Количка

Скейтбордове

Скейтборд - предлагаме ви качествени скейтбордове, подходящи както за начинаещи така и за напреднали. Скейтбордът представлява здрава многопластова дъска, заоблена в двата края, която е монтирана върху колела. На горната страна обикновено има шкурка за по-добро сцепление с обувката. Използва се предимно от младите хора за развлечение и спорт.

Ползи от карането на скейтборд

Карането на скейтборд е сред най-предпочитаните дейности на открито за младите хора. Един прекрасен начин за забавление, психическо разтоварване и гарантиране на необходимата физическа активност. Редица са ползите, които може да ти предостави скейтборда. В следващите редове ще споменем накратко най-важните сред тях:

Скейтборд 1
Скейтборд - цена
 1. Поддържане на желаната физическа форма – скейтбордът действително ще ти помогне за поддържане на желаната физическа форма. Научно доказано е, че карането на скейтборд води до изгаряне на много повече калории отколкото по-голямата част от останалите често срещани физически активности в ежедневието. Тази дейност води и до развитието на редица мускули в човешкото тяло – на торса, на тазобедрените стави, както и на долната част на краката.
 2. Повишаване на гъвкавостта – карането на скейтборд също така служи за повишаване на гъвкавостта и те прави доста по-пластичен. Едва ли има друг спорт или физическа активност, при практикуването на която да се използват толкова разнообразни движения на ръцете и краката. Редовното използване на скейтборд ще ти помогне да подобриш баланса си и да пазиш по-добро равновесие, което би могло да ти е от полза в редица ситуации.
 3. Разтоварване от стреса – съвременният млад човек е подложен на високи нива на стрес и напрежение. Вероятно и сам си изпитвал това след тежък ден в училище, скарване с връстниците или пък неприятни случки в социалните мрежи. Скейтбордът ти дава възможност за кратко да се откъснеш от заобикалящия свят и да се насладиш на вълнуващото и изпълнено с адреналин преживяване, от което имаш нужда. Карането на скейтборд ще ти бъде полезно за разтоварване от напрежението, както и за възвръщане на вътрешното ти спокойствие и хармония.
 4. Възможност за социални контакти – и не на последно място, скейтбордът е твоят билет към повече социални контакти и хубави прекарвания. Можеш например да се присъединиш към група от познати, които редовно карат скейтборд в квартала. Ако нямаш такива, вариантът е да потърсиш специализирани клубове, каквито има все повече в днешно време.

Как да избереш подходящия скейтборд?

Преди извършване на покупка на скейтборд, трябва да вземеш под внимание някои фактори, които биха те насочили към правилния избор. Сред тях са материалът, от който е направен съответният скейтборд, както и ширината на неговия борд. Ето какво е нужно да знаеш за въпросните фактори:

Скейтборд 2
Скейтборд от Yako.bg
 • материал – когато оглеждаш даден скейтборд, не забравяй да провериш от какъв материал е направен той. По принцип най-качествените модели скейтборд са изработени от канадски клен. Трябва да имаш предвид обаче, че канадският клен е сравнително скъп материал и това съвсем естествено повишава крайната цена на уреда. Скейтбордовете от по-ниските ценови класове в повечето случаи се произвеждат от дъб или бук. Препоръчително е избирането на скейтборд, съставен от 7 пласта материал – 8 или 9 пласта правят уреда прекалено тежък, докато само с 5-6 е крехък и чуплив.  
 • ширина на борда – съветваме те да заложиш на стандартен борд с ширина между 7,5 и 8 см. Той придава нужната стабилност на скейтборда, като в същото време позволява с него да се правят и най-различни трикови движения. Скейтбордовете от този тип са удачен избор както за начинаещи, така и за хора с необходимия опит и умения.
 • тип на колелата – важно е и решението по отношение на колелата – дали те да бъдат меки, средни или твърди. Меките колела се използват главно от начинаещите, тъй като им позволяват по-добър контрол на скейтборда. Трябва да се има предвид обаче, че те се износват сравнително бързо. От друга страна, управлението на скейтбордове с твърди колела изисква сериозни умения. Така че може би най-добър би бил вариантът да заложиш на скейтборд със средни колела, които оптимално съчетават устойчивост и възможност за прецизно управление.
 • лагери – лагерите на скейтбордовете се степенуват на нечетни числа – съответно ABEC 3, 5, 7, 9 и 11. ABEC 3 е най-ниският клас (най-бавни и малотрайни уреди), докато клас ABEC 11 предполага най-високо качество. Трябва да се има предвид също, че на пазара се срещат хромирани и карбонови лагери, като вторите са със значително по-добри характеристики.
 • колесници – по-твърдите набивки правят по-трудно управлението на скейтборда. От друга страна, ако искаш спокойно да се плъзгаш по ръбовете на бордюри и рампи, не трябва централният болт на колесника да стърчи.
 • шкурка – шкурката е сред най-полезните аксесоари за скейтборд. Тази лента, прилагана върху повърхността на дъската, гарантира по-доброто сцепление и по-прецизния контрол върху уреда.
 • цена – разбира се, от значение са средствата, които би могъл да отделиш за закупуването на скейтборд. Тук отново е нужно да търсиш оптималния баланс между качество и цена, за да гарантираш своята сигурност и удоволствие при каране, без да натоварваш излишно бюджета си.

Защо да закупиш скейтборд от Yako.bg?

Екипът на магазини ЯКО се занимава с търговия със спортни стоки от есента на 2005 година. Към физическите ни магазини, разположени в София, Пловдив, Варна и Русе, добавихме и онлайн платформата Yako.bg за по-голямо удобство на верните ни клиенти. Виж няколко основателни причини да закупиш скейтборд именно от нас:

Скейтборд 3
Скейтборд - марки

Скейтборд от Yako.bg: Богата гама – в Yako.bg ще откриеш богата и разнообразна гама от скейтбордове, способна да удовлетвори всякакви изисквания, вкусове и предпочитания. Независимо дали си начинаещ скейтър или пък човек с опит в тази дейност, от нас можеш да закупиш отговарящ на настоящите ти способности и умения скейтборд. Предлагаме скейтбордове с подходящи дизайни за момичета и момчета, както и за възрастни хора.

Скейтборд от Yako.bg: Различни ценови класове – стараем се да предлагаме скейтбордове от различни ценови класове с оглед отговаряне на финансовите възможности на максимално широк кръг от потребители. Цените на артикулите от тази категория в онлайн магазина ни започват от 20 лв, а най-скъпите модели достигат до 150 лв.

Скейтборд от Yako.bg: Професионална консултация -  ако нямаш никаква представа към кой точно тип или модел скейтборд да се насочиш, екипът на магазини ЯКО е насреща да ти помогне. Ние ще отговорим на всичките ти въпроси и ще ти помогнем да избереш най-подходящия за теб скейтборд, гарантиращ ти едновременно адреналина и сигурността, от които се нуждаеш.

Скейтборд от Yako.bg: Още спортни стоки – от Yako.bg би могъл да си закупиш още редица спортни стоки и принадлежности. Нашият екип се стреми да удовлетвори в пълна степен потребностите на младите и активни хора, обичащи да прекарват време навън. В онлайн платформата ни би могъл да откриеш артикули за редица спортове (отборни, бойни, водни, моторни), както и подходяща екипировка, с която наистина да почувстваш вълнението от практикуването им при вземане на съответните мерки за безопасност.

Скейтборд от Yako.bg - за множество яки преживявания и хубави емоции с приятелите!

 

Ползи от карането на скейтборд
Как да избереш подходящия скейтборд?
Защо да закупиш скейтборд от Yako.bg?

Наличност: Наличен Код: IN 156
Скейтборд WORKER Kid е предназначен за най-малките и не проектиран за изпълнение на  скокове и трикове   Техническо описание:  Размери - 17 " x 5" х 12 мм  Максимален капацитет за натоварване - 40 кг.  Картинки - 1) човече с бяла коса, 2) зелено извънземно..
23.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 267
Скейтборд WORKER Junior 27 e 9 слойна дъска от Китайски клен лагери ABEC 1 и товаримост - 40 кг. Скейта е подходящ за малки деца. Размер - 27" x 8" x 12 мм. и колела - 50 x 36 мм.Техническо описание:Детски скейтборд. Не е предназначен за скокове или подобни трикове.Дъска - 9 слоя Шаси ..
48.00 лв.
Наличност: Наличен Код: sp 200
Скейтборд SPARTAN Circle Star - класически стил, двойно вдлъбната форма, борда е от индонезийски ламинат и товароносимост до 50 кг. Скейтборд SPARTAN Circle Star е идеален за начинаещи. Скейтборда не е подходящ за трикове и скокове.Техническо описание:Борд - дърво (Индонезийски ламинат)Форма - Двойн..
38.00 лв.
Наличност: Наличен Код: M22649
Скейтборд METEOR Salty, предназначен за каране в свободното време. Идеален за начинаещи любители на скейтборд. Платформата за стъпване е изработена от китайски клен - 9 слоя. Техническите параметри на скейтборда гарантират безопасно каране в градски условия. Колелата са направени от устойчив на..
75.00 лв.
Наличност: Наличен Код: M22645
Скейтборд METEOR Bridge, предназначен за каране в свободното време. Идеален за начинаещи любители на скейтборд. Платформата за стъпване е изработена от китайски клен - 9 слоя. Техническите параметри на скейтборда гарантират безопасно каране в градски условия. Колелата са направени от устойчив на изн..
75.00 лв.
Наличност: Наличен Код: M22622
Скейтборд METEOR Wooden Yellow, предназначен за каране в свободното време. Идеален за начинаещи любители на скейтборд. Платформата за стъпване е изработена от китайски клен - 9 слоя. Техническите параметри на скейтборда гарантират безопасно каране в градски условия. Колелата са направени от устойчив..
75.00 лв.
Наличност: Наличен Код: IN 265
Скейтборд за деца. Препоръчва се за начинещи. Не е подходящ за скокове или подобни трикове.Техническо описание: Дъска -  Китайски клен - 9 слоя Шаси -  3", усилено Колела - PVCЛагери - ABEC 1 карбон• Размер - 31" x 8" x 11 мм.Товароносимост -  50 кг...
45.00 лв.
Наличност: Наличен Код: M22646
Скейтборд METEOR Beach, предназначен за каране в свободното време. Идеален за начинаещи любители на скейтборд. Платформата за стъпване е изработена от китайски клен - 9 слоя. Техническите параметри на скейтборда гарантират безопасно каране в градски условия. Колелата са направени от устойчив на..
75.00 лв.
Наличност: Наличен Код: M22620
Скейтборд METEOR Wooden City, предназначен за каране в свободното време. Идеален за начинаещи любители на скейтборд. Платформата за стъпване е изработена от китайски клен - 9 слоя. Техническите параметри на скейтборда гарантират безопасно каране в градски условия. Колелата са направени от устойчив н..
75.00 лв.
Наличност: Наличен Код: M22647
Скейтборд METEOR Stars, предназначен за каране в свободното време. Идеален за начинаещи любители на скейтборд. Платформата за стъпване е изработена от китайски клен - 9 слоя. Техническите параметри на скейтборда гарантират безопасно каране в градски условия. Колелата са направени от устойчив на..
75.00 лв.
Наличност: Наличен Код: M22648
Скейтборд METEOR Geometric, предназначен за каране в свободното време. Идеален за начинаещи любители на скейтборд. Платформата за стъпване е изработена от китайски клен - 9 слоя. Техническите параметри на скейтборда гарантират безопасно каране в градски условия. Колелата са направени от устойчи..
75.00 лв.
Наличност: Наличен Код: in 22001
Скейтборд WORKER Psypunk е чудесен избор за любителите на адреналинови спортове. Бордът е направен от висококачествен дървен материал - китайски клен. Прецизните лагери ABEC 7 са с дълъг експлоатационен живот. Здравото шаси гарантира безопасно каране в градски условия. Колелата са направени от полиу..
59.00 лв.
Наличност: Наличен Код: SP 201
Техническо описание:Препоръчва се за непрофесионална употреба, скейтборд за триковеДвойно вдлъбнатДъска - 7-слоен Канадски кленШаси - 5" АлуминийКолела - 50 x 36 мм. PU отливкаЛагери - ABEC 5Размер - 31" x 8" x 11 ммМаксимален товар - 100 кгСертификат - EN71 / 13613Цветове (от ляво надясно) - 1, 2, ..
52.00 лв.
Наличност: Наличен Код: SP 2870
Скейтборд SPARTAN Mini е със забавни анимирани мотиви. Подходящ е за деца на възраст между 3 - 5 години. Скейтборд SPARTAN Mini е изключително лек и гарантира комфорт при каране. Техническо описание:Борд - дървоРазмери 17"Товароносимост - 20 кгЦветна графика - 1, 2, 3Подходящ за деца 3 - 5..
24.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: in 22002
Скейтборд WORKER Psydog е направен от висококачествен дървен материал - руски клен. Прецизните хромирани лагери ABEC 7 са с дълъг експлоатационен живот. Гумите на колелата са направени от полиуретан с висока устойчивост на износване, който гарантира отлично сцепление. Скейтборд WORKER Psydog е ..
93.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: SP 28302
Скейтборд SPARTAN Utop Board Skull City e направен от руски клен. Формата на борда е със заоблени двойно вдлъбнати краища. Повърхността за стъпване е неплъзгаща (шкурка). Този висококачествен скейтборд е идеалното спортно оборудване за всеки скейтбордист. Скейтборд SPARTAN Utop Board Skull City..
65.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: SP 266
Техническо описание:Размер - 31" x 8" x 11 ммПрепоръчва се за напреднали скейтбордисти, високо качествени материали издържащи и най-големите натоварванияДвойно вдлъбнат профил на дъскатаДъска - 7-слоен Канадски кленШаси / колесник - 5" здрава алуминиева сплавКолела - 54 x 36 мм. PU отливка, 100AЛаге..
88.00 лв.
Наличност: Разпродаден Код: SP 287
Техническо описание:Скейтборд за децаРазлични графикиРазмер на дъската - 43 x 13 х 1,2 смШаси - 3.5 "Колела - 50 x 30мм,  ПВЦМаксимален капацитет за натоварване - 40кгЦветове - четири различни картинки (избора с номер 1,2,3 и 4 е от ляво на дясно)..
20.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: SP 290
Скейтборд SPARTAN Legend 31 - идеален за каране в града или в скейт паркове. Този скейтборд е оборудван с висококачествени ABEC 7 хромирани лагери и колела с размери 54 х 36 мм, които гарантират безопасно и удобно каране. 31 инчовата дъска е направена от двойно вдлъбната плоча от канадски клен с деб..
93.00 лв.
Наличност: Доставка 10 дни Код: sp 203
Техническо описание:Скейтборд, подходящ за деца Двойно вдлъбната форма Дъска - 7-слоен Китайски клен Шаси - 5" Алуминий Колела - 50 x 36 мм. PU отливка Лагери - ABEC 3 Размер - 79 x 20.5 x 1.1 см. Максимален товар - 60 кг. Цветове (от ляво надясно) - 1, 2, 3, 4..
46.00 лв.
Показани 1 от 20 | 24 (2 Страници)