Количка

Летни спални чували

ЛЕТЕН СПАЛЕН ЧУВАЛ - ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

Летен спален чувал

Летен спален чувал - предлагаме Ви богата гама от висококачествени артикули, подходящи за използване през цялото лятото. Летния спален чувал се характеризират с това, че е по-лек и има комфортна температура от около 0 до +20 градуса. Идеален за ползване, когато сте на къмпинг туризъм.

Лятото е идеалното време за вашето къмпинг приключение. Приятните температури, лагерните огньове под звездното небе са романтичните белези на лятото. Няма значение дали сте на почивка, в хижа или на поход, летния спален чувал е винаги една добра инвестиция. Това не е нещо ново - със летия спален чувал е възможно да спите където искате. На плажа, в колата или на върха.

Избор на летен спален чувал според температурния диапазон

Замръзване или изпотяване? Не бива да сте в нито една ситуация. За да намерите перфектния летен спален чувал, трябва да проверите температурните граници на избрания от вас продукт. Производителите на обикновено изброяват температурните оценки по стандарта EN 13537, което означава, че техните продукти са преминали през лабораторен тест, където е било определено за кой температурен диапазон са подходящи. Стандартът EN 13537 дава четири различни оценки:

 • Горна температурна граница: Не всички EN етикети показват това - някои компании изпплзват просто математическия символ за безкрайност. В действителност това е най-високата температура, при която средностатистическият човек може да спи комфортно през нощта.
 • Комфортна температура: Това е най-ниската температура, при която средностатистическата жена може да спи спокойно през нощта.
 • Долна температурна граница: Най-ниската температура, при която средностатистическият мъж може да спи спокойно през нощта.
 • Екстремна температура: Най-ниската температура, при която средностатистическият човек ще се бори със студа, за да оцелее без риск от хипотермия.

Когато температурата е 10 - 25 градуса плюс, трябва да разполагате с дишащ летен спален чувал, за да не се потите. В спортни магазини ЯКО и платформата Yako.bg ще намерите голям избор от летни спални чували, които ви гарантират отлична терморегулация.

Купуване на летен спален чувал – кое е важно?

 • Изолация на летен спален чувал: При производството на летен спален чувал се използва синтетична изолация или изолация от естествен пух. Пухенят летен спален чувал се характеризират с по-добро съотношение тегло / топлина спрямо синтетичните. Въпреки това пухените артикули имат и своите недостатъци; те бързо губят изолацията си, ако са изложени на влага. Освен това са доста скъпи.

Летния спален чувал обикновено е със синтетична изолация. Синтетичната изолация е изработена от полиестерни влакна, които притежават отлични задържащи топлината свойства. Полиестерът абсорбира много малко влага (само "до" 0,4% от собственото си тегло) и следователно синтетичната изолация запазва топлината, дори ако се намокри или изложи на влага. Количеството синтетичен пух оказва влияние и върху степента на изолация.

 • Тегло на летен спален чувал: Теглото на летния спален чувал зависи от качеството на неговата изолация (съотношение топлина към тегло) и количеството. Количеството изолация се изразява в кубични инча. И така, "cuin" = кубични инча. Количеството синтетичен пух оказва влияние и върху степента на изолация.
 • Външен материал на летен спален чувал: Външният слой на летния спален чувал трябва да е непромокаем и устойчив на механични повреди, така че да не се намокри, ако е изложен на влага / дъжд. Външният слой също трябва да бъде дишащ, за да не се образува конденз от вътрешната страна.
 • Популярни форми на летен спален чувал:

  Мумия - този тип летен спален чувал е проектиран да приляга плътно към тялото. Някои модели предлагат изолирана качулка. При по-хладни температури летният спален чувал тип “мумия” задържа топлината по-добре от правоъгълния летен спален чувал.

  Правоъгълна – Най-често срещаната форма на летен спален чувал е правоъгълна. Правоъгълният летен спален чувал оставя място за движение, което повечето хора намират за по-удобно. Допълнителното пространство, което осигурява тази форма не задържа топлина, както при тип “мумия”. За високи летни температури, това е плюс. Повечето правоъгълни чували имат двойни ципове, което ви позволява да ги превърнете в одеяло.

Защо да закупите летен спален чувал от Yako.bg?

Зад платформата Yako.bg стои екип с богат опит в търговията с туристически стоки и екипировка. От есента на 2005 година ние работим в тази сфера и за времето досега сме си спечелили безупречна репутация и многобройни почитатели. Ето една основателна причина да закупите летен спален чувал именно от Yako.bg:

Разнообразна гама – при нас ще откриете разнообразна гама от артикули, съответстващи на всякакви изисквания и вкусове. Можете да изберете най-подходящия за вас летен спален чувал в зависимост от вашия ръст, предпочитания за цвят и форма. Ако имате нужда от професионален съвет и консултация, екипът на Yako.bg е насреща да ви помогне.

ЛЕТЕН СПАЛЕН ЧУВАЛ - ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ
Избор на летен спален чувал според температурния диапазон
Купуване на летен спален чувал – кое е важно?
Защо да закупите летен спален чувал от Yako.bg?
Производител: Hi-Tec Код: HT983
Спален чувал HI-TEC Seeb - летен прав спален чувал с температурни характеристики: комфортна t ºC от  + 15  до + 6, екстремна t ºC  до - 2. Максимална височина на чувала до 180 см. и ширина - 75 см. Спален чувал HI-TEC Seeb се трансформира чрез отваряне на ципа в одеяло. Компактен разм..
40.00 лв.
Производител: Martes Sport Код: MAR2001
Спален чувал MARTES Pasto, е подходящ за ползване през летния сезон. Правоъгълната му форма го прави удобен и комфортен, а ако желаете, можете лесно да го трансформирате в одеало. Спалният чувал е лек и компактен, което го прави удобен за носене и съхранение. Техническо описание:Прав спален чувал К..
35.00 лв.
Производител: Martes Sport Код: MAR1419SS
Спален чувал MARTES Gert е перфектен за летен туризъм. Той е подходящ за ползване при нощуване в каравани, в палатки и туристически общежития. Спалния чувал е с пълнеж от полиестерни влакна Hollowtech 200g / m2, които осигуряват отлична топлинна регулация и изолират надеждно. Благодарение на здравит..
33.00 лв.
Производител: Pinguin Код: 7975-185
Спален чувал PINGUIN Savana - 185 е спален чувал тип мумия, за летните месеци и началото на есента. Дългият двупосочен цип позволява отварчне в зоната на краката и възможност за регулиране на вътрешната температура. СЪществува опция за съединяване на два спални чувала. Циповете са изолирани с капак ..
85.00 лв.
Производител: Hi-Tec Код: HT3519SS
Спален чувал HI-TEC Rett е перфектен за летен туризъм. Той е подходящ за ползване при нощуване в каравани, в палатки и туристически общежития. Спалния чувал е с пълнеж от влакна полиестер, които осигуряват отлична топлинна регулация и изолират надеждно. Благодарение на здравите шевове, пълнежът няма..
41.00 лв.
Производител: Hi-Tec Код: HT39833
Спален чувал HI-TEC Aksu лек и компактен, подходящ за летния сезон. Чувалът е тип мумия, с тегло от 1400 гр. и е оборудван с компресионен калъф в случай, че желаете допълнително  да намалите обема му. Голямата качулка се регулира с помощта на шнур със стопер, а велкро лентата в горната част пре..
55.00 лв.
Производител: Pinguin Код: Travel-190
Спален чувал PINGUIN Travel е широк спален чувал - одеяло за лятото, идеален за къмпинг. Класическа конструкция - еднослойна от Hollowfibre 1, 200 гр/м2. Ципове на YKKТехническо описание: Конструкция на пълнежа - еднослойнаКомфорт за жени: 9°CКо..
72.00 лв.
Производител: Hi-Tec Код: HT18018SS
Спален чувал HI-TEC Karis, с която ще се наслаждавате спокойно на отдиха си и няма да усетите студа. Подходящ за ползване през пролетен и летен сезон. Полиестерните влакна, почти не абсорбират вода. Те са устойчиви на влага и бързо изсъхват. Когато се намокри,  полиестерните влакна поддържат то..
61.00 лв.
Производител: Hi-Tec Код: HT8118SS
Със Спален чувал HI-TEC Barro ще се наслаждавате спокойно на отдиха си и няма да усетите студа. Подходящ е за ползване през пролетния и летния сезон, благодарение на синтетичния си  пълнеж. Сместа от полиестер и микрофибър не дразни кожата, мека е на допир и приятна за тялото. Фо..
61.00 лв.