Харесвате планински походи и искате да купите нов чифт туристически обувки? Дори рядко да ходите в планината, не забравяйте, че в гардероба на всеки, който обича за ходи пеша, трябва да има специализирани туристически обувки. Прибирането вкъщи с болезнени ожулвания или, още по-лошо, с нараняване, може ефективно да Ви обезкуражи към планинските преходи. 

И така, как да изберете? Зависи от терена, по който планирате да ходите. Ниските туристически обувки ще Ви помогнат на лесен терен като този с равни повърхности. Те осигуряват адекватно сцепление и изолират краката от остри камъни или горещ терен. Важно е тези обувки да прилягат правилно към стъпалото. Така че, ако имате тесен крак, изберете класически модел с връзки. Моделите с ниска горна част са проектирани главно за по-топлите месеци, така че те имат специална мрежа, която отвежда влагата. Трекинг сандалите също са чудесен избор за лятото.

Предстои Ви покоряване на маршрут за по-напреднали, а отрицателните температури в планината не Ви плашат? В такъв случай изберете модел с висока горна част. Този модел допълнително защитава глезена, благодарение на което възможността за изкълчване е по-малка. Високите модели се предлагат както през зимата, така и през лятото. В Yako.bg ще намерите разнообразна гама за жени, мъже и деца - накратко: за цялото семейство! Изберете от оферти на марки като: Hi-tec, Elbrus,  Iguana  и много други.