Количка

Хидратация

Най-доброто от категорията

Наличност: Наличен Код: IQ2020
19.00 лв.
Спортна бутилка IQ Izvor е предназначена за всякакъв тип спорт или дейност на открито..
Наличност: Наличен Код: IQ2031
16.00 лв.
Тритан бутилка IQ Trito, ергономичен дизайн, изключително лека, годна за многократна ..
Термо бутилка inSPORTline Laume 0,5 l
.
Наличност: Наличен Код: 21999
24.00 лв.
Термо бутилка inSPORTline Laume 0,5 l e перфектна за ежедневие, спорт, туризъм. ..
Наличност: Наличен Код: PIN9042
14.00 лв.
Бутилка PINGUIN Tritan fat 1l e спортна бутилка с отлични характеристики. Тя е п..
Наличност: Наличен Код: PIN5
51.00 лв.
Воден резервоар PINGUIN Camelbag Pro 3 л е изработен от антибактериален материал (MPE..
Наличност: Наличен Код: PIN6
48.00 лв.
Воден резервоар PINGUIN Camelbag Basic 3 л е изработен от антибактериален материал ..
Наличност: Наличен Код: IQ4918SS
10.00 лв.
С шейкър IQ Alpha 500мл можете бързо да подготвите любимия си витаминозен коктейл или..
Наличност: Наличен Код: EL30001-13
21.00 лв.
Термо чаша ELBRUS Dakos Seven Summits 400мл е практична чаша, отличаваща се с оригина..
Наличност: Наличен Код: MAR18208IG
34.00 лв.
Термос MARTES Beros 700 мл. е изработен от здрава неръждаема стомана ,с двустенна вак..
Наличност: Наличен Код: IQ2021
12.00 лв.
Спортна бутилка IQ Forra е предназначена за всякакъв тип спорт или дейност на открито..
Наличност: Наличен Код: PIN9046
16.00 лв.
Тритан манерка PINGUIN 0.75 л е лека и здрава, не съдържа BPA и е чудесен заместител ..
Наличност: Наличен Код: IQ0618SS
26.00 лв.
Спортен колан за хидратация IQ Hydrobelt е удобен колан за бягане, фитнес, планинско ..
Наличност: Наличен Код: PIN4
46.00 лв.
Воден резервоар PINGUIN Camelbag Pro 2 л e изработен от антибактериален материал (MPE..
Наличност: Наличен Код: LAK 71
9.00 лв.
Алуминиева бутилка LAKEN Futura 0.6 л е изработена от 99.7% чист алуминий, което я пр..
Наличност: Наличен Код: MAR0118SS
9.00 лв.
Шейкър MARTES Mixer 600 мл е практичен и универсален продукт за миксиране на хранител..
Наличност: Наличен Код: HT5118SS-1
11.00 лв.
Бидон шейкър Shako 450мл, изключително удобна спортна бутилка, с която ще можете да п..
Наличност: Наличен Код: PIN9045
16.00 лв.
Тритан манерка PINGUIN Tritan flask 0.75л с класически ретро дизайн, лесно прено..
Поставка за спортни бутилки inSPORTline BC06
.
Наличност: Наличен Код: in 13229
26.00 лв.
Поставка за спортни бутилки inSPORTline BC06 побира 6 бутилки, което я определя подхо..
Наличност: Наличен Код: IQ2022-1
8.00 лв.
Бутилка IQ Ezian 650ml е спортна бутилка, изработена от висококачествен, лек, нетокси..
Наличност: Наличен Код: IQ5118SS
8.00 лв.
Бутилка IQ Danto 600 мл е полезен аксесоар, посредством който ще регулирате водния си..
Показани 1 от 20 | 63 (4 Страници)

Предлагаме ви богато разнообразие от спортни бутилки, шейкъри, туристически и байк бутилки, термо калъфи, термос за напитки и храни.

Термос – същност

Термос
Термос от YAKO.BG

Термосът е двустенна бутилка с контейнер отвътре. Въздухът между двете стени на термоса се изсмуква при производството, като по този начин образува вакуум. Топлината може да се предава през въздуха. За да не избяга топлината от термоса , се нуждаете от изолация . Най-добрият възможен изолатор е вакуумът , защото няма въздух. Ако няма въздух за предаване на топлина , то топлината се задържа там, където е - и където искате: във вашата храна или напитка. Същият принцип, който поддържа горещи неща горещи държи студени неща студени в термоса . Топлината, която в противен случай може да се прехвърли към студеното съдържание на термоса, се спира благодарение на вакуума между стените му . Термосът, не позволява пренос на топлина по никой от трите начина, по които тя може да пътува. Сребърното покритие на вътрешната бутилка на термоса предотвратява пренасянето на топлина чрез излъчване, а вакуумът между двойната му стена предотвратява придвижването на топлината чрез конвекция. Тънкостта на стените на термоса спира навлизането или напускането в колбата чрез проводимост. Слоят около колбата осигурява допълнителна изолация, която да спре топлопроводимостта.

Вакуумната колба(термоса) е проектирана и изобретена от шотландския учен сър Джеймс Девар през 1892 г. в резултат на неговите изследвания в областта на криогениката. Докато извършва експерименти за определяне на специфичната топлина на елемента паладий , Девар прави месингова камера, която затваря в друга камера, за да поддържа паладий при желаната от него температура. Той изтегля въздуха между двете камери, създавайки частичен вакуум, за да поддържа температурата на съдържанието стабилна. Термосът не е произвеждан за търговска употреба до 1904 г., когато два германски производителя за стъкло осъзнават, че може да го използват за запазване на температурата на напитките и измислят дизайн по-подходящ за ежедневна употреба. Те провеждат конкурс за наименование на "вакуумната колба" и жител на Мюнхен предлага "Термос", който идва от гръцката дума "Therme", което означава "горещо". Дизайнът на термоса на Девар никога не е бил патентован, но германските предприемачи, които открили търговската употреба на продукта, впоследствие поискали както правата върху търговския продукт, така и търговската марка на името. Производството и експлоатационните характеристики на бутилката Термос биват значително подобрени и усъвършенствани от виенския изобретател и търговец Густав Робърт Паален, който проектира различни видове термос за домашна употреба, които той също патентова и разпространява широко чрез компаниите за производство на бутилки. С течение на времето компанията разширява размера, формите и материалите с които се произвежда термоса. Термоса се използва главно за носене на кафе в движение и пренасяне на течности на къмпинг пътувания, за да се поддържат горещи или студени. В крайна сметка други производители произвеждат подобни продукти за потребителска употреба, но името „термос“ се превръща в генерализирана търговска марка, след което терминът „термос“ се превръща в домакинското наименование за такъв вакуумно изолиран контейнер за течности.

Термос - дизайн

Термоса се състои от два съда, единият поставен вътре в другия и съединен на шията. Пропастта между двата съда е частично евакуирана от въздух, създавайки частичен вакуум, който намалява топлопроводимостта или конвекцията . Предаването на топлина чрез топлинно излъчване може да бъде сведено до минимум чрез сребърни повърхности на термоса, изправени пред пролуката, но може да стане проблематично, ако съдържанието на термоас или околната среда са много горещи. Термоса обикновено държи съдържание под точката на кипене на водата. Повечето пренос на топлина се осъществява през гърлото и отварянето на термоса, където няма вакуум. Вакуумните колби обикновено са изработени от метал , боро силикатно стъкло , пяна или пластмаса и отворът им е запушен с корк или полиетиленова пластмаса. Термосът често се използват като изолиран контейнер за превоз .Изключително големите или дългите термоси понякога не могат напълно да поддържат вътрешната колба само от гърлото, така че допълнителна поддръжка се осигурява от дистанционери между вътрешната и външната обвивка на термоса. Тези дистанционери действат като термичен мост и частично намаляват изолационните свойства на колбата около зоната, където дистанционерът контактува с вътрешната повърхност.

Защо да закупите термос от YAKO.BG?

Ако искате да вземете топла или студена напитка със себе си, докато сте в движение, един от нашите термоси е точно това, от което се нуждаете, така че прегледайте пълната ни гама от много страхотни дизайни. Сигурно ще намерите нещо, което да отговаря на вашите изисквания, независимо дали търсите нещо за сутрешното пътуване, бутилка от неръждаема стомана, която е идеална за вода, или по-голям термос или манерка, която е идеална, ако тръгвате да пътувате на къмпинг. Ако се отправяте към къмпинг през уикенда, тогава ще искате да сте сигурни, че сте подготвени с няколко практични неща, за да можете да се насладите на времето си на открито. Предлагаме Ви и голям избор от къмпинг и туристически принадлежности, с които да направите всяко преживяване незабравимо. Екипът на Спортни и туристически магазини ЯКО е винаги насреща ако се нуждаете от професионална консултация, за да изберете най-подходящия за вас продукт.