно рециклируема. Капачката затваря бутилката херметически, което я..
10.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IQ2020
Спортна бутилка IQ Izvor е предназначена за всякакъв тип спорт или дейност на открито, които изискват редовен прием на течности. Можете да я използвате във фитнес залата, на велосипеда или по време на пътуване. Благодарение на широкото си гърло и винтовата капачка, бутилката може да се пълни и почис..
19.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IQ2031
Тритан бутилка IQ Trito, ергономичен дизайн, изключително лека, годна за многократна употреба и рециклиране.Техническo oписание: Обем - 750 млМатериал на бутилката - тританМатериал на капачката - PPЕргономична конструкцияАвтоматична капачка със заключванеНе съдържа бисфенол, фталати, олово, или д..
16.00 лв.
Наличност: Наличен Код: LAK 73
Алуминиева бутилка LAKEN Futura 1 л е изработена от 99.7% чист алуминий, което я прави много лека. Тази невероятно лека алуминиева бутилка е покрита с нетоксично прахово покритие. Алуминиева бутилка LAKEN Futura 1 л е напълно рециклируема. Капачката затваря бутилката херметически, което я прави идеа..
11.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN2
Стоманена бутилка 0.8L PINGUIN S е едностенна бутилка от неръждаема стомана, с обем 1000 мл и винтова капачка. Изработена е от стомана за хранителни цели, съдържаща 16-18% хром и 10-14% никел. Бутилката е  изключително здрава и силно устойчива на корозия.  Съвместима е с повечето д..
13.99 лв.
Наличност: Наличен Код: IQ4918SS
С шейкър IQ Alpha 500мл можете бързо да подготвите любимия си витаминозен коктейл или протеинов шейк. Можете също така да го използвате, за пренасяне на предварително приготвена напитка. Шейкърът е подходящ да се ползва не само в домашни условия, но и когато сте в офиса или тренировъчния клуб. Лекия..
10.00 лв.
Наличност: Наличен Код: LAK TE5
Термос-бутилката Laken Futura Thermo изолира топли напитки до 12 часа и студени напитки до 24 часа. Изработен е от 100% чиста неръждаема стомана, както от вън е покрит с нетоксично прахово покритие за по-голяма стабилност при захват. Вакуума в двойните стени на Laken Futura Thermo е причината да не ..
29.00 лв.
Наличност: Наличен Код: LAK 71
Алуминиева бутилка LAKEN Futura 0.6 л е изработена от 99.7% чист алуминий, което я прави много лека. Тази невероятно лека алуминиева бутилка е покрита с нетоксично прахово покритие. Алуминиева бутилка LAKEN Futura 0.6 л е напълно рециклируема. Капачката затваря бутилката херметически, което я прави ..
9.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN3
Термос PINGUIN 1 л е изработен от здрава неръждаема стомана, с двустенна вакуумна изолация. Термосът е с вместимост 1000 мл, снабден е с винтова капачка и чаша. Благодарение на специалната стомана, която е предназначена за хранителни цели, термосът не съдържа никел и е анти-алергичен. След 24 часа, ..
23.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN903
Тритан бутилка PINGUIN Slim е прозрачна бутилка с широко гърло, изработена от устойчив, тританов материал.Техническo oписание: Обем - 0.65 лТегло - 0.117 кгМатериал на бутилката - тританМатериал на капачката - PPСкала за следене на количеството течностВинтова капачка, с връзка към бутилкатаШироко..
9.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT5118SS-1
Бидон шейкър Shako 450мл, изключително удобна спортна бутилка, с която ще можете да приготвите любимия си витаминозен или протеинов коктейл за няколко минути. Шейкърът се затваря плътно с капаче, което предотвратява разливането на течността. Шейкърът е с ергономична конструкция и удобен мундщук, кое..
11.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN9044
Бутилка PINGUIN Tritan fat 1л e спортна бутилка с отлични характеристики. Тя е практичен аксесоар, подходяща за ежедневието. В нея ще може да съхранявате любимата си напитка или вода. Благодарение на широкото гърло може да смесвате любими сокове и да си приготвяте плодови коктейли. Бутилка PINGUIN T..
13.50 лв.
Наличност: Наличен Код: IQ5118SS
Бутилка IQ Danto 650 мл е полезен аксесоар, посредством който ще регулирате водния си баланс, докато практикувате любимия си спорт. Хидратацията по време на тренировка или друга физическа дейност е от изключителна важност за вътрешния комфорт на спортуващия. Бутилка IQ DANTO 650 ml е изработена от з..
8.00 лв.
Наличност: Наличен Код: MAR2420AW
Термо чаша MARTES Floyen, 400 мл  - загрейте с топла напитка и подобрете настроението си!В движение, на планинско пътуване, или всеки ден, когато нямате време да се насладите на спокойно сутрешно кафе у дома - това са само някои от многото ситуации, в които термо чаша Floyen ще ви позволи ..
21.00 лв.
Наличност: Наличен Код: MAR0118SS
Шейкър MARTES Mixer 600 мл е практичен и универсален продукт за миксиране на хранителни вещества и добавки. Shaker MIXER е с ергономична форма. Той може да бъде част от багажа Ви, когато сте на фитнес или някаква друга спортна дейност. Той е удобен за ползване, а шейковете, приготвени в него, са без..
9.00 лв.
Наличност: Наличен Код: Tritan flask 1l
Тритан манерка PINGUIN Tritan flask 1 л е лека и здрава, не съдържа BPA и е чудесен заместител на обикновените пластмасови бутилки, тъй като е подходяща за многократна употреба.  Дизайнът е в стила на манерките в американската армия.Техническо описание:Материал - тританМожете да я пълните ..
14.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN9046
Тритан манерка PINGUIN 0.75 л е лека и здрава, не съдържа BPA и е чудесен заместител на обикновените пластмасови бутилки, тъй като е подходяща за многократна употреба.  Дизайнът е в стила на манерките в американската армия.Техническо описание:Материал - тританМожете да я пълните с гореща водам ..
11.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN638486
Термос PINGUIN 0.8 л е изработен от здрава неръждаема стомана с двустенна вакуумна изолация. Термосът е с вместимост 800 мл, снабден е с винтова капачка и чаша. Благодарение на специалната стомана, която е предназначена за хранителни цели, термосът не съдържа никел и е анти-алергичен. След 24 ч..
21.00 лв.
Наличност: Наличен Код: EL30001-13
Термо чаша ELBRUS Dakos Seven Summits 400мл е практична чаша, отличаваща се с оригинален дизайн и качествена изработка. Можете да я използвате всеки ден, за да се насладите на топлата си или студена напитка, пътувайки за работа, училище или по време на приятно пътуване сред природата. Двойните стени..
21.00 лв.
Показани 1 от 20 | 84 (5 Страници)