Количка

Шведски стени

Шведска стена - уред който се прикрепя към стената на определена височина и може да се използва за различни упражнения. Предлагаме Ви дървени и метални модели шведска стена с различни размери.

Нуждаете се от съвет?

Ползи при ползването на шведска стена

Шведската стена е многофункционален уред, изработен от буков дървен материал или метал и е незаменим помощник в света на спорта и здравето. Шведската стена много приложения и е широко използвана във фитнес зали, училища, детски градини, детски площадки и у дома. Може да се използва просто за катерене и за координационни умения, особено в основното образование. Шведската стена се използва и от по-напреднали гимнастици за трениране на издръжливост, тренировки за гъвкавост и сила, при физиотерапия, за коригиране на стойката, изправяне на гърба или коремни упражнения.
Шведската стена
Шведска стена от yako.bg
 1. Поддържане на желаната физическа форма – шведската стена ще ти помогне за поддържане на желаната физическа форма. Тя наистина е универсален спортен уред. Занятията с шведска стенс задействат всички мускулни групи, максимално проста е за използване и може да служи като основа за много тренировки.
 2. Справяне с редица заболявания - специалистите потвърждават, че упражненията на шведска стена помагат за лекуване на заболявания като бронхиална астма, хроничен бронхит, затлъстяване, мигрена, остеохондроза на шийно-гръдните прешлени на гръбнака, сколиоза и други. Заниманията на шведска стена не само помагат да се изградят мускули и коремна преса, но прекрасно помага на хора, които желаят да поддържат здрави вътрешните си органи, да се излекуват от заболявания на опорно-двигателния апарат, проблеми със стойката, работата на стомашно-чревния тракт, а също и на централната нервна система като например съдова дистония.
 3. Добавяне на аксесоари - на шведската стена можеш да „инсталираш“ и други уреди: изнесен лост, гимнастически халки, ластици, лежанки за коремни преси, въжена стълба, въже за катерене, люлка, бърза круша, боксов чувал и други за повече забавление на децата или за разнообразие от тренировки за теб.
 4. Разтоварване от стреса – може да започнеш с най-прости упражнения: дори само да повисиш на шведската стена, ще разтегнеш мускулите на гърба и гръбнака, което несъмнено ще донесе огромна полза, особено ако си работил на бюрото цял ден. Може да повисиш, като се хванеш с ръце и да повдигаш краката към корема, сгънати в коленете. Ако от тази позиция повдигаш изправените си крака, така че да заемат ъгъл от 90 градуса спрямо тялото, може да ги разтваряш настрани – това задейства различни мускулни групи.

Как да избереш подходящата шведска стена?

Преди извършване на покупка на шведска стена, трябва да вземеш под внимание някои фактори, които биха те насочили към правилния избор. Сред тях са материалът, от който е направена съответната шведска стена, размерът, който да съответства на свободното пространство в дома ти, монтажът, който да е съобразен с архитектурата на жилището и не на последно място цената. Ето какво е нужно да знаеш за въпросните фактори:

Шведската стена от метал
Шведска стена - цена
 1. Материалът – преди да се предприеме покупката на шведска стена, трябва да се подбере правилният вариант на материала – дърво или метал. Класическата шведска стена е изработена от клинозъбно слепен иглолистен материал без чепове за страниците и букови пръчки, лакирани с безцветен лак. Шведската стена може да бъде изработена и от метал и да бъде боядисана в желаният от теб цвят, за да подхожда на интериора в твоя дом. Също така може да е комбинирана тип катерушка, в която да са съчетани различни материали: дърво, метал, въже.
 2. Размерът – шведска стема може да бъдае произведена в различни размери: единични, двойни, тип катерушки за деца, които могат да имат размер от 1.50 х 0.60 м до 3.00 х 1. 70 м. Успоредните пръти са изработени от бук или клен и обикновено са на брой 7, 14 или 16 броя.
 3. Монтаж – шведската стена може да бъде монтирана с планки и анкери към стената на помещението, както и да бъде закрепена към пода и тавана - това зависи от архитектурата на жилището дали е от тухли, панел, гредоред и т.н.
 4. Цена - естествено с не по-малко значение са средствата, които би могъл да отделиш за закупуването на шведска стена. Тук отново е нужно да търсиш оптималния баланс между качество и цена, за да гарантираш своето здраве, издържливост, координация и удоволствие при използването ѝ, без да натоварваш излишно бюджета си.

Защо да закупиш шведска стена от Yako.bg?

Ние от магазини ЯКО се занимаваме с търговия на спортни стоки от есента на 2005 година насам. За този период сме успели да си спечелим огромен брой верни почитатели, които се доверяват на висококачествените ни продукти и услуги. Към физическите си магазини, намиращи се в градовете София, Пловдив, Варна и Русе, добавихме и онлайн платформата Yako.bg, от която могат да се правят поръчки бързо и лесно. Вижте няколко основателни причини да закупите шведска стена именно от нас:

 1. Шведска стена от Yako.bg: Богата гама – в Yako.bg ще откриеш богата и разнообразна гама от шведски стени, способна да удовлетвори всякакви изисквания, вкусове и предпочитания. Независимо дали за теб, твой роднина или за твоите деца, от нас можеш да закупиш своята шведска стена. Предлагаме шведски стени с подходящи аксесоари както за деца, така и за възрастни.
 2. Шведска стена от Yako.bg: Различни ценови класове – стараем се да предлагаме шведски стени от различни ценови класове с оглед отговаряне на финансовите възможности на максимално широк кръг от потребители. Цените на артикулите от тази категория в онлайн магазина ни започват от 145 лв, а най-скъпите модели достигат до 1170 лв., като има и комбинирани уреди с включени аксесоари за окачване.
 3. Шведска стена от Yako.bg: Професионална консултация - ако нямаш никаква представа към кой точно модел шведска стена да се насочиш, екипът на магазини ЯКО е насреща да ти помогне. Ние ще отговорим на всичките ти въпроси и ще ти помогнем да избереш най-подходящата за теб, гарантираща ти тренировката, от която се нуждаеш.
 4. Шведска стена от Yako.bg: Още спортни стоки – от Yako.bg би могъл да си закупиш още редица спортни стоки и принадлежности. Нашият екип се стреми да удовлетвори в пълна степен потребностите на младите и активни хора, обичащи да прекарват времето си със спорт или в борба със стреса. В онлайн платформата ни би могъл да откриеш артикули за редица спортове (отборни, бойни, водни, моторни), както и подходяща екипировка, с която наистина да почувстваш вълнението от практикуването им при вземане на съответните мерки за безопасност.

Шведска стена от Yako.bg - за здраво тяло!


Производител: inSPORTline Код: IN 1337
Лост за шведска стена - аксесоар, допълнение за достигане на по-добър ефект от упражненията на шведската стена. Основни предимства:Лост за шведска стена с метално захващанеМатериал на лоста - металМаксимално натоварване - 110 кг24-месеца гаранция..
69.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 8671
Шведска стена inSPORTline Dremar 240 x 90 см - лакирана е изработена от масивни лостове от здрав бук с двойно лакирано покритие. Подходяща е за ползване както у дома, така и във фитнес зали. Максималната товароносимост от 130 кг. гарантира високата степен на безопасност по време на тренировка. Модел..
429.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 11357
Универсална станция за стена / шведска стена inSPORTline LCR-11114B е предназначена за тренировка на коремните мускули, ръцете и мускулите на гърба. Уредът е изработен от материал с висока устойчивост на натоварване и е с устойчиво на надраскване покритие.  Конструкцията е допълнително подсилен..
167.00 лв.
Производител: YAKO Код: G20W-200
Шведска стена ЯКО 200 х 85 см, изработена от клинозъбно слепен иглолистен материал без чепове за страниците и букови пръчки. Лакирана с безцветен лак. В комплект с планки и анкери за монтаж към стена.Техническо описание:    Материали -  иглолистен масив и букови пръчки  ..
225.00 лв.
Производител: YAKO Код: G20W-150
Шведска стена ЯКО 150 х 60 см е изработена от клинозъбно слепен иглолистен материал без чепове за страниците и букови пръчки. Лакирана с безцветен лак. В комплект с планки и анкери за монтаж към стена.Техническо описание:Материали -  иглолистен масив и букови пръчкиВключва комплект с планки и а..
145.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 8439
Шведска стена inSPORTline Wall Bars 220 x 80  см - лакирана е изработена от масивни лостове от здрав бук с двойно лакирано покритие. Подходяща е за ползване както у дома, така и във фитнес зали. Максималната товароносимост от 130 кг. гарантира високата степен на безопасност по време на трениров..
329.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 21269
Шведска стена inSPORTline Fairline 230 x 80 см е с високо качество и опростен дизайн. Прътите са изработени от букова дървесина. Естествените материали гарантират безопасност за здравето. Дървесината е защитена от слой прозрачен лак, което увеличава нейната устойчивост на външни влияния. Отличава се..
339.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 8670
Шведска стена inSPORTline Dremar 230 x 90 cm e изработена от висококачествена букова дървесина с нанесено двуслойно лаково покритие. Подходяща е за употреба в домашни условия. Конструкцията е стабилна и осигурява товароносимост до 130 кг. В горната си част шведската стена е изпъкнала, което оси..
399.00 лв.
Производител: inSPORTline Код: IN 8667
Шведска стена inSPORTline Dremar 215 x 80см - лакирана е изработена от масивни лостове от здрав бук с двойно лакирано покритие. Подходяща е за ползване както у дома, така и във фитнес зали. Максималната товароносимост от 130 кг. гарантира високата степен на безопасност по време на тренировка. Моделъ..
349.00 лв.