Количка

Велосипеди

Най-доброто от категорията

Велотренажор inSPORTline Gibello
.
Наличност: Наличен Код: in 16389
259.00 лв.
Велотренажор inSPORTline Gibello е модерен велосипеден тренажор, подходящ за ползване..
Велотренажор inSPORTline Cabaleira
.
Наличност: Наличен Код: in 16388
215.00 лв.
Велотренажор inSPORTline Cabaleira е модерен велосипеден тренажор, подходящ за домашн..
Наличност: Доставка Код: 2192603230
449.00 лв.
Планински велосипед Kreativ 2603 26” – 4.0 е модерно колело с 19,5” лека, стоманена р..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO6-3
3 920.00 лв.
Електрически велосипед URBAN Econic One е SUV E-bike, подходящ за почитател..
Наличност: Временно изчерпан Код: ECO6-2
3 920.00 лв.
Електрически велосипед URBAN Econic One е SUV E-bike, подходящ за почитател..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO1-1
4 506.00 лв.
Електрически велосипед SMART URBAN  Econic One е SUV E-bike, подходящ за по..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO2-1
4 898.00 лв.
Електрически велосипед SMART CROSS COUNTRY Econic One е SUV E-bike, подходящ за ..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO3-3
4 310.00 лв.
Електрически велосипед SMART COMFORT Econic One е SUV E-bike, подходящ за почита..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO3-1
4 310.00 лв.
Електрически велосипед SMART COMFORT Econic One е SUV E-bike, подходящ за п..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO3-2
4 310.00 лв.
Електрически велосипед SMART COMFORT Econic One е SUV E-bike, подходящ за п..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO4-1
4 310.00 лв.
Електрически велосипед CROSS COUNTRY Econic One е SUV E-bike, подходящ за п..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO4-3
4 310.00 лв.
Електрически велосипед CROSS COUNTRY Econic One е SUV E-bike, подходящ за п..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO4-2
4 310.00 лв.
Електрически велосипед CROSS COUNTRY Econic One е SUV E-bike, подходящ за п..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO5-1
3 720.00 лв.
Електрически велосипед COMFORT Econic One е SUV E-bike, подходящ за почитатели н..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO5-3
3 720.00 лв.
Електрически велосипед COMFORT Econic One  е SUV E-bike, подходящ за почита..
Наличност: Доставка до 3 дни Код: ECO5-2
3 720.00 лв.
Електрически велосипед  COMFORT Econic One  е SUV E-bike, подходящ за ..
Наличност: Доставка Код: in 16922
419.00 лв.
Детско колело Kawasaki Nijumo 20'' е висококачествен велосипед, проектиран с дизайн н..
Наличност: Доставка Код: in 16923
439.00 лв.
Детският велосипед Kawasaki Kasaii 12 " е детско колело с елементи от дизайн на мотоц..
Наличност: Наличен Код: in 16921
419.00 лв.
Детско колело Kawasaki Juroku 16'' е висококачествен детски велосипед, проектира..
Наличност: Наличен Код: in 16920
409.00 лв.
Детско колело Kawasaki Juniso 12'' е висококачествен детски велосипед, проектира..
Показани 1 от 20 | 24 (2 Страници)

Предлагаме голямо разнообразие от стилни велосипеди и велосипеди за деца, които биха могли да са идеалния подарък за Великден или рожден ден. Нашите велосипеди са ергономични, с модерен дизайн и здрави джанти и гуми. Те са идеални за бързи пътувания, по-дълги разходки за развлечение или за състезания и събития. Не забравяйте да прегледате нашия пълен набор от продукти за онлайн покупки, като посетите Е-магазина ни днес!

Велосипеди - видове

Велосипеди
Велосипеди yako.bg

Велосипедите, наричани също колела, са превозни средства, задвижвани чрез човешка тяга посредством педали или чрез моторна тяга , с помощта на две колела , прикрепени към рамка , едно зад друго. Велосипедите са въведени през 19-ти век в Европа , а към началото на 21-ви век съществуват над 1 милиард. Големият брой велосипеди е придружен и от голям брой модели и дизайни. В следващите редове ще разгледаме някой от основните видове.

 • Шосейни велосипеди(Бегачи) - те са оптимизирани, за да направят движението по пътищата възможно най-ефективно. Те имат гладки, тесни гуми, лека рамка и извито надолу кормило, и могат да се използват за състезания по пътищата. Те обикновено са по-леки от другите видове велосипеди. Този вид е идеален ако искате бързо и ефективно каране по асфалтови пътища.
 • Планински велосипеди - Планинските велосипеди са проектирани да се движат по планини или по офроуд пътеки, което означава, че са по-груби, имат гуми с грайфери и геометрия на рамката, които са по-подходящи за сериозно неравен терен. Те имат плоска или изправена кормилна уредба и много малък обхват на предавките за въртене по стръмни пътеки. Повечето модели имат някакъв вид амортисьори или окачване . Планински велосипеди само с предно окачване се наричат хардтейли, а тези с предно и задно окачване се наричат велосипеди с пълно окачване или дуали . Моделите без окачване се наричат твърди . Планинските велосипеди могат да бъдат оборудвани за използване като туристически, въпреки че те не биха били толкова леки или ефективни, колкото традиционните туристически или шосейни модели. Ако искате да карате планинско колоездене или главно извън пътя, то широки гуми за сцепление и широка гама от предавки, ще ви помогнат да се придвижвате през планини или полета.
 • Крос велосипеди - специален тип, проектиран да се кара по смесена повърхностна писта (комбинация от тротоар, неравни пътеки, чакъл, трева). Те имат извита дръжка като обикновените пътни велосипеди, но гумите са малко по-широки за повече сцепление с офроуд и имат различен стил на спирачка, който помага да се предотврати натрупването на кал в рамката.
 • Фитнес велосипеди - те наподобяват шосейните модели. Имат леки рамки и сравнително тесни гуми за ефективност на тротоара - с плоско или изправено кормило. Тези велосипеди са предназначени за хора, които искат леко, високоефективно колело, но не харесват позицията за каране на волана на обикновен пътен велосипед. Повечето от тях могат да приемат малко по-широки гуми, за да ги направят подходящи за използване по неасфалтирани пътеки. Те обикновено имат възможността за монтаж на багажници и калници.
 • Хибридни велосипеди - създадени, за да съчетаят предимствата както на пътните, така и на планинските велосипеди. Големите им, подплатени седалки и изправени кормила осигуряват удобна позиция за езда и са най-подходящи за небрежно каране из квартала или колоездачните пътеки, пътувания на къси разстояния и поръчки из града. Те могат да се возят по павирани пътища, но не са толкова леки или ефективни, колкото пътните велосипеди. Те са идеални за павирани или необработени колоездачни пътеки, но не са подходящи за груби пътеки за планинско колоездене. Гумите обикновено са със средна ширина с полугладък грайфер, за да осигурят сравнително плавно каране на тротоара, но достатъчно сцепление и омекотяване по непроходими пътеки. Повечето хибридни велосипеди имат предно окачване, за да изгладят малки неравности, но някои са напълно твърди.
 • Сгъваеми велосипеди - идеални за тези, които трябва да пътуват и искат колело да се съхраняват на лодката или самолета, или които живеят в малки апартаменти и нямат много място за съхранение. Сгъваемите велосипеди също са добри за пътуващите, които трябва да вкарат колелото си в автобус или влак за част от пътуването си или които нямат сигурно място да паркират колелото си по време на работа. Повечето сгъваеми велосипеди имат по-малки колела, което ги прави малко по-неефективни и по-сложни за управление от обикновен мотор, но повечето фенове на модела смятат, че ползите надвишават недостатъците.
 • Детски велосипеди - Детските велосипеди са за деца, но можете да си вземете такъв само за забавление и няма да кажем на никого. Независимо дали търсите балансиращ мотор за 2-годишна възраст (т.е. няма педали), компетентни за трасето планински велосипеди за 8-годишна възраст, или пътни велосипеди за 12-годишен, имаме страхотно гама от велосипеди за момчета и момичета от всички възрасти.

Велосипеди - размери

За да е безопасно и комфортно колоезденето трябва да се избере най-подходящия размер на велосипедите. За целта има три основни, бързи и лесни варианта:

 • Първият вариант е чрез определяне на съотношението височина/размер.
  • Вашата височина/Размер:
  • 143 - 155см / 13‘‘
  • 155 - 163см / 15‘‘
  • 163 - 170см / 16‘‘
  • 170 - 178см / 18‘‘
  • 178 - 183см / 19‘‘
  • 183 - 191см / 20‘‘
  • 191 - 196см / 21‘‘
  • 196 - 205см / 22‘‘
 • Свалете обувките и застанете с краката на разстояние около 15-20 см (6 ”- 8”). Измерете височината от земята до чатала. Бъдете сигурни за модела, който искате. Сега можете да вземете своя калкулатор и да изчислите правилния размер:
  • Градски велосипеди – измерената дължина (см) x 0,685 = Размерът на вашата рамка
  • Планински велосипеди - измерената дължина (см) x 0,66 = Размерът на вашата рамка
  • Пътни велосипеди- измерената дължина (см) x 0,70 = Размерът на вашата рамка
  (Ако измерената дължина е 76см, тогава размерът за планинските велосипеди ще е 50см (20 ”), за пътните 53см, а за градските 52см)
 • Третият вариант за избор на правилния размер на велосипедите е да използвате готова таблица с размери за избрания от вас вид.

След като изберете модела и правилния размер е добре внимателно да настройте и височината на кормилото и седалката. Ако изборът на велосипеди Ви затруднява или имате въпроси, не се колебайте и се свържете с нашия екип от професионалисти, който ще Ви помогне да вземете най-доброто решение.