Количка

Велосипеди

Предлагаме голямо разнообразие от стилни велосипеди и велосипеди за деца, които биха могли да са идеалния подарък за Великден или рожден ден. Нашите велосипеди са ергономични, с модерен дизайн и здрави джанти и гуми. Те са идеални за бързи пътувания, по-дълги разходки за развлечение или за състезания и събития. Не забравяйте да прегледате нашия пълен набор от продукти за онлайн покупки, като посетите Е-магазина ни днес!

Велосипеди - видове

Велосипеди
Велосипеди yako.bg

Велосипедите, наричани също колела, са превозни средства, задвижвани чрез човешка тяга посредством педали или чрез моторна тяга , с помощта на две колела , прикрепени към рамка , едно зад друго. Велосипедите са въведени през 19-ти век в Европа , а към началото на 21-ви век съществуват над 1 милиард. Големият брой велосипеди е придружен и от голям брой модели и дизайни. В следващите редове ще разгледаме някой от основните видове.

 • Шосейни велосипеди(Бегачи) - те са оптимизирани, за да направят движението по пътищата възможно най-ефективно. Те имат гладки, тесни гуми, лека рамка и извито надолу кормило, и могат да се използват за състезания по пътищата. Те обикновено са по-леки от другите видове велосипеди. Този вид е идеален ако искате бързо и ефективно каране по асфалтови пътища.
 • Планински велосипеди - Планинските велосипеди са проектирани да се движат по планини или по офроуд пътеки, което означава, че са по-груби, имат гуми с грайфери и геометрия на рамката, които са по-подходящи за сериозно неравен терен. Те имат плоска или изправена кормилна уредба и много малък обхват на предавките за въртене по стръмни пътеки. Повечето модели имат някакъв вид амортисьори или окачване . Планински велосипеди само с предно окачване се наричат хардтейли, а тези с предно и задно окачване се наричат велосипеди с пълно окачване или дуали . Моделите без окачване се наричат твърди . Планинските велосипеди могат да бъдат оборудвани за използване като туристически, въпреки че те не биха били толкова леки или ефективни, колкото традиционните туристически или шосейни модели. Ако искате да карате планинско колоездене или главно извън пътя, то широки гуми за сцепление и широка гама от предавки, ще ви помогнат да се придвижвате през планини или полета.
 • Крос велосипеди - специален тип, проектиран да се кара по смесена повърхностна писта (комбинация от тротоар, неравни пътеки, чакъл, трева). Те имат извита дръжка като обикновените пътни велосипеди, но гумите са малко по-широки за повече сцепление с офроуд и имат различен стил на спирачка, който помага да се предотврати натрупването на кал в рамката.
 • Фитнес велосипеди - те наподобяват шосейните модели. Имат леки рамки и сравнително тесни гуми за ефективност на тротоара - с плоско или изправено кормило. Тези велосипеди са предназначени за хора, които искат леко, високоефективно колело, но не харесват позицията за каране на волана на обикновен пътен велосипед. Повечето от тях могат да приемат малко по-широки гуми, за да ги направят подходящи за използване по неасфалтирани пътеки. Те обикновено имат възможността за монтаж на багажници и калници.
 • Хибридни велосипеди - създадени, за да съчетаят предимствата както на пътните, така и на планинските велосипеди. Големите им, подплатени седалки и изправени кормила осигуряват удобна позиция за езда и са най-подходящи за небрежно каране из квартала или колоездачните пътеки, пътувания на къси разстояния и поръчки из града. Те могат да се возят по павирани пътища, но не са толкова леки или ефективни, колкото пътните велосипеди. Те са идеални за павирани или необработени колоездачни пътеки, но не са подходящи за груби пътеки за планинско колоездене. Гумите обикновено са със средна ширина с полугладък грайфер, за да осигурят сравнително плавно каране на тротоара, но достатъчно сцепление и омекотяване по непроходими пътеки. Повечето хибридни велосипеди имат предно окачване, за да изгладят малки неравности, но някои са напълно твърди.
 • Сгъваеми велосипеди - идеални за тези, които трябва да пътуват и искат колело да се съхраняват на лодката или самолета, или които живеят в малки апартаменти и нямат много място за съхранение. Сгъваемите велосипеди също са добри за пътуващите, които трябва да вкарат колелото си в автобус или влак за част от пътуването си или които нямат сигурно място да паркират колелото си по време на работа. Повечето сгъваеми велосипеди имат по-малки колела, което ги прави малко по-неефективни и по-сложни за управление от обикновен мотор, но повечето фенове на модела смятат, че ползите надвишават недостатъците.
 • Детски велосипеди - Детските велосипеди са за деца, но можете да си вземете такъв само за забавление и няма да кажем на никого. Независимо дали търсите балансиращ мотор за 2-годишна възраст (т.е. няма педали), компетентни за трасето планински велосипеди за 8-годишна възраст, или пътни велосипеди за 12-годишен, имаме страхотно гама от велосипеди за момчета и момичета от всички възрасти.

Велосипеди - размери

За да е безопасно и комфортно колоезденето трябва да се избере най-подходящия размер на велосипедите. За целта има три основни, бързи и лесни варианта:

 • Първият вариант е чрез определяне на съотношението височина/размер.
  • Вашата височина/Размер:
  • 143 - 155см / 13‘‘
  • 155 - 163см / 15‘‘
  • 163 - 170см / 16‘‘
  • 170 - 178см / 18‘‘
  • 178 - 183см / 19‘‘
  • 183 - 191см / 20‘‘
  • 191 - 196см / 21‘‘
  • 196 - 205см / 22‘‘
 • Свалете обувките и застанете с краката на разстояние около 15-20 см (6 ”- 8”). Измерете височината от земята до чатала. Бъдете сигурни за модела, който искате. Сега можете да вземете своя калкулатор и да изчислите правилния размер:
  • Градски велосипеди – измерената дължина (см) x 0,685 = Размерът на вашата рамка
  • Планински велосипеди - измерената дължина (см) x 0,66 = Размерът на вашата рамка
  • Пътни велосипеди- измерената дължина (см) x 0,70 = Размерът на вашата рамка
  (Ако измерената дължина е 76см, тогава размерът за планинските велосипеди ще е 50см (20 ”), за пътните 53см, а за градските 52см)
 • Третият вариант за избор на правилния размер на велосипедите е да използвате готова таблица с размери за избрания от вас вид.

След като изберете модела и правилния размер е добре внимателно да настройте и височината на кормилото и седалката. Ако изборът на велосипеди Ви затруднява или имате въпроси, не се колебайте и се свържете с нашия екип от професионалисти, който ще Ви помогне да вземете най-доброто решение.

Наличност: Наличен Код: in 16920
Детско колело Kawasaki Juniso 12'' е висококачествен детски велосипед, проектиран с дизайн на Kawasaki. Този детски велосипед е перфектен до последния детайл - от атрактивните цветове до широките гуми и калниците. Този велосипед е идеален за деца с височина 90-110 см, а помощните тренировъчни к..
409.00 лв.
Наличност: Наличен Код: in 16924
Детският велосипед Kawasaki Kasaii 16 " е детско колело с елементи от дизайн на мотоциклет Kawasaki. Този модерен велосипед е перфектен до последния детайл - от широките гуми до комфортната седалка и калниците. Седалката е с височина 44 см, затова велосипедът може да се ползва от деца с височина 100..
539.00 лв.
Наличност: Наличен Код: in 16922
Детско колело Kawasaki Nijumo 20'' е висококачествен велосипед, проектиран с дизайн на Kawasaki. Този юношески велосипед е перфектен до последния детайл - от атрактивните цветове до широките гуми и калниците. Този велосипед е идеален за деца с височина 105-135 см. Велосипедът е без помощни колела и ..
419.00 лв.
Наличност: Наличен Код: in 16923
Детският велосипед Kawasaki Kasaii 12 " е детско колело с елементи от дизайн на мотоциклет Kawasaki. Този модерен велосипед е перфектен до последния детайл - от широките гуми до комфортната седалка и калниците. Седалката е с височина 44 см, затова велосипедът може да се ползва от деца с височина 90-..
439.00 лв.
Наличност: Наличен Код: in 16921
Детско колело Kawasaki Juroku 16'' е висококачествен детски велосипед, проектиран с дизайн на Kawasaki. Този детски велосипед е перфектен до последния детайл - от атрактивните цветове до широките гуми и калниците. Този велосипед е идеален за деца с височина 100-125 см, а помощните тренировъчни ..
419.00 лв.
Наличност: Наличен Код: star20
Детски велосипед STAR 20" е велосипед, предназначен за каране в градска среда. Рамата е изработена от лека и здрава стомана. Надеждните спирачки на двете колела спомагат за безопасното спиране. Всичко това определя Детски велосипед STAR 20", като перфектен за деца, любители на свободн..
255.00 лв.
Наличност: Наличен Код: galaxy24
Детски велосипед GALAXY 24" е колело, предназначено за каране в градска среда, по асфалт или необработена настилка. Рамата е изработена от лека и здрава стомана. Надеждните V-Brake спирачки на двете колела спомагат за безопасното и бързо спиране. Всичко това определя Детски велосипед GALAXY 24"..
309.00 лв.
Наличност: Наличен Код: foxygirl16
Детски велосипед Foxy Girl 16" е с помощни колела и атрактивен дизайн за момичета. Велосипед Foxy Girl 16" е оборудван с помощни колела, което го прави подходящо за начинаещи малки велосипедисти. Светлоотражателите в спиците го правят лесно забележимо в тъмната част на денонощието.Технически специфи..
189.00 лв.
Наличност: Наличен Код: foxyboy16
Детски велосипед Fox Boy 16" е с помощни колела и атрактивен дизайн. Подходящо за момчета, начинаещи малки велосипедисти. Колелото е съобразено с всички изисквания на БДС.Технически спецификации:Рама: стоманаВисочина на рамата: 200 ммВилка: стоманаДжанти: алуминиеви/едностенниДиаметър на джанти: 16"..
189.00 лв.
Наличност: Наличен Код: balkid20
Детски велосипед Balkan Kid 20" e с изчистен дизайн, подходящ за момчета и момичета. Разполага с предна V-brake спирачка и контра главина.Техническо описание:Рама: стоманаВисочина на рамата: 270мм(15")Вилка: стомана/твърдаСпирачки: предна V-brakeКурбели: единичен, 38T, L=152ммПредна главина: AssEss ..
249.00 лв.
Наличност: Наличен Код: stark24
Велосипед STARK 24" е колело, предназначено за каране в градска среда, по асфалт или необработена настилка. Рамата е изработена от лека и здрава стомана. Надеждните V-Brake спирачки на двете колела спомагат за безопасното и бързо спиране. Всичко това определя Велосипед STARK 24", като перфектен за д..
309.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: 2192603230
Планински велосипед Kreativ 2603 26” – 4.0 е модерно колело с 19,5” лека, стоманена рамка и окачване, както и стоманена вилка. Този байк има редица функционални и защитни характеристики, като стойка или светлоотразители, които - заедно с отличното съотношение цена / производителност, атрактивен диза..
449.00 лв.
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO6-3
Електрически велосипед URBAN Econic One е SUV E-bike, подходящ за почитатели на колоезденето в градски условия. Електрическият велосипед е оборудван с батерия, която се сменя с едно щракване, лесно се пренася и зарежда. Задният мотор е изключително здрав и изисква минимална поддръжка. Той ..
3 920.00 лв.
Наличност: Временно изчерпан Код: ECO6-2
Електрически велосипед URBAN Econic One е SUV E-bike, подходящ за почитатели на колоезденето в градски условия. Електрическият велосипед е оборудван с батерия, която се сменя с едно щракване, лесно се пренася и зарежда. Задният мотор е изключително здрав и изисква минимална поддръжка. Той ..
3 920.00 лв.
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO1-1
Електрически велосипед SMART URBAN  Econic One е SUV E-bike, подходящ за почитатели на колоезденето в градски условия. Електрическият велосипед е оборудван с батерия, която се сменя с едно щракване, лесно се пренася и зарежда. Задният мотор е изключително здрав и изисква минимална поддръжк..
4 506.00 лв.
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO2-1
Електрически велосипед SMART CROSS COUNTRY Econic One е SUV E-bike, подходящ за почитатели на колоезденето сред природата или в градски условия. Електрическият велосипед е оборудван с батерия, която се сменя с едно щракване, лесно се пренася и зарежда. Задният мотор е изключително здрав и изиск..
4 898.00 лв.
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO3-3
Електрически велосипед SMART COMFORT Econic One е SUV E-bike, подходящ за почитатели на колоезденето  в градски условия. Електрическият велосипед е оборудван с батерия, която се сменя с едно щракване, лесно се пренася и зарежда. Задният мотор е изключително здрав и изисква минимална поддръ..
4 310.00 лв.
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO3-1
Електрически велосипед SMART COMFORT Econic One е SUV E-bike, подходящ за почитатели на колоезденето  в градски условия. Електрическият велосипед е оборудван с батерия, която се сменя с едно щракване, лесно се пренася и зарежда. Задният мотор е изключително здрав и изисква минимална п..
4 310.00 лв.
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO3-2
Електрически велосипед SMART COMFORT Econic One е SUV E-bike, подходящ за почитатели на колоезденето  в градски условия. Електрическият велосипед е оборудван с батерия, която се сменя с едно щракване, лесно се пренася и зарежда. Задният мотор е изключително здрав и изисква минимална п..
4 310.00 лв.
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO4-1
Електрически велосипед CROSS COUNTRY Econic One е SUV E-bike, подходящ за почитатели на колоезденето сред природата или в градски условия. Електрическият велосипед е оборудван с батерия, която се сменя с едно щракване, лесно се пренася и зарежда. Задният мотор е изключително здрав и изискв..
4 310.00 лв.
Показани 1 от 20 | 32 (2 Страници)