Количка

Степери

Степер - при нас ще намерите богата гама степери, които се отличават с качествена изработка и страхотен дизайн. Степерът е уред, който симулира качване по стълби, като това води до натоварване на краката и седалищните мускули, което от своя страна води до изгаряне на излишните калории и цялостно тонизиране. Идеален е за трениране в дома, не заема много място и може да се ползва по всяко време, дори и докато гледате телевизия. Препоръчва се за хора, които нямат време за активно спортуване.

Степер
Степер yako.bg

Какво е степер?

Степер е машина, която тренира основно долната част на тялото, чрез симулиране на изкачване на стъпала или стълби. Изкачването натоварва седалищните мускули и краката, ето защо те бързо се изморяват след изминаване на определен брой стъпала.

Степер уреда е изключително лесен за употреба и компактен уред. Не е необходима предварителна подготовка или обучение. Можете направо да се качите на уреда и да стартирате своята тренировка. Принципът на действие на степер машините се характеризира с позициониране на краката върху педалите и последователното им движение нагоре надолу. В педалите има вградено съпротивление, което да подобри качеството на тренировката Ви.

Степерът е чудесен и удобен начин за работа у дома. Те имат практически ползи като лесно съхранение и евтини цени, както и ползи за здравето и фитнеса като тонизиране на мускулите, увеличаване на издръжливостта и загуба на тегло.

Съвети при употреба на степер.

 • Когато за пръв път започнете да тренирате със степер, може да пожелаете да се откажете, защото краката Ви бързо се изморяват. Ключът към използването на степер е ритъмът. Ако стартирате прекалено бързо ще е трудно да поддържате темпото или да завършите тренировката. Започнете с разумен ритъм и го поддържайте, докато не се почувствате комфортно.
 • Когато за пръв път започнете да тренирате със степер, може да пожелаете да се откажете, защото краката Ви бързо се изморяват. Ключът към използването на степер е ритъмът. Ако стартирате прекалено бързо ще е трудно да поддържате темпото или да завършите тренировката. Започнете с разумен ритъм и го поддържайте, докато не се почувствате комфортно.
 • Дръжте краката си плътно на степера и изправете гърба, за да поддържате правилна форма.
 • След като се почувствате удобно с движението на степера, опитайте се да сведете до минимум използването на парапетите. Това ще ангажира мускулите допълнително и ще ги накара да работят по-усилено и в резултат на това ще изгорите повече калории чрез тренировката.
 • След като се почувствате удобно с движението на степера, опитайте се да сведете до минимум използването на парапетите. Това ще ангажира мускулите допълнително и ще ги накара да работят по-усилено и в резултат на това ще изгорите повече калории чрез тренировката.

Какви са ползите от използването на степер?

 • Тренировките със степер тонизират мускулите на долната част на тялото - основните мускули, с които работи степера са тези на краката. Натоварване се усеща в квадрицепса, тазобедрените стави, прасците и бедрата. Характерът на упражнението е по-подходящ за тонизиране на мускулите, отколкото за изграждането му. За да увеличите размера на мускулите в краката, трябва да изпълнявате упражненията в комбинация с тежести в малки повторения, допълнени с висококалорична, богата на протеини диета.
 • Работата със степер подобрява сърдечносъдовата издръжливост и здраве - Тренировката със степер определено ще Ви изпоти. Темпът, с който стъпвате е определящ за това до колко даденото упражнение спомага за подобряване на вашата сърдечно-съдова система и издръжливост. Колкото по-бързо се движите, толкова упражнението е по-кардио натоварващо, докато бавната скорост, в комбинация с по-голямо съпротивление, тренира издръжливостта. Този тип упражнения подобряват функцията на сърцето и белите дробове. Това се дължи на два основни фактора. Първият е сърцето да става все по-силно и да изпомпва повече кръв с един пулс. Вторият е увеличаване на капацитета на белите дробове, поемане на повече кислород от един дъх и по-ефективното извеждане на кислорода от въздуха и прехвърляне в кръвта. Препоръчва се човек да прави упражнения за 30 минути поне пет пъти седмично и степерът е отличен избор за постигане на тази цел.
 • Подобряване на мускулната издръжливост на долната част на тялото - Мускулната издръжливост е способността на мускулите Ви да изпълняват задача многократно, без да се уморяват. Степерът подобрява мускулната издръжливост на краката. Това е чудесен начин да се подготвите за събитие като преходи и изкачване на хълм. Освен това е чудесен за подготовка за събития като бягане на дълги разстояния, дори и да не изискват никакъв вид катерене.
 • Тренировка със степер изгаря висок брой калории – спомага за намаляване на теглото. Най-голямата мускулна група в човешкото тяло се намира в краката. Ето защо чрез работа на мускулите на краката е възможно да се изгорят голям брой калории за сравнително кратко време. Човек със среден размер ще изразходи около 450 калории на час тренировка със степер. Тази цифра се увеличава при индивиди, които тежат повече. Ако увеличите интензивността на тренировката, като добавите някои упражнения за горната част на тялото на машина с шнурове или гири, изгорените калории стават още повече.
 • Заема малко пространство - компактен. Повечето степер машини са достатъчно малки, за да се съхраняват под легло или на пода на гардероб. След като приключите с упражненията може да го приберете в ограничено пространство, което означава, че може да се използва във всяка част на къщата.

Видове степер

Twist степер | Yako.bg
Twist степер yako.bg
 • Степер Нагоре/Надолу - както подсказва и името движението при този тип степер се извършва нагоре надолу. Съпротивлението се осигурява от хидравличните бутала под педалите. Нивото на съпротива може да бъде променено, за по-добра тренировка. Скоростта, с която движите педалите, също може да бъде увеличена, за да работи сърдечно-съдовата система по-усилено.
 • Twist степер - този степер е много подобен на модела Нагоре/Надолу, но със странично движение, добавено към педалите. Това създава „усукващо“ движение, което натоварва мускулите малко по-различно.
 • Степер с корди или въжета - добавянето на въжета към степер уреда разширява обхвата на тренировката, чрез включване на горната част на тялото. Кордите са изработени от еластичен материал, което създава съпротивление при опън. С тяхна помощ може да добавите упражнения за бицепс или рамо докато тренирате.
 • Вертикален степер - вертикалният степер възпроизвежда катерене на планина или стена и е една от трудните машини във фитнес залите. Този вид степер използва вашето телесно тегло и гравитация, за да получите страхотна кардио тренировка.

Защо да поръчате степер от YAKO.BG?

Спортни магазини ЯКО са основен вносител и дистрибутор на спортни и фитнес стоки, утвърден на пазара през последните 15 години. Екип от професионалисти на разположение на нашите клиенти, както във физическите ни магазини в София, Варна, Русе и Пловдив, така и на онлайн платформата ни YAKO.BG. Ние Ви предлагаме:

Степер от YAKO.BG: Професионална консултация – благодарение на дългогодишният ни опит в областта на спортните и фитнес стоки, екипът на Спортни магазини ЯКО, предлага професионална консултация, която да Ви помогне да откриете степер, който да отговаря максимално на вашите нужди и цели.

Степер от YAKO.BG: Високо качество – като вносител за България на продуктите от водещата европейска марка за спортни и фитнес стоки inSPORTline, предлагаме богата гама висококачествени фитнес уреди.

Степер от YAKO.BG: Богата гама от уреди – в Спортни магазини ЯКО може да откриете широка гама от висококачествени фитнес уреди, както за домашна, така и за професионална употреба.

Степер от YAKO.BG: Монтаж и сервиз – при закупуване на фитнес уреди от нас можете да се възползвате от допълнителен набор услуги, като доставка, професионален монтаж и сервизна поддръжка.

Туист степер inSPORTline Legro
Доставка 14 дни
Производител: inSPORTline Код: IN 19990
Туист степер inSPORTline Legro, лесен за употреба и с безшумно действие. Туист степера е предназначен за укрепване на бедра и ханш. Регулиращите се по дължина експандери, които са прикрепени към степера с два малки карабинера, ви позволяват да упражнявате цялото тяло. Педалите се настройват по дължи..
139.00 лв.
Туист степер inSPORTline Big
Доставка 14 дни
Производител: inSPORTline Код: IN 1794
Туист степер inSPORTline Big е оборудван с ново странично стъпало за ефективно натоварване на вашите седалищни мускули, ханш, бедра и коремни мускули. Когато се упражнявате с гумените съоръжения, вие тренирате и стягате горната част на вашето тяло. Плъзгащите се педали ви позволяват да променяте ефе..
215.00 лв.
Степер с велоергометър за фитнес на открито
Доставка 14 дни
Производител: YAKO Код: OF29
Степер с велоергометър за фитнес на открито е комбиниран уред за кардио тренировка и тренировка за мускулите на краката на открито.Техническо описание:Приложение - за кардио тренировки и тренировка мускулите на кракатаМатериал - стомана с устойчиво на корозия покритиеЦвят - прахово боядисване в цвят..
1 386.00 лв.
Степер inSPORTline Skeleton Stepper
Доставка 14 дни
Производител: inSPORTline Код: IN 3882
Степер inSPORTline Skeleton Stepper е степер със стабилна конструкция и хидравличен цилиндър с 12 нива на натоварване. Туист движение за оформяне на ханша, бедрата и дупето чрез интензивно натоварване. Стабилна конструкция с вградени пулс сензори Туист движение за оформяне на ханша и бе..
669.00 лв.
Степер inSPORTline Rote
Доставка 14 дни
Производител: inSPORTline Код: IN 20162
Степер inSPORTline Rote е здрав степер с хидравлични амортисьори и висок лимит на тегло за интензивна тренировка за крака и седалището. Той предлага 12 нива на съпротивление, за да укрепите мускулите си, да изгаряте калории и да подобрите фигурата си. Има стойка на таблет точно над дисплея..
969.90 лв.
Степер inSPORTline ProfiStair Lite
Доставка 14 дни
Производител: inSPORTline Код: IN 20216
Степер inSPORTline Profistair Lite е кардио уред за укрепване и оформяне на бедрата и задните части, който работи на принципа на ескалатор. С високата товароносимост от 160 кг и професионална сертификация, той е чудесно допълнение към всеки  фитнес! За да се гарантира безопасността по вре..
7 719.00 лв.
Степер inSPORTline Profi Imperial
Доставка 14 дни
Производител: inSPORTline Код: IN 3881
Степер inSPORTline PROFI Imperial е модерен степер за търговска употреба с маховик отпред и функция за ергометър. Рамката осигурява висока стабилност и ефективна тренировка. Малкото разстояние между педалите, симулира естественото движение при въртене на педалите. Новият дизайн с маховик отпред пром..
1 979.00 лв.
Степер inSPORTline Mini twist stepper Jungy
Доставка 14 дни
Производител: inSPORTline Код: IN 9100
Мини степер inSPORTline Mini twist stepper Jungy е сред основните уреди за тренировки вкъщи. Спомага за укрепване на вътрешната и външната част на бедрата, както и за страничните (косите) коремни мускули. Със степера се симулира качване по стълби без да има толкова голямо натоварване върху став..
123.00 лв.
Степер inSPORTline Holister
Доставка 14 дни
Производител: inSPORTline Код: IN 20143
Степер inSPORTline Holister е професионален уред, перфекен за укрепване на мускулите на бедрата и ханша. Здравата му конструкция, товароносимостта от 130 кг и магнитната спирачна система гарантират дълъг експлоатационен живот. Височината на педалите е 25 см, което осигурява ефективна тренировка. Гол..
3 269.00 лв.