Количка

Тежести, лостове, дъмбели и гири

Дъмбели
Дъмбели
Тук ще намерите богата гама от комплект тежести за лостове, лостове, дъмбели и гири  от висококачествена стомана или с гумирано покритие, с олимпийски или други размери. Пълен комплект лостове, тежести и гирички за изпълнение на богат набор от упражнения в домашни условия.

За трениране на:

 • бицепс
 • трицепс
 • делтовидни мускули
 • гърди
 • гръб
 • долна част на тялото

Дъмбели – видове и резултати от използването им!

В категория дъмбели ще намерите голямо разнообразие от дъмбели и гири, както и комплекти, с включени ръкохватки. С тях може да тренирате мускулни групи, предимно на горната част на тялото. Предимството на дъмбелите е по-голямата амплитуда на движение и повече видове упражнения, като например гребане с дъмбели, бицепсово сгъване с дъмбели, изтласкване на дъмбели и др. Друго важно нещо е изграждането на други странични мускули, участващи непряко в упражненията с тях. Не на последно място, тренирането с дъмбели подобрява стабилността при асиметрични дърпащи движения. В текста ще разгледаме различните видове, ще посочим ползите от тренировка с тях и ще обясним защо закупуването на дъмбели от онлайн платформата YAKO.BG е най-практичното решение за вас.

 • Винилови дъмбели – това са железни гири, покрити с гладка винилова обвивка. Те са калибрирани по точно тегло. В YAKO.BG се предлагат в няколко размера - от 0.5 кг. до 3 кг. Изключително широко приложение намират в аеробните упражнения, но могат да се използват и при фитнес тренировки. Гладката повърхност осигурява удобен захват, също така предава елегантен вид.
 • Дъмбели – хромирана гира – те са изработени от висококачествена стомана, покрита с дебел слой хром. Ръкохватката е набраздена за по голямо удобство при тренировка. Използват се при по-леки тренировки в бодибилдинга, както и при индиректни упражнения за някои мускулни групи. Такива гири са с точно тегло и не изискват действия по промяната му.
 • Професионални дъмбели – представляват дъмбели с хромирани метални ръкохватки, с тежести, покрити с пластмаса. Те се използват предимно от професионални бодибилдъри. При тях не се губи време за подмяна на тежести и по този начин тренираният мускул остава постоянно загрят до края на тренировката. Такива дъмбели са оборудвани с противоплъзгаща ръкохватка, устойчива на пот, а дисковете са монтирани, чрез болтове. Гуменото покритие позволява при поставянето им върху пода да се избегнат увреждания и на двете. Формата на тежестите е кръгла.
 • Хексагонални дъмбели – за по-голямо удобство на клиентите предлагаме и такива артикули. Те също са гири с метални, набраздени ръкохватки, но покритите с пластмаса тежестите са с хексагонална форма. Изключително удобни при поставяне и съхранение, поради невъзможността си да се търкалят. Освен това специфичната им форма позволява по-голяма свобода при тренировка.
 • Комплект дъмбели – много подходящи за тренировки в домашна среда. Някои от сетовете включват и лост с тежести. Поставени са в удобно куфарче, като по този начин е лесно пренасянето им заедно от едно място на друго. Ръкохватките са с дълбоки резби и тежестите се фиксират посредством гайки. Това прави тези дъмбели така функционални и практични. Дисковете са направени от здрава стомана, устойчива на влага.
 • Поставки и стойки за дъмбели – не бива да пропускаме тези артикули, свързани също с тези аксесоари. Това са съоръжения, предназначени за съхранение на дъмбели. Изработени са от висококачествена стомана. Предлагаме модели със различна форма и размер. Такива поставки се използват, за да се спести място, да е по-подредено и да са по-лесно откриваеми. Обикновено всяко ниво е снабдено с гумена подложка – за по-удобно поставяне на дъмбелите.
Предимства при тренировка с дъмбели:
 • Позволяват упражненията да се извършват с по-голяма ширина или размах, отколкото при щанга
 • При работа с тях мускулите се развиват самостоятелно от двете страни на тялото
 • При упражнения с изтласкване е възможно по-голямо движение на ръцете назад, което натоварва по-интензивно мускулите на трениращия
 • Когато правим упражнения с тях индиректно натоварваме и мускулите на корема
 • Възможност за коригиране на силов дисбаланс ляво-дясно

Защо да закупите дъмбели от YAKO.BG ?

Екипът на спортни магазини „Яко“ има над 15 годишен опит в търговията със спортни стоки и принадлежности. Освен онлайн магазинът YAKO.BG. за по-голямо удобство на клиентите разполагаме и с физически магазини в градовете Русе, Варна, София и Пловдив. Също така в сферата на доставки и поддръжка сме се утвърдили многократно. Поръчките се осъществяват лесно, продуктите се доставят в указания срок, а гаранционния и извънгаранционния сервиз се извършва от професионалисти. Ето още няколко причини да закупите дъмбели от спортни магазини Яко:

 • Дъмбели от YAKO.BG - високо качество: Ние сме ексклузивни импортьори на спортни уреди и аксесоари с марка INSOPОRTLINE - една от най-продаваните марки в Европа. Бранд, който не прави компромиси относно качеството на стоките. Ето защо с пазаруването си от нас вие получавате дъмбели от много високо качество.
 • Дъмбели от YAKO.BG – експертен съвет: Преди закупуване на дъмбели от нас може да разчитате на съвет от наш специалист. Така вие ще получите стока, точно отговаряща на вашето изискване и очакване. Не се колебайте да попитате по телефон, чрез формата за запитване на сайта, по имейл или направо в някой от магазините ни.
 • Дъмбели от YAKO.BG – голямо разнообразие: Постарали сме се да набавим всички видове дъмбели, от които бихте имали нужда. Така че дали за аеробика, фитнес, бодибилдинг или друг вид спорт, клиентите да са сигурни, че са на правилното място.
 • Дъмбели от YAKO.BG – други фитнес уреди: С разнообразният си асортимент спортни магазини Яко са се утвърдили, като партньор, на който може да се разчита, дори и за най-малки детайли. В онлайн магазина YAKO.BG може да намерите всичко, от което имате нужда за оформяне на мускулите, изграждане на тялото и изкарване на добри преживявания.
 • Дъмбели от YAKO.BG – не се колебайте да инвестирате в тялото и здравето си!
Производител: inSPORTline Код: IN 1946
Пудовка inSPORTline Vin-Bell 3 кг e винилов дъмбел за една ръка и триъгълен захват. Подходящ за начинаещи и напреднали за развиване обема на мускулатурата. Серията позволява увеличаване на теглото през 1кг /до 4кг/ и през 2кг/от 4 до 20кг/. Възможност за закупуване настойка за по-добро съх..
14.00 лв.
Производител: Martes Sport Код: MAR22005
Гира MARTES Belise, 0.5кг е предназначена за леки тренировки, аеробни упражнения и раздвижване.Техническо описание:Предназначена за леки тренировки, аеробни упражнения и раздвижванеТегло - 0.5кгМатериал - стоманаПокритие - PVCФорма на главите - стабилизираща, шестоъгълна формаПодходяща за ползв..
5.00 лв.
Производител: Spartan Код: SP 1693
Чифт винилови гири SPARTAN 2 x 1 кг са изработени от висококачествена стомана със специално неопреново покритие, устойчиво на влага и пот. Ергономичната ръкохватка осигурява комфортен захват, дори когато се тренира интензивно -  аеробна тренировка или джогинг.Техническо описание:   Ат..
11.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 912
Олимпийска обезопасяваща скоба inSPORTline CL-06 служи като начин за обезопасяване на тежести на регулируеми дъмбели или лостове. Подходяща е за лостове с диаметър на отвора 50 мм. Простият пружинен механизъм с два захвата ви позволява да закрепите дисковите тежести върху лоста или дъмбела. Ако леко..
7.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 12701
Олимпийски стоманен диск inSPORTline Hamerton 1.25 кг е предназначен за лостове с диаметър 50 мм. Специалното покритие предпазва диска от износване и корозия. Дискът е изработен от висококачествена стомана с дълъг експлоатационен живот. Практичните захвати осигуряват сигурно, надеждно и безопас..
5.50 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 7539
Квадратна плоча тежест INSPORTline 5 кг - 25 мм е гумирана стоманена тежест, подходяща за всички видове фитнес лостове с диаметър 25 мм. Повърхността на диска е снабдена със специален гумен слой с повишена износоустойчивост. 5-килограмовият гумен диск INSPORTline Pump има също ергономично оформени о..
50.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 3540
Хромирана гира inSPORTline 8 кг е изработена от висококачествен метал с хромирано покритие устойчиво на влага и пот и ергономични, неплъзгащи се ръкохватки.Техническо описание:Атрактивен дизайнПрецизна конструкцияЕргономично оформени, неплъзгащи се ръкохваткиТегло - 8 кг.Обявената цена е за 1 бр..
75.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 12713
Стоманен диск inSPORTline Hamerton 20 кг е предназначен за лостове с диаметър 30 мм. Специалното покритие предпазва диска от износване и корозия. Дискът е изработен от висококачествена стомана с дълъг експлоатационен живот. Практичните захвати осигуряват сигурно, надеждно и безопасно боравене. ..
88.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: in 1950
Пудовка inSPORTline Vin-Bell 10 кг e винилов дъмбел за една ръка и триъгълен захват. Подходящ за начинаещи и напреднали за развиване обема на мускулатурата. Серията позволява увеличаване на теглото през 1кг /до 4кг/ и през 2кг/от 4 до 20кг/. Възможност за закупуване на стойка за по-добро с..
45.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 15898
Олимпийски диск с гумено покритие inSPORTline Ruberton  е висококачествена стоманена платформа с допълнителна защита. Повърхността на плочата е покрита със слой от висококачествена, устойчива на удар и абразия гума. Тъй като този диск разполага с практични дръжки от двете страни, той може ..
69.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 1951
Пудовка inSPORTline Vin-Bell 12 кг e винилов дъмбел за една ръка и триъгълен захват. Подходящ за начинаещи и напреднали за развиване обема на мускулатурата. Серията позволява увеличаване на теглото през 1кг. /до 4кг./ и през 2кг./от 4 до 20кг./. Възможност за закупуване настойка за по-добр..
52.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 15897
Олимпийски диск с гумено покритие inSPORTline Ruberton 5 кг е висококачествена стоманена платформа с допълнителна защита. Повърхността на плочата е покрита със слой от висококачествена, устойчива на удар и абразия гума. Тъй като този диск разполага с практични дръжки от двете страни, той може да се ..
35.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 3542
Хромирана гира inSPORTline 10 кг е изработена от висококачествен метал с хромирано покритие устойчиво на влага и пот и ергономични, неплъзгащи се ръкохватки.Техническо описание:Атрактивен дизайнПрецизна конструкцияЕргономично оформени, неплъзгащи се ръкохваткиТегло - 10 кг.Обявената цена е за 1 бр..
96.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 1949
Пудовка inSPORTline Vin-Bell 8 кг e винилов дъмбел за една ръка и триъгълен захват. Подходящ за начинаещи и напреднали за развиване обема на мускулатурата. Серията позволява увеличаване на теглото през 1кг. /до 4кг./ и през 2кг./от 4 до 20кг./. Възможност за закупуване настойка за по-добро..
36.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: in 911
Обезопасяваща втулка inSPORTline CL-04 - 50 мм служи като заключващ сегмент за закрепяне на дискови тежести. Тя е предназначенa за оси с диаметър 50 мм (олимпийски). Корпусът на защитната втулка CL-04 е изработен от висококачествена стомана с полирана повърхност. Заключващият щифт с резба позво..
9.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 913
Обезопасяваща втулка inSPORTline  CL-12  50мм надеждна олимпийска фиксираща втулка з атежести с диаметър 50 мм. Необходим аксесоар за всички лостове за тежести.Техническо описание:Стандартна втулка за фиксиране на олимпийски тежести на лост с 50 мм размерКачествен твърд пластмасо..
49.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 3528
Гумиран диск за щанги inSPORTline Ergo 20 кг от висококачествена стомана с гумирано покритие против механични повреди на повърхността. Подходящи за домашен фитнес и лостове с диаметър 30 мм.Техническо описание: Стоманен диск с гумена повърхностТегло - 20 кгВъншен диаметър - 39 смД..
149.00 лв.
Производител: Yate Код: M05135
Гири YATE - комплект 2 x 1 кг са с глави във формата на шестограм - против претъркулване и покритие от PVC в цвят розов.Техническо описание:Гимнастическа гира Цялостно покритие от ПВЦ Форма на главите - шестограм, предотвратяващ претъркаляне Комплект от 2 бр. x 1 кг Цвят - оранжев..
19.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 3544
Хромирана гира inSPORTline 14 кг е изработена от висококачествен метал с хромирано покритие устойчиво на влага и пот и ергономични, неплъзгащи се ръкохватки.Техническо описание: Атрактивен дизайнПрецизна конструкцияЕргономично оформени, неплъзгащи се ръкохваткиТегло - 14 кгОбявена..
118.00 лв.
Производител: Spartan Код: SP 1248
Стоманени тежести SPARTAN комплект 2 х 20 кг / 30 мм, хромирана стомана, за лост с диаметър 30 мм.Техническо описание:Диаметър на отвора на тежестта- 30 ммТегло - 20 кг за бройТегло - отпечатано върху дисковетеЦена за комплект (2 диска)..
178.00 лв.
Показани 1 от 20 | 368 (19 Страници)