Почистване на корпус


Всеки корпус на мото каска изисква периодично почистване с вода и мек неагресивен препарат. Ако повърхността е замърсена от кал или насекоми, покрийте каската с влажна хартиена кърпа или мека влажна кърпа за няколко минути. След накисване мръсотията се отстранява по-лесно. За по-голямо удобство, махнете плексигласа, за да стигнете до недостъпните места. Внимателно измийте цялата външна повърхност на мото каската с хладка вода и мек неагресивен препарат. Всяка мото каска се почиства внимателно с вода. След изсушаване можете да обработите уплътненията от плексиглас и механизмите със силиконово масло. Никога не почиствайте корпус на мото каска с агресивни химикали, бензин, органични разтворители или други агресивни или абразивни агенти, които могат да нарушат материала на корпуса.


Почистване на подплатаВсяка подплата на мото каска при употреба се зацапва с прах, насекоми, кал или пот. Важно е да се поддържа чиста. Част от мото каските, които продаваме, са оборудвани с подвижна подплата, която се пере лесно. Ако вътрешността на мото каската е прашна, ползвайте прахосмукачка. При пране внимателно освободете подплатата: първо се отделят подплънките за бузите и след това се издърпва цялата подплата. Перете на ръка в хладка вода с неагресивен препарат, без ароматизаt. Изплакнете вътрешността в чиста хладка вода, изстискайте (не усуквайте!). Оставете да изсъхне добре. Никога не ускорявайте процеса на сушене със сешоар. Не позволявайте съхнене на пряка слънчева светлина. Поставете идеално сухата подплата обратно в мото каската.
Почистване на визьорПремахвайте изсъхналата кал и остатъци от насекоми върху визьор на мото каска, винаги под течаща вода. Предлагат се и специални кърпички за почистване на визьор - един комплект навлажнен и един сух за избърсване на сухо. Тези кърпи са много меки и не надраскват повърхността на визьора. Насекомите са по-лесни за отстраняване. Покрийте визьора с влажна хартиена кърпа или тоалетна хартия за известно време и оставете да действа около 5 минути. След това хартията се отстранява заедно с повечето мухи. Останалите се отстраняват с ръка (не с нокти!) под течаща вода. Важно е да отстранявате само навлажнените кърпички от визьора, а не да го избърсвате, тъй като дори фината хартия може да съдържа абразивни елементи, а външната страна на визьора, дори ако има обработка срещу надраскване, може да се наруши при отстраняване на замърсяванията. Ако вътрешността на визьора е покрита със слой против замъгляване, почистете го само с хладка вода без никакви почистващи препарати. Накрая подсушете с мека кърпа, но отново само с леки докосвания, за да не увредите този слой.