Количка

Велоергометри

Велоергометър - предлагаме ви голямо разнообразие от велоергометри предназначени за домашна или комерсиална употреба. Велоергометърът представлява неподвижно колело с педали, което симулира карането на истинско колело. Идеален уред за кардио тренировка, поддържане на добра форма и за отслабване. Може да се каже, че този уред е най-популярният за кардио тренировка. Важна част от велоергометъра е ноговият маховик, колкото по-голям е толкова по-добре.

Нуждаете се от съвет?

 

 

 

 

 

Велоергометър – същност и значение

Велоергометър 1
Велоергометър - цена

По своята същност велоергометърът представлява неподвижно колело с педали, което служи за имитиране карането на истинско колело. То е отличен избор за провеждане на тренировки у дома или в офиса. Редовното използване на велоергометъра носи значителни ползи за човешкото здраве и кондиция. Тези ползи са свързани с поддържане отличното състояние на сърдечно – съдовата система, подобряване на мозъчната дейност, премахване на излишните мазнини и токсини, както и забавяне процесите на стареене. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за различните видове велоергометър, предлагани на пазара, както и за факторите, които трябва да се вземат предвид при избора на конкретен артикул от категорията. В допълнение, ще научите защо закупуването на велоергометър от онлайн платформата Yako.bg е най-добрият избор за вас.

Видове велоергометър

Два са основните видове велоергометър, измежду които имате възможност да избирате. Това са велоергометър с ръчен контрол на натоварването, както и електронно управляван велоергометър. Ето какви са особеностите на споменатите опции:

  1. Велоергометър с ръчен контрол на натоварването – разбира се, най-голямото предимство на тази опция е ниската цена. Също така обаче трябва да отбележим, че велоергометърът с ръчен контрол на натоварването се управлява значително лесно и е подходящ избор за хора, които не желаят да се занимават със сложни технологии. Слаба страна са сравнително ограниченият брой режими, които биха могли да се зададат.
  2. Електронно управляван велоергометър – за закупуването на електронно управляван велоергометър ще трябва да платите по-висока цена, но пък ще си гарантирате една максимално комфортна тренировка. Освен това ще имате възможност да задавате множество разнообразни режими, в зависимост от личните си нужди, изисквания и цели по отношение на физическата подготовка.

Кои фактори да вземете под внимание при избора на велоергометър?

Изборът на велоергометър трябва да се съобрази с множество разнообразни фактори. По-надолу ще се опитаме да изведем най-важните сред тях:

Велоергометър 2
Велоергометър от Yako.bg
  • маховик – маховикът е съществена част от всеки един велоергометър. Той служи за осигуряване плавността в движенията на уреда при смяна на натоварването. Колкото по-голям е даден маховик, толкова по-ефективно ще може да изпълнява тази функция.
  • товароносимост - теглото и височината на трениращия трябва да отговарят на товароносимостта на съответния велоергометър. Така че задължително съобразете тези аспекти, преди да извършите покупка на артикул от категория “Велоергометър“.
  • спирачна система – когато става въпрос за спирачна система за велоергометър, най-често използваната такава е магнитната. Тя гарантира необходимото ниво на сигурност, както и безшумното движение на уреда. От по-висок клас е инукционната (или електромагнитната) спирачна система, но тя повишава цената на съответния велоергометър.
  • седалка – най-съществено по отношение на седалката е да бъде достатъчно комфортна и да позволява провеждането на ефективна и пълноценна тренировка. Препоръчваме ви да се насочите към ергономично оформени и гел седалки, като е добре тяхната височина да може да се регулира.
  • ръкохватки – не забравяйте и за ръкохватките като фактор при избора на велоергометър. Перфектно би било те също да са регулируеми с оглед гарантирането на максимални дози комфорт за трениращия.
  • педали – педалите са от значение за провеждането на качествена и пълноценна тренировка на велоергометър. Те трябва да бъдат добре балансирани и с регулируеми каишки.
  • показания – решете каква информация бихте желали да показва вашият велоергометър. Почти всеки велоергометър има способността да измерва скорост, изминато разстояние и време на тренировката. При някои обаче са налице и още показания, като например сърдечна честота или изгорени калории.
  • допълнителни екстри – определени модели велоергометър разполагат с допълнителни функции и екстри. Възможно е това да са регулируеми крачета, с които да се компенсират неравности по пода, гръден колан за регулиране скоростта на тренировката на база честотата на сърдечния ритъм, както и функция за измерване на телесните мазнини.

Защо да закупите велоергометър от Yako.bg?

Екипът на магазини ЯКО има 15-годишен опит в търговията със спортни стоки. Към физическите си магазини, разположени в градовете София, Пловдив, Варна и Русе, ние добавихме и онлайн платформата Yako.bg, от която верните ни клиенти могат да правят поръчки бързо и лесно. Вижте няколко основателни причини да закупите велоергометър именно от Yako.bg:  

Велоергометър 3
Велоергометър - марки

Велоергометър от Yako.bg: Високо качество – залагайки на Yako.bg, си гарантирате закупуването на велоергометър от най-високо качество. Ние сме основен вносител за България на продуктите от марката inSPORTline – водещият европейски производител на спортни стоки и аксесоари. Чешката компания е доказала качест