Когато Ви предстои зимна ваканция, от важно значение е избора на подходящо термо бельо. Това е първия слой дрехи, който стои най-близо до тялото и служи за поддържане на правилната телесна температура, отблъсква влагата от кожата, като я извежда към външната част на дрехите. Термо бельото е особено подходящо за предпазване на тялото в студените дни. Препоръчително е то да се носи най-вече при практикуването на алпинизъм, ски бягане, сноуборд, хокей, туризъм, лов и други зимни спортове. Разнообразие от дамско термо бельо и мъжко термо бельо може да намерине в нашите магазини, както в онлайн платформата ни.


Какво трябва да знаем, преди да си закупим термо бельо?


Основната функция на термо бельото е да защитава тялото от ниските температури. Най-често използваните материи за термо бельо са синтетичните тъкани и мериносовата вълна. Най-високия клас термо бельо се шие именно от мерино вълна. Тя се извлича от специална порода овце, наречени още мерино овце с многократно по-дълъг косъм от нормалните. 


Предимства на мерино вълната:

  • много фина и мека материя, която не дразни кожата и позволява да бъде използвана за продукти които имат директен допир с кожата каквото е термо бельото
  • благодарение на микроскопични въздушни камери в самото влакно тя изолира студа през зимата, като запазва телесната температура и горещината през лятото, като охлажда тялото
  • отлична абсорбираща способност - поглъща влага повече от 33% от собственото си тегло, но също така има способност да изпарява влагата и затова съхне много бързо.
  • пази топло дори когато е мокра. Това е важно качество, което е оценено от всички, които са прекарали часове навън в тежки атмосферни условия
  • притежава антибактериални свойства - унищожава миризмата на пот, благодарение на молекулата, която притежава
  • UV устойчивост


Как да поддържаме термо бельото от мерино?


Термо бельото от мерино вълна не изисква специална поддръжка. Може да се пере в пералня при максимална температура от 30°C или на специална програма за вълна с обикновен или специализиран препарат. Не е препоръчително да се използва центрофуга, както и да се добавят омекотител или белина.

След пране се пропоръчва естествено съхнене, но не на пряка слънчева светлина. Ако все пак искате да използвате сушилна машина, използвайте специална програма за вълна.


За пълна защита на тялото се снабдете с комплект от мериносова вълна, съставен от термо блуза и клин, така ще осигурите желаният комфорт при спортуване като останете сухи през цялото време.