Количка

Спални чували

Наличност: Наличен Код: MicraCCS-195
Спален чувал PINGUIN Micra CCS 195cm е подходящ за летен туризъм и къмпинг. Изключително лек е, може да се използва за излет през уикенда или къмпинг край морето. Температурният обхват на този спален чувал позволява употреба през лятото, през топлите пролетни и есенни дни. Ципът на спалния чува..
145.00 лв.
Наличност: Наличен Код: MicraCCS-185
Спален чувал PINGUIN Micra CCS 185cm е подходящ за летен туризъм и къмпинг. Изключително лек е, може да се използва за излет през уикенда или къмпинг край морето. Температурният обхват на този спален чувал позволява употреба през лятото, през топлите пролетни и есенни дни. Ципът на спалния чува..
145.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT983
Спален чувал HI-TEC Seeb - летен прав спален чувал с температурни характеристики: комфортна t ºC от  + 15  до + 6, екстремна t ºC  до - 2. Максимална височина на чувала до 180 см. и ширина - 75 см. Спален чувал HI-TEC Seeb се трансформира чрез отваряне на ципа в одеяло. Компактен разм..
40.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT39833
Спален чувал HI-TEC Aksu лек и компактен, подходящ за летния сезон. Чувалът е тип мумия, с тегло от 1400 гр. и е оборудван с компресионен калъф в случай, че желаете допълнително  да намалите обема му. Голямата качулка се регулира с помощта на шнур със стопер, а велкро лентата в горната част пре..
55.00 лв.
Наличност: Наличен Код: TrampPFM-195K
Спален чувал PINGUIN Tramp PFM 195 cm е лек, компактен и гарантира топлинен комфорт. Спалният чувал е подходящ за планински туризъм и къмпинг на палатка или с каравана. Топлоизолация от ултра тънки влакна и раменна яка с шнур ще се погрижат за вашия топлинен комфорт. Подобно на другите ни спални чув..
95.00 лв.
Наличност: Наличен Код: SavanaPFM-185
Спален чувал PINGUIN Savana PFM 185 cm е с пълнеж от синтетични влакна ThermiFibre PFM и е особено подходящ за летни къмпинг ваканции на палатка или с каравана. Спалният чувал може да се компресира и пренася в раница. Ципът е двустранен и може да се затваря както отвътре, така и отвън. От вътре..
111.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT12648
Спален чувал Hi-Tec Spawn е пригоден да се използва дори при екстремни условия. Конструкцията тип "мумия" гарантира максимална изолация срещу студ и вятър. Този двуслоен спален чувал е изработен от слоеве от висококачествен полиестер, изпълнен с Hollowfiber - висококачествена изолация, характеризира..
97.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT3219AW
Спален чувал HI-TEC Aksed, надеждно предпзва от студ и осигурява комфорт. Пълнежът от полиестерни влакна задържа топлината. Външната материя не абсорбира вода и изсъхва бързо. Когато се намокри, поддържа топлинния комфорт почти непроменен. Спалният чувал е с форма на мумия. Качулката също предпазва ..
72.00 лв.
Наличност: Наличен Код: SavanaPFM-195
Спален чувал PINGUIN Savana PFM 195 cm е с пълнеж от синтетични влакна ThermiFibre PFM и е особено подходящ за летни къмпинг ваканции на палатка или с каравана. Спалният чувал може да се компресира и пренася в раница. Ципът е двустранен и може да се затваря както отвътре, така и отвън. От вътрешната..
111.00 лв.
Наличност: Наличен Код: MAR1419SS
Спален чувал MARTES Gert е перфектен за летен туризъм. Той е подходящ за ползване при нощуване в каравани, в палатки и туристически общежития. Спалния чувал е с пълнеж от полиестерни влакна Hollowtech 200g / m2, които осигуряват отлична топлинна регулация и изолират надеждно. Благодарение на здравит..
33.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT18018SS
Спален чувал HI-TEC Karis, с която ще се наслаждавате спокойно на отдиха си и няма да усетите студа. Подходящ за ползване през пролетен и летен сезон. Полиестерните влакна, почти не абсорбират вода. Те са устойчиви на влага и бързо изсъхват. Когато се намокри,  полиестерните влакна поддържат то..
61.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT8118SS
Със Спален чувал HI-TEC Barro ще се наслаждавате спокойно на отдиха си и няма да усетите студа. Подходящ е за ползване през пролетния и летния сезон, благодарение на синтетичния си  пълнеж. Сместа от полиестер и микрофибър не дразни кожата, мека е на допир и приятна за тялото. Фо..
61.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINLMCCS-185P
Спален чувал PINGUIN Lite Mummy CCS 185cm е изключително лек и компактен. Подходящ е за многодневни вело походи, къмпинг туризъм или ежедневие. Спалният чувал може да се сгъне / опакова до компактни размери и да се побере в туристическа раница. Двупосочният цип се затваря както отвътре, та..
120.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINLMCCS-185K
Спален чувал PINGUIN Lite Mummy CCS 185cm е изключително лек и компактен. Подходящ е за многодневни вело походи, къмпинг туризъм или ежедневие. Спалният чувал може да се сгъне / опакова до компактни размери и да се побере в туристическа раница. Двупосочният цип се затваря както отвътре, така и ..
120.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN92020AW
Спален чувал PINGUIN Blizzard PFM 190cm R е предназначен за хора, които се нуждаят от повече място по време на сън и не се чувстват комфортно в спални чували "мумия", които ограничават движението. Спалният чувал BLIZZARD PFM е класически спален чувал "плик", който може да се използва като юрган..
125.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT3519SS
Спален чувал HI-TEC Rett е перфектен за летен туризъм. Той е подходящ за ползване при нощуване в каравани, в палатки и туристически общежития. Спалния чувал е с пълнеж от влакна полиестер, които осигуряват отлична топлинна регулация и изолират надеждно. Благодарение на здравите шевове, пълнежът няма..
41.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PINTREKPFM-190P
Спален чувал PINGUIN Trekking PFM 190cm е качествен трисезонен спален чувал, подходящ както за къмпинг, така и за туризъм в планината. Със сигурност значителен процент от хората имат проблем да намерят спален чувал, който да им пасва. Затова представяме качествения трисезонен спален чувал PINGU..
113.00 лв.
Наличност: Наличен Код: TrampPFM-185K
Спален чувал PINGUIN Tramp PFM 185 cm е лек, компактен и гарантира топлинен комфорт. Спалният чувал е подходящ за планински туризъм и къмпинг на палатка или с каравана. Топлоизолация от ултра тънки влакна и раменна яка с шнур ще се погрижат за вашия топлинен комфорт. Подобно на другите ни спални чув..
95.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN92021SS
Спален чувал PINGUIN Blizzard PFM 190cm L е предназначен за хора, които се нуждаят от повече място по време на сън и не се чувстват комфортно в спални чували "мумия", които ограничават движението. Спалният чувал BLIZZARD PFM е класически спален чувал "плик", който може да се използва като класи..
125.00 лв.
Наличност: Наличен Код: Blizzard Junior
Спален чувал PINGUIN Blizzard Junior - одеяло, но с качулка и с детски размери; температурният диапазон позволява трисезонната му употреба. Дълъг двупосочен цип от едната страна и възможност за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак от вътрешната страна.Качествен пълнеж двус..
73.00 лв.
Показани 1 от 20 | 110 (6 Страници)

Спален чувал - предлагаме ви голямо разнообразие от летни и зимни спални чували изработени от изкуствени влакна или естествен гъши пух. Намерете подходящият за Вас спален чувал и си осигурете спокоен сън. Външната обвивка на нашите спални чували е от лека тъкан, изолацията е от естествен или изкуствен материал, а вътрешната обвивка от лек метериал, който не задържа влагата.

 

Ако сте почитатели на нощуването сред дивата природа, несъмнено трябва да се сдобиете с качествен и надежден спален чувал. Спален чувал, способен да ви гарантира топлината, от която се нуждаете, както и пълноценния сън и почивка. Изборът на спален чувал е добре да се прави въз основа на дрехите, с които обикновено се обличате, очакваните температури, влажността и различни други фактори на заобикалящата среда. В следващите редове ще ви представим видовете спален чувал, предлагани на пазара според основните класификационни критерии. В допълнение, ще разберете защо закупуването на спален чувал от Yako.bg е най-добрата опция за вас.

Видове спален чувал в зависимост от сезона   

Първата класификация на артикулите от категория „Спален чувал“ съвсем естествено се прави на база годишния сезон, за който те са предназначени. В зависимост от този критерий, са налице зимен, летен и трисезонен спален чувал. Ето накратко техните особености и отличителни характеристики:

Спален чувал 1
Спален чувал - цена
  • зимен спален чувал – зимният спален чувал обикновено е по-тежък, като главната му функция е да осигури на човешкото тяло необходимите количества топлина. Особено важно е той да бъде направен от качествени и устойчиви материи, за да бъде приложим дори при тежки и неблагоприятни условия, каквито нерядко се наблюдават в рамките на зимните месеци.
  • летен спален чувал – летният спален чувал трябва да бъде лек и комфортен, с температура от около 0 до +20 градуса. Артикулите от този тип са идеални за къмпингуване и планински походи.
  • трисезонен спален чувал - ако си търсите универсален спален чувал, който може да се използва по всяко време от годината, определено трисезонните такива са правилната опция за вас. Те топлят повече от летните, но в същото време са малко по-леки от тези, предназначени изцяло за зимния период.

Видове спален чувал в зависимост от формата

Когато става въпрос за формата на закупения спален чувал, имате на разположение два варианта – стандартния правоъгълен спален чувал и този тип мумия. Вижте какви са разликите между споменатите форми:

  • правоъгълен спален чувал - тази форма спален чувал е най-разпространената на пазара главно заради достъпната цена. Може да се отвори напълно и горната му част да се използва като своеобразно одеяло. Недостатък е неефективността по отношение задържане на топлината, поради което не се препоръчва при нощуване на по-ниски термператури.
  • спален чувал тип мумия – за спален чувал тип мумия ще трябва да платите значително по-висока цена, но пък и ползите, които бихте получили, несъмнено си заслужават. Този тип спален чувал следва плътно извивките на човешкото тяло, оставяйки минимално количество свободно пространство, Последното е гаранция за ефективната изолация и снабдяването с нужните количества топлина през нощта.

Видове спален чувал в зависимост от материала 

В зависимост от материала, от който са произведени, спалните чували се разделят на пухени и синтетични. По-надолу ще разберете кой тип материал какви свойства придава на артикулите:

Спален чувал 2
Спален чувал от Yako.bg
  • пухен спален чувал – пухеният спален чувал притежава отлично качество и изолационни свойства. Всяко едно пухче е изградено от фини нишки с разклонения, създаващи тризмерна мрежа от микроскопични въздушни джобове. Когато се комбинират множество пухчета, възниква масивна бариера от подобни въздушни джобове, която спомага за ефективното задържане на топлината. Така че пухеният спален чувал е удачен избор дори при ниски температури и неблагоприятни метеорологични условия. В магазини ЯКО, както и на онлайн платформата ни Yako.bg можете да откриете първокласни пухени спални чували, които са част от каталога на Мило – реномиран български бранд с дългогодишни традиции в производството на изделия с гъши пух и туристическа екипировка.
  • синтетичен спален чувал – на синтетичния спален чувал се залага най-вече поради значително по-ниската му цена. Разбира се, няма как той да ви предложи същите изолационни свойства като пухените. Като предимства на синтетичния спален чувал обаче можем да посочим запазването на характеристиките му при намокряне, както и възможността да се използва от хора с алергични заболявания.

Защо да закупите спален чувал от Yako.bg?

От 2005 година насам екипът на магазини ЯКО се занимава с търговия на туристическа, къмпинг и спортна екипировка. Разполагаме с физически магазини в градовете София, Пловдив, Варна и Русе, а за по-голямо удобство на верните ни клиенти разработихме и онлайн платформа, от която могат да се поръчат всички предлагани продукти. Ето няколко основателни причини да закупите спален чувал именно от нас:

Спален чувал 3
Спален чувал - марки

Високо качество – в категория „Спален чувал“ сме подбрали артикули с високо качество, вършещи отлична работа при къмпингуване и като цяло нощуване на открито. Вече споменахме за пухените спални чували от българската марка Мило, които можете да откриете при нас в няколко серии. Освен това предлагаме спални чували от утвърдени в международен мащаб брандове като Pinguin, Hi-Tec, Elbrus, Martes и др. Закупувайки спален чувал от физическите магазини или онлайн платформата ни, ще бъдете сигурни, че за дълъг период от време няма да имате никакви грижи по отношение на този аспект от туристическата си екипировка.

Разнообразна гама – сред предлаганата изключително разнообразна гама от артикули при нас, със сигурност ще откриете подходящия за вашите нужди спален чувал. Можете да избирате измежду разнообразни видове такива по отношение на сезона, за който са предназначени, формата, материала, размера, цвета и т.н. Ако имате нужда от професионален съвет или консултация във връзка с избора на спален чувал, екипът на магазини ЯКО е насреща да ви помогне.

Още туристически стоки – магазини ЯКО и онлайн платформата Yako.bg ви дават уникалната възможност да намерите на едно място всички необходими ви туристически стоки. Освен спален чувал, от нас е възможно да си закупите също така туристически дрехи и обувки, раници и сакове, палатки, осветление, термоси и бутилки, и т.н. По този начин ще се подготвите с пълна туристическа екипировка за планинските походи, къмпингите и разходките на открито, които ви предстоят.

Yako.bg – за пълноценно изживяване на най-яките и вълнуващи моменти в живота!    

 

Видове спален чувал в зависимост от сезона
Видове спален чувал в зависимост от формата
Видове спален чувал в зависимост от материала
Защо да закупите спален чувал от Yako.bg?