Домашната бягаща пътека може да бъде чудесна инвестиция, даваща възможност за физическо натоварване когато не ви достига времето и не може да стигнете до фитнес залата, или да излезете навън. Но използването на пътека във фитнеса е едно, а  вложението в такава за дома е съвсем друг въпрос. А дори и да я купите, не означава непременно, че ще я използвате редовно у дома.

Преди да решите да инвестирате, вземете под внимание следните фактори:

1. Бюджет - това вероятно е съображение номер едно при закупуването на всякакъв вид фитнес уреди за дома. За това е важно да изберете възможно най-качествената бягаща пътека спрямо вашия бюджет. Това ще Ви гарантира, че тя ще е удобна, тиха, лесна за използване и с дълъг експлоатационен живот.

2. Екстри - обмислете опциите на програмата, пулсомерите и допълнителни функции като:

  • Наклон - търсете тренажор, при който наклонът достига 10 процента или повече, за да се даде по-добра симулация на условията за бягане на открито.
  • Конски сили - конските сили, доставяни от задвижващия мотор, пряко влияят както върху качеството на уреда, така и на вашите тренировки. Потърсете двигател с най-малко 1,5 конски сили с непрекъснато натоварване (CHP). Ако планирате да бягате по-често, по-добре е да изберете 2,5 до 3,0 CHP. Ще ви е необходим и по-мощен двигател в зависимост от теглото ви.
  • Включени програми за бягане или ходене.
  • Опцията за сгъване - особено подходяща ако нямате достатъчно място.
  • Смарт уред - възможност за свързване с приложения или уебсайтове.

3. Потребители - вземете под внимание броя на трениращите и честотата на тренировките.

4. Място - фитнес уредите изглеждат винаги много по-малки в магазина, отколкото в дома ви, така че не забравяйте да измерите пространството си, преди да инвестирате.

5. Употреба - тренировките могат да бъдат доста скучни, особено ако правите едно и също нещо през цялото време. Не забравяйте да отделите време, за да разгледате всички програми и варианти, така че новата Ви бягаща пътека да не се задържа в ъгъла, превръщайки се в закачалка за дрехи.