Използването на  бягаща пътека е изключително полезно за вашето здраве. Бягащите пътеки са удачни фитнес уреди за употреба в домашни условия. Те са функционални, лесни за използване и осигуряват идеален начин за изгаряне на калории, контрол на теглото, укрепване и подобряване на сърдечно-съдовата система. Но купувачи внимавайте! Бягащите пътеки са най-обширната категория във фитнес индустрията, затова възможностите за избор са много повече, отколкото при друго фитнес оборудване. Следват важни съвети, за да сте сигурни, че с инвестицията си ще постигнете максимално целите си.


Направете предварително проучване

Предварителното запознаване със конкретната сфера и проучването на пазара винаги са добра идея. В съвременния свят достъпът до информацията е изключително лесен и богат благодарение на интернет.  Голямото количество информация обаче може да е много объркващо, затова Ви препоръчваме да се насочите към реномиран доставчик на фитнес оборудване или уеб сайт. Тествайте внимателно оборудването в магазин или друго място.Мислете в дългосрочен план както за вашите цели, така и за другите членове на семейството.

Помислете за вашите цели и целите на други потенциални трениращи във вашия дом, преди да започнете търсенето. Повечето семейства ще имат повече от един човек, който вероятно ще използва оборудването. Например, закупуване на ниско качествена бягаща пътека с недостатъчно мощност е често срещана грешка.

Започнете пазаруването си, като проучите онлайн, за да намерите оборудването, което ви интересува. Разберете, кои са най-високо оценените марки, като следите отзиви за продукти или четете информация в Интернет. Трябва да посетите уеб сайтовете на доставчиците/производителите и дори техните Facebook страници, за да следите отзиви от потребители на тяхното оборудване. Често най-добрите марки произвеждат и търговско оборудване, използвано във фитнес зали или клубове.

Разберете къде можете да закупите оборудването, след като намерите няколко компании и модели, които ви интересуват. Повечето могат да бъдат закупени онлайн чрез уеб сайтовете на производители, дистрибутори и чрез магазини на дребно. За магазините за търговия на дребно оборудването с по-добро качество се продава чрез специализирани търговци на дребно за фитнес, а не в магазини с отстъпки.


Закупуване на бягаща пътека

>Помислете за нивото на обслужване, което искате. Най-високото ниво на обслужване ще дойде от специализиран търговец на фитнес. Пазаруването онлайн често е по-евтино, но ще трябва да направите повече проучвания предварително за това кои продукти искате и често трябва сами да сглобите оборудването, когато пристигне – въпреки че това варира в зависимост от сайтовете за пазаруване.

Упълномощени специализирани търговци на фитнес

Направете списък с местни търговци на дребно, които са специализирани във фитнес оборудване и кои марки предлагат. Много търговци продават изключително определени марки. Ето защо е важно да направите вашето проучване предварително. Специализираните търговци на фитнес вероятно ще разполагат с по-образован персонал, по-качествено оборудване и способността да сглобяват и обслужват вашия продукт по-ефективно. Някои имат възможности за финансиране. Понякога тези доставчици също ще имат връзки с лични треньори, за да ви помогнат да стартирате вашата програма.


Тествайте оборудването

Ако решите да закупите онлайн, опитайте се да намерите начин да тествате оборудването чрез приятел, фитнес зала, спа център или хотел. Най-добрите производители често продават търговски продукти, така че можете да усетите оборудването им някъде другаде. Имайте предвид, че наистина не е честно към служителите да отидете в техния магазин и след това да отидете да закупите по-евтино от друго място.

Ако отидете в магазин, бъдете готови да тествате оборудването по начина, по който ще го използвате. Почти всяка бягаща пътека ще изглежда подходяща, ако ходите по нея 5 минути. Едва когато започнете да тествате бягаща пътека чрез добавяне на наклон, използване на различни програми или джогинг върху нея, ще започнете да забелязвате големи разлики в качеството и комфорта, дори вибрациите и шума. Не се колебайте да отделите 15-30 минути за тестване на оборудването. Добрата бягаща пътека е голяма инвестиция. Не бързайте.


Вашата бягаща пътека трябва да има

Лесно навигируема конзола и екран с голямо цифрово показание. Продавачът е длъжен да ви покаже някои основни функции и бутони от конзолата.

Система за поглъщане на удара

Това е основна "кука" за почти всички бягащи пътеки, която трябва да имате предвид. Когато ходите бързо или бягате. Бягащата повърхност трябва да е стабилна и да гарантира безопасна тренировка. Потърсете производител, който предоставя убедителни, базирани на изследвания доказателства за предимствата на системата за поглъщане на удара. 

Електронни функции

Много бягащи пътеки имат спектър от функции за привличане на купувачи. Помислете какво е важно за вас и как ще го използвате. Ключът е да се търсят електронни функции, които са едновременно мотивиращи и предизвикателни. Потърсете електронен пакет, който ще расте с вас, докато напредвате, и такъв, който ще задоволи нуждите на другите потребители във вашия дом. Като фитнес професионалисти, някои от най-ефективните функции, които открихме, включват: интервални програми, функции за бърз старт и специфични потребителски идентификатори, които могат да се персонализират и могат да съхраняват минали тренировки, за да бъдат използвани в бъдеще.

Оптимално мощен двигател

Това се превърна в една от най-объркващите данни от всички. Не се заблуждавайте от реториката „по-голямото винаги е по-добро“. В действителност, 2.0 к.с. с непрекъснат режим на работа е достатъчен за практически всеки потребител, ако другите компоненти са с високо качество. Добър механизъм за охлаждане намалява топлината на двигателя и други ключови компоненти - удължава живота и намалява износването на тези части. Големият двигател с лош механизъм за охлаждане създава лоша комбинация, която вероятно ще доведе до преждевременно износване и разкъсване на частите, както и лоша производителност. Погледнете на бягащата пътека като на система със съвпадащи компоненти, а не просто на единица с "голям" или "тих" двигател.

Програмиране и мотивация

Основите функционалности от гледна точка на фитнеса са: изминало време, разстояние, скорост и наклон. Наличието на мярка за изгорени калории също може да бъде мотивиращо за правилните хора. Помислете каква допълнителна информация или функции ще ви помогнат да се мотивирате ден след ден.

Помислете какво е работило за вас в миналото и какво не. Не забравяйте, че всичко, което има значение в дългосрочен план, е дали използвате оборудването всеки ден или не.