facebook

Какво по-хубаво от това да направиш топъл подарък на себе си и своите близки в студените зимни дни?
Какво по-хубаво от това да се сбогуваш със студените крака?

В тази статия ще Ви запознаем с историята на термо чорапите, тяхното иновационно развитие във времето, кои са основните марки които предлагаме, особености в състава на съответния продукт, основните технологии  които се използват за изработването им,също ще Ви дадем препоръки как да поддържате своите термо чорапи и ще отговорим на няколко въпраса, които всеки от вас си е задавал поне веднъж.

Ето малко история за появата и развитието на термо чорапите:

Термо чорапите имат дълга история. Те не са продукт, който се е появил преди година, две, напротив те се изработват още от времето на нашите пра-деди.

Още от древността, древногръцкият поет Хезиод споделя, че Римляните обували дълги чорапи, плетени от вълна и така се предпазвали от студа, в тежките битки водени през зимата. Тази практика започва още през 2 век сл.Хр.

В древността технологията за производство е била следната:

Плетени ръчно, във цилиндрична форма след, което ръчно се е изплитал всеки шев. От година на година термо чорапите се създават във все по-иновативна форма и във все по-голямо изобилие. Днес технологията на производство е изключително иновативна, отговаряща на всички стандарти и изисквания.

С идването на зимата идва и един от най-нежеланите проблеми-студените крака и ледените пръсти. Този проблем вече се среща не само при дамите, но и при мъжете. В такива дни термо чорапите са най-сигурното и достъпно спасение. Изобилието от  чорапи, което Ви предлагаме, ще Ви спаси от този проблем,помагайки Ви  бързо и лесно да стоплите своите крака ,а запазвайки краката топли, Вие гарантирано ще се предпазите от простудни заболявания.

Чорапите които предлагаме са на водещи марки в производството на подобни продукти, марки като Hi-TEC, Elbrus, Lasting.

Чорапите,  които предлагаме са две основни групи:

Група 1 - Термо чорапи с мериносова вълна. Те са подходящи за ски и сноуборд , алпинизъм, лов и риболов.

Група 2 - Термо чорапи със състав - COOLMAX® - shaped polyester, COMTEX® polypropylene fibre, Polyamide, Lycra. Те са подходящи както за  зимни спортове, така и за ежедневна употреба.

Какво трябва  да знаем преди да изберем чорапи от група 1 или група 2 ?

От който и да е тип, избирайки даден модел, с определен състав, ние гарантирано избираме чорапи, които са антибактериални и влагоотблъскващи, което ще предпази краката ни от неприятна миризма и изпотяване.

Всеки от нас си задава няколко въпроса преди да вземе своите чорапи:

Дали наистина са ни необходими?

Как да изберем подходящите чорапи?  

Какво представлява мериносовата вълна?

Отговорът на първия въпрос е безспорен. Да необходими са, защото запазвайки топлината на краката си, ние запазваме цялото си тяло топло и най-важното намаляме риска от простуда и грип, които безспорно ни атакуват, когато не сме добре облечени и краката ни са студени.

Как да изберем подходящите чорапи?

Ако винаги ни е студено, най-добрият избор са чорапите с мериносова вълна, което автоматично дава отговор и на третия въпрос, какво представлява мериносовата вълна? 

Мериносовата вълна  не е просто вълна, тя  има специални свойства и се добива от определена порода овце, Мерино. Този тип вълна е най-предпочитана и използвана  сред най-добрите производители. Тя има следните уникални свойства:

- Фина и мека на допир.

- Има различни степени на дебелина на влакното,което се измерва в микрони.

- 19 микрона е стандартния размер, който се използва при изработката на термо чорапи  а за термо бельото се използва 16 микрона-което е толкова финно, че на се усеща върху тялото.

- Регулира и запазва температурата на тялото

- Не предизвиква изпотяване

- Отлично абсорбира влага (до 30% от собственото си тегло)

- Предотвратява неприятната миризма

- Защитава дори от ултравиолетовите лъчи.

- Антибактериално свойство

- Лека, но едновременно с  това много топлеща материя


Как се поддържат продукти от мерино вълна?

Поддръжката на този тип вълна не е нещо сложно, просто трябва да се пере при максимална температура 30 градуса, без използване на центрофуга и с обикновен перилен препарат. Да не се използва белина и омекотител!

Бихме Ви препоръчали да не използвате сушилня, защото може да доведе до събиране (сбиване) на тъканта, най-добрия начин за сушене е естествения, без да се оставя на пряка слънчева светлина.

Термо чорапите, които предлагаме са в няколко температурни зони:

- От  +5 до -35 градуса

- От +20 до -10 градуса

За ски, алпинизъм, дълго ходене и различни зимни спортове, бихме Ви препоръчали чорапи от първа зона (от +5 до -35 градуса).

Технологиите които се използват при производството на тези чорапи са  следните:

bb-acryl - Дълготрайна и здрава акрилова прежда, осигуряваща изключителен комфорт и защита.

Comtex - Влакно със силно водоотблъскващо свойство, осигурява висока проводимост и ниска степен на абсорбция.

Lycra - Запазена марка еластично влакно на Ivista

Каква е нашата цел?

Ние се стремим да бъдем максимално полезни, предлагайки Ви най-доброто, защото нашата цел е удовлетвореният клиент! Затова от нас, екипът на  верига магазини Яко, ще получите не само термо чорапи, но експертни съвети за тяхната правилна употреба и поддръжка.

И не забравяйте, топлите крака са най-краткият и лесен път към топла душа!