Преди да закупите раница за вашето дете трябва да знаете някои основни критерии, по които да изберете най-ЯКАТА и практична раница. Ще се опитаме да ви помогнем с няколко съвета и да се аргументираме защо да закупите раница именно от нас.

Раницата трябва да е:

  • с подходящия размер - трябва да изберете раница с подходящ размер, иначе е възможно гърба на вашето дете да се натовари и това да доведе до неправилна стойка след време. Раниците предлагани от магазини ЯКО са с различен обем и размер.
  • да е изработена от качествен материал - това е важно за да е по-устойчива и да я ползвате по-дълго време. Раниците в спортни магазини ЯКО са изработени от  Cordura®  или полиестер, изключително здрави материали, които не избеляват и подлежат на тежка всекидневна експлоатация.
  • да е здрава и устойчива - повечето предлагани  раници от нас са с двойно, подсилено дъно, подплатени презрамки, изключително здрави ципове YKK® /японско качество/ и катарами DURAFLEX® - устойчиви на натоварване и ниски температури.
  • да е лека - хубаво е раницата да е лека, за да не натоварваме гърба на детето, защото и без това учебниците са достатъчно тежки. Предлаганите раници в спортни магазини ЯКО са с размер между 0.350 и 1.000 г
  • с ергономична форма - това също е важно условие, защото благодарение на ергономичната система, тежестта се разпределя равномерно по целия гръб,  така че дори след дълго носене вашето дете да не изпитва болки в гърба. Освен с ергономичен гръб раницата от магазини ЯКО е подплатена с дишаща материя TEBOX® на контактните зони, което позволява добра вентилация.
  • атрактивен дизайн - не на последно място е дизайнът, разбира се. Раниците предлагани от магазини ЯКО са с допълнители и функционални екстри, като например: колан за кръста, който допълнително разпределя тежестта, отвори за слушалки, допълнителни велкро ленти или ластични системи,  подходящи за закрепване на допълнителни вещи, допълнителен омекотен калъф за лаптоп, светлоотразителни ленти, дъждобран и още много.

При нас ще намерите разнообразие от раници, които отговарят на всички характеристики, много леки и удобни, мултифункционални с допълнителни екстри.