Количка

Лежанки

Богата гама от регулируеми, мултифункционални лежанки, гладиатори и допълнителни фитнес аксесоари.

Кои са ползите от лежанката?

Лежанката е един от най-популярните фитнес уреди в днешно време, независимо дали става въпрос за професионалните спортни зали или пък за домашна употреба. Той служи за укрепване на мускулите в различни части на тялото, както и за повишаване на цялостната физическа форма и подготовка на човека. Ако си изберете подходяща за своите нужди фитнес лежанка и я използвате по правилния начин, със сигурност ще постигнете отлични резултати. Преди да стигнем до процеса по избор на лежанка обаче, нека да разгледаме накратко основните приложения на този уред:

Лежанка 1
Лежанка - цена
  1. Лежанка: Развитие на различни мускулни групи – на първо място, фитнес лежанката е изключително подходяща за развитието на различни мускулни групи в човешкото тяло. В това число мускулите на гърдите, раменете, гърба, бицепса и трицепса. Само трябва да си направите удачна програма и да я следвате стриктно, за да подобрите значително своята физическа форма и външен вид.
  2. Лежанка: Укрепване на костите – научно доказано е, че упражненията на фитнес лежанка играят съществена роля за укрепване на костната система. При част от тези упражнения се стимулира поемането на костна тъкан от страна на клетките. Процес, който спомага за заздравяването на костите и намаляване на риска от счупвания и травми при възникване на нежелани инциденти.
  3. Лежанка: Повишаване на гъвкавостта – лежанката е добър избор и ако искате да повишите своята гъвкавост и еластичност. Упражненията, извършвани на нея в най-различни пози, ще ви направят значително по-пластични. Характеристика, която е важна не само в спортната зала, но и в редица дейности и ситуации от ежедневието.

Как да изберете подходящата лежанка за вашите нужди?

Няколко са факторите, които трябва да вземете под внимание при избора на лежанка. Сред тях са типът на самата лежанка (професионална или любителска), зоните от тялото, за които е предназначена, нейният капацитет, марка и т.н. В следващите редове ще научите малко повече за всеки един от споменатите фактори, свързани с покупката на лежанка:

Лежанка 2
Лежанка от Yako.bg
  • тип - на първо място е нужно да знаете дали ви трябва професионална или любителска лежанка. Професионалните такива се използват във фитнесите и спортните зали, като обикновено са предназначени за точно определена зона от човешкото тяло. Любителските лежанки за домашна употреба в повечето случаи са многофункционални. Причината за това е, че хората, които си вземат лежанка за вкъщи, искат посредством нея да си направят пълноценна тренировка за цялото тяло, включваща разнообразни упражнения и пози.
  • зони от тялото – както вече отбелязахме, различните типове и модели фитнес лежанка могат да бъдат свързани с различни зони от човешкото тяло. И все пак зоните, които най-често се тренират посредством такъв тип уред, са следните: горна част на тялото, долна част на тялото, крака, ръце или цялото тяло. Съветваме ви да проучите внимателно за какви упражнения е предназначена дадена лежанка, преди да реализирате своята покупка.
  • капацитет - капацитет означава тежестта, която съответната фитнес лежанка е способна да поеме. Имайте предвид, че тази тежест съвсем не се образува само и единствено от теглото на човека, който тренира, но също така и от тежестта на използваните приспособления (щанги и т.н.). На пазара могат да се намерят артикули от категория ‚Лежанка“ с най—различен капацитет. Най-малките капацитети започват от 100 – 120 кг, а най-големите достигат до над 450 кг.
  • марка – несъмнено трябва да се обърне внимание и на марката, към чийто каталог принадлежи набелязаната лежанка. Препоръчваме ви да се насочите към брандове, които са утвърдени в световен мащаб и са доказали качеството и надеждността на своите продукти. Така ще бъдете сигурни, че закупената фитнес лежанка ще запази отличното си състояние за дълъг период от време и ще можете да я използвате без никакви проблеми и затруднения.

Защо да закупите лежанка от Yako.bg?

Екипът на магазини ЯКО се занимава с търговия със спортни и фитнес стоки и аксесоари от есента на 2005 година насам. Ние разполагаме с физически магазини, намиращи се в градовете София, Пловдив, Варна и Русе. За удобството на лоялните ни клиенти създадохме и онлайн платфо