Количка

Палатки за трекинг

Наличност: Наличен Код: P5727
579.00 лв.
Двуместна палатка PINGUIN Gemini 150 Extreme е най-успешният екстремен модел палатка ..
Наличност: Наличен Код: M80157
199.00 лв.
Палатка METEOR PAMIR 3  е универсална и лека палатка, подходяща за туризъм и към..
Наличност: Наличен Код: 7320
409.00 лв.
Палатка PINGUIN Summit 2 е просторна, лека и много стабилна палатка, подходяща за кат..
Наличност: Наличен Код: 7151
295.00 лв.
Палатка PINGUIN Tornado 2 е иновативен модел с два входа и преддверия и две напречни ..
Наличност: Наличен Код: P0019
379.00 лв.
Палатка PINGUIN Storm 3 е изключително просторна палатка без само-носеща конструкция,..
Наличност: Наличен Код: PIN90120AW
419.00 лв.
Палатка PINGUIN Echo 2 DAC e ултра лека двуместна палатка с един страничен вход и кор..
Наличност: Наличен Код: PIN93821SS
479.00 лв.
Палатка PINGUIN Echo 1 e ултра - лека едноместна палатка с един страничен вход и пред..
Наличност: Наличен Код: M80156
169.00 лв.
Палатка METEOR PAMIR 2  е универсална и лека палатка, подходяща за туризъм и към..
Наличност: Наличен Код: 12291_1
556.00 лв.
Двуместна палатка PINGUIN Vega Extreme е лека и стабилна алпийска палатка, подходяща ..
Наличност: Наличен Код: 5731
236.00 лв.
Двуместна палатка PINGUIN Excel 2 е универсална лека палатка, подходяща за всички вид..
Наличност: Наличен Код: 12290
799.00 лв.
Палатка PINGUIN Sphere Extreme e дву-триместна експедиционна палатка. Големите входов..
Наличност: Наличен Код: MAR8119SS
129.00 лв.
Палатка MARTES Bivak е перфектната двуместна палатка за къмпинг, туризъм, експедиция...
Наличност: Наличен Код: HT1223SS
509.00 лв.
Палатка HI-TEC Tunelo е семейна туристическа палатка с тунелна конструкция. Разполага..
Наличност: Наличен Код: HT12642
172.00 лв.
Палатка HI-TEC Tondo II е лека трекинг палатка за двама човека с преддверие. Доброто ..
Наличност: Наличен Код: HT0254
258.00 лв.
Палатка HI-TEC Tobago 4 е двуслойна четириместна палатка с класическа, изпитана с в..
Наличност: Наличен Код: HT28018SS
222.00 лв.
Триместна палатка HI-TEC Campha 3 Parrot green е триместна палатка, подходяща за..
Наличност: Наличен Код: HT40255
199.00 лв.
Триместна палатка HI-TEC Campha 3 е класически модел с капацитет от три места, подход..
Наличност: Наличен Код: 5730
365.00 лв.
Дву - триместна палатка PINGUIN Gemini 150 е най-успешният модел палатка с два входа ..
Наличност: Наличен Код: 9792
409.00 лв.
Двуместна палатка PINGUIN Arris е конструирана, за да покрие нуждите вело и мото..
Наличност: Доставка Код: SP 68098
69.00 лв.
Двуместна палатка Bestway Cool Rock 2 е чудесен избор за уединение сред природата с л..
Показани 1 от 20 | 20 (1 Страници)

Палатките за трекинг са проектирани да бъдат леки и с компактни размери. Тe са изработени от устойчиви материали, осигуряват висока стабилност при неблагоприятни атмосферни условия. Всички наши палатки се отличават със здравина и стабилност, така че да можете спокойно да се насладите на приключенията си.

Нуждаете се от съвет?
Какво е трекинг и трекинг палатка?

Трекинг палатка
Трекинг палатка

Трекингът се използва за обозначаване на специален клас туризъм, който е по-напрегнат и психически по-труден от повечето туристически пътувания. Той е дълъг труден поход, включващ някои трудни терени. Трябва да се вземат предвид и някои географски нюанси. Терминът е широко използван в Азия, по-специално за обозначаване на дълги многодневни походи в хималайските планини (напр. Непал) или джунглите на Югоизточна Азия (напр. Борнео или Индонезия). Това е по-строго преживяване на открито, което е предназначено да тества способността и здравината ви. Така че, на най-основното ниво, туризмът е ходенето на дълги разстояния, а трекинга е многодневна дейност, която трябва да планирате месеци или години.

Правилната екипировка е сред основните елементи, на които трябва да обърнете внимание, когато се впускаме в подобен тип приключение. Изборът на трекинг палатка е от жизнено важно значение. Той като трекингът се определя многодневна дейност, изборът на подходяща трекинг палатка е задължителен. Трекинг палатката е мястото за отдих и сън, както и щит от метеорологичните условия.

Как да изберем трекинг палатка?

Както вече стана ясно трекинг палатката е основна част от оборудването необходимо при продължителни преходи. В следващите редове ще разгледаме някой от основните характеристики, на които трябва да обърнем внимание при избора на трекинг палатка.

  • Цена на трекинг палатка - цената е един от основните фактори при всяка покупка. Но ако искаме да използваме трекинг палатката си максимално дълго, без да се притесняваме за качествата и здравината й е добре да отделим по-голям бюджет, с който да си гарантираме качество.
  • Метеорологични условия - трекинг палатка може да бъде повече или по-малко способна да се справи със студеното време или дъждовните условия. Количеството на водоустойчивостта понякога се измерва в единица милиметри, воден стълб . Трекинг палатката може да се раздели на видове според броя на сезоните, през които може да бъде използвана. Има двусезонни, трисезонни и четирисезонни разновидности трекинг палатка. Двусезонните са идеални за топли / горещи температури, но не се справят добре с дъждовни и ветровити условия. Трисезонната трекинг палатка от своя страна може да се справи с повечето метеорологични условия, включително дъжд и вятър
  • Цвят на трекинг палатката - В някои райони има тенденция към намаляване на визуалното въздействие на трекинг палатката. Най-добрите цветове за ниска видимост са зелено, кафяво, тен или каки. Нежеланото внимание намалява безопасността. От друга страна ярки и цветни модели трекинг палатка могат лесно да бъдат забелязани от въздуха в случай на спешност. Лагерниците, които се скитат далеч от лагера, ще намерят пътя си обратно по-лесно, ако трекинг палатката им е силно видима. Освен това изгубените туристи могат да намерят спасение, като забележат видим лагер от далеч. Някои хора имат лично предпочитание към различни цветове, а някои производители виждат цветовете като част от тяхната трекинг палатка.
  • Тегло и размер на трекинг палатката - при дълги продължителни преходи е много важно да преценим добре количеството и теглото на багажа си. Допълнителното тегло натоварва повече и изморява по-бързо. При избора на трекинг палатка трябва да обърнем особено внимание на обема и теглото й.

Защо да изберете трекинг палатка от yako.bg?

  • Трекинг палатка от YAKO.BG: Богата гама - в Спортни и туристически магазини ЯКО, както и на уебсайта ни YAKO.BG може да откриете всичко необходимо за едно невероятно изживяване сред природата. Ние предлагаме голямо разнообразие от продукти на водещи марки, утвърдени с качеството си. Нашите артикули са в широк ценови диапазон, което ги прави достъпни за всеки. Заповядайте и изберете най-подходящата за вас трекинг палатка.
  • Трекинг палатка от YAKO.BG: Сигурност - ние сме се утвърдили на пазара през последните 15 години, като отговорни и коректни към нашите клиенти. Благодарение на опита натрупан през годините сме отсели качествени продукти, които да предлагаме в нашия асортимент.
  • Трекинг палатка от YAKO.BG: Професионална консултация - ако се нуждаете от съвет, имате въпрос или просто се колебаете в избора си на трекинг палатка или друг артикул, не се колебайте да се свържете с нас по телефон, по имейл или чрез формата ни за връзка или ни посетете в някои от физическите ни магазини в Русе, Пловдив, София, или Варна. Нашият екип от професионалисти ще Ви помогне в избора на най-подходящите за вас артикули
  • Трекинг палатка от YAKO.BG: Високо качество - Спортни и туристически магазини ЯКО предлагат широка гама висококачествени продукти, като за целта сме избрали едни от водещите и утвърдени марки в областта за наши партньори.