Количка

Гребни тренажори

Гребен тренажор - предлагаме ви висококачествени механични и магнитни гребни тренажори с ръчен контрол или компютърно контролирани. Гребните тренажори са подходящи, както за натоварване горната част на тялото, така и частично за долната. Подходящи за активни спортисти и начинаещи.

Гребен тренажор – това е кардио уред познат още през 4в пр.н.е, когато атински адмирал го изобретява като допълнително средство за тренировка в армията. За да обучи начинаещите гребци, той направил гребен тренажор от дървен материал, който поставил на брега и на него осъвършенствали техниката на гребане.

Гребен тренажор
Гребен тренажор

Защо да тренирате с гребен тренажор?

Оказва се, че гребният тренажор е един от най-добрите уреди за комплексна тренировка на всички мускули в тялото и достига до 84% натоварвне на мусколната маса. Редовните тренировки с гребен тренажор водят до изграждане и стягане на мускулите, както и подобряване на стойката. Ето и няколко причини защо да тренирате с гребен тренажор.

 • Равномерно натоварване на тялото – при трениране с гребен тренажор се натоварват равномерно всички мускулни групи от краката до торса.
 • Гребането изгаря по-бързо калориите – една интензивна тренировка с гребен тренажор може да изгори до 370 калории, което пък от своя страна води до горене на излишните мазнини.
 • Не натоварва ставите – за разлика от тичането, тренировките с гребен тренажор не натоварват ставите. Това е голям плюс за хора с проблемни стави.
 • Подобрява кръвообращението – използвайки гребен тренажор за тренировки с по ниско натоварване, но с по-високо темпо ще подобрите дейностите на сърцето, белите дробове както и кръвообращението.
 • Помага за натрупване на мускулна маса – ако искате да натрупате мускулна маса, тогава тренировките с гребения тренажор трябва да са с по-високо съпротивление.

Какво трябва да знаете преди да закупите гребен тренажор?

За да изберете подходящият гребен тренажор, трябва да се фикусирате върху няколко неща, това са спирачна система, размер и качеството на релсата, товароносимост, регулиране на натоварването – допълнителни функции.

Гребен тренажор с водна спирачна система
Гребен тренажор yako.bg
 • Спирачна система – това може би е най-важничт компонент върху, който трябва да се съсредоточите преди да изберете гребен тренажор. Спирачната система определя натоварването по време на тренировка. Всяка спирачна система си има своите особеност и затова е важно да изберете подходяща спрямо вашите нужди. Съществуват няколко вида – фрикционна, хдравлична, магнитна, въздушна и водна спирачна система.
 • Размер и качество на релсата – дължината на релсата на гребния тренажор също е важен параметър и трябва да изберете подходяща спрямо вашият ръст. Имайте предвид, че колкото по-дълга е релсата, толкова е по-голямо натоварването. Относно качеството, ние от спортни магазини ЯКО препоръчваме релса с лагери, пред тази с пластмасови колелета, защото е по-издражлива и с гарантирано качество.
 • Регулиране на натоварването – в зависимост от модела гребен тренажор, натоварванвто се регулира ръчно или електронно. Някои модели позволяват това да става автоматично според програмиран профил.
 • Товароносимост – този параметър показва капацитета на трениращия, затова е добре да знаете целта на закупуване или кой ще използва този уред. Ако е за домашна употреба тогава трябва да се съобразите само с вашите килограми, но ако ще се ползва във фитнес зала е по-добре да заложите на по-стабилен гребен тренажор. В нашата платформата Yako.bg можете да намерите гребен тренажор с товароносимост до 180кг.

Видове гребен тренажор според спирачната система.

Гребен тренажор с въздушно-магнитна спирачна система
Гребен тренажор 3
 • Гребен тренажор с фрикционна спирачна система – фрикцията или още триенето се постига чрез кабели с различно ниво на съпротивление. Този вид е подходящ за начинаещи, защото е с по-малко на функции.
 • Гребен тренажор с хидравлична спирачна система – при този вид натоварването се постига чрез хидравлични бутала. Той е по подходящ за жени, заради по-късата релса и по-компактните си размери.
 • Гребен тренажор с магнитна/електромагнитна спирачна система – при този вид спирачната система е изградена от магнити, които са разположени близо до маховика. При промяна на разтоянието между магнитите и маховиха се създава съпротивление, което определя натоварването. Този вид е най-често срещания гребен тренажор на пазара, заради лесната настройка на натоварване.
 • Гребен тренажор с въздушно-магнитна спирачна система – при този вид маховикът е във форма на перка, а натоварванеро се определя спрямо въздухът върху перките, тоест колкото по-бързо гребете, толкова по-високо е налягането на въздуха върху перките и следователно и натоварването. А бризът, който усещате от перките ще ви накара да се почуствате, че сте в истинска лодка.
 • Гребен тренажор с водна спирачна система – тук натоварването става посредством резервоар пълен с вода. Колкото по-пълен е резервоара, толкова натоварването е по-голямо. Този вид гребен тренажор е подходящ за професионалисти или опитни гребци.

Защо да закупите гребен тренажор от Yako.bg?

Дългогодшният ни опит в продажбите на фитнес уреди ни прави добър избор за вас. Можете да ни намерите в най-големите градове, както и онлайн на yako.bg.

 • Богата гама – при нас ще откриете гребен тренажор от богатата гама на наложилият се в Европа бранд InSPORTline. Може да разгледате модели с различен вид спирачна система и дизайн.
 • Професионално мнение – нашите консултанти ще ви насочат към правилния гребен тренажор, според вашите нужди, умения и капацитет. Ще ви дадат полезна информация за екплоатацията и поддръжката на вашия гребен тренажор.
 • Доставка и монтаж – при закупуване на гребен тренажор, може да се възползвате от безплатна доставка до вашата врата, както и от професионален монтаж.
Наличност: Наличен Код: in 16636
Гребен тренажор inSPORTline Power Master X е ефективен фитнес уред, подходящ за тренировка на цялото тяло. Вместо редовен маховик, той разполага с хидравлично бутало, което ви позволява да избирате от 16 режима на натоварване (всичко, което трябва да направите, е да завъртите регулиращия бутон). Тоз..
349.00 лв.
Наличност: Наличен Код: in 21511
Сгъваем тренажор inSPORTline AB Rider е идеален фитнес уред за укрепване на цялото тяло. Здравата и стабилна рамка може да поеме товар до 100 кг. Освен това е компактен и лек. Лесно се сгъва, когато не се използва. Тренировката е фокусирана главно върху коремните мускули, раменете, гърба и краката. ..
169.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: IN 18256
Гребен уред - Steelflex PlateLoad line PLSR е качествено фитнес оборудване, предназначено за укрепване на горната част на тялото с помощта на дърпания, докато седите. Здрава стоманена конструкция с качествено електростатично прахово покритие, което предпазва конструкцията от надраскване. S..
1 979.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: SP 1218-NEW
Гребен тренажор SPARTAN Magnetic разполага с висококачествена сгъваема конструкция, дълга релса, ергономична седалка. Компютърни показания: време, текуща брой загребвания, изгорени калории, обща брой загребвания, сканиране. Ръчно регулиране на натоварването в 8 степени. Ергономичната седалка добавя ..
759.00 лв.
Наличност: Временно изчерпан Код: SP 1229
Гребен тренажор SPARTAN Basic power е фитнес уред за домашна употреба. Комплексна фитнес машина за трениране на множество мускулни групи от тялото Ви. Дръжки с покритие от Soft пяна за перфектно сцепление. Компютър отчитащ час, брой загребвания, изминато разстояние и изгорени калории. Преди гребане ..
389.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: in 16635
Гребен тренажор inSPORTline Yukona е електронно управляван тренажор с много функции и възможност за безопасна употреба. Можете да използвате електронния контролен панел, за да регулирате натоварването, в резултат на което можете да използвате пълноценно програмата HRC. Тази програма автоматично регу..
639.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: in 16443
Гребен тренажор inSPORTline Yakapa е професионална машина, перфектна за тренировка на цялото тяло. Здравата му конструкция го определя подходящ за потребители, които тежат до 180 кг. Магнитната спирачна система позволява гладка и тиха работа на уреда. Гребен тренажор inSPORTline Yakapa е с вграден г..
3 199.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: IN 20113
Гребен тренажор inSPORTline Thenar е подходящ за трениране в домашни условия. Фитнес уредът е с компактен дизайн. Магнитната спирачна система осигурява безшумно и плавно действие при гребане. Използвайте лоста, който може да се намери точно под дръжката, за да изберете едно от 8-те нива на натоварва..
859.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: IN 14953
Гребен тренажор inSPORTline Rivu е здрав, професионален тренажор с дълга  99 см релса и лимит на натоварване до 150 кг. Маховикът тежи 3 кг, но предавателното отношение 1:4.6 позволява съпротивление характерно за много по-тежки маховици.  Вградените транспортни колела позволяват лесното му..
1 759.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: IN 1920
Гребен тренажор inSPORTline River е професионален тренажор за гребане с 25 програми и 16 нива на натоварване. Благодарение на самосмазващите се лагери седалката се движи плавно по релсата и няма опасност от неприятни шумове по време на гребане. Можете да регулирате позицията на дисплея според нуждит..
2 299.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: IN 1979
Гребен тренажор inSPORTline Ocean, висококачествена конструкция, дълга релса, ергономична седалка. Използвайте регулиращият бутон, за да зададете едно от 8-те нива на натоварване и започнете да тренирате. Всички измерени стойности, като например броя на загребванията в минута или изминалото време, м..
499.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: in 16143
Гребен тренажор inSPORTline Kobuko е ефективен фитнес уред за упражнения на цялото тяло. Вместо маховик този гребен тренажор се управляваа от въздушен и магнитен поток. Уредът е лесен за управление и поддръжка. Можете да избирате между осем режима на натоварване, като завъртите регулатора. Стоманена..
1 199.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: IN 18104
Гребен тренажор inSPORTline inCondi RW600 е професионална машина за симулиране на гребане. Позволява на трениращия да подобри тренировката си посредством мобилни приложения. Гребния тренажор е снабден с магнитна спирачна система, която осигурява 16 нива на натоварване. Различните нива лесно могат да..
1 529.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: in 8722
Гребен тренажор inSPORTline inCondi RW60, модерен дизайн, разнообразни програми, ефективна тренировка. Гребният тренажор е с електронно управление на натоварването. Програмата HRC автоматично регулира натоварването, така че сърдечният ви ритъм да остане в зададения диапазон. Дисплеят показ..
1 329.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: IN 20114
Гребен тренажор inSPORTline Bravos е проектиран с вентилатор, който регулира натоварването посредством въздушно съпротивление. Магнитната спирачна система е свързана с вентилаторa. Така можете да регулирате натоварването с лост, който се намира под дръжката. Гребният тренажор може да се сгъне до ком..
1 059.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: in 19340
Гребен тренажор inSPORTline Air Master е професионален кардио уред за тренировка на цялото тяло. Здравата и надеждна конструкция може да осигури непрекъсната работа с натоварване до 150 кг. Спирачната система е базирана на въздушна спирачка и е с електромагнитен контрол на натоварването. Конструкция..
2 959.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: Concept2D/PM5
Надежната изработка на гребен тренажор Concept 2 Model D го превръща в най-добре продавания гребен тренажор в света. Признат от конкурентните фирми произвеждащи гребни тренажори като стандарт, Model D ви осигурява ефективна тренировка на сърдечно-съдовата система, която ще  тонизира физическото..
2 500.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: RowErg
Гребен тренажор Concept2 RowErg, е най-продаваният гребен ергометър в света, благодарение на надеждното си представяне. Признат от състезателите по гребане като стандарт за тренировки на закрито, RowErg осигурява ефективна кардио тренировка, която ще подобри фитнес нивото ви и стегне тялото ви...
2 150.00 лв.
Показани 1 от 18 | 18 (1 Страници)