SAS-TEC е иновативен производител на протектори за всички рискови спортове, като колоездене, мотокрос, ски и др. От години са утвърдена марка за много производители, не само в спорта, но и в медицината. Техните инжeнери познават всички видове защитни системи на пазара и на база на тези знания разработват най-високотехнологичните протектори, използвани в защитно оборудване. По-специално ще разгледаме SAS-TEC протекторите, използвани в раниците за различни спортове, предлагани в нашите магазини.


Серията SCA е от най-висок клас протектори и гарантира по-голяма безопасност. Това са добре вентилирани 3D протектори, направени от висококачествена еластична мека пяна, която е удароустойчива и износоустойчива. Остатъчна сила съгласно EN 1621-2 около 11 kN (гранично ниво 1 е 18 kN). Протекторите са с анатомичен дизайн, изключително леки (285 - 360 г) и едва забележими. Подходящи са за употреба при мото екипировка, всякакъв вид защитно оборудване, както и раници за ски и фрирайд. 

В спортни магазини ЯКО ще намерите раници  за ски и фрирайд с марка PINGUIN, които са заложили именно  на този вид протектори. Такива са  новите модели от 2021 г.  на Раница Pinguin Ace и Раница Pinguin Ridge. След удар протекторите не се разрушават и могат да се използват отново. Лесно се вадят и почистват.




Протекторите от серия SC-1/CB са иновативни и от висок клас, осигуряващи много по-добра защита. Направени са от високо еластична и мека пяна, която е удароустойчива и износоустойчива. Този вид протектори са много гъвкави, адаптивни, добре прилепват по гърба и осигуряват необходимата вентилация, благодарение на прецизно разположените и проектирани вентилационни отвори. Серията протектори SC-1 се предлага в три размера, подходящи за хора с ръст от 135 см до 200 см. SAS-TEC протекторите имат приложение в различни защитни облекла, а при нас в спортни магазини ЯКО ще ги откриете в някои раници, подходящи за колоездене. Такива са новите модели на Раница PINGUIN Flux и Раница PINGUIN Ride

 



Един от най-новите модели високотехнологични протектори за гръб на SAS-TEC е FB1-48. Той е устойчив на износване и механични повреди, в резултат на покритието от термополиуретан (TPU).  Уникалният дизайн наподобяващ пчелни клетки гарантира гъвкавост при всякакви температурни стойности. Самите пчелни елементи са изпълнени с експандиран полипропилен (EPP), който не губи своята здравина, еластичност и лекота при температури от -10°C до +40°C. Протекторът е сертифициран съгласно действащия стандарт за протектори за гръб EN1621-2: 2014 и се препоръчва за хора с височина между 160 см и 190 см.