Количка

Гребни тренажори

Най-доброто от категорията

Гребен тренажор inSPORTline Ocean
0% лихва .
Наличност: Наличен Код: IN 1979
619.00 лв.
Гребен тренажор inSPORTline Ocean, висококачествена конструкция, дълга релса, ергоном..
Гребен тренажор inSPORTline Yukona
0% лихва .
Наличност: Наличен Код: in 16635
755.00 лв.
Гребен тренажор inSPORTline Yukona е електронно управляван тренажор с много функции и..
Гребен тренажор inSPORTline Thenar
0% лихва .
Наличност: Наличен Код: in 20113
919.00 лв.
Гребен тренажор inSPORTline Thenar е подходящ за трениране в домашни условия. Фитнес ..
Гребен тренажор inSPORTline Rivu
0% лихва .
Наличност: Наличен Код: in 14953
1 869.00 лв.
Гребен тренажор inSPORTline Rivu е здрав, професионален тренажор с дълга  99 см ..
Гребен тренажор inSPORTline Power Master X
0% лихва .
Наличност: Наличен Код: in 16636
409.00 лв.
Гребен тренажор inSPORTline Power Master X е ефективен фитнес уред, подходящ за трени..
Гребен тренажор inSPORTline inCondi RW600
0% лихва .
Наличност: Наличен Код: in 18104
1 529.00 лв.
Гребен тренажор inSPORTline inCondi RW600 е професионална машина за симулиране на гре..
Гребен тренажор inSPORTline inCondi RW60
0% лихва .
Наличност: Наличен Код: in 8722
1 399.00 лв.
Гребен тренажор inSPORTline inCondi RW60, модерен дизайн, разнообразни програми, ефек..
Сгъваем тренажор inSPORTline AB Rider
.
Наличност: Доставка Код: in 21511
179.00 лв.
Сгъваем тренажор inSPORTline AB Rider е идеален фитнес уред за укрепване на цялото тя..
Наличност: По заявка Код: IN 18256-2
0.00 лв.
Гребен уред - Steelflex PlateLoad line PLSR е качествено фитнес оборудване, пред..
Наличност: Доставка Код: SP 1218-NEW
759.00 лв.
Гребен тренажор SPARTAN Magnetic разполага с висококачествена сгъваема конструкция, д..
Гребен тренажор inSPORTline Yakapa
.
Наличност: Наличен Код: in 16443
3 369.00 лв.
Гребен тренажор inSPORTline Yakapa е професионален фитнес уред за трениране на цялото..
Гребен тренажор inSPORTline River
.
Наличност: Наличен Код: in 1920
2 439.00 лв.
Гребен тренажор inSPORTline River е професионален тренажор за гребане с 25 програми и..
Гребен тренажор inSPORTline Bravos
.
Наличност: Наличен Код: IN 20114
1 209.00 лв.
Гребен тренажор inSPORTline Bravos е проектиран с вентилатор, който регулира натоварв..
Гребен тренажор inSPORTline Air Master
.
Наличност: Наличен Код: in 19340
3 139.00 лв.
Гребен тренажор inSPORTline Air Master е професионален кардио уред за тренировка на ц..
Наличност: Доставка Код: RowErg
2 440.00 лв.
Гребен тренажор Concept2 RowErg, е най-продаваният гребен ергометър в света, благодар..
Наличност: Наличен Код: in 1162
1 169.00 лв.
Гребен тренажор Body-Solid GSRM40 се използва за укрепване на мускулите на цялото тял..
Показани 1 от 16 | 16 (1 Страници)

Гребен тренажор - предлагаме ви висококачествени механични и магнитни гребни тренажори с ръчен контрол или компютърно контролирани. Гребните тренажори са подходящи, както за натоварване горната част на тялото, така и частично за долната. Подходящи за активни спортисти и начинаещи.

Гребен тренажор – това е кардио уред познат още през 4в пр.н.е, когато атински адмирал го изобретява като допълнително средство за тренировка в армията. За да обучи начинаещите гребци, той направил гребен тренажор от дървен материал, който поставил на брега и на него осъвършенствали техниката на гребане.

Гребен тренажор
Гребен тренажор

Защо да тренирате с гребен тренажор?

Оказва се, че гребният тренажор е един от най-добрите уреди за комплексна тренировка на всички мускули в тялото и достига до 84% натоварвне на мусколната маса. Редовните тренировки с гребен тренажор водят до изграждане и стягане на мускулите, както и подобряване на стойката. Ето и няколко причини защо да тренирате с гребен тренажор.

 • Равномерно натоварване на тялото – при трениране с гребен тренажор се натоварват равномерно всички мускулни групи от краката до торса.
 • Гребането изгаря по-бързо калориите – една интензивна тренировка с гребен тренажор може да изгори до 370 калории, което пък от своя страна води до горене на излишните мазнини.
 • Не натоварва ставите – за разлика от тичането, тренировките с гребен тренажор не натоварват ставите. Това е голям плюс за хора с проблемни стави.
 • Подобрява кръвообращението – използвайки гребен тренажор за тренировки с по ниско натоварване, но с по-високо темпо ще подобрите дейностите на сърцето, белите дробове както и кръвообращението.
 • Помага за натрупване на мускулна маса – ако искате да натрупате мускулна маса, тогава тренировките с гребения тренажор трябва да са с по-високо съпротивление.

Какво трябва да знаете преди да закупите гребен тренажор?

За да изберете подходящият гребен тренажор, трябва да се фикусирате върху няколко неща, това са спирачна система, размер и качеството на релсата, товароносимост, регулиране на натоварването – допълнителни функции.

Гребен тренажор с водна спирачна система
Гребен тренажор yako.bg
 • Спирачна система – това може би е най-важничт компонент върху, който трябва да се съсредоточите преди да изберете гребен тренажор. Спирачната система определя натоварването по време на тренировка. Всяка спирачна система си има своите особеност и затова е важно да изберете подходяща спрямо вашите нужди. Съществуват няколко вида – фрикционна, хдравлична, магнитна, въздушна и водна спирачна система.
 • Размер и качество на релсата – дължината на релсата на гребния тренажор също е важен параметър и трябва да изберете подходяща спрямо вашият ръст. Имайте предвид, че колкото по-дълга е релсата, толкова е по-голямо натоварването. Относно качеството, ние от спортни магазини ЯКО препоръчваме релса с лагери, пред тази с пластмасови колелета, защото е по-издражлива и с гарантирано качество.
 • Регулиране на натоварването – в зависимост от модела гребен тренажор, натоварванвто се регулира ръчно или електронно. Някои модели позволяват това да става автоматично според програмиран профил.
 • Товароносимост – този параметър показва капацитета на трениращия, затова е добре да знаете целта на закупуване или кой ще използва този уред. Ако е за домашна употреба тогава трябва да се съобразите само с вашите килограми, но ако ще се ползва във фитнес зала е по-добре да заложите на по-стабилен гребен тренажор. В нашата платформата Yako.bg можете да намерите гребен тренажор с товароносимост до 180кг.

Видове гребен тренажор според спирачната система.

Гребен тренажор с въздушно-магнитна спирачна система
Гребен тренажор 3
 • Гребен тренажор с фрикционна спирачна система – фрикцията или още триенето се постига чрез кабели с различно ниво на съпротивление. Този вид е подходящ за начинаещи, защото е с по-малко на функции.
 • Гребен тренажор с хидравлична спирачна система – при този вид натоварването се постига чрез хидравлични бутала. Той е по подходящ за жени, заради по-късата релса и по-компактните си размери.
 • Гребен тренажор с магнитна/електромагнитна спирачна система – при този вид спирачната система е изградена от магнити, които са разположени близо до маховика. При промяна на разтоянието между магнитите и маховиха се създава съпротивление, което определя натоварването. Този вид е най-често срещания гребен тренажор на пазара, заради лесната настройка на натоварване.
 • Гребен тренажор с въздушно-магнитна спирачна система – при този вид маховикът е във форма на перка, а натоварванеро се определя спрямо въздухът върху перките, тоест колкото по-бързо гребете, толкова по-високо е налягането на въздуха върху перките и следователно и натоварването. А бризът, който усещате от перките ще ви накара да се почуствате, че сте в истинска лодка.
 • Гребен тренажор с водна спирачна система – тук натоварването става посредством резервоар пълен с вода. Колкото по-пълен е резервоара, толкова натоварването е по-голямо. Този вид гребен тренажор е подходящ за професионалисти или опитни гребци.

Защо да закупите гребен тренажор от Yako.bg?

Дългогодшният ни опит в продажбите на фитнес уреди ни прави добър избор за вас. Можете да ни намерите в най-големите градове, както и онлайн на yako.bg.

 • Богата гама – при нас ще откриете гребен тренажор от богатата гама на наложилият се в Европа бранд InSPORTline. Може да разгледате модели с различен вид спирачна система и дизайн.
 • Професионално мнение – нашите консултанти ще ви насочат към правилния гребен тренажор, според вашите нужди, умения и капацитет. Ще ви дадат полезна информация за екплоатацията и поддръжката на вашия гребен тренажор.
 • Доставка и монтаж – при закупуване на гребен тренажор, може да се възползвате от безплатна доставка до вашата врата, както и от професионален монтаж.