Не всеки обича да ходи във фитнес зала за да тренира. Може да бъде изтощително и трудно да съберете воля и сили в дни, когато вече се чувствате леко уморени. Съществуват много домашни кардио тренировъчни опции: бягане, ходене, гребане. Кардио тренажорите са уредите, с които бихте могли да стягате мускули и да отслабвате. Много от тях предлагат разнообразни функции, като една от тях е опция за връзка с интернет, която ви позволява да вземате водени от инструктор уроци направо от комфорта на собствения си дом. Тъй като има толкова много различни видове фитнес уреди, ние събрахме нашите любими, за да ви помогнем да изберете този, който е най-подходящ за вас.


КАК НАПРАВИХМЕ СЕЛЕКЦИЯТА

За да предложим най-добрите кардио уреди, ние проучихме най-популярните налични модели и разгледахме технически характеристики, издръжливост, размер и разнообразие от функции.

Според повечето експерти, най-доброто оборудване за кардио тренировки в домашни условия е:

Гребен тренажор

Кростренажор

Спининг байк

Вертикон

Бягаща пътека

Степер

Спининг байк


Има причина спининг байк да печели множество предани последователи - това е прфектен кардио тренажор, с който ще се насладите на много интензивни кардио тренировки в домашни условия и ще изградите чувство за общност с колегите си състезатели. Към спининг байка може да добавите постелка за кардио тренажори, за да запазите пода си. Възможността за свързване към смарт приложения ви позволява да следвате тренировки по колоездене. Отделно може да следите тренировки по пилатес, йога, барре.






Гребен тренажор



Гребането е начин с малко усилие да ускорите сърдечната си честота, да укрепите тялото си и да подобрите физическата си издръжливост, без да причинявате ненужно износване на ставите. С гребния тренажор вие натоварвате: подколенни сухожилия (задната част на бедрата), квадрицепс, корем, гръдни мускули (pectoralis), рамене, бицепс, трицепс. Нашите гребни тренажори са с елегантен дизайн, голям екран с показания за брой загребвания, разстояние, изгорени калории. Някои модели са с поставка за таблет или смартфон, което ви дава възможност да слушате музика или да гледате видеоклипове, докато тренирате.




Кростренажор


Ако търсите кардио тренажор с относително ниско ниво на усилие, то кростренажорът може би е идеалният вариант. Той е с нива на регулируемо натоварване, сензори за сърдечен ритъм и цветен дисплей, който показва време, скорост, разстояние, калории и пулс. Предвидени са предварително зададени програми и възможност за на потребителски програми. Кростренажорът е супер лесен за настройка, със сравнително компактен дизайн, няма да заема твърде много място и е перфектен за употреба в домашни условия.








Бягаща пътека


Ако търсите начин да поддържате физическата си издръжливост и темпо в дни, когато е твърде студено или дъждовно, за да бягате на открито - бягащата пътека с наклон е вашият кардио тренажор. Бягащите пътеки са част от кардио уредите, която ви предоставя голям набор от функции, компактен дизайн и сгъваема рамка, които ще ви гарантират комфорт при трениране в домашни условия. Ръчният контрол ви позволява да регулирате наклона и натоварването според вашите предпочитания. Бягащата пътека може да предложи и автоматични промени на настройките ви за наклон и натоварване в зависимост от вашето ниво на напредналост.




Вертикон/Степер


Ако някога сте тренирали катерене, знаете колко трудно може да бъде. Вертиконът е  вид фитнес уред, която обединява катерене и тренировка на степер. Този кардио тренажор предлага тренировка с ниско натоварване. Това означава, че няма да натоварвате ставите си, но ще можете да изгаряте калории, да отслабвате и да подобрявате вашата физическа активност. Уредът е подходящ за хора с нисък, среден и висок ръст. Предлага възможност за трениране на ръце и крака. Педалите са с регулируеми каишки. На дисплея може да проследявате данни за вашата тренировка: време, скорост, разстояние, брой стъпки.








Степер

Друг страхотен начин да ускорите сърдечната си честота и да укрепите определени мускули на тялото е степер, като този модел.  Тази машина съчетава движение на кростренажор и тренировки на степер, така че можете да смесвате и да натоварвате различни мускулни групи. Той има редица различни предварително зададени програми и е проектиран да максимизира резултатите от вашата тренировка, независимо от това колко време трябва да отделите за нея. Дисплеят с подсветка, следи вашата статистика.









И в заключение - независимо дали се опитвате да натрупате мускулна маса или да намалите мазнините, кардио тренировките подобряват аеробната и мускулната издръжливост. Те стягат корема и бедрата. Пренесете фитнес залата у дома и се наслаждавайте на вашата спортна фигура!