Количка

Палатки за трекинг

Наличност: Наличен Код: 5731
Двуместна палатка PINGUIN Excel 2 е универсална лека палатка, подходяща за всички видове туризъм. Ако се разпъне без вътрешната част (спалнята), може да служи като изключително лек подслон.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 2Входове - 1Вентилационни отвори - 3Тип - куполнаПодлепени шевовеС..
236.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 7320
Палатка PINGUIN Summit 2 е просторна, лека и много стабилна палатка, подходяща за катерене и туризъм а също така и за тези които ценят устойчивата конструкция от три рейки с четири точки на пресичане, изключително просторното предверие и ниското тегло.Техническо описание:Места - 2Входове - 2Вентилац..
409.00 лв.
Наличност: Наличен Код: P5727
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 150 Extreme е най-успешният екстремен модел палатка с два входа и преддвериe, с добре изпитана конструкция с напречна рейка в горната част. Тя осигурява достатъчно пространство и комфорт за потребителите, тъй като всеки от тях си има собствен вход. Устойчивостта на н..
579.00 лв.
Наличност: Наличен Код: P0019
Палатка PINGUIN Storm 3 е изключително просторна палатка без само-носеща конструкция, както всички палатки от тунелен тип. Този факт се компенсира от следните предимства - оптимално използване на вътрешното пространство, отличен баланс между вътрешния обем и теглото. Палатката може да се разпъне мно..
379.00 лв.
Наличност: Наличен Код: M80157
Палатка METEOR PAMIR 3  е универсална и лека палатка, подходяща за туризъм и къмпинг. Палатката е двуслойна и е с 2 входа, за максимално удобство и вентилация.Техническо описание:Входове - 2Места - 3Вентилационни отвори - 2Тип - куполнаМрежа против насекомиТегло - 3,2кгМатериал -  Пол..
199.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT12642
Палатка HI-TEC Tondo II е лека трекинг палатка за двама човека с преддверие. Доброто съотношение цена каество на този модел палатка я прави желана от множество туристи, оценяващи качества, като: 2 входа, 2 вентилационни отвора, мрежа против комари, голямо спално, ниско тегло - 3,11кг, два слоя , мал..
172.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 7151
Палатка PINGUIN Tornado 2 е иновативен модел с два входа и преддверия и две напречни горни рейки. Носещата конструкция е устойчива на силни ветрове и лоши метеорологични условия.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 2-3Входове - 2Вентилационни отвори - 2Тип - куполнаПодлепени шевовеВъзможност..
295.00 лв.
Наличност: Наличен Код: P0018
Палатка PINGUIN Storm 2 е изключително просторна палатка без само-носеща конструкция, както всички палатки от тунелен тип. Този факт се компенсира от следните предимства - оптимално използване на вътрешното пространство, отличен баланс между вътрешния обем и теглото. Палатката може да се разпъне мно..
249.00 лв.
Наличност: Наличен Код: G210
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 210 е най-успешният модел палатка с два входа и две преддверия, с добре изпитана конструкция с напречна рейка в горната част. Тя осигурява достатъчно пространство и комфорт за потребителите, тъй като всеки от тях си има собствен вход. Устойчивостта на носещата констр..
399.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN5519SS
Триместна палатка PINGUIN Serac е лека палатка с един вход, лесна за построяване с класическа носеща конструкция и голямо преддверие за съхранение на раниците. Техническо описание: Места - 3-4 Входове - 1 Вентилационни отвори - 2 Тип - куполна Подлепени шевове Възможност да се построи б..
205.00 лв.
Наличност: Наличен Код: M80156
Палатка METEOR PAMIR 2  е универсална и лека палатка, подходяща за туризъм и къмпинг. Палатката е двуслойна и е с два входа, за максимално удобство и вентилация.Техническо описание:Входове - 2Места - 2Вентилационни отвори - 2Тип - куполнаМрежа против насекомиТегло - 2,7 кгМатериал -  Поли..
169.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 7321
Палатка PINGUIN Summit 3 е просторна, лека и много стабилна палатка, подходяща за катерене и туризъм. Палатката е с устойчива конструкция, базирана на три рейки с четири точки на пресичане, изключително просторно предверие и ниско тегло.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 3Входове - 2Вентил..
449.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 12290
Палатка PINGUIN Sphere Extreme e дву-триместна експедиционна палатка. Големите входове от двете страни, и просторното преддверие са удобни са съхранение на екипировка и готвене. Конструкцията е стабилна. Палатката е двуслойна, като външния слой е RipStop полиамид, устойчив на механични повреди и не ..
799.00 лв.
Наличност: Наличен Код: PIN90120AW
Палатка PINGUIN Echo 2 DAC e ултра лека двуместна палатка с един страничен вход и коридор. Палатката е двуслойна, като горния слой е изработен от полиамид с обработка RipStop и тройна двустранна силиконизация, гарантираща воден стълб с височина 4000 мм. Шевовете не са подлепени, но се използват разш..
419.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 12289
Палатка PINGUIN Aero 3 е просторна и лека триместна палатка с два входа и две преддверия.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 3Входове - 2Вентилационни отвори - 2Тип - куполнаПодлепени шевовеСиликонов слойВъзможност да се построи без спалнята (вътрешната част) - неМатериал на външната част и..
431.00 лв.
Наличност: Наличен Код: 11195
Палатка PINGUIN Aero 2 е просторна и лека двуместна палатка с два входа и две предверия към тях. Вентилационни отвори осигуряват добра циркулация на въздуха и спокоен сън.Техническо описание:Двуслойна палаткаМеста - 2Входове - 2Вентилационни отвори - 2Тип - куполнаПодлепени шевовеСиликонов слойВъзмо..
403.00 лв.
Наличност: Наличен Код: MAR8119SS
Палатка MARTES Bivak е перфектната двуместна палатка за къмпинг, туризъм, експедиция. Можете свободно да я разпънете в гората, до езерото или в планината. Полиестерният горен слой перфектно предпазва от дъжд дори и в продължение на няколко дни. Конструкцията е стабилна и устойчива на вятър. Палаткат..
83.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT0254
Палатка HI-TEC Tobago 4 е двуслойна четириместна палатка с класическа, изпитана с времето, куполна конструкция с 3 рейки от фибростъкло. Материал на външния слой:  Плиестер с мембрана Tecproof 3000 с воден стълб - 3000 мм. Подлепени шевове на всички шевове който са изпълнени в технология..
258.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT28018SS
Триместна палатка HI-TEC Campha 3 Parrot green е триместна палатка, подходяща за многодневни планински екскурзии и къмпинг. Палатката е леснопреносима, с компактни размери в сгънат вид и рейки от фибростъкло. Водоустойчивата материя осигурява надеждна защита от вятър и дъжд. Конструкцията на па..
222.00 лв.
Наличност: Наличен Код: HT40255
Триместна палатка HI-TEC Campha 3 е класически модел с капацитет от три места, подходящ за туризъм и къмпинг. Палатката разполага с голямо преддверие за багаж, стабилна конструкция от три рейки и 3 000 мм воден стълб на външната тента и дъното.Техническо описание: Капацитет - 3 места Мемб..
199.00 лв.
Показани 1 от 20 | 36 (2 Страници)

Палатките за трекинг са проектирани да бъдат леки и с компактни размери. Тe са изработени от устойчиви материали, осигуряват висока стабилност при неблагоприятни атмосферни условия. Всички наши палатки се отличават със здравина и стабилност, така че да можете спокойно да се насладите на приключенията си.

Нуждаете се от съвет?
Какво е трекинг и трекинг палатка?

Трекинг палатка
Трекинг палатка

Трекингът се използва за обозначаване на специален клас туризъм, който е по-напрегнат и психически по-труден от повечето туристически пътувания. Той е дълъг труден поход, включващ някои трудни терени. Трябва да се вземат предвид и някои географски нюанси. Терминът е широко използван в Азия, по-специално за обозначаване на дълги многодневни походи в хималайските планини (напр. Непал) или джунглите на Югоизточна Азия (напр. Борнео или Индонезия). Това е по-строго преживяване на открито, което е предназначено да тества способността и здравината ви. Така че, на най-основното ниво, туризмът е ходенето на дълги разстояния, а трекинга е многодневна дейност, която трябва да планирате месеци или години.

Правилната екипировка е сред основните елементи, на които трябва да обърнете внимание, когато се впускаме в подобен тип приключение. Изборът на трекинг палатка е от жизнено важно значение. Той като трекингът се определя многодневна дейност, изборът на подходяща трекинг палатка е задължителен. Трекинг палатката е мястото за отдих и сън, както и щит от метеорологичните условия.

Как да изберем трекинг палатка?

Както вече стана ясно трекинг палатката е основна част от оборудването необходимо при продължителни преходи. В следващите редове ще разгледаме някой от основните характеристики, на които трябва да обърнем внимание при избора на трекинг палатка.

  • Цена на трекинг палатка - цената е един от основните фактори при всяка покупка. Но ако искаме да използваме трекинг палатката си максимално дълго, без да се притесняваме за качествата и здравината й е добре да отделим по-голям бюджет, с който да си гарантираме качество.
  • Метеорологични условия - трекинг палатка може да бъде повече или по-малко способна да се справи със студеното време или дъждовните условия. Количеството на водоустойчивостта понякога се измерва в единица милиметри, воден стълб . Трекинг палатката може да се раздели на видове според броя на сезоните, през които може да бъде използвана. Има двусезонни, трисезонни и четирисезонни разновидности трекинг палатка. Двусезонните са идеални за топли / горещи температури, но не се справят добре с дъждовни и ветровити условия. Трисезонната трекинг палатка от своя страна може да се справи с повечето метеорологични условия, включително дъжд и вятър
  • Цвят на трекинг палатката - В някои райони има тенденция към намаляване на визуалното въздействие на трекинг палатката. Най-добрите цветове за ниска видимост са зелено, кафяво, тен или каки. Нежеланото внимание намалява безопасността. От друга страна ярки и цветни модели трекинг палатка могат лесно да бъдат забелязани от въздуха в случай на спешност. Лагерниците, които се скитат далеч от лагера, ще намерят пътя си обратно по-лесно, ако трекинг палатката им е силно видима. Освен това изгубените туристи могат да намерят спасение, като забележат видим лагер от далеч. Някои хора имат лично предпочитание към различни цветове, а някои производители виждат цветовете като част от тяхната трекинг палатка.
  • Тегло и размер на трекинг палатката - при дълги продължителни преходи е много важно да преценим добре количеството и теглото на багажа си. Допълнителното тегло натоварва повече и изморява по-бързо. При избора на трекинг палатка трябва да обърнем особено внимание на обема и теглото й.

Защо да изберете трекинг палатка от yako.bg?

  • Трекинг палатка от YAKO.BG: Богата гама - в Спортни и туристически магазини ЯКО, както и на уебсайта ни YAKO.BG може да откриете всичко необходимо за едно невероятно изживяване сред природата. Ние предлагаме голямо разнообразие от продукти на водещи марки, утвърдени с качеството си. Нашите артикули са в широк ценови диапазон, което ги прави достъпни за всеки. Заповядайте и изберете най-подходящата за вас трекинг палатка.
  • Трекинг палатка от YAKO.BG: Сигурност - ние сме се утвърдили на пазара през последните 15 години, като отговорни и коректни към нашите клиенти. Благодарение на опита натрупан през годините сме отсели качествени продукти, които да предлагаме в нашия асортимент.
  • Трекинг палатка от YAKO.BG: Професионална консултация - ако се нуждаете от съвет, имате въпрос или просто се колебаете в избора си на трекинг палатка или друг артикул, не се колебайте да се свържете с нас по телефон, по имейл или чрез формата ни за връзка или ни посетете в някои от физическите ни магазини в Русе, Пловдив, София, или Варна. Нашият екип от професионалисти ще Ви помогне в избора на най-подходящите за вас артикули
  • Трекинг палатка от YAKO.BG: Високо качество - Спортни и туристически магазини ЯКО предлагат широка гама висококачествени продукти, като за целта сме избрали едни от водещите и утвърдени марки в областта за наши партньори.