Количка

Степери

Най-доброто от категорията

Мини степер inSPORTline Cylina
.
Наличност: Наличен Код: IN 9099
145.00 лв.
Мини степера InSPORTline Cylina е сред основните уреди за тренировки вкъщи. Спомага з..
Туист степер inSPORTline Legro
.
Наличност: Наличен Код: in 19990
199.00 лв.
Туист степер inSPORTline Legro, лесен за употреба и с безшумно действие. Туист степер..
Туист степер inSPORTline Big
. -4 %
Наличност: Наличен Код: IN 1794
258.00 лв. 269.00 лв.
Туист степер inSPORTline Big е оборудван с ново странично стъпало за ефективно натова..
Степер inSPORTline Mini twist stepper Jungy
. -11 %
Наличност: Наличен Код: IN 9100
133.00 лв. 149.00 лв.
Мини степер inSPORTline Mini twist stepper Jungy е сред основните уреди за трени..
Степер inSPORTline Bailar
0% лихва .
Наличност: Наличен Код: IN 9101
419.00 лв.
Степер inSPORTline Bailar е сред основните уреди за тренировки вкъщи. Спомага за..
Наличност: По заявка Код: OF29
0.00 лв.
Степер с велоергометър за фитнес на открито е комбиниран уред за кардио тренировка и ..
Наличност: Доставка Код: SP 1106
149.00 лв.
Мини степер SPARTAN digital е базисен модел степер с компактна и олекотена форма. Под..
Степер inSPORTline Rote
.
Наличност: Доставка Код: IN 20162
1 099.00 лв.
Степер inSPORTline Rote е здрав степер с хидравлични амортисьори и висок ли..
Степер inSPORTline Holister
.
Наличност: Доставка Код: IN 20143
3 825.00 лв.
Степер inSPORTline Holister е професионален уред, перфекен за укрепване на мускулите ..
Степер inSPORTline Avalor ST
.
Наличност: Доставка Код: in 16186
3 339.00 лв.
Степер inSPORTline Avalor ST е професионална машина, перфектна за укрепване на бедрат..
Степер inSPORTline Active
.
Наличност: Доставка Код: IN 20104
229.00 лв.
Степер inSPORTline Active, елегантен дизайн, ефективна тренировка. Като цяло мини сте..
Ръкохватки за Вертикон inSPORTline Pro 1000
.
Наличност: Доставка Код: in 22962
479.00 лв.
Ръкохватки за Вертикон inSPORTline Pro 1000 спомагат да увеличите възможностите по вр..
Противоположни ръкохватки за Вертикон inSPORTline Pro 1000
.
Наличност: Доставка Код: in 22963
509.00 лв.
Противоположни ръкохватки за Вертикон inSPORTline Pro 1000 променят траекторията на р..
Наличност: По заявка Код: MEDS300
11 990.00 лв.
Медицински Степер и Рекумбент SPIRIT MEDICAL MEDS300 е професионален медицински уред,..
Комплект ръкохватки за Вертикон inSPORTline Pro 1000
.
Наличност: Доставка Код: in 22961
659.00 лв.
Комплект ръкохватки за Вертикон inSPORTline Pro 1000 ще ви помогнат да разнообразите ..
Наличност: По заявка Код: OF31
0.00 лв.
Въртящ стол със степер e комбиниран външен фитнес уред. Подходящ за кардио тренировка..
Вертикон inSPORTline Pro 1000
.
Наличност: Доставка Код: in 22960
9 049.00 лв.
Вертикон inSPORTline Pro 1000 е професионален тренажор със собствен генератор на енер..
Вертикон inSPORTline Home
.
Наличност: Доставка Код: in 21964
1 779.00 лв.
Вертикон inSPORTline Home е уникален тренажор, на който ще изгаряте калории с лекота...
Вертикон inSPORTline Club
.
Наличност: Доставка Код: in 21963
2 739.00 лв.
Вертикон inSPORTline Club е уникален тренажор със здрава стоманена рамка. Може да изд..
Показани 1 от 19 | 19 (1 Страници)

Степер - при нас ще намерите богата гама степери, които се отличават с качествена изработка и страхотен дизайн. Степерът е уред, който симулира качване по стълби, като това води до натоварване на краката и седалищните мускули, което от своя страна води до изгаряне на излишните калории и цялостно тонизиране. Идеален е за трениране в дома, не заема много място и може да се ползва по всяко време, дори и докато гледате телевизия. Препоръчва се за хора, които нямат време за активно спортуване.

Степер
Степер yako.bg

Какво е степер?

Степер е машина, която тренира основно долната част на тялото, чрез симулиране на изкачване на стъпала или стълби. Изкачването натоварва седалищните мускули и краката, ето защо те бързо се изморяват след изминаване на определен брой стъпала.

Степер уреда е изключително лесен за употреба и компактен уред. Не е необходима предварителна подготовка или обучение. Можете направо да се качите на уреда и да стартирате своята тренировка. Принципът на действие на степер машините се характеризира с позициониране на краката върху педалите и последователното им движение нагоре надолу. В педалите има вградено съпротивление, което да подобри качеството на тренировката Ви.

Степерът е чудесен и удобен начин за работа у дома. Те имат практически ползи като лесно съхранение и евтини цени, както и ползи за здравето и фитнеса като тонизиране на мускулите, увеличаване на издръжливостта и загуба на тегло.

Съвети при употреба на степер.

 • Когато за пръв път започнете да тренирате със степер, може да пожелаете да се откажете, защото краката Ви бързо се изморяват. Ключът към използването на степер е ритъмът. Ако стартирате прекалено бързо ще е трудно да поддържате темпото или да завършите тренировката. Започнете с разумен ритъм и го поддържайте, докато не се почувствате комфортно.
 • Когато за пръв път започнете да тренирате със степер, може да пожелаете да се откажете, защото краката Ви бързо се изморяват. Ключът към използването на степер е ритъмът. Ако стартирате прекалено бързо ще е трудно да поддържате темпото или да завършите тренировката. Започнете с разумен ритъм и го поддържайте, докато не се почувствате комфортно.
 • Дръжте краката си плътно на степера и изправете гърба, за да поддържате правилна форма.
 • След като се почувствате удобно с движението на степера, опитайте се да сведете до минимум използването на парапетите. Това ще ангажира мускулите допълнително и ще ги накара да работят по-усилено и в резултат на това ще изгорите повече калории чрез тренировката.
 • След като се почувствате удобно с движението на степера, опитайте се да сведете до минимум използването на парапетите. Това ще ангажира мускулите допълнително и ще ги накара да работят по-усилено и в резултат на това ще изгорите повече калории чрез тренировката.

Какви са ползите от използването на степер?

 • Тренировките със степер тонизират мускулите на долната част на тялото - основните мускули, с които работи степера са тези на краката. Натоварване се усеща в квадрицепса, тазобедрените стави, прасците и бедрата. Характерът на упражнението е по-подходящ за тонизиране на мускулите, отколкото за изграждането му. За да увеличите размера на мускулите в краката, трябва да изпълнявате упражненията в комбинация с тежести в малки повторения, допълнени с висококалорична, богата на протеини диета.
 • Работата със степер подобрява сърдечносъдовата издръжливост и здраве - Тренировката със степер определено ще Ви изпоти. Темпът, с който стъпвате е определящ за това до колко даденото упражнение спомага за подобряване на вашата сърдечно-съдова система и издръжливост. Колкото по-бързо се движите, толкова упражнението е по-кардио натоварващо, докато бавната скорост, в комбинация с по-голямо съпротивление, тренира издръжливостта. Този тип упражнения подобряват функцията на сърцето и белите дробове. Това се дължи на два основни фактора. Първият е сърцето да става все по-силно и да изпомпва повече кръв с един пулс. Вторият е увеличаване на капацитета на белите дробове, поемане на повече кислород от един дъх и по-ефективното извеждане на кислорода от въздуха и прехвърляне в кръвта. Препоръчва се човек да прави упражнения за 30 минути поне пет пъти седмично и степерът е отличен избор за постигане на тази цел.
 • Подобряване на мускулната издръжливост на долната част на тялото - Мускулната издръжливост е способността на мускулите Ви да изпълняват задача многократно, без да се уморяват. Степерът подобрява мускулната издръжливост на краката. Това е чудесен начин да се подготвите за събитие като преходи и изкачване на хълм. Освен това е чудесен за подготовка за събития като бягане на дълги разстояния, дори и да не изискват никакъв вид катерене.
 • Тренировка със степер изгаря висок брой калории – спомага за намаляване на теглото. Най-голямата мускулна група в човешкото тяло се намира в краката. Ето защо чрез работа на мускулите на краката е възможно да се изгорят голям брой калории за сравнително кратко време. Човек със среден размер ще изразходи около 450 калории на час тренировка със степер. Тази цифра се увеличава при индивиди, които тежат повече. Ако увеличите интензивността на тренировката, като добавите някои упражнения за горната част на тялото на машина с шнурове или гири, изгорените калории стават още повече.
 • Заема малко пространство - компактен. Повечето степер машини са достатъчно малки, за да се съхраняват под легло или на пода на гардероб. След като приключите с упражненията може да го приберете в ограничено пространство, което означава, че може да се използва във всяка част на къщата.

Видове степер

Twist степер | Yako.bg
Twist степер yako.bg
 • Степер Нагоре/Надолу - както подсказва и името движението при този тип степер се извършва нагоре надолу. Съпротивлението се осигурява от хидравличните бутала под педалите. Нивото на съпротива може да бъде променено, за по-добра тренировка. Скоростта, с която движите педалите, също може да бъде увеличена, за да работи сърдечно-съдовата система по-усилено.
 • Twist степер - този степер е много подобен на модела Нагоре/Надолу, но със странично движение, добавено към педалите. Това създава „усукващо“ движение, което натоварва мускулите малко по-различно.
 • Степер с корди или въжета - добавянето на въжета към степер уреда разширява обхвата на тренировката, чрез включване на горната част на тялото. Кордите са изработени от еластичен материал, което създава съпротивление при опън. С тяхна помощ може да добавите упражнения за бицепс или рамо докато тренирате.
 • Вертикален степер - вертикалният степер възпроизвежда катерене на планина или стена и е една от трудните машини във фитнес залите. Този вид степер използва вашето телесно тегло и гравитация, за да получите страхотна кардио тренировка.

Защо да поръчате степер от YAKO.BG?

Спортни магазини ЯКО са основен вносител и дистрибутор на спортни и фитнес стоки, утвърден на пазара през последните 15 години. Екип от професионалисти на разположение на нашите клиенти, както във физическите ни магазини в София, Варна, Русе и Пловдив, така и на онлайн платформата ни YAKO.BG. Ние Ви предлагаме:

Степер от YAKO.BG: Професионална консултация – благодарение на дългогодишният ни опит в областта на спортните и фитнес стоки, екипът на Спортни магазини ЯКО, предлага професионална консултация, която да Ви помогне да откриете степер, който да отговаря максимално на вашите нужди и цели.

Степер от YAKO.BG: Високо качество – като вносител за България на продуктите от водещата европейска марка за спортни и фитнес стоки inSPORTline, предлагаме богата гама висококачествени фитнес уреди.

Степер от YAKO.BG: Богата гама от уреди – в Спортни магазини ЯКО може да откриете широка гама от висококачествени фитнес уреди, както за домашна, така и за професионална употреба.

Степер от YAKO.BG: Монтаж и сервиз – при закупуване на фитнес уреди от нас можете да се възползвате от допълнителен набор услуги, като доставка, професионален монтаж и сервизна поддръжка.