Количка

Шведски стени

Шведска стена - уред който се прикрепя към стената на определена височина и може да се използва за различни упражнения. Предлагаме Ви дървени и метални модели шведска стена с различни размери.

Нуждаете се от съвет?

Ползи при ползването на шведска стена

Шведската стена е многофункционален уред, изработен от буков дървен материал или метал и е незаменим помощник в света на спорта и здравето. Шведската стена много приложения и е широко използвана във фитнес зали, училища, детски градини, детски площадки и у дома. Може да се използва просто за катерене и за координационни умения, особено в основното образование. Шведската стена се използва и от по-напреднали гимнастици за трениране на издръжливост, тренировки за гъвкавост и сила, при физиотерапия, за коригиране на стойката, изправяне на гърба или коремни упражнения.
Шведската стена
Шведска стена от yako.bg
 1. Поддържане на желаната физическа форма – шведската стена ще ти помогне за поддържане на желаната физическа форма. Тя наистина е универсален спортен уред. Занятията с шведска стенс задействат всички мускулни групи, максимално проста е за използване и може да служи като основа за много тренировки.
 2. Справяне с редица заболявания - специалистите потвърждават, че упражненията на шведска стена помагат за лекуване на заболявания като бронхиална астма, хроничен бронхит, затлъстяване, мигрена, остеохондроза на шийно-гръдните прешлени на гръбнака, сколиоза и други. Заниманията на шведска стена не само помагат да се изградят мускули и коремна преса, но прекрасно помага на хора, които желаят да поддържат здрави вътрешните си органи, да се излекуват от заболявания на опорно-двигателния апарат, проблеми със стойката, работата на стомашно-чревния тракт, а също и на централната нервна система като например съдова дистония.
 3. Добавяне на аксесоари - на шведската стена можеш да „инсталираш“ и други уреди: изнесен лост, гимнастически халки, ластици, лежанки за коремни преси, въжена стълба, въже за катерене, люлка, бърза круша, боксов чувал и други за повече забавление на децата или за разнообразие от тренировки за теб.
 4. Разтоварване от стреса – може да започнеш с най-прости упражнения: дори само да повисиш на шведската стена, ще разтегнеш мускулите на гърба и гръбнака, което несъмнено ще донесе огромна полза, особено ако си работил на бюрото цял ден. Може да повисиш, като се хванеш с ръце и да повдигаш краката към корема, сгънати в коленете. Ако от тази позиция повдигаш изправените си крака, така че да заемат ъгъл от 90 градуса спрямо тялото, може да ги разтваряш настрани – това задейства различни мускулни групи.

Как да избереш подходящата шведска стена?

Преди извършване на покупка на шведска стена, трябва да вземеш под внимание някои фактори, които биха те насочили към правилния избор. Сред тях са материалът, от който е направена съответната шведска стена, размерът, който да съответства на свободното пространство в дома ти, монтажът, който да е съобразен с архитектурата на жилището и не на последно място цената. Ето какво е нужно да знаеш за въпросните фактори:

Шведската стена от метал
Шведска стена - цена
 1. Материалът – преди да се предприеме покупката на шведска стена, трябва да се подбере правилният вариант на материала – дърво или метал. Класическата шведска стена е изработена от клинозъбно слепен иглолистен материал без чепове за страниците и букови пръчки, лакирани с безцветен лак. Шведската стена може да бъде изработена и от метал и да бъде боядисана в желаният от теб цвят, за да подхожда на интериора в твоя дом. Също така може да е комбинирана тип катерушка, в която да са съчетани различни материали: дърво, метал, въже.
 2. Размерът – шведска стема може да бъдае произведена в различни размери: единични, двойни, тип катерушки за деца, които могат да имат размер от 1.50 х 0.60 м до 3.00 х 1. 70 м. Успоредните пръти са изработени от бук или клен и обикновено са на брой 7, 14 или 16 броя.
 3. Монтаж – шведската стена може да бъде монтирана с планки и анкери към стената на помещението, както и да бъде закрепена към пода и тавана - това зависи от архитектурата на жилището дали е от тухли, панел, гредоред и т.н.
 4. Цена - естествено с не по-малко значение са средствата, които би могъл да отделиш за закупуването на шведска стена. Тук отново е нужно да търсиш оптималния баланс между качество и цена, за да гарантираш своето здраве, издържливост, координация и удоволствие при използването ѝ, без да натоварваш излишно бюджета си.

Защо да закупиш шведска стена от Yako.bg?

Ние от магазини ЯКО се занимаваме с търговия на спортни стоки от есента на 2005 година насам. За този период сме успели да си спечелим огромен брой верни почитатели, които се доверяват на висококачествените ни продукти и услуги. Към физическите си магазини, намиращи се в градовете София, Пловдив, Варна и Русе, добавихме и онлайн платформата Yako.bg, от която могат да се правят поръчки бързо и лесно. Вижте няколко основателни причини да закупите шведска стена именно от нас:

 1. Шведска стена от Yako.bg: Богата гама – в Yako.bg ще откриеш богата и разнообразна гама от шведски стени, способна да удовлетвори всякакви изисквания, вкусове и предпочитания. Независимо дали за теб, твой роднина или за твоите деца, от нас можеш да закупиш своята шведска стена. Предлагаме шведски стени с подходящи аксесоари както за деца, така и за възрастни.
 2. Шведска стена от Yako.bg: Различни ценови класове – стараем се да предлагаме шведски стени от различни ценови класове с оглед отговаряне на финансовите възможности на максимално широк кръг от потребители. Цените на артикулите от тази категория в онлайн магазина ни започват от 145 лв, а най-скъпите модели достигат до 1170 лв., като има и комбинирани уреди с включени аксесоари за окачване.
 3. Шведска стена от Yako.bg: Професионална консултация - ако нямаш никаква представа към кой точно модел шведска стена да се насочиш, екипът на магазини ЯКО е насреща да ти помогне. Ние ще отговорим на всичките ти въпроси и ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб, гарантираща ти тренировката, от която се нуждаеш.
 4. Шведска стена от Yako.bg: Още спортни стоки – от Yako.bg би могъл да си закупиш още редица спортни стоки и принадлежности. Нашият екип се стреми да удовлетвори в пълна степен потребностите на младите и активни хора, обичащи да прекарват времето си със спорт или в борба със стреса. В онлайн платформата ни би могъл да откриеш артикули за редица спортове (отборни, бойни, водни, моторни), както и подходяща екипировка, с която наистина да почувстваш вълнението от практикуването им при вземане на съответните мерки за безопасност.

Шведска стена от Yako.bg - за здраво тяло!


Наличност: Наличен Код: IN 8672
Шведска стена inSPORTline Dremar  250 x 90 см - лакирана е изработена от масивни лостове от здрав бук с двойно лакирано покритие. Подходяща е за ползване както у дома, така и във фитнес зали. Максималната товароносимост от 130 кг гарантира високата степен на безопасност по време на тренировка. ..
489.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 8438
Шведска стена inSPORTline Wall Bars 245 x 90  см - лакирана е изработена от масивни лостове от здрав бук с двойно лакирано покритие. Подходяща е за ползване както у дома, така и във фитнес зали. Максималната товароносимост от 130 кг гарантира високата степен на безопасност по време на трен..
415.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 8668
Шведска стена inSPORTline Dremar  220 x 90 см - лакирана е изработена от масивни лостове от здрав бук с двойно лакирано покритие. Подходяща е за ползване както у дома, така и във фитнес зали. Максималната товароносимост от 130 кг гарантира високата степен на безопасност по време на тренировка. ..
439.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 11357
Универсална станция за стена / шведска стена inSPORTline LCR-11114B е предназначена за тренировка на коремните мускули, ръцете и мускулите на гърба. Уредът е изработен от материал с висока устойчивост на натоварване и е с устойчиво на надраскване покритие.  Конструкцията е допълнително подсилен..
169.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 22521
Шведска стена inSPORTline Steadyline 250x90 cm e с високо качество и опростен дизайн. Конструкцията е изработена от лека букова дървесина, естествен материал гарантиращ устойчивост и безопасност. Дървото е защитено със слой прозрачен лак. Поставянето на напречните пръти е лесно и може да се нап..
365.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 22515
Шведска стена inSPORTline Steadyline 250x80 cm e с високо качество и опростен дизайн. Конструкцията е изработена от лека букова дървесина, естествен материал гарантиращ устойчивост и безопасност. Дървото е защитено със слой прозрачен лак. Поставянето на напречните пръти е лесно и може да се направи ..
359.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 22520
Шведска стена inSPORTline Steadyline 240x90 cm e с високо качество и опростен дизайн. Конструкцията е изработена от лека букова дървесина, естествен материал гарантиращ устойчивост и безопасност. Дървото е защитено със слой прозрачен лак. Поставянето на напречните пръти е лесно и може да се нап..
359.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 22514
Шведска стена inSPORTline Steadyline 240x80 cm e с високо качество и опростен дизайн. Конструкцията е изработена от лека букова дървесина, естествен материал гарантиращ устойчивост и безопасност. Дървото е защитено със слой прозрачен лак. Поставянето на напречните пръти е лесно и може да се направи ..
359.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 22519
Шведска стена inSPORTline Steadyline 230x90 cm e с високо качество и опростен дизайн. Конструкцията е изработена от лека букова дървесина, естествен материал гарантиращ устойчивост и безопасност. Дървото е защитено със слой прозрачен лак. Поставянето на напречните пръти е лесно и може да се нап..
345.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 22513
Шведска стена inSPORTline Steadyline 230x80 cm e с високо качество и опростен дизайн. Конструкцията е изработена от лека букова дървесина, естествен материал гарантиращ устойчивост и безопасност. Дървото е защитено със слой прозрачен лак. Поставянето на напречните пръти е лесно и може да се направи ..
349.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 22508
Шведска стена inSPORTline Steadyline 220x65 cm e с високо качество и опростен дизайн. Конструкцията е изработена от лека букова дървесина, естествен материал гарантиращ устойчивост и безопасност. Дървото е защитено със слой прозрачен лак. Поставянето на напречните пръти е лесно и може да се направи ..
319.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 22517
Шведска стена inSPORTline Steadyline 215x90 cm e с високо качество и опростен дизайн. Конструкцията е изработена от лека букова дървесина, естествен материал гарантиращ устойчивост и безопасност. Дървото е защитено със слой прозрачен лак. Поставянето на напречните пръти е лесно и може да се направи ..
329.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 22511
Шведска стена inSPORTline Steadyline 215x80 cm e с високо качество и опростен дизайн. Конструкцията е изработена от лека букова дървесина, естествен материал гарантиращ устойчивост и безопасност. Дървото е защитено със слой прозрачен лак. Поставянето на напречните пръти е лесно и може да се направи ..
325.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 22516
Шведска стена inSPORTline Steadyline 200x90 cm e с високо качество и опростен дизайн. Конструкцията е изработена от лека букова дървесина, естествен материал гарантиращ устойчивост и безопасност. Дървото е защитено със слой прозрачен лак. Поставянето на напречните пръти е лесно и може да се направи ..
319.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 8670
Шведска стена inSPORTline Dremar 230 x 90 cm e изработена от висококачествена букова дървесина с нанесено двуслойно лаково покритие. Подходяща е за употреба в домашни условия. Конструкцията е стабилна и осигурява товароносимост до 130 кг. В горната си част шведската стена е изпъкнала, което гар..
469.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 8669
Шведска стена inSPORTline Dremar 225 x 90 см - лакирана е изработена от  здрав бук с двойно лакирано покритие. Подходяща е за ползване както у дома, така и във фитнес зали. Максималната товароносимост от 130 кг гарантира високата степен на безопасност по време на тренировка. Моделът осигурява п..
449.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 18410
Лост за шведска стена inSPORTline LCR-1115 е многофункционален фитнес аксесоар за укрепване на гърба ви чрез набирания и повдигания. Има четири противоплъзгащи се ръкохватки, които ви осигуряват повече възможности за тренировка. Лостът за набирания може да се монтира на стена или да се прикрепи към ..
229.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: GM-2500
Шведска стена ЯКО метална 2500/920 мм е изработена от метална рамка с квадратен профил и хватки от бук с объл профил. Предназначена за домашни условия и физкултурни салони за използване на закрито. Размерите вис. 2,50м и шир. 0,92м са стандартни за всяко едно жилище. Закрепването се осъществява..
269.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: G20W-300
Шведска стена ЯКО 300 х 92 см е изработена от клинозъбно слепен иглолистен материал без чепове за страниците и букови пръчки. Лакирана с безцветен лак. В комплект с планки и анкери за монтаж към стена.Техническо описание:Материали -  иглолистен масив и букови пръчки Включва комплект с планки ..
306.20 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: G20W-275
Шведска стена ЯКО 275 х 92 см е изработена от клинозъбно слепен иглолистен материал без чепове за страниците и букови пръчки. Лакирана с безцветен лак. В комплект с планки и анкери за монтаж към стена.Техническо описание:Материали -  иглолистен масив и букови пръчки Включва комплект с планки ..
288.00 лв.
Показани 1 от 20 | 70 (4 Страници)