Количка

Спални чували

Спален чувал - предлагаме ви голямо разнообразие от летни и зимни спални чували изработени от изкуствени влакна или естествен гъши пух. Намерете подходящият за Вас спален чувал и си осигурете спокоен сън. Външната обвивка на нашите спални чували е от лека тъкан, изолацията е от естествен или изкуствен материал, а вътрешната обвивка от лек метериал, който не задържа влагата.

 

Ако сте почитатели на нощуването сред дивата природа, несъмнено трябва да се сдобиете с качествен и надежден спален чувал. Спален чувал, способен да ви гарантира топлината, от която се нуждаете, както и пълноценния сън и почивка. Изборът на спален чувал е добре да се прави въз основа на дрехите, с които обикновено се обличате, очакваните температури, влажността и различни други фактори на заобикалящата среда. В следващите редове ще ви представим видовете спален чувал, предлагани на пазара според основните класификационни критерии. В допълнение, ще разберете защо закупуването на спален чувал от Yako.bg е най-добрата опция за вас.

Видове спален чувал в зависимост от сезона   

Първата класификация на артикулите от категория „Спален чувал“ съвсем естествено се прави на база годишния сезон, за който те са предназначени. В зависимост от този критерий, са налице зимен, летен и трисезонен спален чувал. Ето накратко техните особености и отличителни характеристики:

Спален чувал 1
Спален чувал - цена
  • зимен спален чувал – зимният спален чувал обикновено е по-тежък, като главната му функция е да осигури на човешкото тяло необходимите количества топлина. Особено важно е той да бъде направен от качествени и устойчиви материи, за да бъде приложим дори при тежки и неблагоприятни условия, каквито нерядко се наблюдават в рамките на зимните месеци.
  • летен спален чувал – летният спален чувал трябва да бъде лек и комфортен, с температура от около 0 до +20 градуса. Артикулите от този тип са идеални за къмпингуване и планински походи.
  • трисезонен спален чувал - ако си търсите универсален спален чувал, който може да се използва по всяко време от годината, определено трисезонните такива са правилната опция за вас. Те топлят повече от летните, но в същото време са малко по-леки от тези, предназначени изцяло за зимния период.

Видове спален чувал в зависимост от формата

Когато става въпрос за формата на закупения спален чувал, имате на разположение два варианта – стандартния правоъгълен спален чувал и този тип мумия. Вижте какви са разликите между споменатите форми:

  • правоъгълен спален чувал - тази форма спален чувал е най-разпространената на пазара главно заради достъпната цена. Може да се отвори напълно и горната му част да се използва като своеобразно одеяло. Недостатък е неефективността по отношение задържане на топлината, поради което не се препоръчва при нощуване на по-ниски термператури.
  • спален чувал тип мумия – за спален чувал тип мумия ще трябва да платите значително по-висока цена, но пък и ползите, които бихте получили, несъмнено си заслужават. Този тип спален чувал следва плътно извивките на човешкото тяло, оставяйки минимално количество свободно пространство, Последното е гаранция за ефективната изолация и снабдяването с нужните количества топлина през нощта.

Видове спален чувал в зависимост от материала 

В зависимост от материала, от който са произведени, спалните чували се разделят на пухени и синтетични. По-надолу ще разберете кой тип материал какви свойства придава на артикулите:

Спален чувал 2
Спален чувал от Yako.bg
  • пухен спален чувал – пухеният спален чувал притежава отлично качество и изолационни свойства. Всяко едно пухче е изградено от фини нишки с разклонения, създаващи тризмерна мрежа от микроскопични въздушни джобове. Когато се комбинират множество пухчета, възниква масивна бариера от подобни въздушни джобове, която спомага за ефективното задържане на топлината. Така че пухеният спален чувал е удачен избор дори при ниски температури и неблагоприятни метеорологични условия. В магазини ЯКО, както и на онлайн платформата ни Yako.bg можете да откриете първокласни пухени спални чували, които са част от каталога на Мило – реномиран български бранд с дългогодишни традиции в производството на изделия с гъши пух и туристическа екипировка.
  • синтетичен спален чувал – на синтетичния спален чувал се залага най-вече поради значително по-ниската му цена. Разбира се, няма как той да ви предложи същите изолационни свойства като пухените. Като предимства на синтетичния спален чувал обаче можем да посочим запазването на характеристиките му при намокряне, както и възможността да се използва от хора с алергични заболявания.

Защо да закупите спален чувал от Yako.bg?

От 2005 година насам екипът на магазини ЯКО се занимава с търговия на туристическа, къмпинг и спортна екипировка. Разполагаме с физически магазини в градовете София, Пловдив, Варна и Русе, а за по-голямо удобство на верните ни клиенти разработихме и онлайн платформа, от която могат да се поръчат всички предлагани продукти. Ето няколко основателни причини да закупите спален чувал именно от нас:

Спален чувал 3
Спален чувал - марки

Високо качество – в категория „Спален чувал“ сме подбрали артикули с високо качество, вършещи отлична работа при къмпингуване и като цяло нощуване на открито. Вече споменахме за пухените спални чували от българската марка Мило, които можете да откриете при нас в няколко серии. Освен това предлагаме спални чували от утвърдени в международен мащаб брандове като Pinguin, Hi-Tec, Elbrus, Martes и др. Закупувайки спален чувал от физическите магазини или онлайн платформата ни, ще бъдете сигурни, че за дълъг период от време няма да имате никакви грижи по отношение на този аспект от туристическата си екипировка.

Разнообразна гама – сред предлаганата изключително разнообразна гама от артикули при нас, със сигурност ще откриете подходящия за вашите нужди спален чувал. Можете да избирате измежду разнообразни видове такива по отношение на сезона, за който са предназначени, формата, материала, размера, цвета и т.н. Ако имате нужда от професионален съвет или консултация във връзка с избора на спален чувал, екипът на магазини ЯКО е насреща да ви помогне.

Още туристически стоки – магазини ЯКО и онлайн платформата Yako.bg ви дават уникалната възможност да намерите на едно място всички необходими ви туристически стоки. Освен спален чувал, от нас е възможно да си закупите също така туристически дрехи и обувки, раници и сакове, палатки, осветление, термоси и бутилки, и т.н. По този начин ще се подготвите с пълна туристическа екипировка за планинските походи, къмпингите и разходките на открито, които ви предстоят.

Yako.bg – за пълноценно изживяване на най-яките и вълнуващи моменти в живота!    

 

Видове спален чувал в зависимост от сезона
Видове спален чувал в зависимост от формата
Видове спален чувал в зависимост от материала
Защо да закупите спален чувал от Yako.bg?

Производител: Hi-Tec Код: HT983
Спален чувал HI-TEC Seeb - летен прав спален чувал с температурни характеристики: комфортна t ºC от  + 15  до + 6, екстремна t ºC  до - 2. Максимална височина на чувала до 180 см. и ширина - 75 см. Спален чувал HI-TEC Seeb се трансформира чрез отваряне на ципа в одеяло. Компактен разм..
40.00 лв.
Производител: Pinguin Код: Blizzard
Популярният спален чувал PINGUIN Blizzard - одеяло, но с качулка; температурният диапазон позволява трисезонната му употреба. Дълъг двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете -( YKK ) са изолирани с капак от вътрешната страна. Двуслоен пълнеж от Thermi..
96.00 лв.
Производител: Pinguin Код: Comfort 185
Спален чувал PINGUIN Comfort - 185 е зимен  спален чувал с много добри топлоизолационни качества. Тип мумия,  с обърнат, двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак от вътрешната страна. Вътрешна яка,  подобряваща топ..
100.00 лв.
Производител: Martes Sport Код: MAR2001
Спален чувал MARTES Pasto, е подходящ за ползване през летния сезон. Правоъгълната му форма го прави удобен и комфортен, а ако желаете, можете лесно да го трансформирате в одеало. Спалният чувал е лек и компактен, което го прави удобен за носене и съхранение. Техническо описание:Прав спален чувал К..
35.00 лв.
Производител: Martes Sport Код: MAR1419SS
Спален чувал MARTES Gert е перфектен за летен туризъм. Той е подходящ за ползване при нощуване в каравани, в палатки и туристически общежития. Спалния чувал е с пълнеж от полиестерни влакна Hollowtech 200g / m2, които осигуряват отлична топлинна регулация и изолират надеждно. Благодарение на здравит..
33.00 лв.
Спален чувал HI-TEC Spawn
-26 %
Производител: Hi-Tec Код: HT12648
Спален чувал Hi-Tec Spawn е пригоден да се използва дори при екстремни условия. Конструкцията тип "мумия" гарантира максимална изолация срещу студ и вятър. Този двуслоен спален чувал е изработен от слоеве от висококачествен полиестер, изпълнен с Hollowfiber - висококачествена изолация, характеризира..
72.00 лв. 97.00 лв.